Eleccions a Euskadi
El PNB ha sigut el partit més votat però tot apunta que el futur Lehendakari serà el candidat del PSE-PSOE amb el suport del PP i d'UPyD, és a dir, una coalició espanyolista, i el que a mi em sembla més greu, profundament antibasca , si ens atenem a la presència de PP i UPyD. Ells se'n diuen constitucionalistes, no deuen tenir la consciència gaire neta si amaguen el fet que en realitat són nacionalistes espanyols.Incís: UPyD va ser fundat per Rosa Díez que va marxar del PSE-PSOE.
Però de tot això el fet més rellevant és que els abertzales van quedar-se sense la seva referència electoral, és a dir 160000 votants - són uns quants escons - s'han quedat sense un partit al que votar ja que HB i totes les llistes que han ocupat el seu espai ideològic han estat il·legalitzats. Les eleccions basques haurien de ser anul·lades ja que els partits nacionalistes espanyols han fet trampa conculcant els drets de 160000 votants. És probable que una part d'aquests vots hagin anat a parar a altres formacions com Aralar, però el cert és que hi havia 100000 vots nuls. Com dic, aquestes eleccions s'haurien d'anul·lar i repetir-les garantint els drets de totes les opcions electorals. El que ha succeït a Euskadi ha estat un precedent molt greu que ens demostra la precarietat de la democràcia espanyola on els dos partits espanyolistes o estatals podrien manegar les eleccions generals, autonòmiques i municipals segons els seus interessos tal i com es feia en el segle XIX i principis del XX, on el sistema electoral estava tant corrupte i podrit com els seus polítics. El meu rebesavi ja denunciava fa 120 anys aquestes pràctiques. Lamentablement sembla que Espanya ha canviat menys del que ens pensavem.
"Totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres". Lluís Companys i Jover. 123è President de la Generalitat de Catalunya.
4 de març 2009
EUSKADI
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Aparentment, el més greu és que 160.000 persones que pertanyien a partits que van ser il legalitzat, es van quedar sense votar o van votar altres opcions. Crec que si ells van votar de totes maneres no correspon anul lar les eleccions. Encara que, si hi ha molts vots nuls oficialment, potser això seria una raó per presentar una moció de revisió de l'elecció.
Crec que no haurien d'haver il legalitzat a cap partit polític perquè al fer-ho van treure un camí democràtic a les persones que pertanyien a aquests partits, i els llencen o impulsen a la clandestinitat, cosa que em sembla injust.
Publica un comentari a l'entrada