3 de set. 2011

Israel – Del 22 d'agost a 1 de setembre

Israel – Del 22 d'agost a 1 de setembre



Sumari: Diàleg entre representants d'Exteriors d'Israel i Espanya - Preocupació per la situació de les armes de destrucció massiva de Síria - La caiguda d'Al Asad: Preocupació i oportunitat - Lieberman creu que els palestins volen apoderar-se d'Israel - Ambulància de les FDI atacada amb còctels Molotov - Un terrorista fereix 8 persones a Tel Aviv - “Israel no pot aturar el programa nuclear amb un sol atac” - El Tzáhal es prepara pel setembre - Els banys al Mar Mort són beneficiosos per a la salut - Israel en alerta per por a un atac d'una cèl•lula terrorista - Barak responsabilitza a Hamàs de qualsevol atac contra Israel - Israel envia dues naus de guerra al Mar Roig - 2000 persones van entrar il•legalment a Israel des d'Egipte

Diàleg entre representants d'Exteriors d'Israel i Espanya


El viceministre israelià d'Exteriors Danny Ayalon i la ministra espanyola d'Exteriors Trinidad Jiménez van reunir-se a Madrid per parlar de la qüestió palestina. El viceministre israelià va dir: “Esperem que els països europeus i particularment Estanya, no cooperin amb les mesures irresponsables i unilaterals presses pels palestins, i a canvi els encoratgin per a que tornin a la taula de negociacions”. També van dialogar sobre la situació de Líbia i Síria, sobre el programa nuclear iranià i el suport iranià a les organitzacions terroristes que hi ha a la zona.


Preocupació per la situació de les armes de destrucció massiva de Síria


Als Estats Units i Israel els preocupa la situació dels dipòsits d'armes de destrucció massiva sirians, temen que alguns grups terroristes aprofitin el caos existent a Síria degut a les revoltes contra el règim de Bashar Al Asad per aconseguir armes químiques i míssils de llarg abast. Des de fa mesos apareixen notícies sobre el moviment d'armes en direcció al sud del Líban transportades per membres d'Hezbolà. Entre les armes que es tem que puguin caure en mans dels terroristes hi ha dipòsits de gas mostassa, gasos nerviosos VX i gas sari, i també un sistema d'artilleria pesada per disparar-lo.


La caiguda d'Al Asad: Preocupació i oportunitat


La caiguda de Bashar Al Asad preocupa al govern israelià per la incertesa que aquesta situació pot significar. Malgrat que els Al Asad han mantingut en una pau relativa la frontera entre Síria i Israel durant aquests 40 anys el govern israelià considera positiu un canvi cap a un sistema democràtic de Síria i opinen que “està sorgint una gran oportunitat amb la caiguda del règim d'Asad”. El problema és que no és fàcil preveure quina mena de règim es constituirà a Síria si cau Bashar Al Asad.


Lieberman creu que els palestins volen apoderar-se d'Israel


El ministre d'exteriors israelià Avigdor Lieberman ha mostrat la seva preocupació davant la intenció dels palestins aquest setembre quan presentin la seva candidatura per ser reconeguts com a nou Estat per les Nacions Unides. Segons Lieberman, els palestins no tenen intenció de reconèixer Israel, i això és, una mostra de les intencions d'aquesta iniciativa palestina davant les Nacions Unides. “La veritable intenció dels palestins no és establir un Estat que visqui en pau amb Israel, sinó que ells volen establir un Estat lliure de jueus a la Cisjordània (Judea i Samària pels jueus) i conquerir Israel des de dins”. “Per aquesta raó, Abàs i els seus col•legues no estan interessats en negociacions amb Israel sinó més aviat a fer passos unilaterals per complir amb aquesta estratègia”. El món ha de deixar-li clar a Abàs que l'únic camí per a que els palestins rebin un Estat es deixar d'intentar eliminar l'únic Estat jueu del Món”. I l'única democràcia de l'Orient Mitjà, això convé fer-ne esment. Des de fa mesos les dues principals organitzacions palestines fins ara enfrontades han anat apropant-se mútuament, una d'aquestes organitzacions, el grup terrorista Hamàs té en el seu ideari la destrucció de l'Estat d'Israel. El president de l'Autoritat palestina va dir: “No ens exigeixin que reconeguem l'Estat jueu. No ho acceptarem”. Abàs endureix les seves posicions després de restablir relacions amb Hamàs. Els palestins volen ser reconeguts sense reconèixer l'existència de l'Estat d'Israel i sense renunciar a destruir-lo, en aquestes circumstàncies seria un greu error que els membres de les Nacions Unides reconeguessin un Estat dirigit per una organització terrorista – Hamàs - que vol destruir l'Estat veí – Israel – i un president – Abàs - que no ha fet cap moviment per tal d'arribar a acords de pau amb Israel.


