16 de maig 2009

Càntics espanyolistes en PP de Catalunya

Càntics espanyolistes en PP de Catalunya


Alberto Fernández Díaz
Aquesta és una transcripció de les paraules dites per Alberto Fernández Díaz, del Partit Popular, per queixar-se de la xiulada generalitzada que va fer-se durant el partit de la Copa del Rei de futbol entre Bilbao i Barça a l'Estadi de Mestalla, València: "Si haguéssim plataformes que boicotegessin les institucions catalanes i xiuléssim "els Segadors" i a sobre aquestes plataformes que boicoteixen rebessin diners públics segur que hi hauria una indignació general i s'estaria demanant la retirada dels ajuts públics, ara bé com ha sigut l'Himne d'Espanya, silenci, pues no". . Les paraules són interessants però cal llegir entre línies i analitzar les frases una per una. No sé si ha estat accidental, un lapsus mental, que a l'Albertito li traeix el subconscient o la raó per la que fa servir "haguessim" enlloc d'"haguessin", és a dir, parla com si ell formés part d'una d'aquestes plataformes. Parla en condicional de boicots a les institucions catalanes, vull recordar que els correus electrònics que invocaven el boicot contra els productes catalans van ser enviats per alguns dirigents del PP o afins. Recordo el cas d'un d'aquests correus que va partir des del correu oficial del president de la Diputació d'Alacant que és del PP, i d'una alcaldessa de l'Aragó, també del PP, i que Rajoy va justificar el boicot, així com la promoció que diversos mitjans afins al PP com Libertad Digital, El (in)Mundo o la COPE que hi van col·laborar. Per tant, no cal parlar de plataformes, que també ho van fer, va ser el partit del que és dirigent local l'Albertito qui va promoure el boicot. El Partit Popular com tots els partits polítics rep diners públics. La xiulada era esperada. Les dues aficions van mostrar la seva desaprovació cap a l'Estat espanyol. Potser seria bo que els polítics espanyols enlloc de queixar-se de la xiulada comencessin a pensar com es que les seves institucions, la bandera que oneja al capdamunt d'elles i l'Himne al pas del qual es quadren és tant poc estimat a Catalunya i a Euskadi. Potser haurien de plantejar-se perquè el sentiment d'espanyolitat que ells tant defensen a Catalunya i Euskadi és minoritari. Fer dels bascos i els catalans el boc expiatori dels errors dels dos partits nacionalistes espanyols - PP i PSOE - i presentar-los - presentar-nos - com a uns malvats que només existeixen - existim - per destruir Espanya, la seva idea d'Espanya, pot donar a curt termini rèdits electorals però la curta i a la llarga és un error.

Alícia Sánchez Camacho
La presidenta del PP de Catalunya - a dit - Alícia Sánchez Camacho fa una declaració d'espanyolitat patètica: "La gent del Partit Popular de Catalunya està amb els milers i milers de catalans que estan, estimen, apoien al Rei a l'himne d'Espanya, als nostres símbols, les nostres institucions i tot el que representa, aquests sóm la gent del Partit
Popular.". No sé si ella es creu el que ha dit, és possible, però aquesta declaració fa tenir basques, la enyora Sánchez Camacho fa un acte d'adhesió al règim presentant-se com la més espanyola, la més monàrquica... Aquest acte de contrició espanyolista desconec si l'ha fet de genolls i fuetejant-se demanant disculpes pel "pecat de ser catalana".

