26 d’oct. 2011

UPYD vol desmantellar el sistema autonòmic

UPYD vol desmantellar el sistema autonòmicLa ultranacionalista espanyola Rosa Díez proposa als electors que l'Estat recuperi ensenyament i sanitat, segons la lideressa d'UPYD “Cal revisar el model territorial espanyol perquè no pot haver-hi 17 sistemes educatius. Això – segons Díez – ha portat Espanya a la cua de l'OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic)”. Segons Díez el fet que la competència de sanitat i ensenyament hagi estat transferit a les Comunitats Autònomes impedeix que la prestació d'aquests serveis no sigui igual a tots els territoris. El candidat d'UPYD a la presidència de la Junta d'Andalusia va prometre que si era president retornaria a l'Estat aquestes dues competències. Una proposta ridícula i poc creïble ja que arribar a un govern per desmantellar-lo és ridícul. Sanitat i ensenyament no solen donar als governants moments de glòria sinó més aviat mals de cap, el que dóna la glòria als governants és inaugurar coses, especialment obres, i si aquestes són de projectes faraònics encara millor, això sempre quedarà allà, a Franco se'l recorda per tres coses principalment per pescar balenes des de l'Azor, signar sentències de mort i inaugurar pantans, alguns vàries vegades, i és evident que són, com he dit abans, les obres el que la gent acaba recordant especialment perquè queden com un llegat costós i de vegades inútil, no pas haver d'ocupar-se dels sistemes educatiu i sanitari, els professors i els metges són una gent molt problemàtica, sempre s'estan queixant per foteses. Segons Díez “la sanitat i l'educació han de ser competències de l'Estat per a que tots tinguem els mateixos drets”. Rosa Díez també proposa la supressió dels municipis de menys de 5000 habitants, per ser exactes proposa que els municipis de menys de 5000 habitants siguin units a altres amb l'argument de la racionalització de recursos econòmics.


Rosa Díez ha estat molt crítica amb la immersió lingüística de Catalunya, un tema que també és el cavall de batalla d'altres formacions ultranacionalistes espanyoles com C's o el Partit Popular i que també des del PSOE s'ha intentat atacar.


Rosa Díez ha tingut un fort suport de la caverna però ara és pràcticament la candidata a la que el diari de Pedrojota Ramírez, El (in)Mundo, dóna suport en les seves editorials.


UPYD vol desmantellar el sistema autonòmic


La ultranacionalista espanyola Rosa Díez proposa als electors que l'Estat recuperi ensenyament i sanitat, segons la lideressa d'UPYD “Cal revisar el model territorial espanyol perquè no pot haver-hi 17 sistemes educatius. Això – segons Díez – ha portat Espanya a la cua de l'OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic)”. Segons Díez el fet que la competència de sanitat i ensenyament hagi estat transferit a les Comunitats Autònomes impedeix que la prestació d'aquests serveis no sigui igual a tots els territoris. El candidat d'UPYD a la presidència de la Junta d'Andalusia va prometre que si era president retornaria a l'Estat aquestes dues competències. Una proposta ridícula i poc creïble ja que arribar a un govern per desmantellar-lo és ridícul. Sanitat i ensenyament no solen donar als governants moments de glòria sinó més aviat mals de cap, el que dóna la glòria als governants és inaugurar coses, especialment obres, i si aquestes són de projectes faraònics encara millor, això sempre quedarà allà, a Franco se'l recorda per tres coses principalment per pescar balenes des de l'Azor, signar sentències de mort i inaugurar pantans, alguns vàries vegades, i és evident que són, com he dit abans, les obres el que la gent acaba recordant especialment perquè queden com un llegat costós i de vegades inútil, no pas haver d'ocupar-se dels sistemes educatiu i sanitari, els professors i els metges són una gent molt problemàtica, sempre s'estan queixant per foteses. Segons Díez “la sanitat i l'educació han de ser competències de l'Estat per a que tots tinguem els mateixos drets”. Rosa Díez també proposa la supressió dels municipis de menys de 5000 habitants, per ser exactes proposa que els municipis de menys de 5000 habitants siguin units a altres amb l'argument de la racionalització de recursos econòmics.


Rosa Díez ha estat molt crítica amb la immersió lingüística de Catalunya, un tema que també és el cavall de batalla d'altres formacions ultranacionalistes espanyoles com C's o el Partit Popular i que també des del PSOE s'ha intentat atacar.


Rosa Díez ha tingut un fort suport de la caverna però ara és pràcticament la candidata a la que el diari de Pedrojota Ramírez, El (in)Mundo, dóna suport en les seves editorials.

2 comentaris:

Lobby ha dit...

El sistema autonòmic havia de ser tan sols per a les comunitats històriques i ho varen diluir en 17 comunitats, ara surt el problema.
Aquesta senyora és més ultra que el mateix Aznar.
Sort que no te gaire influencia del contrari aniríem ben arreglats.

Jaume C. i B. ha dit...

El fenomen de Rosa Díez em recorda al que s'ha produït als països de l'est, amb el sorgiment de líders polítics amb un discurs molt nacionalista en què donen les culpes de tot a les minories ètniques. Díez no diu res que no diguin altres polítics espanyols, només crida més i diu bajanades més grosses però el seu discurs està buit.