29 de maig 2013

Llanos de Luna i la División Azul

Llanos de Luna i la División Azul


 

L’11 de maig la delegada del govern espanyol a Catalunya, María Luísa Llanos de Luna, va homenatjar la División Azul en un acte celebrat a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca. En principi aquest acte estava pensat per celebrar la creació de la Guàrdia Civil, però va ser l’acte d’homenatge als veterans de la Guàrdia Civil el que va tenir transcendència.

Coneguda és la fixació de Llanos de Luna amb quina bandera penja dels pals dels balcons dels ajuntaments catalans, una fixació malaltissa i molesta de la virreina imperial, que ja ha estat motiu per ser declarada persona non grata per alguns municipis catalans, i per a què el Parlament demani la seva substitució. La senyora Llanos de Luna tampoc va estar gaire encertada quan va declarar mentre visitava el Club de Tenis “és important que hi hagi gent ‘pija’ i rica, ja que són ells els que després gasten i consumeixen”.

El grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats ha tornat a demanar al ministre de l’Interior espanyol Jorge Fernández Díaz (PP) que cessi Llanos de Luna per haver homenatjat la División Azul. El ministre es remet a una nota de la Guàrdia Civil que diu que l’acte es va celebrar en un “ambient de reconciliació històrica”. Jordi Xuclà i Costa (CiU) ha criticat que s’entregui un guardó a “una persona vestida amb l’uniforme de l’exèrcit nazi” i demana al govern del PP que demani “perdó i destitueixi a la delegada del govern”. El ministre Fernández Díaz argumenta que totes les associacions i germandats que van assistir a l’homenatge estan “legal i degudament inscrites als organismes estatals o autonòmics corresponents”. En un país on una de les fundacions privades que més diners rep de l’Estat és la Fundació Francisco Franco on s’autoritza una manifestació feixista i nazi el mateix dia que se celebra a la mateixa ciutat un partit d’alt risc quan aquests feixistes han anunciat que aniran a caçar bascos i catalans mentre des d’alguns dirigents del mateix partit es demana suspendre el partit per evitar aldarulls, qualsevol disbarat és possible, i el pitjor és que aquests disbarats els perpetren membres del govern espanyol i el partit que li dóna suport, a més de funcionaris del partit del règim d’alt nivell.

No hi veig reconciliació en homenatjar soldats vestits amb l’uniforme nazi, un veritable intent per reconciliar els dos bàndols seria que el govern espanyol, especialment ara que està en mans del franquista Partit Popular, demanés disculpes a les víctimes i les famílies de les víctimes de la dictadura franquista.

 I el diputat Pere Calbó del PP denuncia que hi ha una “campanya orquestrada” per desprestigiar Llanos de Luna en què "hi participa el Govern i tots vostès" assenyalant a tots els grups parlamentaris que no són el PP. Calbó diu que “ja està bé d'utilitzar la Delegada del Govern en una campanya orquestrada pel Govern i la resta de grups parlamentaris com element de desgast al Govern d'Espanya. Ja està bé, denunciem aquesta campanya 'de acoso y derribo[...]. Dir que la Delegada del Govern no ajuda els ajuntaments de Catalunya és desconèixer la seva tasca[...].Des d'aquí volem denunciar aquesta campanya de desprestigi del Govern d'Espanya que consisteix a intentar trinxar políticament la Delegada del Govern  i diem prou”. Per “ajudar els ajuntament de Catalunya” es refereix a denunciar-los per no penjar l’estanquera? Ajuda els ajuntaments de Catalunya que la delegació del govern espanyol es gasti 900000 euros només en el servei de neteja? Ajuda els ajuntament de Catalunya que la senyora Llanos de Luna es passegi pel Club de Tenis fent un cant al “‘pijerío’” quan hi ha 6,2 milions d’aturats. Comparteixo l’opinió de Marc Sanglas (ERC) quan li ha respost a Calbó que “no hi ha cap campanya, ella soleta l'organitza i crea consciència de país. Tots els partits de l'arc parlamentari ja li han demanat la dimissió i això és el que reiterem: demanem al Govern d'Espanya que cessi la Delegada del Govern”.

