13 de gen. 2012

LES FLORS DE LA POR DE LA PRIMAVERA ÀRAB

LES FLORS DE LA POR DE LA PRIMAVERA ÀRAB


Cadascun dels fets vistos individualment són molt preocupants però vistos en conjunt és per tenir molta por. La primavera àrab ens ha permés veure la caiguda d'alguns dictadors del món àrab però tinc la sensació que els nous règims quan es consolidin faran que els seus ciutadans s'enyorin dels seus anteriors tirans. No és la primera vegada que la caiguda d'un regim tirànic ha servit per acabar instaurant un règim encara més infame. L'exemple, encara que sigui una mica antic, seria l'Iran. Van derrocar l'infame regim del Xa de Pèrsia per substituir-lo per l'infame règim islàmic dels aiatol•làs.
L'ASCENS IMPARABLE DE L'ISLAMISME


TERROR ISLAMISTA A NIGÈRIA

A Nigèria el grup terrorista islàmic Boko Haram vol implantar al nord de Nigèria no només un Estat islàmic regit per la llei islàmica sinó també un Estat islàmic lliure dels que no siguin musulmans. Els cristians s'han convertit en les principals víctimes dels atemptats d'aquest grup terrorista, i en aquest cas el terme “terrorista” està perfectament aplicat perquè és mitjançant el terror que Boko Haram intenta implantar el seu model d'Estat. Els cristians reben un missatge clar: fugir o morir. Més del 50% dels nigerians són musulmans, els cristians són el 40% de la població. Ja ha començat un èxode dels cristians nigerians cap al sud del país.
NOU GOVERN ISLAMISTA AL MARROC

El nou govern del Marroc nomenat pel rei Mohamed VI presidit per l'islamista moderat Abdelilah Benkirane. En les eleccions l'islamista Benkirane va guanyar Fouad Ali Himma, amic del rei, que ha estat nomenat conseller reial pel rei. Benkirane ha advertit que no permetrà que Himma interfereixi en les decisions del seu govern. Fouad Ali Himma i Benkirane no tenen una bona relació ja que el primer acusa els islamistes de Benkirane de radicals i retrògrads.
COP ISLAMISTA CONTRA ELS MILITARS A TURQUIA

Des de l'arribada al poder de l'islamista Erdogan els militars han anat perdent quotes de poder en un Estat que des de la seva configuració moderna havia estat tutelat pels militars que pretenien que Turquia fos un Estat laic. L'excap de l'Estat Major Ilker Basbug ha estat detingut a instàncies d'un tribunal d'Istanbul que l'acusa de dirigir una organització terrorista que planeja derrocar el govern. Des de fa mesos la cúpula de l'exèrcit turc està sent purgada pel govern de l'islamista d'Erdogan. Basbug és el militar de rang més alt detingut. L'acusen d'haver ordenat la creació de pàgines web contràries al govern d'Erdogan. Aquesta iniciativa forma part, segons l'acusació, de les activitats de la xarxa “Ergenekon”, presumpta conspiració ultranacionalista que pretén derrocar al govern islamista d'Erdogan. L'acusació assenyala que l'any 2010 van establir-se 42 pàgines web amb propaganda contra el govern i vàries congregacions religioses. L'oposició considera que tot aquest assumpte és un muntatge del govern d'Erdogan per poder arrestar persones que no són fidels a les idees islamistes del govern d'Erdogan i que a les llistes hi ha centenars de persones: acadèmics, advocats, periodistes i alts càrrecs militars.

