31 de gen. 2012

El llarg i inacabable conflicte amb els palestins (I)

El llarg i inacabable conflicte amb els palestins (I)



Obama i Abdallah II donen suport a la negociació entre israelians i palestins

El president dels Estats Units, Barack Obama, i el rei Abdallah II de Jordània van reunir-se per parlar del conflicte entre israelians i palestins, la situació de Síria i l'Iran.

Obama va agrair a Abdallah II els seus esforços per recuperar les negociacions entre Israel i els palestins. Abdallah II va dir que “encara que ens trobem en els primers moments, hem de tenir els dits creuats i esperar que podem treure a israelians i palestins del punt mort” en què es troben les converses de pau. Jo crec que les converses de pau fa molt que estan mortes. Generalment els palestins fan mans i mànigues per no haver d'arribar a cap acord amb Israel, quan comencen les converses comencen a marejar la perdiu. L'última vegada que van reunir-se els palestins van posar com excusa el tema dels assentaments per trencar les converses, els israelians van estar asseguts a una taula mentre Hamàs llançava coets contra territori israelià. Suposo que els negociadors israelians van a aquestes converses amb els palestins amb la sensació d'anar a perdre el temps. Els palestins hi van directament a perdre el temps, muntar el numeret propagandístic i fer perdre el temps als negociadors israelians i als organitzadors de les converses.
Detingut un diputat d'Hamàs a Cisjordània

El Tzáhal ha detingut a Aziz Dueik, president del Parlament i hores després van detenir a Jaled Ibrahim Tafesh, diputat i membre d'una facció de l'organització terrorista Hamàs, Bloc per al Canvi i la Reforma. Un portaveu d'Hamàs creu que aquestes detencions pretenen impedir la reconciliació entre les diverses organitzacions palestines i va demanar a l'OAP que deixi de posi final a les negociacions amb Israel. “El que ha ocorregut requereix que el president, Mahmud Abbas, declari el cessament immediat de les negociacions a Amman per respecte al nostre poble i al Parlament i el seu president” va dir Ahmet Bahar, portaveu d'Hamàs. Els dos dirigents palestins van ser detinguts pel Tzáhal per “sospites de la seva implicació amb grups terroristes”.

23 dels 74 diputats de l'organització terrorista Hamàs romanen detinguts, el Parlament palestí té 132 diputats. El Parlament palestí va deixar de funcionar l'any 2007 quan Hamàs va prendre el poder de Gaza i va expulsar els dirigents de Fatah que va fer-se fort a Cisjordània. Dueik va ser detingut l'any 2006 arran del segrest del soldat israelià Shalit.
Helicòpter israelià ataca terroristes que van atacar Israel

Un helicòpter israelià va atacar una cèl•lula terrorista immediatament després que llancessin un projectil contra Israel. Tres granades de morter van ser disparades des de Gaza contra Eshkol (Israel) sense que provoquessin cap dany material ni ferissin ningú. Divendres els terroristes palestins van disparar un Qassam que va caure al Neguev. Hamàs reconeix que diversos aparells israelians van atacar una cèl•lula terrorista de Hamàs que s'estava desplaçant a l'est de Rafiah (Gaza) però segons aquesta font d'Hamàs diu que estaven desarmats. Dimecres passat dos terroristes palestins van ser abatuts pel foc de tancs i aeronaus mentre intentaven col•locar explosius en una tanca de seguretat. Khaled al Qeisi, membre del comitè de resistència popular va morir en produir-se una gran explosió a l'habitatge del secretari general del CRP, Zuher al Queisi. La notícia no diu res de quina va ser la causa de l'explosió.
L'OAP demana a Israel que alliberi 23 diputats palestins

L'OAP ha demanat l'alliberament dels 23 diputats palestins detinguts entre els que hi ha el líder d'Al Fatah Marwan Barguti i el líder del Front Palestí d'Alliberament Popular, Ahmet Saadat, així com 139 presos que segons els palestins haurien d'haver estat alliberats després dels Acords d'Oslo. Els palestins segueixen exigint que Israel cedeixi però els palestins no fan res per la seva part, continuen els atacs contra el territori israelià i l'organització terrorista Hamàs que controla Gaza continua realitzant llançaments de projectils contra Israel i sense renunciar a la destrucció d'Israel. Els palestins continuen exigint que Israel paralitzi la construcció d'assentaments però ells no ofereixen res a canvi a Israel.
El muftí de Jerusalem incita a assassinar jueus

