19 de set. 2009

La Justícia espanyola i els crims contra la Humanitat

La Justícia espanyola i els crims contra la Humanitat

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno dictarà ordre internacional d'arrest contra tres exguàrdies de les SS – Johann Leprich, Anton Tittjugi i Josias Kumpf – per practicar tortures a ciutadans espanyols en els camps de concentració nazis.

Trobo molt be que la Justícia persegueixi els crims contra la Humanitat i jutgi criminals nazis. Però no deu ser fàcil explicar als altres països quan demanen l'extradició d'aquests criminals com és que la Justícia espanyola no només no jutja els crims del franquisme sinó que són els jutges que ho intenten els que corren el risc de ser jutjats ells a instàncies d'organitzacions ultres que recolzaven l'antic règim.

La Justicia española y los crímenes contra la Humanidad

El juez de la Audiencia Nacional Ismael Moreno dictará orden internacional de arresto contra tres exguardias de las SS – Johann Leprich, Anton Tittjugi y Josias Kumpf – por practicar torturas a ciudadanos españoles en los campos de concentración nazis.

Encuentro mucho bien que la Justicia persiga los crímenes contra la Humanidad y juzgué criminales nazis. Pero no debe ser fácil explicar a los otros países cuando piden la extradición de estos criminales como es que la Justicia española no solo no juzga los crímenes del franquismo sino que son los jueces que lo intentan los que corren el riesgo de ser juzgados ellos a instancias de organizaciones ultras que apoyaban el antiguo régimen
.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Així és, com encara es persegueixen i castiguen crims contra la humanitat fets per nazis. Almenys això és el que diuen els diaris. I em sembla justificat teu interrogant sobre altres crims ... com els del franquisme.

Jaume C. i B. ha dit...

Sempre cal recordar que els crims contra la Humanitat tenen caràcter universal, és a dir, qualsevol ciutadà por portar davant dels tribunals a qualsevol individu implicat en crims contra la Humanitat. El problema de la Justícia espanyola és que el franquisme encara controla alguns resorts de l'aparell judicial.