A tot això hem d'afegir la pujada dels islamistes a Egipte i altres països àrabs, a més d'aquells països on ja governen els islamistes, els islamistes que es presentaven com a moderats s'estan radicalitzant, com seria el cas de Turquia, i els islamistes radicals, cas de l'Iran, estan embogint.
L'IRAN CONTINUA TENSANT LA CORDA AMB OCCIDENT

L'Iran continua apostant per tensar encara més la corda amb Occident en resposta a les sancions amb les que els països occidentals intenten aturar el programa nuclear iranià.
L'IRAN AMENAÇA AMB EL TANCAMENT DE L'ESTRET D'ORMUZ

L'Iran va començar unes maniobres militars en què planejaven el tancament de l'Estret d'Ormuz. Els Estats Units mentre els iranians realitzaven les seves maniobres van retirar la seva flota però el portaavions John C. Stennis i tot el seu grup de batalla es dirigeixen novament cap a la zona del Golf Pèrsic, una zona que es compartida per l'Iran i Oman. El govern iranià ha amenaçat d'atacar el portaavions nord-americà de manera molt poc velada. En unes altres circumstàncies les amenaces podrien considerar-se una fatxenderia més del règim iranià però des de fa temps els discursos dels dirigents iranians solen anar acompanyats amb demostracions del nou arsenal militar. El general Ataolah Salehi, cap de les Forces Armades iranianes va recomanar que el portaavions nord-americà no torni al Golf Pèrsic, el portaavions nord-americà i tot el grup de batalla que l'acompanya ja va posar rumb cap al Golf Pèrsic. Ara caldrà veure com reacciones els iranians. Quan aquesta flota arribi al Golf Pèrsic l'Iran haurà de fer alguna mena de demostració per no quedar com uns patètics bocamolls, però atacar aquesta flota seria un acte de guerra. És a dir, el règim iranià té dues possibilitats: No fer res i quedar com uns patètics bocamolls o cometre la bogeria d'atacar la flota dels Estats Units i provocar una guerra. Fonts del Pentàgon han declarat que “els moviments dels portaavions al Golf Pèrsic i l'Estret d'Ormuz responen a un compromís nord-americà a llarg termini” i “els nostres trànsits per l'Estret d'Ormuz es fan conforme al dret internacional que garanteix el dret de pas a les nostres naus”. Pel Golf Pèrsic i l'Estret d'Ormuz transita el gruix de la producció del petroli. Totes aquestes accions del règim iranià i les amenaces de bloqueig de l'Estret d'Ormuz són la resposta desesperada del règim iranià a les sancions econòmiques pel desenvolupament del programa nuclear iranià. L'Estret d'Ormuz és un pas d'uns 54 quilòmetres d'amplada entre Oman i l'Iran per on cada dia naveguen uns 13 vaixells cisterna que transporten més de 15 milions de barrils de petroli cru, això suposa 1/3 del tràfic petrolier mundial.
NOVES SANCIONS DE LA UE A L'IRAN

La UE ha aprovat un embargament a les importacions iranianes de petroli en el marc de les noves sancions que s'aplicaran a l'Iran. Grècia tenia certes reserves però finalment ha donat suport a les sancions. Aquestes sancions volen forçar l'Iran a col•laborar amb la comunitat internacional en la investigació sobre el programa nuclear iranià, que els iranians al•leguen que només servirà per produir electricitat però ningú s'ho creu perquè segons l'últim informe de l'OIEA l'Iran hi ha desenvolupat la tecnologia per construir armes nuclears. Des de la UE es comenta que la reducció de l'exportació de cru iranià podria compensar-se amb la importació de cru des d'altres productors.
L'IRAN BUSCA ALIANCES A L'AMÈRICA LLATINA

