24 de març 2009

El Vaticà contra els condons

El Vaticà en general i Benet XVI porten una temporada llarga de desencerts. El més sorprenent és que sembla que s'entossudeixin a escandalitzar a tothom. Fa unes setmanes era l'assumpte del bisbe negacionista i lefebvrià Williamson que va ser restituït pel Sant Pare, amb el conseqüent emprenyament dels jueus. Ara Benet XVI afirma que l'ús dels preservatius agreuja el problema de la SIDA. La responsabilitat augmenta com més alta és o pot ser la influència sobre la societat, i, sembla que en el Vaticà han optat per la irresponsabilitat total.
-----
El Vaticano en general y Benedicto XVI llevan una temporada larga de desaciertos. Lo más sorprendente es que parece que se empeñen a escandalizar a todo el mundo. Hace unas semanas era el asunto del obispo negacionista y lefebvriano Williamson que fue restituido por el Santo Padre, con el consecuente fastidio de los judíos. Ahora Benedicto XVI afirma que el uso de los preservativos agrava el problema de la SIDA. La responsabilidad aumenta cuanto más alta es o puede ser la influencia sobre la sociedad, y, parece que en el Vaticano han optado por la irresponsabilidad total.

3 comentaris:

Cristina ha dit...

Aquests dies, en que les noticies han destapat l'actuació de certs sectors de l'esglèsia que amb silènci i treball ajuden a persones que ho estan passant magre,fan que en certa manera em senti reconciliada amb l'esglèsia. No tot ho fan malament. Però quan apareixen les altes jerarquies... i, sobretot quan obren la boca ...tiren per terra tot l'esforç dels altres.

Jaume C. i B. ha dit...

Cert, hi ha molta gent de l'Església que treballa molt i molt dur cada dia ajudant els pobres sense fer soroll però la jerarquia eclsiàstica sembla encaparrada en anar de disbarat en disbarat.

Patric ha dit...

Jo penso que l'església no pot ser ni conservadora ni aperturista, sinó ha de ser fidel a la tradició i als dogmes de la seva doctrina. I res més.
- Sí, entenc que la declaració la va fer a uns periodistes que l'acompanyaven mentre anava viatja.
- Jo no entenc per què penses que els malalts de sida necessiten utilitzar preservatius; si estan malalts, dubto que tan sols vulguin tenir relacions sexuals, o dubto que puguin. Entenc que la declaració de principis és per als catòlics-cristians, ni tan sols per als evangèlics i menys per altres persones; aquesta declaració doctrinal està dirigida a ensenyar als catòlics cristians que les relacions d'una parella no es centren en la vida sexual només. .. a més els catòlics cristians practiquen l'abstinència, no necessiten utilitzar preservatius, això és per a les persones no catòliques no cristianes. No se perquè et molesta tant el que diu Benet XVI, si tu no ets cristià i no vas a fer el que digui ell.