21 de set. 2011

Turbants explosius i AK-47 per llegir bé

Turbants explosius i AK-47 per llegir bé



Turbant-bomba mata l'alcalde de Kandahar

L'alcalde de la ciutat afganesa de Kandahar, Ghulam Haidar Hamidi, va ser assassinat per un terrorista suïcida que duia els explosius dins del turbant. El terrorista va immolar-se quan estava al costat del seu objectiu, minuts abans de començar la reunió del consell municipal. L'alcalde de Kandahar era un dels principals aliats polítics del president Karzai. Karzai va perdre un altre dels seus col•laboradors a Kabul fa deu dies, Jan Muhammad.

Fa uns anys va produir-se aquella polèmica per unes vinyetes que van enfurismar molt als islamistes radicals que van arribar a amenaçar de mort als autors. Una d'aquelles vinyetes era la d'un turbant amb una bomba. Allò que va ser una conya d'uns caricaturistes ha acabat convertint-se en realitat.
Un AK-47 per llegir bé l'Alcorà

El grup islamista somali Al Shabaab va organitzar un concurs de lectura de l'Alcorà convocat durant el mes del Ramadà per l'emissora Ràdio Al Andalus. Oi que sembla interessant?. Aquesta notícia no tindria la més mínima importància sinó fos pels premis que van rebre els guanyadors. L'acte d'entrega dels premis va celebrar-se a l'extraradi de Mogadiscio en presència d'alguns líders d' Al Shabaab. Aquests dirigents han animat als estudiants a convertir-se en combatents contra el govern somali i les forces de pau de la Unió Africana. I els premis?.

No sigueu impacients, ara hi arribarem. Moktar Robow abu Mansur, líder d' Al Shabaab va dir: “Volem que els nens lluitin per defensar el seu país i la seva religió. (...) Agafeu aquestes armes”.

Dit i fet. Recordeu que he dit que era un concurs de lectura de l'Alcorà organitzat per Ràdio Al Andalus. Els premis van ser:

El primer va guanyar un fusell Ak-47 i 700 dòlars (uns 513 euros).

El segon també va guanyar un fusell AK-47 i 500 dòlars (366 euros).

I el tercer va guanyar dues granades de mà i 400 dòlars (293 euros).

Puc entendre que la quantitat econòmica baixi però podien haver estat una mica més generosos i regalar-li també un AK-47 al tercer.

També han rebut llibres religiosos.

Abdulkadir Mumin, responsable de la propaganda d'Al Shabaab ha fet una crida a tots els somalis, adults i nens, a combatre al costat d'Al Shabaab, i defensa la posició del seu grup d'anar entregant armes a nens i joves.


Comentari personal:

Ja no ens mirarem els turbants amb els mateixos ulls, tampoc la gel•laba del moro de la cantonada, mai se sap quants quilos d'explosius pot amagar. El catàleg de la moda estiu-tardor terrorista d'aquest any ha incorporar una nova peça de vestuari que pot provocar un breu mal de cap, que s'uneix als calçotets bomba, a la sabata bomba i al cinturó bomba, aquest molt de moda.

Quan jo estudiava em presentava al concurs de poesia i prosa de l'escola, vaig guanyar una vegada i també em van premiar amb un parell d'accèssits, de diners mai em van donar, tampoc em van regalar cap CETME, també conegut amb el nom de “chopo”, ni granades. A la meva escola com a màxim et donaven les gràcies i un monòlit de pedra amb el teu nom.








Turbantes explosivos y AK-47 por leer bien


Turbante-bomba mata el alcalde de Kandahar

El alcalde de la ciudad afgana de Kandahar, Ghulam Haidar Hamidi, fue asesinado por un terrorista suicida que llevaba los explosivos dentro del turbante. El terrorista inmoló cuando estaba junto a su objetivo, minutos antes de comenzar la reunión del consejo municipal. El alcalde de Kandahar era uno de los principales aliados políticos del presidente Karzai. Karzai perdió otro de sus colaboradores en Kabul hace diez días, Jan Mohamed.

Hace unos años se produjo aquella polémica por unas viñetas que enfureció mucho a los islamistas radicales que llegaron a amenazar de muerte a los autores. Una de esas viñetas era la de un turbante con una bomba. Lo que fue un cachondeo de unos caricaturistas ha acabado convirtiéndose en realidad.
Un AK-47 por leer bien el Corán

El grupo islamista somalí Al Shabaab organizó un concurso de lectura del Corán convocado durante el mes del Ramadán por la emisora Radio Al Andalus. ¿Verdad que parece interesante?. Esta noticia no tendría la más mínima importancia sino fuera por los premios que recibieron los ganadores. El acto de entrega de los premios se celebró en el extrarradio de Mogadiscio en presencia de algunos líderes de Al Shabaab. Estos dirigentes han animado a los estudiantes a convertirse en combatientes contra el gobierno somalí y las fuerzas de paz de la Unión Africana. ¿Y los premios?.

No seáis impacientes, ahora llegaremos. Moktar Robow abu Mansur, líder de Al Shabaab dijo: "Queremos que los niños luchen por defender su país y su religión. (...) Tome estas armas ".

Dicho y hecho. Recuerde que he dicho que era un concurso de lectura del Corán organizado por Radio Al Andalus. Los premios fueron:

El primero ganó un fusil Ak-47 y 700 dólares (unos 513 euros).

El segundo también ganó un fusil AK-47 y 500 dólares (366 euros).

Y el tercero ganó dos granadas de mano y 400 dólares (293 euros).

Puedo entender que la cantidad económica baje pero podían haber sido un poco más generosos y regalarle también un AK-47 al tercero.

También han recibido libros religiosos.

Abdulkadir Mumin, responsable de la propaganda de Al Shabaab ha hecho un llamamiento a todos los somalíes, adultos y niños, a combatir al lado de Al Shabaab, y defiende la posición de su grupo de ir entregando armas a niños y jóvenes.
Comentario personal:

Ya no nos miraremos los turbantes con los mismos ojos, tampoco la chilaba del moro de la esquina, nunca se sabe cuántos kilos de explosivos puede esconder. El catálogo de la moda verano-otoño terrorista de este año ha incorporar una nueva pieza de vestuario que puede provocar un breve dolor de cabeza, que se une a calzoncillos bomba, en el zapato bomba y el cinturón bomba, este muy de moda .

Cuando yo estudiaba me presentaba al concurso de poesía y prosa de la escuela, gané una vez y también me premiaron con un par de accésits, dinero nunca me dieron, tampoco me regalaron ningún CETME, también conocido con el nombre de "chopo", ni granadas. En mi escuela como máximo te daban las gracias y un monolito de piedra con tu nombre.