9 d’oct. 2010

Netejant les Rambles

Netejant les Rambles

Les Rambles és probablement el passeig barceloní més conegut arreu del món. A tot el llarg d'aquest passeig que uneix la Plaça Catalunya amb el Port hi podem trobar de tot: El Gran Teatre del Liceu, quioscos de diaris, comerços de souvenirs, putes, trilers, estàtues humanes, venedors il·legals, floristeries, i molts bars i restaurants. Amb certa periodicitat apareixen denúncies als diaris de la decadència d'aquest passeig, però probablement allò que a alguns puritans els sembla decadència és el que fa que les Rambles siguin el que són. Certament no és agradable veure les putes follant amb els seus clients sota les porxades del Mercat de la Boqueria, però trobo molt hipòcrita que ara ens descobrim que al voltant de les Rambles hi ha putes quan n'hi ha hagut sempre. L'Ajuntament ha decidit fer canvis. Alguns són polèmics, la desaparició dels tradicionals quioscos en què es venien ocells i altres animals, tancats per no complir les mínimes condicions per a tenir els animals, sembla que aquest negoci s'ha reconvertit cap a la venda d'altres productes.
Estàtues humanes
Un altre assumpte és el de les estàtues humanes, l'Ajuntament ha decidit reduir-ne el
nombre i situar-les més avall, també hauran d'aprovar un examen per obtenir el permís i aquelles estàtues que siguin autoritzades hauran de limitar les dimensions de les seves disfresses. Dies enrere el genial Quim Monzó en un dels seus articles a La Vanguardia (¿Por qué perder más tiempo? - Quim Monzó ) deia que ell agafaria un camió, carregaria totes les estàtues humanes de les Rambles, baixaria fins el port i accionaria la palanca de la caixa del camió per llençar-les al mar. Veig que no soc l'únic a qui no li agraden aquestes estàtues, cosa que ja he escrit alguna vegada amb anterioritat, i no tindria inconvenient a donar un cop de mà a Quim Monzó per lliurar-nos de tota aquesta camarilla.
Tema pendent
Un tema amb el que l'Ajuntament no acaba de tenir les idees clares és el de les tendes de souvenirs de les Rambles i el seu entorn, i per extensió de les de tot Barcelona, on continuen venent productes que res tenen a veure amb Barcelona i Catalunya, especialment aquells productes relacionats amb la tauromàquia, és incongruent que a la capital del país que ha decidit prohibir l'atrocitat de les corrides de toros encara es venguin productes que hi estan relacionats.




Limpiando las Ramblas

Las Ramblas es probablemente el paseo barcelonés más conocido en todo el mundo. A todo lo largo de este paseo que une la Plaza Catalunya con el Puerto podemos encontrar de todo: El Gran Teatro del Liceo, quioscos de periódicos, comercios de souvenirs, putas, trileros, estatuas humanas, vendedores ilegales, floristerías, y muchos bares y restaurantes. Con cierta periodicidad aparecen denuncias en los periódicos de la decadencia de este paseo, pero probablemente lo que a algunos puritanos les parece decadencia es lo que hace que las Ramblas sean lo que son. Ciertamente no es agradable ver las putas follando con sus clientes bajo los soportales del Mercado de la Boqueria, pero encuentro muy hipócrita que ahora nos descubrimos que alrededor de las Ramblas hay putas cuando ha habido siempre. El Ayuntamiento ha decidido hacer cambios. Algunos son polémicos, la desaparición de los tradicionales quioscos en que se vendían pájaros y otros animales, cerrados por no cumplir las mínimas condiciones para tener los animales, parece que este negocio se ha reconvertido hacia la venta de otros productos.
Estatuas humanas
Otro asunto es el de las estatuas humanas, el Ayuntamiento ha decidido reducir el número y situarlas más abajo, también deberán aprobar un examen para obtener el permiso y aquellas estatuas que sean autorizadas deberán limitar las dimensiones de sus disfraces. Días atrás el genial Quim Monzó en uno de sus artículos en La Vanguardia (¿Por qué perder más tiempo? - Quim Monzó ) decía que él tomaría un camión cargaría todas las estatuas humanas de las Ramblas, bajaría hasta el puerto y accionaria la palanca de la caja del camión para tirarlas al mar. Veo que no soy el único al que no le gustan estas estatuas, cosa que ya he escrito alguna vez con anterioridad, y no tendría inconveniente en echar una mano a Quim Monzó para librarnos de toda esta camarilla.
Tema pendiente
Un tema con el que el Ayuntamiento no acaba de tener las ideas claras es el de las tiendas de souvenirs de las Ramblas y su entorno, y por extensión de las de toda Barcelona, donde siguen vendiendo productos que nada tienen que ver con Barcelona y Cataluña, especialmente aquellos productos relacionados con la tauromaquia, es incongruente que en la capital del país que ha decidido prohibir la atrocidad de las corridas de toros aunque se vendan productos que están relacionados.