Ambulància de les FDI atacada amb còctels Molotov


El 28 d'agost una ambulància de les FDI va rebre l'avís que s'havia produït un greu accident de cotxe en una zona palestina. L'ambulància va dirigir-se fins el lloc en què s'havia produït l'accident a tota velocitat. Pel camí l'ambulància va ser atacada amb un còctel Molotov però van poder sortir-se'n i arribar al lloc de l'accident.


Els paramèdics de les FDI que realitzen el seu servei a Samaria i Judea (Cisjordània) realitzen un curs de 14 intensiu de 14 mesos preparant-se per treballar a zones perilloses. Donen atenció mèdica tant als jueus com als palestins. Van equipats amb casc i armilla antibales i han de prendre precaucions per evitar que els seus potencials pacients no siguin en realitat uns suïcides. Com si no fos prou complicada la seva feina com a paramèdics han de tenir la precaució que el seu pacient no provi de matar-los fent-se explotar quan estiguin atenent-lo, apart que hagin d'anar esquivant còctels Molotov.


Un terrorista fereix 8 persones a Tel Aviv


Un palestí de 20 anys va ser detingut després d'haver atropellat amb un cotxe robat a un policia i haver apunyalat a vuit persones. Una de les persones ferides va patir ferides greus, la resta presentaven ferides entre lleus i moderades..La policia va detenir-lo i després d'interrogar-lo va concloure que havia estat un acte premeditat. El cap de la policia del districte de Tel Aviv va considerar que es tractava “definitivament d'un acte terrorista”. Segons la confessió del palestí va pujar a un taxi a Jaffa i li va demanar que el portés a l'estació d'autobusos de Tel Aviv, quan va arribar a destinació va apunyalar al taxista que va aconseguir fugir de l'agressor. El terrorista palestí va robar el taxi i conduí el vehicle fins a una discoteca. Allà el terrorista va cometre les agressions, però no dins de la discoteca. Mentre forcejava amb els policies que anaven a detenir-lo cridava “Allahu Akbar” (Déu és gran).


“Israel no pot aturar el programa nuclear amb un sol atac”


Una font de Defensa va reconèixer que Israel no pot aturar el programa nuclear amb un sol atac. Israel i els països occidentals temen que l'Iran pugui aconseguir una bomba nuclear. Malgrat que quan a l'Iran se l'acusa d'estar desenvolupant un programa nuclear amb fins militars ells ho neguen altres declaracions amenaçant d'Ahmadinejad i l'adquisició de gran nombre de centrifugadores posen en evidència que el programa nuclear iranià no és només per produir electricitat o fins mèdics com afirma el govern iranià quan se'ls vol investigar, sumant l'enriquiment d'urani i el desenvolupament d'un tipus de míssils amb un prou abast per arribar fins a Israel i les amenaces cada vegada més habituals del discurs d'Ahmadinejad s'arriba a la conclusió que el programa nuclear iranià no té res de pacífic i que té un objectiu clar. Probablement el que els israelians se n'adonen és que s'ha permès que tot el projecte nuclear militar iranià hagi crescut massa i que ara seria complicat destruir-lo. Segurament haurien d'haver actuat abans. Tant els Estats Units com Israel podrien prendre mesures per impedir que els iranians acabin desenvolupant la bomba atòmica. Però “no estem parlant d'Iraq o Síria on amb un sol cop es podia desbaratar el programa”, afirma un oficial de les FDI referint-se a l'atac contra el reactor nuclear d'Osirak (Iraq) l'any 1981 i al d'Al Khibar (Síria) l'any 2007. Aquests dos atacs van acabar amb els programes nuclears iraquià i sirià definitivament.