Encara que ho pugui semblar no estic parlant del muftí de Jerusalem que durant els anys 40 va acabar refugiant-se a Berlin després que des dels minarets incités als seus partidaris a assassinar jueus i que va poder actuar mentre els britànics el van tolerar, però finalment la seva retòrica terrorista va fer perdre la paciència als britànics, això li va obligar a fugir a Berlin on va posar-se sota la protecció dels nazis. L'actual muftí de Jerusalem, el xeic Muhammad Hussein no té un Berlin nazi on amagar-se. Han passat set dècades d'aquells fets però hi ha coses que no canvien, com si el càrrec de muftí de Jerusalem tingués entre altres atribucions la de ser un malparit terrorista. El primer ministre israelià ha ordenat la fiscalia general que investigui al xeic Muhammad Hussein per presumpta incitació a l'assassinat de jueus. Per commemorar el 47è aniversari de la creació del moviment palestí Fatah, el gran muftí de Jerusalem va llegir en un sermó televisat un vers del Hadiz, un llibre que recull els dits i fets del profeta Mahoma, en què demana que els musulmans assassinin als jueus en una guerra religiosa: “L'hora (de la resurrecció) no arribarà fins que lluiteu amb els jueus. Els jueus s'amagaran darrera de pedres o arbres. I llavors les pedres i els arbres cridaran. “Oh musulmà, servent de Déu, hi ha un jueu darrera de mi, vine i mata'l”. El presentador del programa abans de donar pas al gran muftí de Jerusalem va dir: “La nostra guerra amb els descendents dels micos i dels porcs (per exemple els jueus) és una guerra de fe i religió”.

El primer ministre israelià ha, com ja he dit abans, ha demanat que el Fiscal General investigui la incitació a l'assassinat de jueus del gran muftí que ha al•legat que ell només llegia un vers del Hadiz i que no és responsable del que hi ha escrit en aquest text. No és responsable del que hi ha escrit però si d'haver escollit aquest vers que fa una crida a l'assassinat dels jueus. Netanyahu ha pres mesures pocs dies després de la commemoració del Dia Internacional en record de l'Holocaust – el passat dia 27 de gener – i ha declarat que “el poble jueu i el govern d'Israel tenen l'obligació i el dret de prevenir una altra aniquilació del poble jueu o atacs contra el seu Estat”. “Fa setanta anys el poble jueu estava indefens”, va continuar dient Netanyahu, “la diferència entre 1942 i 2012 no està en l'absència d'enemics; aquest mateix desig de destruir el poble jueu i l'Estat que ha nascut existeix i no ha canviat. La diferència està en la nostra habilitat per defensar-nos i per fer-ho amb determinació”. El ministre Yuli Edelstein va afegir que “l'espantós és què els comentaris del muftí es van transmetre per la web i el canal oficial de l'Autoritat Palestina i recolzats per tots els funcionaris palestins (...). Si això no és antisemitisme, jo no sé que és”. El ministre Uzi Landau va declarar que el muftí hauria de ser investigat i processat ja que “l'imam extremista que va parlar d'una solució final va treure la seva font d'inspiració de l'Alemanya nazi”. Abans ho he comentat, el gran muftí de Jerusalem dels anys 30 i 40 feia el mateix, incitava a assassinar els jueus, i va acabar amagant-se sota el mantell protector de Hitler. El panarabisme o nacionalisme àrab és profundament antisemita perquè és una ideologia que adapta els dos principals textos dogmàtics de l'antisemitisme modern, els protocols dels savis de Sió i el Mein Kampf. I molts dirigents nacionalistes àrabs estan molt influïts per aquestes doctrines. Ens hem de sorprendre que aquest muftí faci exactament el que va fer un dels seus predecessors?. Recordaré que el gran líder dels palestins, Arafat, estava molt influït per la persona del seu oncle, el gran muftí que va refugiar-se al Berlin nazi i que els moviments mal anomenats d'alliberament palestí, així com el Baas, partit del que n'eren principals figures els Asad i Saddam Hussein, van adaptar la doctrina nazi antisemita al nacionalisme àrab. El conflicte amb els palestins no se solucionarà mai perquè un cop i un altre veiem com els representants polítics i religiosos palestins fan el mateix que feien els que els van precedir. Aquest muftí fa el mateix que el gran muftí de Jerusalem i oncle d'Arafat, fer crides a assassinar jueus, la diferència és que ara potser s'haurà d'amagar a l'Iran o algun altra dictadura àrab. I els líders terroristes palestins continuen marejant la perdiu mentre intenten complir les ordres del seu muftí.
La Força Aèria israeliana va atacar fàbriques d'armes a Gaza