El règim iranià iniciarà una gira per Amèrica Llatina, el sàtrapa iranià Ahmadinejad viatjarà a Veneçuela, Cuba, Nicaragua i Equador. Estats Units ha fet públic que amb la nova llei de despeses de Defensa poden sancionar econòmicament qualsevol institució estrangera que comerciï amb el Banc Central de l'Iran i es demana a aquests països que convencin a Ahmadinejad que col•labori amb la comunitat internacional. Ahmadinejad visita a dos dels països més aïllats de llatinoamèrica i a dos dels més pobres però també són els països que estan més obertament enfrontats als Estats Units. El govern nord-americà els ha deixat “absolutament clar que ara no és el moment de profunditzar amb els lligams de seguretat o econòmics amb l'Iran”. Una congressista republicana d'origen cubà, Ileana Ros-Lehtinen, que presideix el Comitè de Relacions Exteriors de la Cambra Baixa ha declarat que “el tour de tirans que emprendrà Ahmadinejad és només l'últim indicador de la presència creixent de l'Iran a Llatinoamèrica”. Els països llatinoamericans no són gaire conscients de les activitats de grups islamistes en el seu territori. Diversos experts en aquest tema han denunciat que una zona en què conflueixen les fronteres de Brasil, Argentina i l'Uruguai (revisar) s'ha convertit en un centre d'activitats de diversos grups terroristes islàmics que poden actuar amb impunitat i que fins i tot gaudeixen de certa impunitat. L'Iran és un dels principals finançadors del terrorisme islàmic – Hamàs a Gaza i Hezbolà al Líban – i també és responsable directe dels atemptats contra l'ambaixada d'Israel i l'AMIA a Buenos Aires, actes terroristes en què van participar alguns individus que ara són ministres del govern iranià. Ahmadinejad, actualment president de l'Iran, va estar implicat en l'assalt de l'ambaixada dels Estats Units a Teheran. Segons el Washington Post l'Iran està enviant a membres de les forces d'elit Al Quds a les seves ambaixades llatinoamericanes. Aquest grup és responsable de la brutal repressió a l'interior de l'Iran, per exemple van ser els que van esclafar les protestes contra el frau electoral a les últimes eleccions iranianes que van servir per reelegir al sàtrapa Ahmadinejad, però aquest grup també és responsable de cometre actes terroristes a diversos llocs del món.
CREIX L'AMENAÇA IRANIANA A L'ESTRET D'ORMUZ

El règim iranià continua amb l'escalada armamentística i d'amenaces. L'Iran ha amenaçat de tallar el trànsit marítim per l'Estret d'Ormuz, això afectaria al gruix del trànsit dels petroliers per la zona i suposa una amenaça pel trànsit marítim en general. L'Iran ha aprofitat les maniobres militars - Velayat 90 - que van realitzar per provar míssils de curts i llarg abast, i un nou tipus de torpede elèctric. Segons l'Iran els nous míssils són indetectables. L'Iran està desenvolupant el seu armament sempre pensant en Israel, i realment sembla una mica absurd que vagin fent declaracions amenaçadores perquè fins ara les mesures contra el programa nuclear s'ha limitat a sancions econòmiques que van endurint-se amb cada nova demostració de fatxenderia iraniana però pot arribar un moment que decideixin intervenir, cosa que al meu parer s'hauria d'haver fet ja, abans que l'Iran estigui en disposició de fer alguna cosa més que fer el fatxenda. La història ens diu que quan deixem que un tirà boig vagi armant-se acabarà fent ús de les armes.

Estats Units va allunyar el seu portaavions del Golf Pèrsic mentre l'Iran realitzava les maniobres militars i això ha fet que el règim iranià s'hagi envalentit. El comandant de l'exèrcit iranià, Ataolah Salehí va advertir: "Aconsellem a la nau nord-americana que ha sortit de l'Estret d'Ormuz i se n'ha anat al Mar d'Oman que no torni al Golf Pèrsic". "La República Islàmica d'Iran no pensa repetir la seva advertència".

El règim iranià no està fent que abans no hagin fet règims tirànics i que van acabar derivant en una guerra. Van desenvolupant armes i amenacen d'usar-les contra països molt concrets. Creuen que la retirada temporal d'un portaavions de la zona en què ells estaven fent les seves maniobres és una mostra de debilitat i això els fa anar més enllà en l'escalada d'amenaces.