Israel ha demanat als Estats Units i altres països occidentals que les sancions econòmiques es recolzin amb l'amenaça militar. Els israelians reconeixen que els iranians temen molt més als Estats Units que no pas a Israel.


Segons estimacions dels experts israelians l'Iran no tindrà desenvolupades armes nuclears fins el 2015. Això són estimacions i donat que aquestes armes són tan destructives si s'ha de fer alguna cosa convindria que la fessin abans que els iranians estiguin en capacitat de llançar una bomba nuclear contra Israel o qualsevol altre país. La destrucció de tot el projecte nuclear iranià s'hauria d'haver fet fa temps, no deixar passar el temps fins que ha començat a ser una veritable amenaça. Pel bé de tots les instal•lacions nuclears iranianes haurien de ser destruïdes.


El Tzáhal es prepara pel setembre


El Tzáhal es prepara pel que pugui passar. S'apropa la data en què els palestins es presentaran davant les Nacions Unides i això fa témer que mentre a la seu de les Nacions Unides presenten la seva candidatura per a ser reconeguts com un Estat, els grups terroristes palestins iniciïn accions violentes contra Israel. Bé, això ja ho han començat a fer. Israel està proveint a les forces de seguretat amb material antidisturbis entre els que destaquen els gasos lacrimògens i granades d'estrèpit. Però també han marcat amb línies vermelles al voltant de cada assentament dins de les quals els soldats estaran autoritzats a disparar als peus dels “manifestants” palestins. És a dir, que si els gasos lacrimògens i les granades d'estrèpit no convencen als palestins que intentin atacar els assentament que han de desistir poden acabar rebent un tret en un peu. Durant aquest estiu el Tzáhal ha estat preparant els seus soldats pel cas que es produeixin enfrontaments amb els palestins.


El temor per part dels israelians és que en el moment en què els palestins proclamessin el seu Estat davant les Nacions Unides s'iniciï un aixecament popular palestí.


Els israelians temen que els palestins puguin realitzar trets i molt especialment que puguin intentar cometre actes terroristes, però el que més els preocupa és que puguin produir-se enfrontaments entre els palestins i els colons jueus.


S'han preparat les brigades de seguretat dels assentament per si de cas i han estudiat els punt dèbils a la seguretat dels perímetres dels assentaments.


Han establert dues zones al voltant dels assentaments. Si la primera fos traspassada pels palestins, els israelians usaran gasos lacrimògens i altres mètodes antidisturbis. Però si els palestins aconseguissin creuar la segona línia dispararan a les cames dels palestins.


Els banys al Mar Mort són beneficiosos per a la salut


La Universitat Ben Gurion ha publicat un estudi en col•laboració amb el centre Mèdic Soroka de Be'er Sheva sobre els beneficis dels banys a les aigües del Mar Mort. Van introduir als pacients, tots amb diabetis de tipus 2, en una piscina amb aigua del Mar Mort a una temperatura de 35 graus i quan van sortir-ne 20 minuts més tard els seus nivells de glucosa en sang s'havien reduït un 13,5%. Els individus que van romandre el mateix temps en una piscina d'aigua normal no van registrar cap canvi en els seus nivells de glucosa.