La Força Aèria israeliana va atacar fàbriques d'armes i tres túnels vinculats a l'activitat terrorista de la Franja de Gaza. Els palestins van reconéixer que els atacs van provocar dos ferits. Un portaveu de la Força Aèria va responsabilitzar a Hamàs dels atacs contra Israel i va advertir que seguiran responent als atacs que els grups terroristes palestins realitzen contra ciutadans israelians.
La policia de Jerusalem deté dos terroristes de Hamàs

La policia de Jerusalem ha detingut a dos terroristes d'Hamàs, Khaled Abu Rafah i Muhammad Totah, que des de feia més d'un any s'amagaven dins d'unes instal•lacions de la Creu Roja. Israel va prohibir que Hamàs, considerada una organització terrorista, pugui actuar a Jerusalem ja que són responsables, i se'n vanten d'això, de l'assassinat de centenars d'israelians. Els dos terroristes que des de feia més d'un any s'amagaven dins del recinte de la Creu Roja van ser detinguts quan van sortir del recinte. El portaveu de Hamàs, Mushir al Masri, va afirmar que “la captura (dels dos terroristes d'Hamàs Khaled Abu Rafah i Muhammad Totah) és una violació dels seus drets”.
Israel accepta negociar amb Hamàs si renuncia el terrorisme

El ministre de defensa israelià, Ehud Barak ha declarat que el govern d'Israel accepta negociar amb el govern d'unitat palestí si Hamàs renuncia al terrorisme: “La continuïtat del procés de pau és l'interés d'Israel, els palestins i el món sencer (...). Si Hamàs adopta les condicions del Quartet i desmantella la seva infraestructura terrorista; negociarem amb ells”. Barak va deixar clar que estan preparats per a totes les situacions que es puguin produir: Des de les negociacions exitoses a la irrupció de la violència. “No enterrarem els nostres caps a la sorra i no renunciarem als interessos de seguretat d'Israel”, va afegir Barak i immediatament va advertir que “hem d'estar preparats per una encaixada de mans amb l'esquerra i tenir el dit de la mà dreta al gallet”. I posar-se alguna mena de vestit blindat per si de cas l'interlocutor palestí decideix autoimmolar-se enduent-se pel davant el negociador israelià.





El largo e inacabable conflicto con los palestinos (I)


Obama y Abdallah II apoyan la negociación entre israelíes y palestinos

El presidente de Estados Unidos, Barack Obama, y el rey Abdallah II de Jordania se reunieron para hablar del conflicto entre israelíes y palestinos, la situación de Siria e Irán.

Obama agradeció a Abdallah II sus esfuerzos para recuperar las negociaciones entre Israel y los palestinos. Abdallah II dijo que "aunque nos encontramos en los primeros momentos, debemos tener los dedos cruzados y esperar que podemos sacar a israelíes y palestinos del punto muerto" en que se encuentran las conversaciones de paz. Yo creo que las conversaciones de paz hace mucho que están muertas. Generalmente los palestinos hacen lo posible para no tener que llegar a ningún acuerdo con Israel, cuando empiezan las conversaciones empiezan a marear la perdiz. La última vez que se reunieron los palestinos pusieron como excusa el tema de los asentamientos para romper las conversaciones, los israelíes estuvieron sentados en una mesa mientras Hamás lanzaba cohetes contra territorio israelí.Supongo que los negociadores israelíes a estas conversaciones con los palestinos con la sensación de ir a perder el tiempo. Los palestinos van directamente a perder el tiempo, montar el numerito propagandístico y hacer perder el tiempo a los negociadores israelíes y los organizadores de las conversaciones.
Detenido un diputado de Hamás en Cisjordania