-----

Video: Càntics espanyolistes d'Alberto Fernández Díaz i Alícia Sánchez Camacho

Cánticos espanyolistas en el PP de Catalunya

Alberto Fernández Díaz

Esta es una transcripción de las palabras dichas por Alberto Fernández Díaz, del Partido Popular, para quejarse de la pitada generalizada que se hizo durante el partido de la Copa del Rey de fútbol entre Bilbao y Barça en el Estadio de Mestalla , Valencia: "Si tuviéramos plataformas que boicotean las instituciones catalanas y pitasen "els Segadors" estas plataformas que boicotean recibieran dinero público seguro que habría una indignación general y se estaría pidiendo la retirada de las ayudas públicas, ahora bien como ha sido el Himno de España, silencio, pues no.". Las palabras son interesantes pero hay que leer entre líneas y analizar las frases una por una. No sé si ha sido accidental, un lapsus mental, que a Albertito le traiciona el subconsciente o la razón por la que utiliza "tuviéramos" en lugar de "hubieran" es decir, habla como si él formara parte de una de estas plataformas. Habla en condicional de boicots a las instituciones catalanas, quiero recordar que los correos electrónicos que invocaban el boicot contra los productos catalanes fueron enviados por algunos dirigentes del PP o afines. Recuerdo el caso de uno de estos correos que partió desde el correo oficial del presidente de la Diputación de Alicante que es del PP, y de una alcaldesa de Aragón, también del PP, y que Rajoy justificó el boicot, así como la promoción que varios medios afines al PP como Libertad Digital, El (in) Mundo o la COPE que colaboraron. Por tanto, no hay que hablar de plataformas, que también lo hicieron, fue el partido del que es dirigente local Albertito quien promovió el boicot. El Partido Popular como todos los partidos políticos recibe dinero público. La pitada era esperada. Las dos aficiones mostraron su desaprobación hacia el Estado español. Quizás sería bueno que los políticos españoles en lugar de quejarse de la pitada empezaran a pensar cómo es que sus instituciones, la bandera que ondea en lo alto de ellas y el Himno al paso del cual se cuadran es tan poco estimado en Catalunya y Eustadi. Quizás deberían plantearse porque el sentimiento de españolidad que ellos tanto defienden en Catalunyaa y Eustadi es minoritario. Hacer de los vascos y los catalanes el chivo expiatorio de los errores de los dos partidos nacionalistas españoles - PP y PSOE - y presentarlos - presentarnos - como unos malvados que sólo existen - existimos - para destruir España, su idea de España , puede dar a corto plazo réditos electorales pero a la corta y a la larga es un error.

Alicia Sánchez Camacho
La presidenta del PP de Cataluña - dijo - Alicia Sánchez Camacho hace una declaración de españolidad patética: La gente del Partido Popular de Catalunya está con los miles y miles de catalanes que están, aman, apoyan al Rey al himno de España, a nuestros símbolos, nuestras instituciones y todo lo que representa, estos somos la gente del Partido Popular. No sé si ella se cree lo que ha dicho, es posible, pero esta declaración hace venir nauseas, la señora Sánchez Camacho hace un acto de adhesión al régimen presentándose como la más española, la más monárquica ... Este acto de contrición españolista desconozco si lo ha hecho de rodillas y fuustigándose pidiendo disculpas por el "pecado de ser catalana"

5 comentaris:

Patric ha dit...

La notícia sobre els incidents durant el Partit "Copa del Rei" entre Atlètic i Barcelona, ja m'havia cridat l'atenció, perquè van dir que s'havien escoltat xiulades durant la transmissió de l'himne nacional d'Espanya. Diuen que al mateix temps, "es van poder veure algunes banderes independentistes a la zona del gol nord del camp de Mestalla, on estaven ubicats els seguidors del Barcelona". Diuen que "abans que els dos equips sortissin al terreny de joc, tant els seguidors del Barcelona com l'Athletic no van parar d'animar i d'oferir tot tipus de càntics. A més es va desplegar una pancarta a la zona del Barcelona en què es podia llegir : "We are nations of Europe, Good Bye Spain"-som nacions d'Europa, adéu Espanya-amb una foto de Rajoy i Zapatero en la part de baix de la pancarta. ".

La Televisió espanyola sembla que no va transmetre en directe mentre es cantava l'himne, o sigui no van poder escoltar els xiulets, encara que sembla que després retransmetre.

Em dóna la impressió que aquestes manifestacions van ser quelcom espontani de la gent que estava present allà. Encara que les pancartes no semblen una cosa molt espontani. Entenc que a Catalunya hi ha partidaris i contraris a la monarquia, i em dóna la impressió que els partidaris de la monarquia són minoritaris.

Nano ha dit...

