25 d’abr. 2009

Entrevista Jordi Basté a Jordi Pujol

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi l'emissora del Grup Godó RAC-1 va emetre els seus programes en l'espai públic del Palau Robert. En aquest cas es tracta d'una entrevista a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i Soley a carrec del director i presentador de El Món a RAC-1, Jordi Basté.

-----

Vídeo: Entrevista Jordi Basté a Jordi Pujol

-----

Con motivo de la Díada de Sant Jordi la emisora del Grupo Godó RAC-1 emitió sus programas en el espacio público del Palau Robert. En este caso se trata de una entrevista al expresidente de la Generalitat Jordi Pujol i Soley a cargo del director y presentador de El Món a RAC-1, Jordi Basté.

3 comentaris:

Patric ha dit...

He escoltat per segona vegada l'entrevista que li van fer a l'ex president de la Generalitat Jordi Pujol i Soley el Dia de Sant Jordi, i que està en català.
Entenc que Jordi Pujol (catalanista) va ser el primer president electe de la Generalitat de Catalunya després de l'inici de la transició a la democràcia. (1980-2003).
"Llicenciat en Medicina, a la dècada de 1950 era un destacat militant antifranquista que representava als sectors catalanistes i catòlics. El 1960 va ser detingut i torturat, i se li va acusar d'insultar al cap de l'Estat, Francisco Franco. Un tribunal militar va condemnar a set anys de presó, la qual cosa va desencadenar una intensa campanya de solidaritat, dins i fora del país, i li va consolidar com a dirigent del nacionalisme català. En sortir de la presó, va reprendre la seva activitat política clandestina en un nou marc: la Banca Catalana, fundada el 1959 pel seu pare, des d'on va fomentar iniciatives culturals que tenien per objectiu "fer país", lema que va fer convergir al voltant de la seva persona diferents sensibilitats polítiques catalanes. El seu catalanisme no independentista va evolucionar des de les posicions polítiques socialdemòcrates fins les liberals. ". ( ....)." Reelegit president de la Generalitat el 1988, 1992 i 1995, aquest últim any sense majoria absoluta, la seva habilitat política li va consolidar com un dels principals dirigents de l'Estat de les autonomies pel seu suport al Partit Socialista Obrer Espanyol (1993-1995), però sense formar coalició de govern, tàctica que va tornar a utilitzar amb el seu suport al Partit Popular (PP) el 1996. Pujol també va arribar a presidir l'Assemblea de les Regions d'Europa, de la qual es va convertir en un dels seus dinamitzadors .".(...)
"A l'octubre de 1999 Pujol va aconseguir per sisena vegada consecutiva la investidura parlamentària com a president de la Generalitat el 16 de novembre d'aquell any, a l'aconseguir que el PP li donés els seus vots, i va prendre possessió del càrrec tretze dies després. El novembre de 2003 , al expirar el seu mandat, no es va presentar a una nova reelecció (....).".

L'entrevista es va fer prop de les 11 del matí i vaig poder veure que hi havia força gent present. Em va semblar entendre que l'expresident firmaría en aquesta ocasió alguns llibres que ell ha publicat. En l'entrevista ell sembla referir-se a molts records i emet algunes opinions que ell diu no són festives encara que podrien prendre's com a tals, per exemple quan diu - segons sembla per alguna confrontació politica - als seus oponents o més aviat possibles aliats políiticos: "Ja Vindreu canaris a demanar escaiola de les nostres mans ", la gent riu però crec entendre que ell no parla de broma, només s'utilitza una imatge per referir-se a les relacions polítiques que va mantenir amb persones i grups polítics molt diversos.

Creí entendre també que ell considera la Festa de Sant Jordi una festivitat de la llengua, la cultura i el patriotisme de Catalunya.
Acabo d'escoltar per tercera l'entrevista però no aconsegueixo concentrar el meu pensament, aquest deriva, lliurement, des d'alguna paraula que puc entendre'l, i imagino moltes coses. Em va entretenir així. El va esmentar l'Estatut per exemple i vaig imaginar que retreia a les persones amb les quals era un aliat polític, eventualment, la falta de suport amb l'Estatut de Catalunya. També pel que sembla es va referir a relacions amb els francesos o els alemanys, encara que no vaig imaginar que relacions són aquestes, m'imagino que financeres, o històriques. Hi ha paraules que poden tenir un altre significat en català i que jo les penso en castellà però puc estar equivocada.
Bé, crec que és suficient amb el que t'he escrit.