Israel en alerta per por a un atac d'una cèl•lula terrorista


Una cèl•lula terrorista de la Gihad Islàmica amb base a la Península del Sinaí podria estar preparant atacs contra Israel. Segons el ministre de Rereguarda d'Israel, Matan Vilnai, la cèl•lula estaria formada per uns 40 individus entrenats especialment per aquesta acció i que podrien actuar durant la festivitat musulmana d'Eid al Fitr. Israel té les seves forces en alerta màxima a tot el llarg de la frontera amb Egipte i s'estan coordinant amb les forces egípcies a l'altre costat. Sembla que uns i altres han aprés la lliçó que no coordinar les seves accions pot significar que succeeixin desgràcies. Segons un diari egipci les forces de seguretat egípcies han iniciat una operació per desmantellar els grups terroristes de la Península del Sinaí. Un operatiu amb 1500 soldats i vehicles blindats que rastregen la zona a la recerca de terroristes.


Barak responsabilitza a Hamàs de qualsevol atac contra Israel


El ministre israelià de defensa Ehud Barak responsabilitza Hamàs de tota l'activitat terrorista que es realitza a Gaza perquè aquesta organització governa totalitàriament tot Gaza. Barak ha posat en alerta tots els organismes de seguretat per evitar que es compleixin els plans d'una cèl•lula de la Gihad Islàmica que ja hauria creuat des de Gaza a la Península del Sinaí.


El ministre israelià de rereguarda assenyala que la Gihad Islàmica “està tractant des de fa força temps de perpetrar atacs des del Sinaí i el 'Aid al-Fitr' (festivitat que posa fi al mes de dejuni musulmà del Ramadà) és un bon moment per atacs” i que "la cúpula de defensa té informació concreta d'intel•ligència de plans per una cèl•lula terrorista des del Sinaí que consisteix a mínim en deu persones".


Israel envia dues naus de guerra al Mar Roig


Dos vaixells de guerra israelians han estat enviats al Mar Roig, en una zona propera a Egipte. També va reforçar-se la frontera sud per ordre del tinent general Gantz davant l'imminent amenaça d'un atac terrorista. Segons la Intel•ligència Militar una cèl•lula de la Gihad Islàmica va sortir de Gaza i pretén entrar a Israel des d'Egipte, aquesta cèl•lula estaria formada per 10 individus.


2000 persones van entrar il•legalment a Israel des d'Egipte


El mes passat més de 2000 persones van creuar il•legalment la frontera entre Egipte i Israel. La majoria són originàries d'Àfrica, però també hi ha gent originària de Turquia i la Xina. La majoria van ser arrestats i traslladats a un centre de detenció del Neguev, però entre un 10 i un 15% van poder evitar les unitats del Tzáhal que patrullen la zona.


El reconeixement de Palestina podria posar en perill els acords bilaterals


Michael Oren, ambaixador israelià als Estats Units creu que el reconeixement de Palestina com Estat per les Nacions Unides posa en perill molts acords bilaterals que podria produir-se al setembre. Segons l'ambaixador Oren “tenim mols tractats amb l'Autoritat Palestina, en canvi, no tenim cap acord amb el govern de Palestina”, “de fet no tenim acords amb un govern de Palestina, això ens situa en un context diferent”. Això afectaria als pactes d'exportació, importació, sobre l'ús de l'aigua i els acords en matèria de defensa.


Segons Oren:"Estats Units és confirmant dels Acords d'Oslo i [la iniciativa palestina] el soscava seriosament ... Les mesures unilaterals tenen també ramificacions legals, econòmiques i polítiques per a nosaltres i per Estats Units com confirmant ".


Una unificació política de Palestina en les actuals circumstàncies és difícil d'assumir per Israel perquè els acords són amb l'Autoritat Palestina que en la pràctica només governa Cisjordània, però la part de Palestina que coneixem com Gaza està sota control d'Hamàs, i aquesta organització i altres que hi ha a Gaza tenen declarada la guerra a Israel. És a dir, Israel es pot trobar en la situació que al seu costat es proclami un Estat amb part del qual té acords polítics, econòmics i comercials i amb l'altra part estigui en guerra. L'ideal per a tots, però especialment pels palestins seria que la primera situació fos la que s'estengués a tot el territori, la dels acords, però em temo que serà la posició d'Hamás, la guerra, la que acabarà imposant-se. I de tot aquest desgavell en tindrà la culpa principalment les Nacions Unides per autoritzar la creació d'un Estat governat per grups terroristes, incomplint així un dels principis pels quals va ser creada l'ONU, la pau, i creant un precedent molt perillós.