Quan els independentistes sense fonaments com tu, apreneu una miqueta d´història, si no és massa demanar, podrem parlar de tu a tu.
Mentre sigueu així d´ignorants no hi ha res a fer.

Au!

Jaume C. i B. ha dit...

Mira, Nano, no accepto que un espanyolista ignorant em digui que no conec la història. Imagino que ets votant del PP, un botifler. La història me la conec molt be, potser tu hauries d'estudiar una mica abans d'anar a donar lliçons en matèries de les que no et tens ni idea. Si ets català ets una vergonya. Per cert, m'has dit incult però no has sigut capaç de desfer cap dels meus arguments. Les opinions dels dirigents del teu partit són les que són i justament he inclós l'audio perquè cap nano botifler digui que estic manipulant les paraules. No accepto que un ignorant i a més botifler tingui la barra de dir que jo sóc ignorant sense demostrar-ho.

Nano ha dit...

T´equivoques i t´asseguro que molt. No sóc votant del PP, ni pensaments de ser-ho mai. Abans de que m´ho tiris en cara tampoc sóc cap feixista ni cap imbècil que es pugui semblar a gent d´aquest tipus. No em refereixo quan et critico a l´article aquest de la Copa del Rei, en que tens tota la raó i tothom va veure la manipulació que hi havia.
Parlo de la falta de fonaments i d´arguments reals de la gent que normalment defen una Catalunya independent. La vostra obsessió amb Espanya és certament malaltissa, fruit d´un història tergiversada en la qual tot el que sigui posar a Espanya com a enemic val. Un consell, Franco no és Espanya, els espanyols no són tots feixistes, el Cid no portava camisa blava ni Jaume I una estelada. Ni Guifré, ni Bernat Desclot ni molts altres. Us baseu en una mitologia cega que mai ha existit. Només us ampareu en dos o tres fets de la Història puntuals com ara la Guerra dels Segadors (cruenta, està clar, però que mai tinguè un caràcter anticastellà), el Decret de Nova Planta, que estem d´acord en que va dur una època fosca a Catalunya, que ens prengueren els drets i demès...sí. Però també a l´Aragó, i ningú en parla. Mirem endavant si us plau, només vull que la gent que pensa com tu entengui que Espanya ni és Rajoy, ni és Zapatero ni és només allò que surt per la televisió. És quelcom més. T´ho dic des del respecte creu-me, és només la meva opinió.

Gràcies per aguantar el rotllo!

Jaume C. i B. ha dit...

Jo només parlo per mi mateix. No tinc cap obsessió amb Espanya tret que aquest és el país que es queda bona part dels impostos que jo pago i a canvi rebo retrets i campanyes catalanòfobes organitzades per certs mitjans que tots sabem quina idea tenen d'Espanya. Dius que Franco no és Espanya, seria correcte dir que no ho era, però que jo sàpiga les bombes que van caure sobre Barcelona, la ciutat on visc, tot i que majoritàriament les llençaren italians i alemanys eren llençades en nom d'Espanya i per ordres d'un general que es va fer dir "Caudillo de España", no era "Caudillo de Mongòlia exterior". Franco potser no era Espanya però va voler imposar la seva idea d'Espanya a trets. I el PP, partit que per cert van fundar persones que van ser ministres de Franco - Fraga et sona? - defensa les mateixes idees. Pots cercar a les hemeroteques les paraules de Mayor Oreja sobre les bondats del franquisme.
Jo no visc a l'Aragó, visc a Catalunya.
Comparteixo tot el que has dit en l'últim paràgraf però vull puntualitzar que si be és cert que cal mirar endavant ho hem de fer sense oblidar el passat. El PP també diu que mirem endavant i que oblidem el passat però ells mateixos ens recorden contínuament el passat. Moltes de les coses que diuen alguns dirigents del PP actuals ja les deien dirigents franquistes.
No tots els independentistes són adolescents eixelebrats, en aquests moments molts ja fa molts anys que l'adolescència l'hem deixat enrere. I tampoc som ni criminals ni terroristes com pretenen presentar-nos alguns mitjans.