Iran amenaça Israel amb armes nuclears que està desenvolupant però alhora nega que estigui desenvolupant-les quan s'anuncia l'enduriment de les sancions, alhora que amenaça d'usar aquestes armes que deia que no estava desenvolupant si les sancions s'endureixen.

Això que fa l'Iran no és nou. Després de la Primera Guerra Mundial a Alemanya se li va restringir el tonatge de la Kriegsmarine, però ells van construir els cuirassats de butxaca, uns vaixells molt ben armats, que no superaven el límit imposat. També se'ls va prohibir desenvolupar una aviació militar però Alemanya va enviar pilots alemanys a l'URSS a ensinistrar-se, després en secret va desenvolupar la seva aviació. Va annexionar-me Àustria, les tropes alemanyes van entrar al Ruhr, zona que pel Tractat de Versalles havia quedat desmilitaritzada, va apropiar-se dels Sudetes, una zona de Txecoslovàquia habitada per ciutadans alemanys. França i la Gran Bretanya van protestar i van amenaçar de declarar la guerra a Alemanya després de cada moviment del règim nazi però no van fer res, i això va fer creure a Hitler que tampoc farien res quan va decidir atacar Polònia. Les advertències no havien aconseguit aturar al dictador alemany fins que va aconseguir crear una força militar molt potent. Van caldre 6 anys per derrotar-lo.

L'Iran continua incrementant el seu poder militar i es permet amenaçar els seus veïns amb el nou armament veient que les advertències només són això, amenaces, però el temps va passant i ells es veuen cada vegada més forts.

Segurament el portaavions nord-americà i tota la flota que l'acompanya tornaran a la zona. Si l'Iran ataqués aquesta flota encara que només fos llançant un únic míssil seria un acte de guerra, en unes altres circumstàncies diria que l'Iran no cometria la insensatesa d'atacar vaixells de guerra dels Estats Units, encara que per declaracions que han aparegut altres vegades a la premsa de caps militars iranians no n'estic tan segur. Fa uns mesos, crec que va ser aquest mateix cap de l'Armada iraniana que va dir que entregarien llanxes ràpides a grups de la costa i que no se'n feien responsables del que succeís. Aquest és potser el problema, els dirigents iranians no són responsables perquè estan bojos. El tancament de l'Estret d'Ormuz suposaria que el trànsit mercant, especialment dels petroliers, quedaria aturat, no ens arribaria el petroli que ens permet moure'ns i segurament el preu dels combustibles pujaria.
DICTADORS ÀRABS


BASHAR AL ASAD

Des que el passat mes de març va iniciar-se a Síria una insurrecció contra Bashar al Asad i el seu règim totalitari han mort més de 5000 persones. La visita dels observadors de la Lliga Àrab només ha servit per a què el dictador s'atrinxeri encara més en les seves posicions i acusi als Estats Units d'”ingerència flagrant” en aquesta missió. Segons un portaveu del ministeri d'Assumptes Exteriors sirià “Síria no ha rendir comptes als EUA sobre el compliment del protocol àrab” i acusa als EUA d'”intents d'instigar a la violència”. Bashar al Asad va dissenyar una ruta “turística” per mostrar als observadors de la Lliga Àrab que “benvolent” era amb el seu poble i pretenia que els observadors creguessin que els sirians revoltats contra ell formaven part d'un complot. Cal afegir que entre els Estats membres de la Lliga Àrab no trobaríem cap que sigui una democràcia i malgrat això estaven estorats pel que estava succeint a Síria. Quan una comissió organitzada per països que no són democràcies s'escandalitzen pel que està succeint a Síria és perquè allà està passant alguna cosa molt més greu del que ens pensem i del que ens diuen.
HOSNI MUBARAK

La Fiscalia acusa l'expresident egipci Hosni Mubarak, al seu cap de seguretat i a sis policies de la mort de més de 800 persones durant les manifestacions que van acabar amb el derrocament del seu règim. Mubarak va assistir al judici estirat en una llitera d'hospital. Mubarak podria ser sentenciat a morir a la forca si fos condemnat.







