17 de set. 2011

Armes químiques contra Israel, simulacre d'atac contra Dimona, captura de cèl•lules terroristes d'Hamàs i una cèl•lula islàmica salafista detinguda a la Galilea

Armes químiques contra Israel, simulacre d'atac contra Dimona, captura de cèl•lules terroristes d'Hamàs i una cèl•lula islàmica salafista detinguda a la Galilea



Armes químiques contra Israel?


Eyal Eisemberg, responsable del comandament de rereguarda de l'exèrcit advertia en un discurs a l'Institut d'Estudis de Seguretat Nacional de Tel Aviv del perill creixent d'una guerra total i sense quarter i la por que arribessin a emprar-se armes de destrucció massiva. Considera molt preocupant la situació d'alguns països que tenen frontera amb Israel, com Egipte i el Líban degut a la seva inestabilitat social i política.

Hores després Ehud Barak, ministre de Defensa d'Israel va respondre a Eisemberg que els enemics d'Israel “saben molt bé perquè no haurien ni tan sols pensar en usar armes químiques contra Israel”. Suposo que Barak volia minimitzar la gravetat de l'advertència d'Eisemberg. Ja sabem que els polítics solen rebaixar sempre la gravetat dels fets. Barak va afegir que Estic també convençut que cap dels nostres enemics s'atrevirà a usar armes químiques contra Israel, ni ara ni en el futur”. Si em donen a escollir les paraules d'Eisemberg em semblen més properes a la realitat. Barak és polític, com ja he dit abans, els polítics solen rebaixar la gravetat dels fets per tranquil•litzar la ciutadania però també ho fa amb un pensament occidental, no concep, almenys públicament, que en algun dels països veïns d'Israel pugui ascendir al poder un dictador islamista completament boig que no calculi les conseqüències dels seus actes. Recordem que en aquell racó de món que anomenem Orient Mitjà hi ha gent que està disposada a immolar-se matant a tots els que estiguin al seu voltant.

Totes aquestes organitzacions terroristes que pul•lulen per l'Orient Mitjà i els països islàmics en general, i n'hi ha un fotimer, han estat autores dels atacs terroristes més salvatges, ara en commemorem els atemptats d'AlQaida als Estats Units de fa 10 anys, en què uns bojos islamistes van estavellar quatre avions, tres en els objectius previstos, assassinant 3000 persones. Si aquells atemptats, els de Londres i el de Madrid van deixar-nos atordits, creiem realment que aquests bojos islamistes no serien capaços d'usar armes químiques en un atemptat terrorista?. Potser un Estat no seria capaç perquè tindria també conseqüències també per a ells. Però un atac d'aquesta mena perpetrat per algun grup terrorista islàmic no pot ser descartat. I malauradament a Gaza governa un grup terrorista i el sud del Líban està controlat per un altre que entre els seus principals propòsits està la destrucció de l'Estat d'Israel. El Cap de l'Àrea de Política i Seguretat del Ministeri de Defensa, el general Amos Gilad, va declarar que “no estem en una situació de guerra total, no hi ha panorama. No trèiem importància a les amenaces, però una guerra total no és com estan les coses al terreny, sinó al contrari”. Considera Gilad que la situació actual d'Israel “mai ha estat millor” perquè “no hi ha terrorisme intern” i “no existeix una coalició estable d'exèrcits àrabs a la regió”. Tot cert. En aquests moments no hi ha una coalició d'Estats àrabs com les que van formar-se en el moment de la proclamació de l'Estat d'Israel i diverses vegades al llarg d'aquests 63 anys, aquests països tenen en aquests moments problemes interns molt greus, però les relacions entre ells no han estat mai bones. Els Estats àrabs es mouen entre l'odi a l'Estat d'Israel i l'odi que es tenen entre ells. També és cert que Israel va aconseguir frenar els atemptats terroristes i reduir el nombre de llançaments de coets contra Israel des de Gaza i el sud del Líban, no acabar amb ells però si reduir-los molt, però malgrat tot no hem d'oblidar que els terroristes poden provar de cometre un atemptat de gran magnitud.
Simulacre d'atac contra Dimona


Encara que sigui habitual realitzar simulacres d'emergència a les centrals nuclears el desastre nuclear del Japó i el temor a un atac terrorista ha fet que l'Estat d'Israel decideixi organitzar un simulacre d'emergència extraordinari a la central nuclear israeliana de Dimona en què hi col•laboraran diversos organismes. El simulacre permetrà avaluar la preparació dels diversos organismes en el cas que la central nuclear de Dimona pateixi un accident o un atac.