Israel - Del 22 de agosto a 1 de septiembre


Sumario: Diálogo entre representantes de Exteriores de Israel y España - Preocupación por la situación de las armas de destrucción masiva de Siria - La caída de Al Asad: Preocupación y oportunidad - Lieberman cree que los palestinos quieren apoderarse de Israel - Ambulancia de las FDI atacada con cócteles molotov - Un terrorista hiere 8 personas en Tel Aviv - "Israel no puede detener el programa nuclear con un solo ataque" - El Tzahal se prepara para septiembre - Los baños en el Mar Muerto son beneficiosos para la salud - Israel en alerta por temor a un ataque de una célula terrorista - Barak responsabiliza a Hamás de cualquier ataque contra Israel - Israel envía dos naves de guerra en el Mar Rojo - 2000 personas entraron ilegalmente en Israel desde Egipto

Diálogo entre representantes de Exteriores de Israel y España


El viceministro israelí de Exteriores Danny Ayalon y la ministra española de Exteriores Trinidad Jiménez se reunieron en Madrid para hablar de la cuestión palestina. El viceministro israelí dijo: "Esperamos que los países europeos y particularmente Estanya, no cooperen con las medidas irresponsables y unilaterales prisas por los palestinos, ya cambio los animen para que vuelvan a la mesa de negociaciones". También dialogaron sobre la situación de Libia y Siria, sobre el programa nuclear iraní y el apoyo iraní a las organizaciones terroristas que hay en la zona.


Preocupación por la situación de las armas de destrucción masiva de Siria


En Estados Unidos e Israel les preocupa la situación de los depósitos de armas de destrucción masiva sirios, temen que algunos grupos terroristas aprovechen el caos existente en Siria debido a las revueltas contra el régimen de Bashar Al Asad para conseguir armas químicas y misiles de largo alcance . Desde hace meses aparecen noticias sobre el movimiento de armas en dirección al sur del Líbano transportadas por miembros de Hezbolá. Entre las armas que se teme que puedan caer en manos los terroristas hay depósitos de gas mostaza, gases nerviosos VX y gas necesario, y también un sistema de artillería pesada para dispararlo.


La caída de Al Asad: Preocupación y oportunidad


La caída de Bashar Al Asad preocupa al gobierno israelí por la incertidumbre que esta situación puede significar. A pesar de que los Al Asad han mantenido en una paz relativa la frontera entre Siria e Israel durante estos 40 años el gobierno israelí considera positivo un cambio hacia un sistema democrático de Siria y opinan que "está surgiendo una gran oportunidad con la caída del régimen de 'Asad ". El problema es que no es fácil prever qué tipo de régimen se constituirá en Siria si cae Bashar Al Asad.


Lieberman cree que los palestinos quieren apoderarse de Israel


El ministro de exteriores israelí Avigdor Lieberman ha mostrado su preocupación ante la intención de los palestinos en septiembre cuando presenten su candidatura para ser reconocidos como nuevo Estado por las Naciones Unidas. Según Lieberman, los palestinos no tienen intención de reconocer a Israel, y esto es, una muestra de las intenciones de esta iniciativa palestina ante las Naciones Unidas. "La verdadera intención de los palestinos no es establecer un Estado que viva en paz con Israel, sino que ellos quieren establecer un Estado libre de judíos en la Cisjordania (Judea y Samaria por los judíos) y conquistar Israel desde dentro"."Por ello, Abás y sus colegas no están interesados en negociaciones con Israel sino más bien a dar pasos unilaterales para cumplir con esta estrategia". El mundo debe dejarle claro a Abás que el único camino para que los palestinos reciban un Estado es dejar de intentar eliminar el único Estado judío del mundo ". Y la única democracia de Oriente Medio, lo que conviene hacer mención. Desde hace meses las dos principales organizaciones palestinas hasta ahora enfrentadas han ido acercándose mutuamente, una de estas organizaciones, el grupo terrorista Hamás tiene en su ideario la destrucción del Estado de Israel. El presidente de la Autoridad palestina dijo: "No nos exijan que reconozcamos el Estado judío. No lo aceptaremos ". Abás endurece sus posiciones después de restablecer relaciones con Hamás. Los palestinos quieren ser reconocidos sin reconocer la existencia del Estado de Israel y sin renunciar a destruirlo, en estas circunstancias sería un grave error que los miembros de las Naciones Unidas reconocieran un Estado dirigido por una organización terrorista - Hamás - que quiere destruir el Estado vecino - Israel - y un presidente - Abás - que no ha hecho ningún movimiento para llegar a acuerdos de paz con Israel.