LAS FLORES DEL MIEDO DE LA PRIMAVERA ÁRABE

Cada uno de los hechos vistos individualmente son muy preocupantes pero vistos en conjunto es para tener mucho miedo. La primavera árabe nos ha permitido ver la caída de algunos dictadores del mundo árabe pero tengo la sensación de que los nuevos regímenes cuando se consoliden harán que sus ciudadanos sientan nostalgia de esos de sus anteriores tiranos.No es la primera vez que la caída de un régimen tiránico ha servido para acabar instaurando un régimen aún más infame. El ejemplo, aunque sea un poco antiguo, sería Irán. Derribaron el infame régimen del Sha de Persia para sustituirlo por el infame régimen islámico de los ayatolás.




EL ASCENSO IMPARABLE DEL ISLAMISMO


TERROR ISLAMISTA A NIGERIA

En Nigeria el grupo terrorista islámico Boko Haram quiere implantar en el norte de Nigeria no sólo un Estado islámico regido por la ley islámica sino también un Estado islámico libre de los que no sean musulmanes. Los cristianos se han convertido en las principales víctimas de los atentados de este grupo terrorista, y en este caso el término "terrorista" está perfectamente aplicado porque es mediante el terror que Boko Haram intenta implantar su modelo de Estado. Los cristianos reciben un mensaje claro: huir o morir. Más del 50% de los nigerianos son musulmanes, los cristianos son el 40% de la población. Ya ha comenzado un éxodo de los cristianos nigerianos hacia el sur del país.

NUEVO GOBIERNO ISLAMISTA EN MARRUECOS

El nuevo gobierno de Marruecos nombrado por el rey Mohamed VI presidido por el islamista moderado Abdelilah Benkirane. En las elecciones del islamista Benkirane ganó Fouad Ali Himma, amigo del rey, que ha sido nombrado consejero real por el rey.Benkirane advirtió que no permitirá que Himma interfiera en las decisiones de su gobierno. Fouad Ali Himma y Benkirane no tienen una buena relación ya que el primero acusa a los islamistas de Benkirane de radicales y retrógrados.


GOLPE ISLAMISTA CONTRA LOS MILITARES EN TURQUÍA

Desde la llegada al poder del islamista Erdogan los militares han ido perdiendo cuotas de poder en un Estado que desde su configuración moderna había sido tutelado por los militares que pretendían que Turquía fuera un Estado laico. El ex jefe del Estado Mayor Ilker Basbug ha sido detenido a instancias de un tribunal de Estambul que le acusa de dirigir una organización terrorista que planea derrocar al gobierno. Desde hace meses la cúpula del ejército turco está siendo purgada por el gobierno del islamista de Erdogan. Basbug es el militar de mayor rango detenido. Le acusan de haber ordenado la creación de páginas web contrarias al gobierno de Erdogan. Esta iniciativa forma parte, según la acusación, de las actividades la red "Ergenekon", presunta conspiración ultranacionalista que pretende derrocar al gobierno islamista de Erdogan. La acusación señala que en 2010 se establecieron 42 páginas web con propaganda contra el gobierno y varias congregaciones religiosas. La oposición considera que todo este asunto es un montaje del gobierno de Erdogan para poder arrestar a personas que no son fieles a las ideas islamistas del gobierno de Erdogan y que en las listas hay cientos de personas: académicos, abogados, periodistas y altos cargos militares.

A todo esto debemos añadir la subida de los islamistas en Egipto y otros países árabes, además de aquellos países donde ya gobiernan los islamistas, los islamistas que se presentaban como moderados están radicalizando, como sería el caso de Turquía, y los islamistas radicales, caso de Irán, están enloqueciendo.




