1 d’oct. 2010

Brètols's 501

Brètols's 501



Ja portem uns quants anys en què cada vegada que a Barcelona hi ha algun acte massiu sigui de celebració o de protesta han de sortir els brètols a destrossar-ho tot al seu pas. En aquest cas va ser abans d'ahir que amb motiu de la vaga general convocada pels sindicats contra les reformes laborals per pal·liar els efectes de la crisi econòmica, mesures venen imposades des de la UE i que tothom considera lesives pels treballadors, el col·lectiu antisistema va intentar desolar la ciutat com si dels huns es tractés. El dissabte anterior van ocupar l'antiga seu del Banesto, ara un edifici buit on té previst instal·lar-se una tenda d'Apple.


Dimecres va decidir-se des de la Conselleria d'Interior desallotjar els okupes d'aquest edifici de la Plaça Catalunya ja que tot apuntava que els aldarulls que s'havien produït a diversos punts de la ciutat i que havien provocat saquejos i destrosses a la propietat pública i privada tenien el centre neuràlgic allà dins. Els okupes van respondre amb més violència cremant contenidors, cotxes – és impressionant veure un cotxe de la Guàrdia Urbana cremant - i atacant als bombers que intentaven apagar els focs. També van construir barricades amb contenidors per barrar el pas als antidisturbis que van haver d'aplicar-se amb la màxima contundència procedint a la detenció d'una cinquantena d'individus. Un dels fets que sorprén és que aquests brètols es dediquessin a assaltar les tendes per saquejar-les, per exemple la tenda de Levi's. Recordo que ja fa anys en incidents causats per aquest mateix col·lectiu van assaltar uns grans i molt coneguts magatzems de la Plaça Catalunya i que aquests brètols antisistema sortien per la porta amb un pernil a coll i be. Rar és que a una gent que diu estar en contra del sistema els agradin tant els productes que fabrica el sistema com els pantalons texans de marca i els pernils de qualitat. Jo proposo que per commemorar els saquejos la marca Levi's tregui uns texans per antisistemes, Brètols's 501. Com que a més de brètols hi ha brètoles alguna marca de perfum podria treure “O de brètol” amb essència de porros barrejada amb suor de brètol que no s'ha dutxat des de fa mesos. L'alcalde Hereu diu que es presentaran com acusació contra els brètols, la intenció de l'Ajuntament és que paguin d'alguna manera aquests “fills de papà” els danys que han causat que ascendien a uns 265.000 euros de moment. Ahir al matí vaig passar pel davant de l'edifici exBanesto ja desocupat i vaig veure que havien tapiat la porta per impedir que els brètols s'hi tornin a ficar. Els brètols no només van saquejar alguns comerços i destruir mobiliari urbà, van atacar amb una violència extrema als antidisturbis i a la premsa.

Video: Queman un coche de la Guardia Urbana de Barcelona (EuropaPress)






Gamberros's 501


Ya llevamos unos cuantos años en los que cada vez que en Barcelona hay algún acto masivo sea de celebración o de protesta tienen que salir los gamberros a destrozar todo a su paso. En este caso fue antes de ayer que con motivo de la huelga general convocada por los sindicatos contra las reformas laborales para paliar los efectos de la crisis económica, medidas vienen impuestas desde la UE y que todo el mundo considera lesivas para los trabajadores, el colectivo antisistema intentó desolar la ciudad como si fuesen los hunos. El sábado anterior ocuparon la antigua sede del Banesto, ahora un edificio vacío donde está previsto instalar a una tienda de Apple. El miércoles se decidió desde la Consejería de Interior desalojar a los okupas de este edificio de la Plaza Catalunya ya que todo apuntaba a que los disturbios que se habían producido en diversos puntos de la ciudad y que habían provocado saqueos y destrozos en la propiedad pública y privada tenían el centro neurálgico allí dentro. Los okupas respondieron con más violencia quemando contenedores, coches - es impresionante ver un coche de la Guardia Urbana quemando - y atacando a los bomberos que
intentaban apagar los fuegos. También construyeron barricadas con contenedores para cerrar el paso a los antidisturbios que tuvieron que aplicarse con la máxima contundencia procediendo a la detención de una cincuentena de individuos. Uno de los hechos que sorprende es que estos gamberros se dedicaran a asaltar las tiendas para saquearlas, por ejemplo la tienda de Levi's. Recuerdo que ya hace años en incidentes causados por este mismo colectivo asaltaron unos grandes y muy conocidos almacenes de la Plaza Cataluña y que estos gamberros antisistema salían por la puerta con un jamón a hombros. Raro es que a una gente que dice estar en contra del sistema les gusten tanto los productos que fabrica el sistema como los pantalones vaqueros de marca y los jamones de calidad. Yo propongo que para conmemorar los saqueos la marca Levi's saque unos tejanos para antisistemas, Gamberros's 501. Como además de gamberros hay gamberras alguna marca de perfume podría sacar "O de gamberro" con esencia de porros mezclada con sudor de gamberrp que no se ha duchado desde hace meses. El alcalde Hereu dice que se presentarán como acusación contra los gamberros, la intención del Ayuntamiento es que paguen de alguna manera estos "hijos de papá" los daños que han causado que ascendían a unos 265.000 euros de momento. Ayer por la mañana pasé por delante del edificio exBanesto ya desocupado y vi que habían tapiado la puerta para impedir que los gamberros se vuelvan a meter. Los gamberros no sólo saquearon algunos comercios y destruyeron mobiliario urbano, atacaron con una violencia extrema a los antidisturbios y a la prensa.

2 comentaris:

Jaume Pros ha dit...

Imagino que amb el munt de fotos i vídeos que hi ha podran fer una bona batuda. De moment ja n'han detingut uns quants, tot i que la majoria ja són al carrer. el que trobo injustificat és que a tots ells se'ls acusa de "faltes" i a ningú d'haver comès "delicte". Els jutges potser no han vist la tele aquests dies.

Jaume C. i B. ha dit...

Els brètols han quedat retratats per molt que van convertir en un dels seus objectius a la premsa, com si vulguessin impedir que hi haguessin imatges de les seves bretolades.
Toques un punt important, és cert que tots quedaran lliures amb una multa per estralls, i el que és més greu és que molts dels detinguts ja tenien antecedents pel mateix, és a dir, no són nous.
Alguns d'aquests antisistema tenen bons advocats i pares amb una bona cartera.