30 de set. 2009

DARD No 2 - 30 de setembre de 2009

El Tribunal Constitucional anuncia que reinicien les seves sessions en les que han de decidir sobre la constitucionalitat o inconstitucionalitat de l'Estatut de Catalunya després de dos mesos de vacances. Fa tres anys que discuteixen sobre aquest tema sense haver pres cap decisió en un sentit o un altre. Considerant que surti com surti la sentència només aconseguiran crear un greu conflicte entre el govern de Catalunya i l'espanyol si es retallen articles de l'Estatut i en sortirem nosaltres escaldats, però si la sentència fos favorable a l'Estatut el conflicte serà entre el govern (PSOE) i el principal partit de l'oposició, (PP), baralla de la que també en sortirem escaldats els catalans. I si la sentència tracta de trobar l'equidistància tinguem clar que tampoc deixarà content ningú, i les conseqüències les acabarem pagant nosaltres. El menys dolent que ens pot passar és que els membres del Tribunal Constitucional segueixin de vacances fins a la fi dels temps.

El Tribunal Constitucional anuncia que reinician sus sesiones en las que deben decidir sobre la constitucionalidad o inconstitucionalidad del Estatut de Catalunya después de dos meses de vacaciones. Hace tres años que discuten sobre este tema sin haber tomado ninguna decisión en un sentido u otro. Considerando que salga como salga la sentencia solo lograrán crear un grave conflicto entre el gobierno de Catalunya y el español si se recortan artículos del Estatuto y saldremos nosotros escaldados, pero si la sentencia fuese favorable al Estatut el conflicto será entre el gobierno (PSOE) y el principal partido de la oposición, (PP), pelea de la que también saldremos escaldados los catalanes. Y si la sentencia trata de encontrar la equidistancia tengamos claro que tampoco dejará contento nadie, y las consecuencias las acabaremos pagando nosotros. Lo menos malo que nos puede pasar es que los miembros del Tribunal Constitucional sigan de vacaciones hasta el fin de los tiempos.

4 comentaris:

Patric ha dit...

Em sembla increïble com els serveis i les institucions de l'Estat treballen amb tanta lentitud. ¡Dos mesos de vacances! ... La gent que treballa a la Universitat, professors, acadèmics, funcionaris, tècnics, especialistes, a Xile, tenen un mes de vacances. Fan torns per a no suspenen el treball d'un servei. Els serveis públics no tenen un mes de vacances sinó entre 15 i 20 dies hàbils depenent dels anys de servei. Dos mesos de vacances em sembla massa.
Tres anys revisant la institucionalitat d'un Estatut ... sembla també massa. Però crec que això no passa només allà. Aquí també. Hi va haver causes que es demorar 10 anys abans que hi hagués una resolució i fossin executòries.
Tinc molt interès en conèixer el resultat de la revisió.

Jaume C. i B. ha dit...

Estic pensant a fer una campanya per recollir fons per pagar un viatge als jutges del TC que els ocupi tota la vida.

Patric ha dit...

Un viatge turístic de vacances?

Jaume C. i B. ha dit...

Si, de vacances indefinides.