15 d’abr. 2009

A voltes amb el Castell de Montjuïc

La devolució del Castell de Montjuïc a la ciutat de Barcelona - el govern espanyol en diu cessió - comença a convertir-se en un serial inacabable. L'Estat accepta "cedir" el Castell però posa condicions. Quan la decisió ja estava pressa el llavors ministre de defensa José Bono va imposar que entre les condicions hi havia d'estar l'obligació que s'havia de posar la bandera espanyola, condició que a la majoria dels regidors municipals barcelonins no va agradar. Ara la condició és la presència en el consorci del
Castell del Ministeri de Defensa. Precisament la recuperació del Castell de Montjuïc havia de suposar que desaparegués d'allà la presència dels militars espanyols. CiU, ERC i ICV no estan d'acord amb aquesta condició. El PP la defensa al·legant que les forces armades són un valor de pau. Si us plau, regidora Esteller - PP - no feu bromes de mal gust. Militars considerats con un valor de pau és un oxímoron. I encara més si els militars són espanyols. Regidora Esteller, llegiu una mica sobre la història del castell de Montjuïc i que feien els militars espanyols allà. Aquesta ciutat de la que vos sou regidora ha patit la violència de les bombes que queien llençades pels canons que disparaven els militars espanyols. El Castell de Montjuïc ha de ser retornat a la ciutat sense condicions i sense presències indesitjables en el consell directiu del patronat que hagi de gestionar el Castell.
-----
Vídeo: REGIDORS MUNICIPALS PARLANT DE LA CESSIÓ DEL CASTELL DE MONTJUIC
-----
La devolución del Castillo de Montjuïc a la ciudad de Barcelona - el gobierno español dice cesión - empieza a convertirse en un serial interminable. El Estado acepta "ceder" el Castell pero pone condiciones. Cuando la decisión ya estaba tomada el entonces ministro de defensa José Bono impuso que entre las condiciones tenía que estar la obligación que había que poner la bandera española, condición que a la mayoría de los concejales municipales barceloneses no gustó. Ahora la condición es la presencia en el consorcio del Castillo del Ministerio de Defensa. Precisamente la recuperación del Castillo de Montjuïc debía suponer que desapareciera de allí la presencia de los militares españoles. CiU, ERC e ICV no están de acuerdo con esta condición. El PP la defiende alegando que las fuerzas armadas son un valor de paz. Por favor, concejala Esteller - PP - no haga bromas de mal gusto. Militares considerados con un valor de paz es un oxímoron. Y aún más si los militares son españoles. Concejala Esteller, lea un poco sobre la historia del castillo de Montjuïc y que hacían los militares españoles allí. Esta ciudad de la que vos sois concejala ha sufrido la violencia de las bombas que caían lanzadas por los cañones que disparaban los militares españoles. El Castell de Montjuïc ha de ser devuelto a la ciudad sin condiciones y sin presencias indeseables en el consejo directivo del patronato que deba gestionar el Castillo.

1 comentari:

Patric ha dit...

La nova condició, entenc, és que estiguin presents els militars espanyols. Entenc que no els hagi agradat la nova condició.
D'acord amb tu que "el Castell de Montjuïc ha de ser retornat a la ciutat sense condicions i sense presències indesitjables en el consell directiu del patronat que hagi de gestionar el Castell.".