25 de març 2009

El PP derrotat a l'Eurocambra

L'enèsim intent del PP de reprovar la immersió lingüística s'ha quedat en no res. Alejo Vidal-Quadras va intentar novament que el Parlament Europeu es declarés contrari a la immersió lingüística però els diputats catalans de PSC, CiU i ICV, i bascos del PNB i EA van aconseguir tombar la proposta pepera i aprovar una altra moció favorable a la immersió lingüística. Per a això han hagut de fer pedagogia als eurodiputats que havien rebut cartes demanant-los el vot per a la moció pepera. No crec que això s'hagi acabat aquí, el PP ho tornarà a intentar, desgraciadament. Els del PP - i els seus clons de C's - diuen que la llengua que s'ha de fer servir és la llengua materna dels estudiants. Revisem aquesta qüestió?. Els senyors del PP i de C's tenen una idea aproximada de quantes llengües es parlen a Catalunya si ens atenem als orígens dels immigrants?. Aplicant el que proposen els senyors Vidal-Quadras o Alberto Rivera al peu de la lletra tindriem una escola amb més de 80 llengües maternes. O no ho havien pensat això?. Quin disbarat, senyors, vostés no tenen cervell, no pensen. La llengua catalana és la llengua d'aquest país dit Catalunya, els agradi a Vidal-Quadras, Luís Herrero, Losantos o Albert Rivera, o no els agradi, aquesta és la nostra llengua comuna, la del nostre país.La immersió lingüística garanteix que els nois i noies de Catalunya surtin de l'escola coneixen ambdues llengües oficials. Carregar-se aquest sistema és un disbarat que des de fa quasi trenta anys funciona a Catalunya i que només el PP i la dreta cavernícola espanyola hi estan en contra, justament una dreta espanyola que té les seves arrels ideològiques en el franquisme. Per sort, a Catalunya hem pogut recuperar la nostra llengua perquè tenim una democràcia, només els antidemòcrates s'oposen.
------

El enésimo intento del PP de reprobar la inmersión lingüística se ha quedado en no nada. Alejo vidal-quadras intentó nuevamente que el Parlamento Europeo se declarase contrario a la inmersión lingüística pero los diputados catalanes de PSC, CiU e ICV, y vascos del PNV y EA consiguieron tumbar la propuesta pepera y aprobar otra moción favorable a la inmersión lingüística. Para eso han debido hacer pedagogía a los eurodiputados que habían recibido cartas pidiéndoles el voto para la moción pepera. No creo que eso se haya acabado aquí, el PP lo volverá a intentar, desgraciadamente. Los del PP - y sus clones de C s - dicen que la lengua que se debe usarse es la lengua materna de los estudiantes. ¿Revisamos esta cuestión?. Los señores del PP y de C s ¿tienen una idea aproximada de cuantas lenguas se hablan en Catalunya si atendemos a los orígenes de los inmigrantes?. Aplicando lo que proponen los señores Vidal-Quadras o Alberto Rivera al pie de la letra tendríamos una escuela con más de 80 lenguas maternas. ¿O no la habían pensado eso?. Que disparate, señores, ustedes no tienen cerebro, no piensan. La lengua catalana es la lengua de este país llamado Catalunya, los gusté a Vidal-Quadras, Luís Herrero, Losantos o Albert Rivera, o no les guste, ésta es nuestra lengua común, la de nuestro país. La inmersión lingüística garantiza que los chicos y chicas de Catalunya salgan de la escuela conozcn ambas lenguas oficiales. Cargarse este sistema es un disparate que desde hace casi treinta años funciona en Catalunya y que solo el PP y la derecha cavernícola española están en contra, mismamente una derecha española que tiene sus raíces ideológicas en el franquismo. Por suerte, en Catalunya hemos podido recuperar nuestra lengua porque tenemos una democracia, solo los antidemócratas se oponen.

1 comentari:

Patric ha dit...

Estic d'acord que Catalunya és un sol poble o nació i com a tal ha de ser respectat.
Ha de ser respectat el fet que és català tot aquell que ha nascut en el vostre territori, o que s'ha nacionalitzat en ell; que parla l'idioma català o qualsevol de les llengües oficials del territori de Catalunya; que tenen un passat o una història comuna; que tenen els seus propis usos, tradicions i costums; i que han de respectar el fet que es regeixin per les seves pròpies lleis i Estatut.
I que si vostès volen ser una república democràtica han de respectar això.
Penso que tot això hauria de ser reconegut per la Unió i comunitat europea, i tota la resta del món.