Simulen el que farien en cas de produir-se fuites radioactives i el trasllat dels ferits als centres hospitalaris de la zona degudes a un terratrèmol. La Comissió de l'Energia Nuclear també ha tingut en consideració, a més d'un terratrèmol, l'impacte d'un coet enemic. Gaza està a només 60 quilòmetres i Jordània a només 45 quilòmetres de la central nuclear de Dimona.


Captura de cèl•lules terroristes de Hamàs


Una operació conjunta del Shabak, l'exèrcit i la policia va desmuntar els plans d'Hamàs 24 hores abans que cometessin un atemptat a Jerusalem. El Shabak va impedir un atemptat 24 hores abans quan va confiscar-se d'un cinturó d'explosius que ja havia arribat a Jerusalem. En aquesta operació van ser detinguts desenes de membres de Hamàs que formaven 13 cèl•lules diferents. La cèl•lula principal tenia base a Hebron i es mantenia en contacte amb el quarter general d'Hamàs, localitzat a Damasc (Síria). El pla dels terroristes era que un terrorista suïcida portaria un extintor ple d'explosius en un autobús o un centre comercial del barri de Pisgat Zeev, a Jerusalem. El terrorista suïcida va ser identificat com Said Qawasmeh, un resident d'Hebron de 20 anys d'edat.

Segons el Shabak, Hamàs intenta reorganitzar la seva infraestructura i planeja el segrest d'un soldat israelià per intercanviar-lo pels terroristes d'Hamàs capturats per Israel. Recordem que els terroristes palestins tenen en el seu poder des de fa 5 anys al soldat franc-israelià Guilad Shalit. Una altra cèl•lula terrorista que va ser desmantellada estava en una presó israeliana, estaven reclutant a nous membres entre els presos que estaven a punt de concloure la seva condemna, amb l'ordre que quan estiguessin en llibertat segrestessin un soldat israelià.

Una tercera cèl•lula operava des d'Hebron dirigida des de Gaza. L'objectiu era el segrest d'un soldat israelià, que seria traslladat al Sinaí, i des d'allà l'introduirien a Gaza pels túnels que serveixen per creuar la frontera entre Gaza i Egipte, i introduir armes o entrar i sortir els terroristes. El líder d'aquesta cèl•lula va viatjar a l'Aràbia Saudita on va rebre 10000 dòlars per comprar armes per aquesta missió.


Un cèl•lula islàmica salafista detinguda a la Galilea


El Shabak va desmantella una cèl•lula islamista formada per àrabs israelians de la Baixa Galilea que planejaven cometre atemptats contra soldats i policies fronterers, i cometre un atemptat contra l'estació de policia de Daburiya. Els detinguts són Asalam Abedelqader Khalili Atrash, Mahdi Khaled Saadi Maslaha, Shadi Ali Fuad Ibrahim, Ibrahim Suheel Mahmoud Akatilat, i Ismail Ibrahim Amin Akatilat. Van ser detinguts abans de poder aconseguir les armes i explosius que necessitaven per perpetrar els seus atemptats. Un dels membres de la cèl•lula va crear una web des de la que feia crides a la Gihad seguint els preceptes de l'islamisme salafista.

Israel té un seriós problema amb la població àrab israeliana, Israel havia aconseguit acabar amb les guerres contra els Estats àrabs – almenys fins ara -, havia aconseguit que els grups terroristes de fora d'Israel reduïssin la seva capacitat per cometre atemptats al territori israelià, i ara són els israelians àrabs els que s'estan convertint en un risc terrorista. Són el millor exemple que els àrabs són incapaços de viure dins d'un Estat democràtic i que l'Islam és incompatible amb la democràcia.



Vídeo: Conflicte entre Israel i Palestina: La veritat sobre el procés de pau - Conflicto entre Israel y Palestina: La verdad sobre el proceso de paz - Israel Palestinian Conflict The Truth About the Peace Process




Armas químicas contra Israel, simulacro de ataque contra Dimona, captura de células terroristas de Hamás y una célula islámica salafista detenida en Galilea


¿Armas químicas contra Israel?