Rafael del Barco Carreras ha dit...

A propósito de Pujol...

JORDI PUJOL Vs. JOSEP BORRELL.

FRAUDE FISCAL, HACIENDA Y DIAGONAL MAR-FÓRUM.

JUICIO SEPTIEMBRE PRÓXIMO.



Rafael del Barco Carreras



Ni críticos ni propagandistas los unen, más allá de su afición populista a disfrazarse al estilo de los Coros y Danzas de la Sección Femenina, o disfrutar del idílico Pirineo Catalán. Disfraces y lugares compartidos con los hombres de sus cloacas. Pujol con su asesor fiscal para las privadas declaraciones de renta, JOAN ANTÓN SÁNCHEZ CARRETÉ, al que Fiscalía pide 6 años y 4 meses. Y Borrell, con su subordinado el Delegado de Hacienda, y su íntimo desde la infancia el Jefe de la Inspección de Hacienda en Cataluña, JOSÉ MARÍA HUGUET TORREMADÉ, 16 años de petición.

Septiembre 2009. Veinte años de subterráneas luchas políticas, de expedientes silenciados, de chantajes, de millones repartidos, entrando en juego tanta esposa con cuernos, o sustituidas por más jóvenes (el inspector Álvaro Pernas único condenado a 10 años por sus arreglos financieros con una cubana), que los cargos salen una y otra vez del fondo de las estanterías.

No voy a novelar, con leer y querer entender lo escrito entre líneas por la Fiscalía Anticorrupción, intercalando con lo publicado por varios autores en libros de nula difusión, muy citados en LA GRAN CORRUPCIÓN, es suficiente. Pero los votantes pujolistas o socialistas no quieren saberlo, o ni se enteran, porque con la subvencionada Prensa y sospechosa (ful o pastel) Oposición barcelonesas, es casi imposible tomar conciencia del grado de corrupción alcanzado. Estábamos en pleno OASIS CATALÁN.

El difunto “muerto en extrañas circunstancias en Panamá” John Rosillo (del fantasmal y desaparecido GRUPO KEPRO creador de Diagonal Mar, “amigo” de Josep Pujol y Maciá Alavedra) y Sánchez Carreté (asesor fiscal del Grupo) eran los hombres de Pujol en el gran pelotazo de DIAGONAL MAR-FÓRUM, iniciado con la compra a los Albertos de los terrenos de MACOSA por 10.000 millones. Y Huguet, sus inspectores, Borrell-Serra-Maragall, por y para los Socialistas. Fiscalía, en sus conclusiones provisionales, nos muestra unas cifras de lo corriente por los 90, cuando el Clan Estevill (que solucionará los problemas PENALES de DIAGONAL MAR) mantenía a unos cuantos en prisión para redondear ganancias extorsionando, asociado con los mismos inspectores de Hacienda, y creando el necesario terror mafioso a la par de proclamado por la Prensa “azote de la burguesía”. ¡Y lo sabía el TODO BARCELONA!

Pujol y Borrell se necesitaban para recalificar, financiar, presupuestos, eludir impuestos, competencias marítimas, Madrid. Y se entendieron tan a la perfección que crearon una Burbuja Inmobiliaria y Financiera que me atrevería a cifrar en conjunto en no menos de 3 BILLONES DE PESETAS, repartidas en la actualidad entre infinidad de hipotecas y créditos en bancos, caixas y cajas, además partidas presupuestarias en Ayuntamiento, Generalitat y Estado. Y visto el éxito de ventas, o las “hipotecas ninja”, la inversión no se amortizará jamás. El negocio del Siglo, tanto o más que las Olimpíadas. UN IMPORTANTE SUMANDO EN LA CRISIS ACTUAL. Y de su bolsillo nadie puso un duro, al contrario. Todo dinero bancario. El ahorro español y de las instituciones europeas.

He de confesar que no había leído esas conclusiones aunque las tenía desde hace dos años… pero si me propongo acudir y comentar sobre ese juicio, como digo, la guinda de mi pastel “Barcelona, 30 años de corrupción”… deberé ponerme al día de mentiras y silencios…

Ver el fraude fiscal de KEPRO Y DIAGONAL MAR descrito por Fiscalía en imágenes de www.lagrancorrupcion.blogspot.com

Jaume C. i B. ha dit...

Rafael del Barco Carreras: Acepto lo que has escrito pero agradecería que tus próximas intervenciones estén basadas en opiniones propias y no en copiar textos de otras partes.