27 de set. 2009

Drogues, sexe i corrupció

Drogues, sexe i corrupció

Drogues, sexe...

A Palma han condemnat a dos anys de presó a l'exregidor d'urbanisme Javier Rodríguez de Santos del PP que va gastar-se 50000€ en drogues i prostíbuls que va pagar amb la Visa de l'Ajuntament. També ha sigut condemnat a quatre anys d'inhabilitació.

... i corrupció

Un informe de la policia nacional revela que el PP valencià va finançar-se il·legalment a través d'una doble facturació. Tot apunta a la cúpula del PP. Segons la investigació policial tota la xarxa de pagaments il·legals apunta cap a la trama orquestrada per Ricardo Costa, secretari del partit, i Vicente Rambla, vicepresident de la Generalitat valenciana.

Segons la investigació el PP valencià pagava en negre els actes els actes que organitzava l'empresa Orange Market, propietat de Francisco Correa, principal imputat de la trama Gürtel. La investigació deixa clar que aquesta era una pràctica sistemàtica. El PP tenia un deute amb Orange Market que pagava la Generalitat Valenciana adjudicant diversos serveis a Orange Market..

El PP duia dues comptabilitats, és a dir dues caixes. La caixa A – anomenada Alacant – era la caixa on hi havia el diner legal amb els que es feien petits pagaments amb IVA. És a dir, era la comptabilitat oficial. Però també hi havia una caixa B – anomenada Barcelona – on tenien els diners que servien per fer els pagaments en negre.

El jutge que va instruir aquesta causa – i la va arxivar – no va tenir en consideració aquest informe policial perquè segons ell no tenia cap relació amb la trama. Per cert, aquest va ser el mateix jutge de qui Camps va dir que era molt bon amic seu.

Drogas, sexo y corrupción

Drogas, sexo...

En Palma han condenado a dos años de prisión al exconcejal de urbanismo Javier Rodríguez de Santos del PP que se gastó 50000€ en drogas y prostíbulos que pagó con la Visa del Ayuntamiento. También ha sido condenado a cuatro años de inhabilitación.

... y corrupción

Un informe de la policía nacional revela que el PP valenciano se financiós ilegalmente a través de una doble facturación. Todo apunta a la cúpula del PP. Según la investigación policial toda la red de pagos ilegales apunta hacia la trama orquestada por Ricardo Costa, secretario del partido, y Vicente Rambla, vicepresidente de la Generalitat valenciana.

Según la investigación el PP valenciano pagaba en negro actos que organizaba la empresa Orange Market, propiedad de Francisco Correa, principal imputado de la trama Gürtel. La investigación deja claro que esta era una práctica sistemática. El PP tenía una deuda con Orange Market que pagaba la Generalitat Valenciana adjudicando varios servicios a Orange Market..

El PP llevaba dos contabilidades, es decir dos cajas. La caja A – llamada Alicante – era la caja donde había el dinero legal con los que se hacían pequeños pagos con IVA. Es decir, era la contabilidad oficial. Pero también había una caja B – llamada Barcelona – donde tenían el dinero que servían por hacer los pagos en negro.

El juez que instruyó esta causa – y la archivó – no tuvo en consideración este informe policial porque según él no tenía ninguna relación con la trama. Por cierto, este fue el mismo juez de quien Camps dijo que era muy buen amigo suyo.

1 comentari:

Patric ha dit...

Crec que interessa en aquests casos prendre coneixement qui són les persones i organitzacions involucrades, i tu ho has dit clarament: Javier Rodríguez de Santos, militant del PP i ex regidor d'urbanisme de Palma.
L'altra cosa que interessa és de què l'acusen i també ho has dit: malversació de fons i corrupció.
Interessen les sumes involucrades: $ 50.000 euros, és bastant diners però no tant al mateix temps, encara que això no justifica el delicte. Jo penso que és important fer diferència entre els grans estafadors i els petits estafadors.
En tots dos casos són un perill per a l'Estat i per a qualsevol empresa.

Un funcionari públic no pot gastar diners públics en els seus assumptes privats, i si pel mig hi ha drogues per mi és una cosa seriosa. Jo no considero un delicte el sexe però si les drogues. Jo no sé si els prostíbuls són legals al teu país, si no fossin legals, llavors seria un delicte la despesa que ell va fer en això.
Un jutge va condemnar a dos anys de presó l'ex regidor i va ser condemnat a quatre anys d'inhabilitació per usar diner públic per pagar drogues i sexe ... jo ho inhabilitaría per la resta dels seus dies. Un individu així no pot ser un funcionari públic.


Crec que les dobles facturacions són delictual. I contractar persones en el mercat negre de treball sense pagar cap tipus de beneficis crec que també és un delicte.
Crec que és important quan informes que separes clarament els casos i que no es barregin entre ells.