Eyal Eisemberg, responsable del mando de retaguardia del ejército advertía en un discurso en el Instituto de Estudios de Seguridad Nacional de Tel Aviv del peligro creciente de una guerra total y sin cuartel y el miedo que llegaran a emplearse armas de destrucción masiva. Considera muy preocupante la situación de algunos países que tienen frontera con Israel, como Egipto y el Líbano debido a su inestabilidad social y política.

Horas después Ehud Barak, ministro de Defensa de Israel respondió a Eisemberg que los enemigos de Israel "saben muy bien porque no deberían ni siquiera pensar en usar armas químicas contra Israel". Supongo que Barak quería minimizar la gravedad de la advertencia de Eisemberg. Ya sabemos que los políticos suelen rebajar siempre la gravedad de los hechos. Barak añadió que Estoy también convencido de que ninguno de nuestros enemigos se atreverá a usar armas químicas contra Israel, ni ahora ni en el futuro ". Si me dan a elegir las palabras de Eisemberg me parecen más cercanas a la realidad. Barak es político, como ya he dicho antes, los políticos suelen rebajar la gravedad de los hechos para tranquilizar a la ciudadanía pero también lo hace con un pensamiento occidental, no concibe, al menos públicamente, que en alguno de los países vecinos de Israel pueda ascender al poder un dictador islamista completamente loco que no calcule las consecuencias de sus actos. Recordemos que en aquel rincón del mundo que llamamos Oriente Medio hay gente que está dispuesta a inmolarse matando a todos los que estén a su alrededor.

Todas estas organizaciones terroristas que pululan por el Oriente Medio y los países islámicos en general, y hay un montón, han sido autoras de los ataques terroristas más salvajes, ahora en conmemoramos los atentados de AlQaida en Estados Unidos hace 10 años, en que unos locos islamistas estrellaron cuatro aviones, tres en los objetivos previstos, asesinando 3000 personas. Si aquellos atentados, los de Londres y el de Madrid dejarnos aturdidos, creemos realmente que estos locos islamistas no serían capaces de usar armas químicas en un atentado terrorista?. Quizá un Estado no sería capaz porque tendría también consecuencias también para ellos. Pero un ataque de este tipo perpetrado por algún grupo terrorista islámico no puede ser descartado. Y desgraciadamente en Gaza gobierna un grupo terrorista y el sur del Líbano está controlado por otro que entre sus principales propósitos está la destrucción del Estado de Israel. El Jefe del Área de Política y Seguridad del Ministerio de Defensa, el general Amos Gilad, declaró que "no estamos en una situación de guerra total, no hay panorama. No sacamos importancia a las amenazas, pero una guerra total no es como están las cosas en el terreno, sino al contrario ". Considera Gilad que la situación actual de Israel "nunca ha sido mejor" porque "no hay terrorismo interno" y "no existe una coalición estable de ejércitos árabes en la región". Todo cierto. En estos momentos no hay una coalición de Estados árabes como las que formaron en el momento de la proclamación del Estado de Israel y varias veces a lo largo de estos 63 años, estos países tienen en estos momentos problemas internos muy graves, pero las relaciones entre ellos no han sido nunca buenas. Los Estados árabes se mueven entre el odio al Estado de Israel y el odio que se tienen entre ellos. También es cierto que Israel logró frenar los atentados terroristas y reducir el número de lanzamientos de cohetes contra Israel desde Gaza y el sur del Líbano, no acabar con ellos pero si reducirlos mucho, pero a pesar de todo no debemos olvidar que los terroristas pueden intentar cometer un atentado de gran magnitud.
Simulacro de ataque contra Dimona

Aunque sea habitual realizar simulacros de emergencia en las centrales nucleares el desastre nuclear de Japón y el temor a un ataque terrorista ha hecho que el Estado de Israel decida organizar un simulacro de emergencia extraordinario en la central nuclear israelí de Dimona en que colaborarán diversos organismos. El simulacro permitirá evaluar la preparación de los diversos organismos en el caso de que la central nuclear de Dimona sufra un accidente o un ataque.