El Tzahal ha detenido a Aziz Dueik, presidente del Parlamento y horas después detuvieron a Jaled Ibrahim Tafesh, diputado y miembro de una facción de la organización terrorista Hamás, Bloque para el Cambio y la Reforma. Un portavoz de Hamás cree que estas detenciones pretenden impedir la reconciliación entre las diversas organizaciones palestinas y pidió a la OLP que deje de ponga final a las negociaciones con Israel. "Lo que ha ocurrido requiere que el presidente, Mahmud Abbas, declare el cese inmediato de las negociaciones en Ammán por respeto a nuestro pueblo y al Parlamento y su presidente" dijo Ahmed Bahar, portavoz de Hamás. Los dos dirigentes palestinos fueron detenidos por Tzahal por "sospechas de su implicación con grupos terroristas".

23 de los 74 diputados de la organización terrorista Hamás permanecen detenidos, el Parlamento palestino tiene 132 diputados. El Parlamento palestino dejó de funcionar el año 2007 cuando Hamás tomó el poder de Gaza y expulsó a los dirigentes de Fatah que se hizo fuerte en Cisjordania. Dueik fue detenido el año 2006 a raíz del secuestro del soldado israelí Shalit.
Helicóptero israelí ataca terroristas que atacaron Israel

Un helicóptero israelí atacó una célula terrorista inmediatamente después de que lanzaran un proyectil contra Israel. Tres granadas de mortero fueron disparadas desde Gaza contra Eshkol (Israel) sin que provocaran ningún daño material ni hiriesen a nadie. Viernes los terroristas palestinos dispararon un Qasam que cayó en el Neguev. Hamás reconoce que varios aparatos israelíes atacaron una célula terrorista de Hamás que se estaba desplazando al este de Rafiah (Gaza) pero según esta fuente de Hamás dice que estaban desarmados. El pasado miércoles dos terroristas palestinos fueron abatidos por el fuego de tanques y aeronaves mientras intentaban colocar explosivos en una valla de seguridad. Khaled al Qeisi, miembro del comité de resistencia popular murió al producirse una gran explosión en la vivienda del secretario general del CRP, Zuhier al Queisi. La noticia no dice nada de cuál fue la causa de la explosión.
La OLP pide a Israel que libere 23 diputados palestinos

La OLP ha pedido la liberación de los 23 diputados palestinos detenidos entre los que está el líder de Al Fatah Marwan Barguti y el líder del Frente Palestino de Liberación Popular, Ahmed Saadat, así como 139 presos que según los palestinos deberíanhaber sido liberados después de los Acuerdos de Oslo. Los palestinos siguen exigiendo que Israel ceda pero los palestinos no hacen nada por su parte, continúan los ataques contra el territorio israelí y la organización terrorista Hamás que controla Gaza continúa realizando lanzamientos de proyectiles contra Israel y sin renunciar a la destrucción de Israel . Los palestinos siguen exigiendo que Israel paralice la construcción de asentamientos pero ellos no ofrecen nada a cambio en Israel.
El mufti de Jerusalén incita a asesinar judíos

Aunque lo pueda parecer no estoy hablando del mufti de Jerusalén que durante los años 40 acabó refugiándose en Berlín después de que desde los minaretes incitase a sus partidarios a asesinar judíos y que pudo actuar mientras los británicos le tolerar, pero finalmente su retórica terrorista hizo perder la paciencia a los británicos, esto le obligó a huir a Berlín donde se puso bajo la protección de los nazis. El actual mufti de Jerusalén, el jeque Mohamed Hussein no tiene un Berlín nazi donde esconderse. Han pasado siete décadas de aquellos hechos pero hay cosas que no cambian, como si el cargo de mufti de Jerusalén tuviera entre otras atribuciones la de ser un cabrón terrorista. El primer ministro israelí ha ordenado la fiscalía general que investigue el jeque Mohamed Hussein por presunta incitación al asesinato de judíos. Para conmemorar el 47 aniversario de la creación del movimiento palestino Fatah, el gran muftí de Jerusalén leyó en un sermón televisado un verso del Hadiz, un libro que recoge los dichos y hechos del profeta Mahoma, en la que pide que los musulmanes asesinen a los judíos en una guerra religiosa: "La hora (de la resurrección) no llegará hasta que luchéis con los judíos. Los judíos se esconderán detrás de piedras o árboles. Y entonces las piedras y los árboles gritarán. "Oh musulmán, siervo de Dios, hay un judío detrás de mí, ven y mátalo". El presentador del programa antes de dar paso al gran muftí de Jerusalén dijo: "Nuestra guerra con los descendientes de los monos y los cerdos (por ejemplo los judíos) es una guerra de fe y religión".