Ambulancia de las FDI atacada con cócteles molotov


El 28 de agosto una ambulancia de las FDI recibió el aviso que se había producido un grave accidente de coche en una zona palestina. La ambulancia se dirigió hasta el lugar en que se había producido el accidente a toda velocidad. Por el camino la ambulancia fue atacada con un cóctel molotov pero pudieron salir adelante y llegar al lugar del accidente.


Los paramédicos de las FDI que realizan su servicio en Samaría y Judea (Cisjordania) realizan un curso de 14 intensivo de 14 meses preparándose para trabajar en zonas peligrosas. Dan atención medica tanto a los judíos como los palestinos. Van equipados con casco y chaleco antibalas y deben tomar precauciones para evitar que sus potenciales pacientes no sean en realidad unos suicidas.Como si fuera poco complicada su trabajo como paramédicos deben tener la precaución de que su paciente no intente matarlos haciéndose explotar cuando estén atendiéndolo, aparte que tengan que ir esquivando cócteles molotov.


Un terrorista hiere 8 personas en Tel Aviv


Un palestino de 20 años fue detenido después de haber atropellado con un coche robado a un policía y haber apuñalado a ocho personas. Una de las personas heridas sufrió heridas graves, el resto presentaban heridas entre leves y moderadas .. La policía detuvo y luego de interrogarlo concluyó que había sido un acto premeditado. El jefe de la policía del distrito de Tel Aviv consideró que se trataba "definitivamente de un acto terrorista".Según la confesión del palestino se subió a un taxi en Jaffa y le pidió que le llevara a la estación de autobuses de Tel Aviv, cuando llegó a destino apuñaló al taxista que logró huir del agresor. El terrorista palestino robó el taxi y condujo el vehículo hasta una discoteca. Allí el terrorista cometió las agresiones, pero no dentro de la discoteca. Mientras forcejeaba con los policías que iban a detenerlo gritaba "Allahu Akbar" (Dios es grande).


"Israel no puede detener el programa nuclear con un solo ataque"


Una fuente de Defensa reconoció que Israel no puede detener el programa nuclear con un solo ataque. Israel y los países occidentales temen que Irán pueda conseguir una bomba nuclear.A pesar de que cuando en Irán se le acusa de estar desarrollando un programa nuclear con fines militares ellos lo niegan otras declaraciones amenazando de Ahmadineyad y la adquisición de gran número de centrifugadoras ponen en evidencia que el programa nuclear iraní no es sólo para producir electricidad o incluso médicos como afirma el gobierno iraní cuando se les quiere investigar, sumando el enriquecimiento de uranio y el desarrollo de un tipo de misiles con un alcance suficiente para llegar hasta Israel y las amenazas cada vez más habituales del discurso de Ahmadineyad llega a la conclusión de que el programa nuclear iraní no tiene nada de pacífico y que tiene un objetivo claro. Probablemente lo que los israelíes se dan cuenta es que se ha permitido que todo el proyecto nuclear militar iraní haya crecido demasiado y que ahora sería complicado destruirlo.Seguramente deberían haber actuado antes. Tanto los Estados Unidos como Israel podrían tomar medidas para impedir que los iraníes acaben desarrollando la bomba atómica. Pero "no estamos hablando de Irak o Siria donde con un solo golpe se podía desbaratar el programa", afirma un oficial de las FDI refiriéndose al ataque contra el reactor nuclear de Osirak (Irak) en 1981 y el de Al Khyber (Siria) en 2007. Estos dos ataques acabaron con los programas nucleares iraquí y sirio definitivamente.