Simulan lo que harían en caso de producirse fugas radiactivas y el traslado de los heridos a los centros hospitalarios de la zona debidas a un terremoto. La Comisión de la Energía Nuclear también ha tenido en consideración, además de un terremoto, el impacto de un cohete enemigo. Gaza está a sólo 60 kilómetros y Jordania en sólo 45 kilómetros de la central nuclear de Dimona.
Captura de células terroristas de Hamás

Una operación conjunta del Shabak, el ejército y la policía desmontó los planes de Hamás 24 horas antes de que cometieran un atentado en Jerusalén. El Shabak impidió un atentado 24 horas antes cuando se incautó de un cinturón de explosivos que ya había llegado a Jerusalén. En esta operación fueron detenidos decenas de miembros de Hamás que formaban 13 células diferentes. La célula principal tenía base en Hebrón y se mantenía en contacto con el cuartel general de Hamas, localizado en Damasco (Siria). El plan de los terroristas era que un terrorista suicida llevaría un extintor lleno de explosivos en un autobús o un centro comercial del barrio de pisg Zeev, en Jerusalén. El terrorista suicida fue identificado como Said Qawasmeh, un residente de Hebrón de 20 años de edad.

Según el Shabak, Hamás intenta reorganizar su infraestructura y planea el secuestro de un soldado israelí para intercambiarlo por los terroristas de Hamás capturados por Israel. Recordemos que los terroristas palestinos tienen en su poder desde hace 5 años al soldado franco-israelí Guilad Shalit. Otra célula terrorista que fue desmantelada estaba en una cárcel israelí, estaban reclutando a nuevos miembros entre los presos que estaban a punto de concluir su condena, con el orden que cuando estuvieran en libertad secuestraran un soldado israelí.

Una tercera célula operaba desde Hebrón dirigida desde Gaza. El objetivo era el secuestro de un soldado israelí, que sería trasladado al Sinaí, y desde allí el introducirían en Gaza por los túneles que sirven para cruzar la frontera entre Gaza y Egipto, e introducir armas o entrar y salir los terroristas . El líder de esta célula viajó a Arabia Saudí donde recibió 10.000 dólares para comprar armas para esta misión.

Un célula islámica salafista detenida en Galilea

El Shabak se desmantela una célula islamista formada por árabes israelíes de la Baja Galilea que planeaban cometer atentados contra soldados y policías fronterizos, y cometer un atentado contra la estación de policía de Daburiya. Los detenidos son Asalam Abedelqader Khalili Atrash, Mahdi Khaled Saadi Maslaha, Shadi Ali Fuad Ibrahim, Ibrahim Suheel Mahmoud Akatilat, y Ismail Ibrahim Amin Akatilat. Fueron detenidos antes de poder conseguir las armas y explosivos que necesitaban para perpetrar sus atentados. Uno de los miembros de la célula creó una web desde la que hacía llamamientos a la Yihad siguiendo los preceptos del islamismo salafista.

Israel tiene un serio problema con la población árabe israelí, Israel había conseguido acabar con las guerras contra los Estados árabes - al menos hasta ahora -, había logrado que los grupos terroristas de fuera de Israel redujeran su capacidad para cometer atentados en territorio israelí, y ahora son los israelíes árabes los que se están convirtiendo en un riesgo terrorista. Son el mejor ejemplo que los árabes son incapaces de vivir dentro de un Estado democrático y que el Islam es incompatible con la democracia.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Estoy de acuerdo con lo que dijo el "Jefe del Área de Política y Seguridad del Ministerio de Defensa, el general Amos Gilad,quien declaró que "no estamos en una situación de guerra total, no hay panorama. No damos importancia a las amenazas, pero una guerra total no es como están las cosas en el terreno, sino al contrario "; y considera Gilad que la situación actual de Israel "nunca ha sido mejor" porque "no hay terrorismo interno" y "no existe una coalición estable de ejércitos árabes en la región".

Pero también estoy de acuerdo con un simulacro en caso de emergencia extraordinaria en el reactor nuclear de Dimona en Israel. Y esperamos no suceda nada allí.

Jaume C. i B. ha dit...

El terrorismo se ha reducido porque las medidas tomadas contra el terrorismo palestino, por ejemplo el muro, ha resultado muy efectiva, y no hay una coalición árabe porqué en estos momentos sus vecinos tienen todos muchos problemas internos.
El principal problema es que nadie sabe en que va a desembocar la revuelta en los países árabes, quizá los regímenes que acaben subiendo al poder acaben siendo peores que los que había. Y me temo que va a ser así.
El problema principal que tiene Israel ahora mismo se llama Irán.

El simulacro de Dimona ha resultado ser un éxito.