IRÁN CONTINÚA tensar la cuerda CON OCCIDENTE

Irán sigue apostando por tensar aún más la cuerda con Occidente en respuesta a las sanciones con las que los países occidentales intentan detener el programa nuclear iraní.


IRÁN AMENAZA CON EL CIERRE DEL ESTRECHO DE ORMUZ

Irán comenzó unas maniobras militares en las que planeaban el cierre del Estrecho de Ormuz. Los Estados Unidos mientras los iraníes realizaban sus maniobras retiraron su flota pero el portaaviones John C. Stennis y todo su grupo de batalla se dirigen nuevamente hacia la zona del Golfo Pérsico, una zona que es compartida por Irán y Omán. El gobierno iraní ha amenazado con atacar el portaaviones estadounidense de manera muy poco velada. En otras circunstancias las amenazas podrían considerarse una chulería más del régimen iraní pero desde hace tiempo los discursos de los dirigentes iraníes suelen ir acompañados con demostraciones del nuevo arsenal militar.El general Ataolah Salehi, jefe de las Fuerzas Armadas iraníes recomendó que el portaaviones estadounidense no vuelva al Golfo Pérsico, el portaaviones estadounidense y todo el grupo de batalla que le acompaña ya puso rumbo hacia el Golfo Pérsico. Ahora habrá que ver cómo reaccionas los iraníes.Cuando esta flota llegue al Golfo Pérsico Irán tendrá que hacer algún tipo de demostración para no quedar como unos patéticos bocazas, pero atacar esta flota sería un acto de guerra. Es decir, el régimen iraní tiene dos posibilidades: No hacer nada y quedar como unos patéticos bocazas o cometer la locura de atacar la flota de los Estados Unidos y provocar una guerra. Fuentes del Pentágono han declarado que "los movimientos de los portaaviones en el Golfo Pérsico y el Estrecho de Ormuz responden a un compromiso norteamericano a largo plazo" y "nuestros tránsitos por el Estrecho de Ormuz se hacen conforme al derecho internacional que garantiza el derecho de paso a nuestras naves ". Por el Golfo Pérsico y el Estrecho de Ormuz transita el grueso de la producción del petróleo. Todas estas acciones del régimen iraní y las amenazas de bloqueo del Estrecho de Ormuz son la respuesta desesperada del régimen iraní a las sanciones económicas para el desarrollo del programa nuclear iraní. El Estrecho de Ormuz es un paso de unos 54 kilómetros de ancho entre Omán e Irán para que cada día navegan unos 13 buques cisterna que transportan más de 15 millones de barriles de petróleo crudo, lo que supone 1 / 3 deltráfico petrolero mundial.

NUEVAS SANCIONES DE LA UE EN IRÁN

La UE ha aprobado un embargo a las importaciones iraníes de petróleo en el marco de las nuevas sanciones que se aplicarán a Irán. Grecia tenía ciertas reservas pero finalmente ha dado apoyo a las sanciones. Estas sanciones quieren forzar a Irán a colaborar con la comunidad internacional en la investigación sobre el programa nuclear iraní, que los iraníes alegan que sólo servirá para producir electricidad pero nadie lo cree porque según el último informe de la 'OIEA Irán se ha desarrollado la tecnología para construir armas nucleares. Desde la UE se comenta que la reducción de la exportación de crudo iraní podría compensarse con la importación de crudo desde otros productores.