Israel ha pedido a los Estados Unidos y otros países occidentales que las sanciones económicas se apoyen con la amenaza militar.Los israelíes reconocen que los iraníes temen mucho más a los Estados Unidos que en Israel.


Según estimaciones de los expertos israelíes Irán no tendrá desarrolladas armas nucleares hasta el 2015. Esto son estimaciones y dado que estas armas son tan destructivas si hay que hacer algo convendría que la hicieran antes de que los iraníes estén en capacidad de lanzar una bomba nuclear contra Israel o cualquier otro país. La destrucción de todo el proyecto nuclear iraní debería haber hecho hace tiempo, no dejar pasar el tiempo hasta que ha empezado a ser una verdadera amenaza. Por el bien de todos las instalaciones nucleares iraníes deberían ser destruidas.


El Tzahal se prepara para septiembre


El Tzahal se prepara para que pueda pasar. Se acerca la fecha en que los palestinos se presentarán ante las Naciones Unidas y eso hace temer que mientras en la sede de las Naciones Unidas presentan su candidatura para ser reconocidos como un Estado, los grupos terroristas palestinos inicien acciones violentas contra Israel. Bueno, eso ya lo han empezado a hacer. Israel está proveyendo a las fuerzas de seguridad con material antidisturbios entre los que destacan los gases lacrimógenos y granadas de estruendo. Pero también han marcado con líneas rojas alrededor de cada asentamiento dentro de las cuales los soldados estarán autorizados a disparar a los pies de los "manifestantes" palestinos. Es decir, que si los gases lacrimógenos y las granadas de estruendo no convencen a los palestinos que intenten atacar a los asentamiento que deben desistir pueden acabar recibiendo un disparo en un pie. Durante este verano el Tzahal ha estado preparando a sus soldados por el caso que se produzcan enfrentamientos con los palestinos.


El temor por parte de los israelíes es que en el momento en que los palestinos proclamaran su Estado ante las Naciones Unidas inicie un levantamiento popular palestino.


Los israelíes temen que los palestinos puedan realizar disparos y muy especialmente que puedan intentar cometer actos terroristas, pero lo que más les preocupa es que puedan producirse enfrentamientos entre los palestinos y los colonos judíos.


Se han preparado las brigadas de seguridad de los asentamiento por si acaso y han estudiado los puntos débiles en la seguridad de los perímetros de los asentamientos.


Han establecido dos zonas alrededor de los asentamientos. Si la primera fuera traspasada por los palestinos, los israelíes usarán gases lacrimógenos y otros métodos antidisturbios. Pero si los palestinos consiguieran cruzar la segunda línea dispararán en las piernas de los palestinos.


Los baños en el Mar Muerto son beneficiosos para la salud


La Universidad Ben Gurión ha publicado un estudio en colaboración con el Centro Médico Soroka de Be'er Sheva sobre los beneficios de los baños en las aguas del Mar Muerto.Introdujeron los pacientes, todos con diabetes de tipo 2, en una piscina con agua del Mar Muerto a una temperatura de 35 grados y cuando salir 20 minutos más tarde sus niveles de glucosa en sangre se habían reducido un 13, 5%. Los individuos que permanecieron el mismo tiempo en una piscina de agua normal no registraron ningún cambio en sus niveles de glucosa.


Israel en alerta por temor a un ataque de una célula terrorista


Una célula terrorista de la Yihad Islámica con base en la Península del Sinaí podría estar preparando ataques contra Israel. Según el ministro de Retaguardia de Israel, Matan Vilnai, la célula estaría formada por unos 40 individuos entrenados especialmente para esta acción y que podrían actuar durante la festividad musulmana de Eid al Fitr. Israel tiene sus fuerzas en alerta máxima a todo lo largo de la frontera con Egipto y se están coordinando con las fuerzas egipcias al otro lado. Parece que unos y otros han aprendido la lección que no coordinar sus acciones puede significar que sucedan desgracias. Según un diario egipcio las fuerzas de seguridad egipcias han iniciado una operación para desmantelar los grupos terroristas de la Península del Sinaí. Un operativo con 1500 soldados y vehículos blindados que rastrean la zona en busca de terroristas.


