7 de març 2009

La pregunta incòmoda

La secretària d'Estat dels Estats Units Hillary Clinton ha fet un viatge per Europa i ha visitat el Parlament Europeu. Allà s'ha sotmés a una ronda de preguntes. Una pregunta destacada l'ha fet una jove gal·lesa, Sara Mati: "Recolza la seva Administració la creixent autonomia i possible independència de nacions com a Gal·les, Escòcia o Catalunya?". Hillary Clinton va respondre: "No intervindré en els assumptes interns de cap país europeu". Diria que aquesta pregunta deu haver incomodat a més d'un, començant per Hillary Clinton però també a més d'un eurodiputat. S'ha de felicitar aquesta noia gal·lesa, ha tingut la gosadia de fer allò que molts polítics ni s'atrevirien a fer. Si Hillary arriba a respondre que donarien suport m'imagino a més d'un eurodiputat espanyol conservador llençant-se per la finestra de l'Europarlament.

Vídeo: Sarah Mati i Hillary Clinton
La secretaria de Estado de los Estados Unidos Hillary Clinton ha hecho un viaje por Europa y ha visitado el Parlamento Europeo. Allí se ha sometido a una ronda de preguntas. Una pregunta destacada la ha hecho una joven galesa, Sara Mati: "Apoya su Administración la creciente autonomía y posible independencia de naciones como Gala, Escocia o Cataluña?". Hillary Clinton respondió: "No intervendré en los asuntos internos de ningún país europeo". Diría que esta pregunta debe haber incomodado a más de uno, empezando por Hillary Clinton pero también a más de un eurodiputado. Se debe felicitar esta chica galesa, ha tenido la osadía de hacer lo que muchos políticos ni se atreverían a hacer. Si Hillary llega a responder que darían apoyo me imagino además de un eurodiputado español conservador lanzándose por la ventana del Europarlamento.

3 comentaris:

Patric ha dit...

La resposta de Hillary Clinton a la pregunta de la jove galesa va ser, potser, apropiada en aquest moment, perquè tractar un tema que és complex i té a veure amb polítiques internes d'altres països, no és una cosa que es pugui respondre així de sobte . Però, jo crec que hauria de tenir alguna altra resposta per més endavant.
¿Què podia haver contestat Hillary Clinton que ofendre britànics, espanyols, francesos o italians?

Cristina ha dit...

Ahir vaig veure entre linies un reoportatge dedicat a la periodista Hellen Thomas. Una dona que ha entrevistat i questionat als presidents dels EEUU. Em va fer recordar aquest post. Molt clara i molt directe, la noia. us el deixo aquí per si no l'heu vist!
http://www.tv3.cat/videos/1068979/Helen-Thomas

Jaume C. i B. ha dit...

Un link molt interessant, gràcies.