22 de maig 2009

Eleccions europees




Aquesta nit passada ha començat la campanya per a les eleccions al Parlament europeu encara que escoltant a alguns dels candidats i als caps d'aquests candidats podriem tenir la sensació que es tracta d'unes eleccions generals espanyoles i per alguns fins i tot que es tractaria d'unes eleccions catalanes. Els comentaristes polítics parlen repetidament d'aquestes eleccions europees en clau nacional espanyola. Rajoy segueix intentant derrotar a Zapatero en totes les eleccions de manera que els ciutadans van a votar en les eleccions municipals amb la sensació que els candidats a alcalde de la seva població són Rajoy i Zapatero. També es pot tenir aquesta sensació quan veiem les campanyes electorals a nivell autonòmic. I Rajoy ho intenta també en les europees. Zapatero també. Tot i que veient qui són els candidats del PP al Parlament Europeu - Mayor Oreja i Vidal-Quadras - no m'estranya que Rajoy intenti aparèixer per tapar una mica la presència d'aquests dos feixistes però cal recordar-li que ell els va nomenar candidats. El Parlament Europeu és el cementiri dels elefants pepers, és a dir, és el lloc on el PP envia a tots els individus que donen mala imatge al partit encara que els fidels del partit els votin. Encara que les eleccions han començat avui el PP porta en campanya electoral des de l'any 2004, ara seria d'agrair que ens deixessin descansar. Com que la campanya electoral està plantejada en clau espanyola no té cap interés i ens la podrien estalviar, ens estalviarien els diners que costa i també l'espectacle trist d'haver d'escoltar-los i veure'ls. L'abstenció serà alta i els experts diuen que això afavoreix la dreta, considerant quina dreta té Espanya aquestes eleccions afavoriran a la ultradreta espanyola amb Mayor Oreja i Vidal-Quadras al capdavant que s'uniran al seu col·lega Berlusconi. També s'augura una pujada dels euroescèptics. Pobre Europa, pobre Parlament europeu que s'omplirà de feixistes i euroescèptics. Jo aniré a votar perquè abstenir-se és donar el vot a aquells que no creuen en Europa. Un Parlament dominat per una dreta cavernícola com és l'espanyola i els seus amics berlusconians és una Europa enemiga de la llibertat, de la democràcia i dels pobles que com Catalunya volen viure en democràcia.


El partit Iniciativa Internacionalista ha aconseguit poder presentar la seva llista al Parlament Europeu després que el Tribunal Constitucional rectifiqués la decisió que va prendre el Tribunal Suprem. Aquest és un cas més que la llei de partits aprovada per PP i PSOE va servir per impedir la presentació en una contesa electoral de llistes lligades al moviment abertzale. Al PP no li ha fet cap gràcia que aquesta llista es presentés i donen la culpa al govern per haver-ho permés, oblidant que si la llei de partits existeix és perquè el PSOE hi va donar suport a aquesta llei.


El Partit Popular es presenta en aquestes eleccions dient que els avalen els vuit anys de govern amb Aznar. Faré un resum breu dels vuit anys del PP d'Aznar: Prestige, Aznalcoyar, bambolla immobiliària, corrupció urbanística, la guerra d'Iraq, IAC-42 amb 62 morts i 191 morts en un sol dia deguts a un atemptat islamista en resposta al suport d'Aznar a Bush. I m'he deixat molts assumptes. Els vuit anys d'Aznar que el senyor Rajoy pretén posar com a exemple van ser un desastre, i de molts d'aquells assumptes ara estem pagant les conseqüències. El mateix PP ara té diversos dirigents imputats per temes de corrupció que es van iniciar en aquella època. Ara ja sabeu que us espera si voteu PP, repetició de tot allò.


