29 d’oct. 2010

Pel PP matar toros és cultura i la llengua catalana una nosa

Pel PP matar toros és cultura i la llengua catalana una nosa

A veure si endevineu que ha fet ara el Partit Popular. Tic tat, tic tac, tic tac. Us donaré dues pistes: recurs i toros. Bé, si heu vist els telenotícies o heu llegit els diaris sabreu que el Partit Popular ha tornat a anar a la seu del seu Tribunal (pre)Constitucional a recórrer una altra llei aprovada pel Parlament de Catalunya. Allà han registrat el recurs contra la llei que prohibeix les corrides de toros a Catalunya. Segons el Partit Popular aquesta llei és contrària a la llibertat de manifestació i creació artística, a l'accés dels espanyols a les manifestacions culturals i a la llibertat d'empresa que segons el PP estan emparades per la Constitució espanyola. Si, home, aquesta Constitució que interpretada ens diu als catalans que això del català res de res, que la llengua pròpia de Catalunya la parlem a casa però que ens deixem d'aquesta tonteria de voler que el català sigui llengua preferencial, és a dir, aquesta Constitució espanyola que tal i com ha sigut interpretada ens retrotrau a èpoques predemocràtiques que només teníem dret i el deure de conèixer el castellà. Malament anem amb aquesta Constitució espanyola que considera cultura fer un espectacle de la tortura i mort d'un animal. Això no és art ni és cultura. Si aquesta Constitució empara aquesta barbàrie i ens priva del nostre dret a la nostra llengua ja se la poden confitar. El PP diu encara que les Comunitats Autònomes poden regular, ordenar i promoure les corrides de toros, no poden en canvi prohibir-les perquè estan protegides per les lleis europees i espanyoles. Doncs a les Canàries estan prohibides des de fa vint anys pel govern canari i el PP no va dir res. Però sens dubte el que sembla una broma de mal gust és que el PP s'empari en la Constitució per mantenir la bretolada nacional i per privar-nos dels nostres drets lingüístics als catalans. Pel PP torturar i matar animals és una mostra de cultura, la llengua catalana, en canvi, la consideren una nosa que hi ha d'eliminar. Ells que matin tots els animals que vulguin, si volen que facin corrides de toros al Congrés dels Diputats, al Senat o al Tribunal Constitucional, que facin totes les que vulguin, i que ens deixin a nosaltres el dret a no voler seguint sent uns bàrbars com ells i a poder parlar en la nostra llengua.

Para el PP matar toros es cultura y la lengua catalana un estorbo

A ver si adivináis que ha hecho ahora el Partido Popular. Tic dad, tic tac, tic tac. Os daré dos pistas: recurso y toros. Bueno, si habéis visto los telediarios o ha leído los periódicos sabréis que el Partido Popular ha vuelto a ir a la sede de su Tribunal (pre) Constitucional a recorrer otra ley aprobada por el Parlamento de Cataluña. Allí han registrado el recurso contra la ley que prohíbe las corridas de toros en Cataluña. Según el Partido Popular esta ley es contraria a la libertad de manifestación y creación artística, el acceso de los españoles a las manifestaciones culturales ya la libertad de empresa que según el PP están amparadas por la Constitución española. Si, hombre, esta Constitución que interpretada nos dice a los catalanes que lo del catalán nada de nada, que la lengua propia de Cataluña la hablamos en casa pero que nos dejemos de esta tontería de querer que el catalán sea lengua preferencial, es
decir , esta Constitución española que tal y como ha sido interpretada nos retrotrae a épocas predemocráticas que sólo teníamos derecho y el deber de conocer el castellano. Mal vamos con esta Constitución española que considera cultura hacer un espectáculo de la tortura y muerte de un animal. Esto no es arte ni es cultura. Si esta Constitución ampara esta barbarie y nos priva de nuestro derecho a nuestra lengua ya se la pueden confitar. El PP dice aunque las Comunidades Autónomas pueden regular, ordenar y promover las corridas de toros, no pueden en cambio prohibirlas porque están protegidas por las leyes europeas y españolas. Pues en Canarias están prohibidas desde hace veinte años por el gobierno canario y el PP no dijo nada. Pero sin duda lo que parece una broma de mal gusto es que el PP se ampare en la Constitución para mantener la gamberrada nacional y para privarnos de nuestros derechos lingüísticos a los catalanes. Por el PP torturar y matar animales es una muestra de cultura, la lengua catalana, en cambio, la consideran un estorbo que hay que eliminar. Ellos que maten todos los animales que quieran, si quieren que hagan corridas de toros en el Congreso de los Diputados, al Senado o al Tribunal Constitucional, que hagan todas las que quieran, y que nos dejen a nosotros el derecho a no querer seguir siendo unos bárbaros como ellos y a poder hablar en nuestra lengua.