El primer ministra israelí, como ya he dicho antes, ha pedido que el Fiscal General investigue la incitación al asesinato de judíos del gran muftí que ha alegado que él sólo leía un verso del Hadiz y que no es responsable de lo que está escrito en este texto. No es responsable de lo que está escrito pero si de haber escogido este verso que hace un llamamiento al asesinato de los judíos.Netanyahu ha tomado medidas pocos días después de la conmemoración del Día Internacional en recuerdo del Holocausto - el pasado día 27 de enero - y ha declarado que "el pueblo judío y el gobierno de Israel tienen la obligación y el derecho de prevenir otra aniquilación del pueblo judío o ataques contra su Estado ". "Hace setenta años el pueblo judío estaba indefenso", continuó diciendo Netanyahu, "la diferencia entre 1942 y 2012 no está en la ausencia de enemigos, este mismo deseo de destruir el pueblo judío y el Estado que ha nacido existe y no ha cambiado. La diferencia está en nuestra habilidad para defendernos y para hacerlo con determinación ". El ministro Yuli Edelstein agregó que "el espantoso es que los comentarios del mufti se transmitieron por la web y el canal oficial de la Autoridad Palestina y apoyados por todos los funcionarios palestinos (...). Si esto no es antisemitismo, yo no sé que es ". El ministro Uzi Landau declaró que el mufti debería ser investigado y procesado ya que "el imán extremista que habló de una solución final sacó su fuente de inspiración de la Alemania nazi".Antes lo he comentado, el gran muftí de Jerusalén de los años 30 y 40 hacía lo mismo, incitaba a asesinar a los judíos, y terminó escondiéndose bajo el manto protector de Hitler. El panarabismo o nacionalismo árabe es profundamente antisemita porque es una ideología que adapta los dos principales textos dogmáticos del antisemitismo moderno, los protocolos de los sabios de Sión y el Mein Kampf. Y muchos dirigentes nacionalistas árabes están muy influidos por estas doctrinas. Nos hemos de sorprender que este mufti haga exactamente lo que hizo uno de sus predecesores?. Recordaré que el gran líder de los palestinos, Arafat, estaba muy influido por la persona de su tío, el gran muftí que refugiarse en el Berlín nazi y que los movimientos mal llamados de liberación palestino, así como el Baaz, partido del que eran principales figuras los Asad y Saddam Hussein, adaptaron la doctrina nazi antisemita al nacionalismo árabe. El conflicto con los palestinos no se solucionará nunca porque una y otra vemos como los representantes políticos y religiosos palestinos hacen lo mismo que hacían los que los precedieron. Este mufti hace lo mismo que el gran muftí de Jerusalén y tío de Arafat, hacer llamadas a asesinar judíos, la diferencia es que ahora quizás se tendrá que esconder en Irán o algún otra dictadura árabe. Y los líderes terroristas palestinos continúan mareando la perdiz mientras intentan cumplir las órdenes de su mufti.
La Fuerza Aérea israelí atacó fábricas de armas en Gaza

La Fuerza Aérea israelí atacó fábricas de armas y tres túneles vinculados a la actividad terrorista de la Franja de Gaza. Los palestinos reconocieron que los ataques provocaron dos heridos. Un portavoz de la Fuerza Aérea responsabilizó a Hamás de los ataques contra Israel y advirtió que seguirán respondiendo a los ataques que los grupos terroristas palestinos realizan contra ciudadanos israelíes.
La policía de Jerusalén detiene a dos terroristas de Hamás