-----


Vídeo: Priemeres declaracions en campanya


-----


Esta noche pasada ha empezado la campaña para las elecciones al Parlamento europeo aunque escuchando a algunos de los candidatos y a los jefes de estos candidatos podríamos tener la sensación que se trata de unas elecciones generales españolas y para algunos incluso que se trataría de unas elecciones catalanas. Los comentaristas políticos hablan repetidamente de estas elecciones europeas en clave nacional española. Rajoy sigue intentando derrotar a Zapatero en todas las elecciones de manera que los ciudadanos van a votar en las elecciones municipales con la sensación que los candidatos a alcalde de su población son Rajoy y Zapatero. También se puede tener esta sensación cuando vemos las campañas electorales a nivel autonómico. Y Rajoy lo intenta también en las europeas. Zapatero también. Aunque viendo quien son los candidatos del PP al Parlamento Europeo - Mayor Oreja y Vidal-Quadras - no me extraña que Rajoy intenté aparecer por tapar un poco la presencia de estos dos fascistas pero hay que recordar que él les nombró candidatos. El Parlamento Europeo es el cementerio de los elefantes peperos, es decir, es el lugar donde el PP envía a todos los individuos que dan mala imagen al partido aunque los fieles del partido los voten. Aunque las elecciones han empezado hoy la PP lleva en campaña electoral desde el año 2004, ahora sería de agradecer que nos dejasen descansar. Como la campaña electoral está planteada en clave española no tiene ningún interés y nos la podrían ahorrar, nos ahorrarían el dinero que cuesta y también el espectáculo triste de deber escucharlos y verlos. La abstención será alta y los expertos dicen que eso favorece la derecha, considerando qué derecha tiene España estas elecciones favorecerán a la ultraderecha española con Mayor Oreja y vidal-quadras en cabeza que se unirán a su colega Berlusconi. También se augura una subida de los euroescépticos. Pobre Europa, pobre Parlamento europeo que se llenará de fascistas y euroescépticos. Yo iré a votar porque abstenerse es dar el voto a aquellos que no creen en Europa. Un Parlamento dominado por una derecha cavernícola como es la española y sus amigos berlusconianos es una Europa enemiga de la libertad, de la democracia y de los pueblos que como Catalunya quieren vivir en democracia.


El partido Iniciativa Internacionalista ha conseguido poder presentar su lista en el Parlamento Europeo después de que el Tribunal Constitucional rectificase la decisión que tomó el Tribunal Supremo. Este es un caso más que la ley de partidos aprobada por PP y PSOE sirvió por impedir la presentación en una contienda electoral de listas atadas al movimiento abertzale. Al PP no le ha hecho ninguna gracia que esta lista se presentase y dan la culpa al gobierno por haberlo permitido, olvidando que si la ley de partidos existe es porque el PSOE dio apoyo a esta ley.


El Partido Popular se presenta en estas elecciones diciendo que les avalan los ocho años de gobierno con Aznar. Haré un resumen breve de los ocho años del PP de Aznar: Prestige, Aznalcoyar, burbuja inmobiliaria, corrupción urbanística, la guerra de Iraq, YAC-42 con 62 muertos y 191 muertos en un solo día debidos a un atentado islamista en respuesta al apoyo de Aznar a Bush. Y me he dejado muchos asuntos. Los ocho años de Aznar que el señor Rajoy pretende poner como ejemplo fueron un desastre, y de muchos de aquellos asuntos ahora estamos pagando las consecuencias. El mismo PP ahora tiene diversos dirigentes imputados por temas de corrupción que se iniciaron en aquella época. Ahora ya sabéis que os espera si votáis PP, repetición de todo aquello.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Està clar que "els ciutadans de la Unió Europea trien, entre el 4 i el 7 de Juny 2009 (a Espanya el 7 de Juny) la nova composició del Parlament Europeu per a la VII Legislatura, en la major elecció transnacional del món".
Algunes dades d'interès sobre la Unió Europea:

27 Estats Membres.
23 llengües oficials.
491 milions de ciutadans.
375 milions d'electors.
Aproximadament 36 milions de nous votants.
751 ó 736 diputats (segons entri en vigor el Tractat de Lisboa o no).

Entenc que per aquest motiu hi ha una campanya única de comunicació dirigida als 27 estats membres, però adaptada a les particularitats de cada país.