Barak responsabiliza a Hamás de cualquier ataque contra Israel


El ministro israelí de Defensa Ehud Barak responsabiliza a Hamás de toda la actividad terrorista que se realiza en Gaza para que esta organización gobierna totalitariamente todo Gaza. Barak ha puesto en alerta todos los organismos de seguridad para evitar que se cumplan los planes de una célula de la Yihad Islámica que ya habría cruzado desde Gaza en la Península del Sinaí.


El ministro israelí de retaguardia señala que la Yihad Islámica "está tratando desde hace bastante tiempo de perpetrar ataques desde el Sinaí y el 'Aid al Fitr' (festividad que pone fin al mes de ayuno musulmán del Ramadán) es un buen momento para ataques "y que" la cúpula de defensa tiene información concreta de inteligencia de planes para una célula terrorista desde el Sinaí que consiste en al menos diez personas ".


Israel envía dos naves de guerra en el Mar Rojo


Dos barcos de guerra israelíes han sido enviados al Mar Rojo, en una zona cercana a Egipto. También reforzarse la frontera sur por orden del teniente general Gantz ante la inminente amenaza de un ataque terrorista. Según la Inteligencia Militar una célula de la Yihad Islámica salió de Gaza y pretende entrar en Israel desde Egipto, esta célula estaría formada por 10 individuos.


2000 personas entraron ilegalmente en Israel desde Egipto


El mes pasado más de 2000 personas cruzaron ilegalmente la frontera entre Egipto e Israel. La mayoría son originarias de África, pero también hay gente originaria de Turquía y China. La mayoría fueron arrestados y trasladados a un centro de detención del Neguev, pero entre un 10 y un 15% pudieron evitar las unidades del Tzahal que patrullan la zona.


El reconocimiento de Palestina podría poner en peligro los acuerdos bilaterales


Michael Oren, embajador israelí en Estados Unidos cree que el reconocimiento de Palestina como Estado por las Naciones Unidas pone en peligro muchos acuerdos bilaterales que podría producirse en septiembre. Según el embajador Oren "tenemos muchos tratados con la Autoridad Palestina, en cambio, no tenemos ningún acuerdo con el gobierno de Palestina", "de hecho no tenemos acuerdos con un gobierno de Palestina, esto nos sitúa en un contexto diferente". Esto afectaría a los pactos de exportación, importación, sobre el uso del agua y los acuerdos en materia de defensa.


Según Oren: "Estados Unidos es confirmando los Acuerdos de Oslo y [la iniciativa palestina] el socava seriamente ... Las medidas unilaterales tienen también ramificaciones legales, económicas y políticas para nosotros y para Estados Unidos como confirmando".


Una unificación política de Palestina en las actuales circunstancias es difícil de asumir por Israel para que los acuerdos son con la Autoridad Palestina que en la práctica sólo gobierna Cisjordania, pero la parte de Palestina que conocemos como Gaza está bajo control de Hamás, y esta organización y otras que hay en Gaza tienen declarada la guerra a Israel. Es decir, Israel se puede encontrar en la situación que a su lado se proclame un Estado con parte del que tiene acuerdos políticos, económicos y comerciales y con la otra parte esté en guerra. Lo ideal para todos, pero especialmente para los palestinos sería que la primera situación fuera la que se extendiera a todo el territorio, la de los acuerdos, pero me temo que será la posición de Hamás, la guerra, la que acabará imponiéndose se. Y de todo este desbarajuste tendrá la culpa principalmente las Naciones Unidas para autorizar la creación de un Estado gobernado por grupos terroristas, incumpliendo así uno de los principios por los que fue creada la ONU, la paz, y creando un precedente muy peligroso.