7 de maig 2009

Souvenirs


Qualsevol turista que arribi a la nostra ciutat se n'anirà creient que ha visitat Sevilla. Em centraré en els records que podem trobar a moltes botigues als voltants de les zones més recorregudes pels turistes. Que veiem?. "Toritos", vestits de flamenca, barrets mexicans ... i entre l'artesania es destaca molt la presència de la paraula "España", però molt poc la de "Catalunya", tampoc hi ha massa souvenirs que tinguin a veure amb el nostre país. Algú hauria de posar fre a aquesta estafa, frau o engañifa als turistes i suprimir tots aquests articles que no tenen res a veure amb el nostre país ni la nostra ciutat. Examineu la foto que encapçala aquest text. Veiem "toritos", les figuretes d'uns andalusos, la d'un torero i una bandera espanyola. Aquest és un quiosc de les nostres Rambles, no és un quiosc de Sevilla. Però si aneu a qualsevol botiga de souvenirs us trobareu amb això multiplicat per mil. Barcelona és la capital de Catalunya, no d'Andalusia, tampoc la de Mèxic. Què punyetes fan tants souvenirs andalusos i mexicans a Barcelona?.

-----

Cualquier turista que llegué a nuestra ciudad se irá creyendo que ha visitado Sevilla. Me centraré en los souvenirs que podemos encontrar en muchas tiendas en los alrededores de las zonas más recorridas por los turistas. Que vemos?. "Toritos", trajes de flamenca, sombreros mexicanos... y entre la artesanía se destaca muy la presencia de la palabra España , pero muy poco la de Catalunya, tampoco hay demasiados souvenirs que tengan a ver con nuestro país. Alguien debería poner freno a esta estafa, fraude o engañifa a los turistas y suprimir todos estos artículos que nada tienen que ver con nuestro país ni nuestra ciudad. Examinad la foto que encabeza este texto. Vemos "toritos", las figuritas de unos andaluces, la de un torero y una bandera española. Este es un quiosco de nuestras Ramblas, no es un quiosco de Sevilla. Pero si vais a cualquier tienda de souvenirs os encontraréis con eso multiplicado por mil. Barcelona es la capital de Catalunya, no de Andalucía, tampoco la de México. ¿Que puñetas hacen tantos souvenirs andaluces y mexicanos a Barcelona?.

5 comentaris:

Cristina ha dit...

De fet aquesta és una questió recurrent. se n'ha parlat sovint i no s'ha vist cap canvi. De fet les propostes de souvenirs catalans vol introduir elements d'una qualitat que afortunadament s'allunya molt de la d'aquestes que esmentes. segurament no surten al mateix preu. A més, les botigues, al cap i a la fi venen el que la gent compra. No trobes?

Jaume C. i B. ha dit...

També recordo que quan el conseller va parlar del tema va organitzar-se un sidral en la premsa espanyola. Cert, la gent compra souvenirs, tens raó, si tens una tenda de souvenirs i només vens vestits flamnencs i "toritos" només vendràs vestits flamencs i "toritos". El que cal és treure tots aquests souvenirs dels aparadors i substituir-los per elements que tinguin a veure amb la nostra terra. El problema no és que només es venguin aquests productes sinó que només es venen perquè són quasi l'únic que s'ofereix.

Patric ha dit...

Entenc el que vols dir.

Anònim ha dit...

La gente pone a la venta en sus tiendas lo que se vende, no lo que le gustaria que se vendiera.Los turistas que bien a barcelona, la mayoria ni saben lo que es Catalunya.As sentido hablar del libre comercio? de la libertad?
Esa idea de obligar a la gente a que debe vender dejala para cuba o burkina faso, habre tu mente amigo.

Jaume C. i B. ha dit...

Anónimo: Sería de agradecer que cuidaras un poco la ortografía. He OÍDO hablar de la libertad comercial, si, y creo que una cosa es la libertad comercial y otra el engaño. Es cierto, muchos turistas no saben que es Catalunya, y desde luego las tiendas de souvenirs vendiendo flamencos y toreros colaboran en ese engaño. Personalmente creo que todos esos productos que nada tienen que ver con Barcelona y Catalunya deberían desaparecer de las tiendas de souvenirs. Igual que en Sevilla no se venden productos relacionados con Catalunya creo que en Catalunya no se deben vender productos relacionados con Andalucía. Acabemos con el fraude. Precisamente el hecho de que se vendan productos que nada tienen que ver con esta ciudad si que es un atraso. La mentalidad atrasada en la que se venden productos falsos a los turistas en con lo que quiero acabar. Va siendo hora de que el turista sepa que ha llegado a Barcelona, capital de Catalunya, el atraso es que crean que todos somos andaluces y toreros. Lo atrasado no es que yo quiera que los turistas sepan que están en Barcelona, lo atrasado es que se crean que están en otra parte.