La policía de Jerusalén ha detenido a dos terroristas de Hamas, Khaled Abu Rafah y Muhammad Totah, que desde hacía más de un año se escondían dentro de unas instalaciones de la Cruz Roja. Israel prohibió que Hamas, considerada una organización terrorista, pueda actuar en Jerusalén ya que son responsables, y se jactan de ello, del asesinato de cientos de israelíes. Los dos terroristas que desde hacía más de un año se escondían dentro del recinto de la Cruz Roja fueron detenidos cuando salieron del recinto. El portavoz de Hamás, Mushir al Masri, afirmó que "la captura (de los dos terroristas de Hamas Khaled Abu Rafah y Muhammad Totah) es una violación de sus derechos".
Israel acepta negociar con Hamás si renuncia el terrorismo

El ministro de Defensa israelí, Ehud Barak declaró que el gobierno de Israel acepta negociar con el gobierno de unidad palestino si Hamás renuncia al terrorismo: "La continuidad del proceso de paz es el interés de Israel, los palestinos y el mundo entero (...). Si Hamás adopta las condiciones del Cuarteto y desmantela su infraestructura terrorista, negociaremos con ellos ". Barak dejó claro que están preparados para todas las situaciones que se puedan producir: Desde las negociaciones exitosas en la irrupción de la violencia. "No enterraremos nuestras cabezas en la arena y no renunciaremos a los intereses de seguridad de Israel", añadió Barak e inmediatamente advirtió que "debemos estar preparados para un apretón de manos con la izquierda y tener el dedo de la mano derecha en el gatillo ". Y ponerse algún tipo de traje blindado por si el interlocutor palestino decide autoinmolarse llevándose por delante el negociador israelí.

3 comentaris:

Patric ha dit...

Es curioso, pero a pesar de todo eso que dices, los “israelíes y palestinos sostendrán su tercera ronda de reuniones cara a cara en este año el día sábado, en un encuentro que los diplomáticos esperan que conduzca a la reanudación de las conversaciones de paz plena, dijeron fuentes de ambos”. Las discusiones exploratorias comenzaron el 3 de enero y se dieron después de una larga pausa en las negociaciones, luego de que el presidente palestino, Mahmoud Abbas, suspendiera el diálogo hace 15 meses por la expansión de los asentamientos judíos en la ocupada Cisjordania. El dirigente palestino minimiza la posibilidad de un gran avance y dijo a miembros de su partido Al Fatah que el primer ministro israelí, Benjamin Netanyahu, no había planteado ninguna nueva propuesta y que son las mismas de 2010. Los mediadores de paz internacionales (Estados Unidos, Rusia, la Unión Europea y Naciones Unidas) quieren que ambas partes fijen sus posiciones en materia de fronteras y acuerdos de seguridad de una futura “solución de dos estados” antes del 26 de enero para comenzar a abrir la posibilidad de retomar las negociaciones, pero funcionarios estadounidenses han señalado que la meta del 26 de enero para intercambiar propuestas podría fracasar, o sea, está claro que USA no quiere eso.
Los negociadores están celebrando sus reuniones en Amán bajo los auspicios del rey jordano Abdullah, quien visitará al presidente estadounidense Barack Obama la próxima semana para revisar los últimos desarrollos.

Jaume C. i B. ha dit...

Si es cierto, los palestinos amenazan con levantarse si continúan construyéndose los asentamientos, los israelíes podrían decirle a Abbas que si sus amigos terroristas de Hamàs siguen atacando el territorio israelí que se olvide de negociar. Me parece mucho más grave el lanzamiento de proyectiles contra Israel que la construcción de unas pocas casas. lo que digan los palestinos carece de importancia, son una gente sin palabra y sin honor, una pandilla de terroristas. Cuando los árabes atacaron a Israel en 1948 perdieron cualquier razón. Si fuera israelí les diría a los palestinos que cuando renuncien a destruir Israel y cesen los ataques contra Israel empezaremos a hablar.

Patric ha dit...

Todo tiene que ver con el punto de vista con que se mire. Lo que es importante para unos no es importante a veces para otros.