14 de març 2009

Llargues al finançament de Catalunya

Llargues al finançament de Catalunya
El govern espanyol continua incomplint amb Catalunya en l'assumpte del finançament. Aquest assumpte hauria d'haver quedat tancat el mes d'agost. Han anat passant mesos, al desembre deien que això ja estava, que ho aprovarien abans d'acabar l'any, Va acabar l'any i continuàvem sense el nou finançament. Després van dir que s'aprovaria després de les eleccions d'Euskadi i Galícia. Aquestes s'han celebrat i el govern diu ara que tot queda aplaçat fins que es formi el nou govern de Galícia. Estic segur que arribarà aquesta data i el govern dirà que serà després de les eleccions europees. El govern va donant llargues amb l'esperança que el Tribunal Constitucional anuli tor o part de l'Estatut. Joan Herrera (ICV) pregunta al govern si també s'excusarà amb les eleccions europees per no tancar l'acord de finançament. Fa poc des del govern espanyol s'ha xifrat el futur nou finançament - si algun dia arriba a existir - en 1400 milions, molt lluny dels 5200 milions calculats per CiU.
-----
-----
Largas a la financiación de Catalunya
El gobierno español continúa incumpliendo con Catalunya en el asunto de la financiación. Este asunto debería haber quedado cerrado el mes de agosto. Han ido pasando meses, en diciembre decían que eso ya estaba, que lo aprobarían antes de acabar el año, Acabó el año y continuábamos sin la nueva financiación. Después dijeron que se aprobaría tras las elecciones de Euskadi y Galicia. Estas se han celebrado y el gobierno dice ahora que todo queda aplazado hasta que se forme el nuevo gobierno de Galicia. Estoy seguro de que llegará esta fecha y el gobierno dirá que será tras las elecciones europeas. El gobierno va dando largas con la esperanza que el Tribunal Constitucional anule todo o parte del Estatuto. Joan Herrera (ICV) pregunta al gobierno si también se excusará con las elecciones europeas por no cerrar el acuerdo de financiación. Hace poco desde el gobierno español se ha cifrado la futura nueva financiación - si algún día llega a existir - en 1400 millones, muy lejos de los 5200 millones calculados por CiU.

3 comentaris:

Cristina ha dit...

Com és que els catalans som taaaant pacients??!!
No anen bé, noi.

Patric ha dit...

El que està clar és que han passat vuit mesos, i el govern espanyol no ha complert amb el sistema de finançament per a Catalunya, tot i que el desembre passat van dir que ja estava preparat, però tu dius que no ho està. Espero que solucionin aviat aquest problema i compleixin amb el vostre finançament

Jaume C. i B. ha dit...

Ens passa per ser pacífics.