23 de set. 2009

Janus peper

Janus peper


Com un Janus reencarnat, Alberto Núñez Feijoo mostra les seves dues cares. Insubmís fiscal i de Torquemada constitucional que demana cremar heretges de la idea d'Espanya que té el PP – sigui la que sigui – a la foguera constitucional.



Insubmís

Alberto Núñez Feijoo, president de la Xunta de Galícia ha cridat a la insubmissió fiscal dient que “Galícia està farta del tractament diferenciat de les Comunitats Autònomes” i lamenta que a algunes CCAA “ li fan un vestit a mida per al finançament” referint-se a Catalunya. De vestits fets a mida en saben molt alguns dirigents del PP. Sembla que aquest rampell de rebel·lia del president gallec és conseqüència que l'Estat reclama la devolució d'uns diners a Galícia i que el govern gallec no pot tornar-los perquè no els té.


L'home "legal"

Després de defensar la insubmissió fiscal el mateix Feijoo té la gosadia i la poca vergonya d'exigir que es castigui a qui organitzi consultes populars dient que “les consultes il·legals són il·legals. Igual que si es comet qualsevol acte il·legal al carrer o en una casa es castiga, els actes il·legals han de ser castigats amb la tranquil·litat que donen les lleis per mantenir l'Estat de Dret. Les consultes il·legals són sancionables des del punt de vista administratiu o penal”. Si la pocavergonya fos il·legal els polítics del PP estarien a la garjola. Feijoo afegeix que “les coses ja estan prou malament com per empitjorar-les encara més amb una insubmissió a la sentència del TC. Això ho diu el mateix que crida a la insubmissió fiscal.

-----

Jano pepero

Como un Jano reencarnado, Alberto Núñez Feijoo muestra sus dos caras. Insumiso fiscal y de Torquemada constitucional que pide quemar herejes de la idea de España que tiene el PP – sea la que sea – en la hoguera constitucional.

Insumiso

Alberto Núñez Feijoo, presidente de la Xunta de Galicia ha llamado a la insumisión fiscal diciendo que “Galicia está harta del tratamiento diferenciado de las Comunidades Autónomas” y lamenta que a algunas CCAA “ le hacen un traje a medida para la financiación” refiriéndose a Catalunya. De trajes hechos a medida saben mucho algunos dirigentes del PP. Parece que este arranque de rebeldía del presidente gallego es consecuencia que el Estado reclama la devolución de un dinero a Galicia y que el gobierno gallego no puede devolverlo porque no lo tiene.

El hombre "legal"

Después de defender la insumisión fiscal el mismo Feijoo tiene la osadía y la poca vergüenza de exigir que se castigue a quien organice consultas populares diciendo que “las consultas ilegales son ilegales. Igual que si se comete cualquier acto ilegal a la calle o en una casa se castiga, los actos ilegales deben ser castigados con la tranquilidad que dan las leyes por mantener el Estado de Derecho. Las consultas ilegales son sancionables desde el punto de vista administrativo o penal”. Si la sinvergüenza fuese ilegal los políticos del PP estarían en la trena. Feijoo añade que “las cosas ya están bastante mal como para empeorarlas aún más con una insumisión a la sentencia del TC". Eso lo dice el mismo que llamaba a la insumisión fiscal.

3 comentaris:

Patric ha dit...

Per entendre una mica més sobre el que escrius he llegit alguna cosa sobre Galícia i la seva gent. I m'he entretingut una estona. Entenc que Alberto Núñez Feijoo és l'actual president de la Xunta de Galícia que es defineix a si mateix com galleguista i reformista, i ha dit "Els governs que neixen contra les urnes moren a les urnes.".

Entenc que és una persona intel • lectual (advocat) que pensa que s'ha de perpetuar la cultura i identitat pròpies de Galícia en totes les seves manifestacions (llengua i literatura, música, folklore, gastronomia, tradicions, etc.) I per a això creu que cal defensar i promoure activament això. Activitats que es poden dur a terme tant per institucions públiques com per entitats privades (associacions, fundacions ...). Llei que el galleguisme no té una ideologia precisa, pel que és usat en diferents ocasions per diferents partits polítics, de preferència nacionalistes.
En ser reformista creu que els canvis han de ser graduals per millorar un sistema, projecte o societat. Els canvis que el fa són parts d'una totalitat, el que el diferencia de posicions revolucionàries o reaccionàries.

Tu dius qu ell mostra dues cares ... un fiscal rebel davant la idea d'Espanya que té el PP: ell és galleguista.
i rebel front "al tracte diferenciat de les CA": ell és galleguista.

Però es mostra "legalista" enfront de les consultes populars, m'imagino que aquí és reformista.

Patric ha dit...

Per què algú podria demanar que no es paguin impostos? Crec que no és només per cridar l'atenció. De vegades apareix com a notícia en els mitjans que les grans empreses reclamen perquè paguen molts impostos, però jo no se si és cert que les grans empreses reclamin això. Una gran empresa per mantenir ha de tenir beneficis i de vegades pot destinar una part dels seus beneficis a projectes de recerca qual cosa els permet reduir el pagament d'impostos. Suposo que la gent que parla de no pagar impostos és perquè no vol que aquests diners arribi a l'Estat, especialment si ells no són el govern. Crec que hi ha una intenció política cundo es diu això.
Tots paguem impostos directes indirectes i no escolto molt queixar-se a la gent per això. Al final tots aquests diners va a l'Estat i es retorna en forma de benefici social.
- Tu dius que Feijoo és un conservador i no un reformista. Jo només puc repetir el que diuen que ell diu de si mateix i ho diuen a la Viquipèdia. Podria opinar alguna cosa si ho conegués però no el conec, ni tan sols per opinions dels diaris. Encara que aquestes opinions a vegades no em donen tot el que una persona és.
- De totes maneres em costa al meu definir el reformisme polític.
Un bon exemple de reformisme polític està en el govern d'un mexicà al segle XIX ... Benito Juarez.
L'representa el reformisme liberal del seu països, és considerat un heroi nacional i lluita contra les forces conservadores reaccionàries anticonstitucional. El va dictar una sèrie de lleis de Reforma on reduïa el poder de l'església catòlica mitjançant l'embargament de propietats eclesiàstiques. ¿Aquest era el seu objectiu final?
És un govern i una època molt interessant la de Benito Juárez.

Jaume C. i B. ha dit...

Els grans empresaris voldrien no pagar impostos, no pagar cotitzacions i no pagar als seus empleats, totes tres coses són molt lletges, il·legals i delictives, però ells miren pel benefici.
El problema de Feijoo és que vol fer mèrits davant del líder i per això necessita fer soroll. Com que el soroll no el pot fer amb un encert polític cal fer-lo dient disbarats.
Ell pot dir que és un enviat del Senyor a salvar les nostres ànimes però una cosa és el que ell diu i molt diferents són les coses que diu i fa que demostren que és un conservador. La wikipedia està molt be però a vegades les dades no són del tot correctes.
Feijoo no vol reformar per tirar endavant sinó tot el contrari. Ell segueix les directrius que li marquen en el seu partit. Això es pot veure en temes com el cultural, un galleguista mai atacaria l'element principal de la cultura gallega, la llengua. I en política i economia pretén aplicar les polítiques neocons.