Llanos de Luna ha interposat un recurs contra la declaració de municipi lliure i sobirà aprovada per Caldes de Montbui. Bé, així és com Llanos de Luna treballa pels ajuntaments de Catalunya. Em pregunto si anar al Club de Tenis a fer apologia del pijerio és una de les formes com Llanos de Luna treballa pels ajuntaments de Catalunya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Llanos de Luna y la División Azul
 

 

El 11 de mayo la delegada del gobierno español en Catalunya, María Luísa Llanos de Luna, homenajeó la División Azul en un acto celebrado en el cuartel de la Guardia Civil de Sant Andreu de la Barca. En principio este acto estaba pensado para celebrar la creación de la Guardia Civil, pero fue el acto de homenaje a los veteranos de la Guardia Civil el que tuvo trascendencia.

Conocida es la fijación de Llanos de Luna con qué bandera cuelga de los postes de los balcones de los ayuntamientos catalanes, una fijación enfermiza y molesta de la virreina imperial, que ya ha sido motivo para ser declarada persona non grata por algunos municipios catalanes, y para qué el Parlamento pida su sustitución. La señora Llanos de Luna tampoco estuvo muy acertada cuando declaró mientras visitaba el Club de Tenis "es importante que haya gente pija y rica, ya que son ellos los que después gastan y consumen".

El grupo parlamentario de CiU en el Congreso ha vuelto a pedir al ministro del Interior español Jorge Fernández Díaz (PP) que cese Llanos de Luna por haber homenajeado a la División Azul. El ministro se remite a una nota de la Guardia Civil que dice que el acto se celebró en un "ambiente de reconciliación histórica". Jordi Xuclà y Costa (CIU) ha criticado que se entregue un galardón a "una persona vestida con el uniforme del ejército nazi" y pide al gobierno del PP que pida "perdón y destituya a la delegada del gobierno". El ministro Fernández Díaz argumenta que todas las asociaciones y hermandades que asistieron al homenaje están "legal y debidamente inscritas en los organismos estatales o autonómicos correspondientes". En un país donde una de las fundaciones privadas que más dinero recibe del Estado es la Fundación Francisco Franco donde se autoriza una manifestación fascista y nazi el mismo día que se celebra en la misma ciudad un partido de alto riesgo cuando estos fascistas han anunciado que irán a cazar vascos y catalanes mientras desde algunos dirigentes del mismo partido se pide suspender el partido para evitar disturbios, cualquier disparate es posible, y lo peor es que estos disparates los perpetran miembros del gobierno español y el partido que le apoya, además de funcionarios del partido del régimen de alto nivel.

No veo reconciliación en homenajear soldados vestidos con el uniforme nazi, un verdadero intento por reconciliar los dos bandos sería que el gobierno español, especialmente ahora que está en manos del franquista Partido Popular, pidiera disculpas a las víctimas y las familias de las víctimas de la dictadura franquista.

 Y el diputado Pere Calbó del PP denuncia que hay una "campaña orquestada" para desprestigiar Llanos de Luna en el que "participa el Gobierno y todos ustedes" señalando a todos los grupos parlamentarios que no son el PP. Calbó dice que "ya está bien de utilizar la Delegada del Gobierno en una campaña orquestada por el Gobierno y el resto de grupos parlamentarios como elemento de desgaste al Gobierno de España. Ya está bien, denunciamos esta campaña 'de acoso y derribo [...]. Decir que la Delegada del Gobierno no ayuda a los ayuntamientos de Catalunya es desconocer su tarea [...]. Desde aquí queremos denunciar esta campaña de desprestigio del Gobierno de España que consiste en intentar triturar políticamente la Delegada del Gobierno y decimos basta". Por "ayudar a los ayuntamiento de Catalunya". ¿Se refiere a denunciarlos por no colgar la estanquera? ¿Ayuda a los ayuntamientos de Catalunya que la delegación del gobierno español se gaste 900.000 euros sólo en el servicio de limpieza? ¿Ayuda a los ayuntamiento de Catalunya que la señora Llanos de Luna se pasee por el Club de Tenis haciendo un canto al "'pijerío" cuando hay 6,2 millones de parados. Comparto la opinión de Marc Sanglas (ERC) cuando le ha respondido a Calbó que "no hay ninguna campaña, ella solita lo organiza y crea conciencia de país. Todos los partidos del arco parlamentario ya le han pedido la dimisión y eso es lo que reiteramos: pedimos al Gobierno de España que cese la Delegada del Gobierno".

Llanos de Luna ha interpuesto un recurso contra la declaración de municipio libre y soberano aprobada por Caldes de Montbui. Bueno, así es como Llanos de Luna trabaja por los ayuntamientos de Catalunya. Me pregunto si ir al Club de Tenis a hacer apología del pijerio es una de las formas como Llanos de Luna trabaja por los ayuntamientos de Catalunya.