"La campanya incideix en dos aspectes fonamentals: com influeixen els ciutadans europeus en la presa de decisions del Parlament Europeu i com afecten les decisions que es prenen a la Cambra en la vida quotidiana dels ciutadans. Per ambdues raons, el missatge central que es vol comunicar és: "Les decisions del Parlament Europeu tenen impacte en la teva vida diària; teu vot determina la direcció que pren Europa", per això l'eslògan.

TU TRIES
Trobada important la informació en relació a que "el Logo de les Eleccions Europees 2009 és senzill i fàcil de reconèixer, que es tracta d'una estrella groga sobre fons blau (els colors de la bandera europea) i inclou la data i l'eslògan, i ho més important, hi ha versions en castellà, català, gallec, basc i valencià. ". Crec que vostès van aconseguir un triomf amb això.
Entenc que la campanya electoral és a part i és responsabilitat de l'Estat espanyol i els partits polítics.
Dius que ahir a la nit van començar oficialment els actes de la campanya electoral amb la presència dels principals partits polítics espanyols: PSOE, PP i UPyD.
Tu dius que els ciutadans van a votar en les eleccions municipals com si els candidats a alcalde fossin Rajoy i Zapatero, i que aquestes eleccions són una cosa semblant estan fortament marcades com si es tractés d'eleccions generals espanyoles o eleccions autonòmiques. A tu no us agraden alguns dels candidats, i encara que creus que hi haurà gran abstenció aniràs a votar, perquè creus és el teu deure donar la teva opinió i defensar Europa, una Europa lliure i democràtica, amiga dels pobles que volen viure en Democràcia, com el teu propi poble. M'agrada el que dius.
Vaig poder escoltar més o menys les primeres declaracions de participants de la campanya electoral i es nota immediatament els seus plantejaments ideològics.

Patric ha dit...

(Llegint altra informació sobre el mateix, apareix el PSOE presentant-se com l'avantguarda de la Unió Europea i així demana el vot per a ells Fernando López Aguilar. Han deixat clar que pensen que la llista del PP representa la dreta més reaccionària d'Europa. )
Mariano Rajoy per la seva part crítica al PSOE i el mateix fa Mayor Oreja dient que els del PSOE són mentiders, perquè han insinuat que els populars estan contra els homosexuals i els immigrants, i que per mentir van a perdre les eleccions.
Apareix també la Izquierda Unida apel lant a la fraternitat dels ciutadans amb conviccions d'esquerres.
I una Unió Progrés i Democràcia (UPyD), ha fixat l'objectiu primordial de la seva campanya a aconseguir una Espanya més forta en una Europa més unida).
Crec que és important assenyalar que: "El proper 7 de juny s'elegiran 736 diputats que formaran l'Eurocambra, encara que la xifra podria augmentar en uns mesos fins als 754 si entra en vigor el Tractat de Lisboa.

De moment, de les eleccions sortiran 99 parlamentaris alemanys, 72 francesos, britànics i italians, 50 espanyols i polonesos, 33 romanesos i 25 holandesos.
Per darrere, un grup de cinc països-Bèlgica, Portugal, Grècia, Hongria i la República Txeca-disposarà de 22 representants, mentre que la resta d'Estats membres oscil len entre els 18 diputats de Suècia i els 5 de Malta, en funció de la seva població.
Fins ara, el major grup de l'Eurocambra era el del Partit Popular Europeu (PPE), amb un 37 per cent, seguit del Socialista (28 per cent), l'Aliança dels Liberals i Demòcrates (13 per cent), mentre que la Esquerra Unitària, Els Verds i l'Europa de les Nacions tenien un 5 per cent. ".

Em crida l'atenció una cosa que esmentes, que el Partit Iniciativa Internacionalista que eludeix condemnar el terrorisme d'ETA ha aconseguit que es que es revoqui la decisió del Tribunal Suprem que li impedia poarticipar en les eleccions europees, i es pot presentar en aquestes eleccions. És interessant l'argument que ells tenen per eludir condemnar a la ETA: "problemes complexos amb solucions complexes, no es pot respondre amb un sí o amb un no". Hi ha moltes altres coses d'aquest grup que crec és interessant conèixer.