19 de maig 2010

Morales acusa al PP de l'intent de cop d'Estat contra ell

Morales acusa al PP de l'intent de cop d'Estat contra ell

Evo Morales, president de Bolívia va acusar al Partit Popular de donar suport a l'intent de cop d'Estat que l'any 2008 va intentar enderrocar-lo del poder. El ministre d'Assumptes Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos va desautoritzar aquesta acusació. No és la primera vegada que el govern espanyol ha de sortir a donar la cara pel Partit Popular després que se'ls acusés de donar suport a actes colpistes, i no és la primera vegada que al PP o alguna fundació afí se l'acusa de donar suport o finançar accions colpistes contra governs de països llatinoamericans. L'errada d'Evo Morales és denunciar els fets dient vaguetats. Moratinos va dir que el PP “no va tenir res a veure amb la temptativa colpista”. La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Soraya Sáenz de Santamaría va preguntar-se “que es pot esperar d'un president que diu que menjar pollastre provoca calvície i homosexualitat?. Doncs el mateix que dels
dirigents del PP que diuen amb semblants arguments “creguin-me, els estic dient la veritat, a Iraq hi ha armes de destrucció massiva” i tres mesos després negava haver-ho dit, el mateix que va dit que havien obert negociacions amb el moviment basc d'alliberament nacional abans i després d'haver dit que mai negociarien amb ETA, i que van negar haver dit lo primer malgrat que estava gravat en vídeo. No és la primera vegada que al PP se l'acusa d'estar al darrera de trames colpistes contra governs estrangers, acció que va ser finançada per una de les fundacions del PP.
No volent quedar enrere a l'hora de dir bajanades, Dolores de Cospedal va afirmar que “les declaracions de Morales contra el PP un exemple més dels aliats internacionals que té Zapatero”. Tant Morales com Hugo Chávez han fet declaracions contra el PP o el seu entorn i el govern espanyol presidit per Rodríguez Zapatero ha hagut de donar la cara pels dirigents del PP. En l'incident en què Hugo Chávez va criticar Aznar, Zapatero li va plantar cara, ara ha sigut Moratinos, molt criticat pels dirigents del PP qui ha hagut de defensar al PP, mentrestant els dirigents del PP acusen a Zapatero d'aliar-se amb els dos dirigents llatinoamericans.

Video: FUNDACIÓ DEL PP CONSPIRA CONTRA EVO MORALES (Sardònic TV)

Video: Rey Juan Carlos a Hugo Chávez: ¿Porqué no te callas? (Sardònic TV)

Vídeo: Bolivia culpa a PP de intento de Golpe de Estado (Europapress)

Vídeo: La fundación FIE del PP acusada de financiar el terrorismo ultraderechista golpista en Bolivia (Blogmalaslenguas)

Morales acusa al PP del intento de golpe de Estado contra él

Evo Morales, presidente de Bolivia acusó al Partido Popular de apoyar el intento de golpe de Estado que en 2008 intentó derribarlo del poder. El ministro de Asuntos Exteriores español, Miguel Ángel Moratinos desautorizó esta acusación. No es la primera vez que el gobierno español tiene que salir a dar la cara por el Partido Popular después de que se les acusara de apoyar actos golpistas, y no es la primera vez que el PP o alguna fundación afín se le acusa deapoyar o financiar acciones golpistas contra gobiernos de países latinoamericanos. El error de Evo Morales es denunciar los hechos diciendo vaguedades. Moratinos dijo que el PP "no tuvo nada que ver con la tentativa golpista". La portavoz del PP en el Congreso de los Diputados, Soraya Sáenz de Santamaría preguntó a "que se puede esperar de un presidente que dice que comer pollo provoca calvicie y homosexualidad?. Pues lo mismo que los dirigentes del PP que dicen con semejantes argumentos "créanme, les estoy diciendo la verdad, en Irak hay armas de destrucción masiva" y tres meses después negaba haberlo dicho, el mismo que dijo que habían abierto negociaciones con el movimiento vasco de liberación nacional antes y después de haber dicho que nunca negociarían con ETA, y que negaron haber dicho lo primero a pesar de que estaba grabado en vídeo. No es la primera vez que al PP se le acusa de estar detrás de tramas golpistas contra gobiernos extranjeros, acción que fue financiada por una de las fundaciones del PP. No queriendo quedarse atrás a la hora de decir tonterías, Dolores de Cospedal afirmó que "las declaraciones de Morales contra el PP un ejemplo más de los aliados internacionales que tiene Zapatero". Tanto Morales como Hugo Chávez han hecho declaraciones contra el PP o su entorno y el gobierno español presidido por Rodríguez Zapatero ha tenido que dar la cara por los dirigentes del PP. En el incidente en que Hugo Chávez criticó Aznar, Zapatero le plantó cara, ahora ha sido Moratinos, muy criticado por los dirigentes del PP que ha tenido que defender al PP, mientras los dirigentes del PP acusan a Zapatero de aliarse con los dos dirigentes latinoamericanos.