IRÁN BUSCA ALIANZAS EN AMÉRICA LATINA

El régimen iraní iniciará una gira por América Latina, el sátrapa iraní Ahmadineyad viajará a Venezuela, Cuba, Nicaragua y Ecuador. Estados Unidos ha hecho público que con la nueva ley de gastos de Defensa pueden sancionar económicamente cualquier institución extranjera que comercie con el Banco Central de Irán y se pide a estos países que convenzan a Ahmadineyad que colabore con la comunidad internacional.Ahmadineyad visita a dos de los países más aislados de Latinoamérica y dos de los más pobres pero también son los países que están más abiertamente enfrentados a Estados Unidos. El gobierno estadounidense les ha dejado "absolutamente claro que ahora no es el momento de profundizar con los lazos de seguridad o económicos con Irán".Una congresista republicana de origen cubano, Ileana Ros-Lehtinen, que preside el Comité de Relaciones Exteriores de la Cámara Baja ha declarado que "el tour de tiranos que emprenderá Ahmadineyad es sólo el último indicador de la presencia creciente de Irán en Latinoamérica ". Los países latinoamericanos no son muy conscientes de las actividades de grupos islamistas en su territorio. Varios expertos en este tema han denunciado que una zona en la que confluyen las fronteras de Brasil, Argentina y Uruguay (revisar) se ha convertido en un centro de actividades de varios grupos terroristas islámicos que pueden actuar con impunidad y que incluso todo gozan de cierta impunidad. Irán es uno de los principales financiadores del terrorismo islámico - Hamás en Gaza y Hezbolá en el Líbano - y también es responsable directo de los atentados contra la embajada de Israel y la AMIA en Buenos Aires, actos terroristas en el que participaron algunos individuos que ahora son ministros del gobierno iraní. Ahmadineyad, actualmente presidente de Irán, estuvo implicado en el asalto de la embajada de Estados Unidos en Teherán. Según el Washington Post Irán está enviando a miembros de las fuerzas de élite Al Quds en sus embajadas latinoamericanas. Este grupo es responsable de la brutal represión en el interior de Irán, por ejemplo fueron los que aplastaron las protestas contra el fraude electoral en las últimas elecciones iraníes que sirvieron para reelegir al sátrapa Ahmadineyad, pero este grupo también es responsable de cometer actos terroristas en diversos lugares del mundo.



CRECE LA AMENAZA IRANÍ EN EL ESTRECHO DE ORMUZ

El régimen iraní continúa con la escalada armamentística y de amenazas. Irán ha amenazado con cortar el tráfico marítimo por el Estrecho de Ormuz, esto afectaría al grueso del tráfico de los petroleros por la zona y supone una amenaza para el tráfico marítimo en general. Irán ha aprovechado las maniobras militares - Velay 90 - que realizaron para probar misiles de corto y largo alcance, y un nuevo tipo de torpedo eléctrico. Según Irán los nuevos misiles son indetectables. Irán está desarrollando su armamento siempre pensando en Israel, y realmente parece un poco absurdo que vayan haciendo declaraciones amenazantes porque hasta ahora las medidas contra el programa nuclear se ha limitado a sanciones económicas que van endureciendo con cada nueva demostración de chulería iraní pero puede llegar un momento en que decidan intervenir, lo que en mi opinión debería haber hecho ya, antes de que Irán esté en disposición de hacer algo más que hacer el pijo. La historia nos dice que cuando dejamos que un tirano loco vaya armándose acabará haciendo uso de las armas.

Estados Unidos alejó su portaaviones del Golfo Pérsico mientras Irán realizaba las maniobras militares y eso ha hecho que el régimen iraní se haya envalentonado. El comandante del ejército iraní, Ataolah Saleh advirtió: "Aconsejamos a la nave norteamericana que ha salido del Estrecho de Ormuz y se ha ido al Mar de Omán que no vuelva el Golfo Pérsico". "La República Islámica de Irán no piensa repetir su advertencia".

El régimen iraní no está haciendo que antes no hayan hecho regímenes tiránicos y que acabaron derivando en una guerra.Van desarrollando armas y amenazan con usarlas contra países muy concretos. Creen que la retirada temporal de un portaaviones de la zona en que ellos estaban haciendo sus maniobras es una muestra de debilidad y eso les hace ir más allá en la escalada de amenazas.

Irán amenaza a Israel con armas nucleares que está desarrollando pero a la vez niega que esté desarrollando las cuando se anuncia el endurecimiento de las sanciones, al tiempo que amenaza de usar esas armas que decía que no estaba desarrollando si las sanciones se endurecen.

