15 de maig 2010

ACTE DE SOBIRANIA - Declaració de maig de 2010‏

Des d'ara aniré penjant els manifestos i convocatòries d'Acte de Sobirania. Vull advertir que en aquest cas el text l'he escrit jo però ho penjo en el meu bloc perquè comparteixo bona part o tot el manifest.

ACTE DE SOBIRANIA - Declaració de maig de 2010‏

Compatriotes,

Després del fracàs estrepitós de l’estat espanyol per sentenciar l’Estatut de Catalunya a cadena perpètua, ara toca l’actuació dels botxins del TC que tractaran d’escenificar una execució sumària de la nació catalana en una mena de festa nacional espanyola tronada i patètica.

Entretant els partits catalans, nacionalistes, federalistes i sobiranistes, és a dir tots els que se suposa que són catalanistes es dediquen, amb gran entusiasme, a reivindicar el dret a decidir sobre quin botxí i amb quins instruments preferim ser ajusticiats.

Davant d’aquest panorama ha quedat clar per tothom, pels desencantats i pels encantats, pel català emprenyat i pels sòmines que fan cara de fàstics quan algú els parla de política. Ja no hi ha terme mig. A Catalunya només tenen futur els independentistes, que s’hauran d’espavilar ràpid per omplir el Parlament amb gent disposada a defensar la terra.

La sentència del TC contra l’Estatut de Catalunya es va començar a escriure el dia 23 de febrer de 1981, amb un cop d’estat de pandereta, tricorni i olé, que va servir per posar a cadascú al seu lloc. De fet el dia 24, els colpistes varen rebre prou garanties per abandonar pacíficament el Congrés dels Diputats i, des d’aleshores, per més que alguns dels nostres ens vulguin fer creure el contrari, ja o hi pintem res. Manen ells i nosaltres a “seguir creient” com diuen els socialistes.

Per això, des d’ACTE DE SOBIRANIA, ens refermem en el que ja hem dit des que enterrarem el nonat Estatut, el dia de Corpus de 2009 a la plaça de Sant Jaume. La única via plausible per a Catalunya és la declaració unilateral de la independència des del Parlament de Catalunya. La classe política catalana actual, que coneix perfectament la situació i, tanmateix, continua enganyant el poble de Catalunya amb actuacions i gestos ridículs, que no porten enlloc, ha de ser foragitada democràticament de les institucions de govern i del Parlament.

A data d’avui ja són, 2.300.000 els catalans que han pogut exercir el seu dret a decidir sobre el futur de la nació catalana en la Consulta Popular sobre la Independència de Catalunya que s’ha estès a 458 municipis. D’aquests, són 454.206 (93’40%) els que han optat per votar SÍ a la Independència, contra 20.707 (4’30%) que han votat NO.

A la llum d’aquests resultats, ACTE DE SOBIRANIA, acorda donar suport al procés d’autodeterminació que el poble català ha engegat, treballant en tres eixos:

Primer. Facilitar ajut tècnic i humà als municipis que decideixin fer la Consulta Popular sobre la Independència de Catalunya, fins que tota la nació hagi pogut exercir, sense entrebancs, el seu dret a autodeterminar-se en processos validats per
observadors internacionals i sota l’empara de les Nacions Unides.

Segon. Treballar activament, de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, fent costat als partits polítics que incloguin en el seu programa electoral el compromís, clar i inequívoc, de fer majoria per declarar unilateralment la independència des del Parlament de Catalunya.

Tercer. Donar suport al procés de creació de l’Assemblea Nacional de Catalunya com a nou espai polític sobirà, que representi la nació completa a fi d’acompanyar el poble, les institucions democràtiques que el representen i els diversos territoris que configuren la Nació Catalana en tot el procés d’autodeterminació.

Ens atrevim amb aquesta crida a interpel·lar-nos tots plegats sobre el convenciment i el compromís de lluitar des de fora per dur els nostres representants a dins de les institucions i d’entendre que el dins i el fora han de tornar a sentir-se part d’un únic poble català que treballa unit per la seva llibertat.

Finalment, convoquem als catalans decidits, el dia que el TC faci pública la sentència de mort de l’estat autonòmic, a celebrar-ho, junts, a la plaça de sant Jaume de Barcelona i davant de l’ajuntament de cada Municipi, amb una copa de cava, perquè en aquest moment precís els espanyols validen de fet la via cap a la independència de la Nació Catalana.

VISCA LA TERRA LLIURE

Grup Acte de Sobirania
grupactedesobirania@cmail.cat
www.actedesobirania.cat

Declaració en PDF