1 de maig 2009

Cambó, una figura controvertida





La figura de Francesc Cambó és controvertida, pretenia ser a
l'hora el Bolívar de Catalunya i el Bismark d'Espanya, i totes dues coses eren clarament incompatibles. Aquest és el monument que hi ha a la Via Laietana de Barcelona i on alguns han deixat patent la seva desaprovació vers el personatge.

-----

Vídeo: Monument a Francesc Cambó

Biografia: Francesc Cambó (català)

Biografía: Francesc Cambó (castellano)

-----

La figura de Francesc Cambó es controvertida, pretendía ser a la hora el Bolívar de Cataluña y el Bismark de España, y ambas cosas eran claramente incompatibles. Este es el monumento que hay en la Vía Layetana de Barcelona y donde algunos han dejado patente su desaprobación verdaderos el personaje.

1 comentari:

Patric ha dit...

Entenc que aquest home conservador i monàrquic, té importància "per propugnar l'Estatut d'autonomia per resoldre el problema català, tot i que va acceptar la Mancomunitat com a solució de compromís.". Entenc que ell no estava d'acord amb els insurrectes en la guerra civil, que ell no va viure aquell període en el país sinó a l'estranger on va morir després, però que ell els va ajudar per por al triomf d'una república d'esquerra.
L'edifici que es veu darrere de l'estàtua és preciós, i també l'escultura de la cantonada, obra de Manuel Fuxà, que és una al legoria a l'estalvi, mai havia vist una cosa així. Em dóna la impressió que vostès tenen molts monuments i escultures que simbolitzen coses. Gràcies per la informació sobre l'edifici de la Caixa.