Lo que hace Irán no es nuevo. Tras la Primera Guerra Mundial en Alemania se le restringió el tonelaje de la Kriegsmarine, pero ellos construyeron los acorazados de bolsillo, unos barcos muy bien armados, que no superaban el límite impuesto. También se les prohibió desarrollar una aviación militar pero Alemania envió pilotos alemanes en la URSS a adiestrarse, luego en secreto desarrolló su aviación. Anexionó me Austria, las tropas alemanas entraron en el Ruhr, zona que por el Tratado de Versalles había quedado desmilitarizada, se apropió de los Sudetes, una zona de Checoslovaquia habitada por ciudadanos alemanes. Francia y Gran Bretaña protestaron y amenazaron con declarar la guerra a Alemania después de cada movimiento del régimen nazi pero no hicieron nada, y eso hizo creer a Hitler que tampoco harían nada cuando decidió atacar Polonia. Las advertencias no habían logrado detener al dictador alemán hasta que logró crear una fuerza militar muy potente. Fueron necesarios 6 años para derrotarlo.

Irán continúa incrementando su poder militar y se permite amenazar a sus vecinos con el nuevo armamento viendo que las advertencias sólo son eso, amenazas, pero el tiempo va pasando y ellos se ven cada vez más fuertes.

Seguramente el portaaviones estadounidense y toda la flota que la acompaña volverán a la zona. Si Irán atacara esta flota aunque sólo fuera lanzando un único misil sería un acto de guerra, en otras circunstancias diría que Irán no cometería la insensatez de atacar barcos de guerra de Estados Unidos, aunque por declaraciones que han aparecido otras veces en la prensa de jefes militares iraníes no estoy tan seguro. Hace unos meses, creo que fue ese mismo jefe de la Armada iraní que dijo que entregarían lanchas rápidas a grupos de la costa y que no se hacían responsables de lo que sucediera. Este es quizás el problema, los dirigentes iraníes no son responsables porque están locos. El cierre del Estrecho de Ormuz supondría que el tráfico mercante, especialmente los petroleros, quedaría parado, no nos llegaría el petróleo que nos permite movernos y seguramente el precio de los combustibles subiría.



DICTADORES ÁRABES


Bashar AL ASAD

Desde que el pasado mes de marzo se inició en Siria una insurrección contra Bashar al Asad y su régimen totalitario han muerto más de 5000 personas. La visita de los observadores de la Liga Árabe sólo ha servido para que el dictador atrinchere aún más en sus posiciones y acuse a los Estados Unidos de "injerencia flagrante" en esta misión. Según un portavoz del ministerio de Asuntos Exteriores sirio "Siria no ha rendir cuentas en EEUU sobre el cumplimiento del protocolo árabe" y acusa a EEUU de "intentos de instigar a la violencia". Bashar al Asad diseñó una ruta "turística" para mostrar a los observadores de la Liga Árabe que "benevolente" estaba con su pueblo y pretendía que los observadores creyeran que los sirios sublevados contra él formaban parte de un complot. Hay que añadir que entre los Estados miembros de la Liga Árabe no encontraríamos ninguna que sea una democracia y sin embargo estaban estorats por lo que estaba sucediendo en Siria. Cuando una comisión organizada por países que no son democracias escandalizan por lo que está sucediendo en Siria es porque allí está pasando algo mucho más grave de lo que pensamos y lo que nos dicen.

Hosni Mubarak

La Fiscalía acusa al ex presidente egipcio Hosni Mubarak, a su jefe de seguridad y seis policías de la muerte de más de 800 personas durante las manifestaciones que acabaron con el derrocamiento de su régimen. Mubarak asistió al juicio estirado en una camilla de hospital. Mubarak podría ser sentenciado a morir en la horca si fuera condenado.