20 de maig 2009

Zapatero i els 2000 euros per comprar un cotxe nou
Durant el debat del "Estat de la Nació" Zapatero va anunciar tota una sèrie de mesures per ajudar a combatre la crisi. Fins aquí tot correcte, és la seva obligació. Una d'aquestes mesures era oferir 2000 euros als compradors d'automòbils. I en aquest punt és on tenim el problema. Zapatero va prometre que l'Estat posaria 500 euros, els 1000 euros els havien de posar els fabricants i 500 les Comunitats Autònomes. Quin és el problema?. Zapatero va prometre una mesura que obligava a altres a fer-la efectiva i ho va fer sense negociar-ho. Catalunya i Madrid han dit que en principi no en posarien ni cinc cèntims. Això implicava que els catalans i madrilenys només veurien que el preu del seu cotxe nou seria rebaixat en 1500 euros mentre que en altres CCAA ho seria entre 2000 i 2500 euros. Està be que s'ajudi que l'economia funcioni però prendre mesures que obliguen a altres institucions sense haver parlat amb elles és fer un nyap. Ara no pot el president del govern espanyol advertint a qui no li rigui les gràcies que això les pot perjudicar. El senyor Zapatero abans de legislar hauria de negociar amb les institucions que han d'aplicar les mesures, en cap cas pot anar advertint a aquestes de les conseqüències de no fer-ho. El senyor Zapatero el que hauria de començar a fer és començar a complir amb el que ell promet. El senyor Zapatero fa quasi un any que incompleix reiteradament els terminis per l'aprovació del finançament, ara que no vingui advertint als altres del que els pot passar si no compleixen amb decisions que ell ha pres unilateralment. El senyor Zapatero es comença a semblar un Aznar amb cara amable però igual de miserable.


Vídeo: Zapatero


Durante el debate del "Estado de la Nación" Zapatero anunció toda una serie de medidas por ayudar a combatir la crisis. Hasta aquí todo correcto, es su obligación. Una de estas medidas era ofrecer 2000 euros a los compradores de automóviles. Y en este punto es donde tenemos el problema. Zapatero prometió que el Estado pondría 500 euros, los 1000 euros los debían poner los fabricantes y 500 las Comunidades Autónomas. ¿Cuál es el problema?. Zapatero prometió una medida que obligaba a otros a hacerla efectiva y lo hizo sin negociarlo. Catalunya y Madrid han dicho que en principio no pondrían ni cinco céntimos. Eso implicaba que los catalanes y madrileños solo verían que el precio de su coche nuevo sería rebajado en 1500 euros mientras que en otros CCAA lo sería entre 2000 y 2500 euros. Está bien que se ayude que la economía funcione pero tomar medidas que obligan a otras instituciones sin haber hablado con ellas es hacer una chapuza. Ahora no puede el presidente del gobierno español ir advirtiendo a quien no le ría las gracias que eso les puede perjudicar. El señor Zapatero antes de legislar debería negociar con las instituciones que deben aplicar las medidas, en ningún caso puede ir advirtiendo a estas de las consecuencias de no hacerlo. El señor Zapatero lo que debería empezar a hacer es empezar a cumplir con lo que él promete. El señor Zapatero hace casi un año que incumple reiteradamente los plazos por la aprobación de la financiación, ahora que nos viene advirtiendo a los otros del que les puede pasar si no cumplen con decisiones que él ha tomado unilateralmente. El señor Zapatero se empieza a parecer un Aznar con cara amable pero igual de miserable.

2 comentaris:

Jaume Pros ha dit...

L'endemà del debat, crec que va ser La Vanguardia que va publicar un article titulat: "Zapatero firma cheques a nombre de las autonomías". Doncs això. D'aquesta manera qualsevol pot fer propostes "anticris".

Jaume C. i B. ha dit...

Un altre exemple seria el dels ordinadors pels nens de sisè o la tercera hora de castellà. El govern central no sé que fa legislant en una matèria que ha estat traspassada a les autonomies. I en el cas dels ordinadors la veig molt difícil de portar a terme en els quatre mesos que queden perquè comenci el proper curs.