29 de set. 2009

DARD No.1 - 28 de setembre de 2009

Apart dels articles habituals publicaré aquests articles breus anomenats dards. Els dards seran articles breus i clars, no tindran una temàtica concreta, com tampoc la tenen els altres articles que escric, ni tampoc tindran una periodicitat concreta.

Aparte de los artículos habituales publicaré estos artículos breves llamados dardos. Los dardos serán artículos breves y claros, no tendrán una temática concreta, como tampoco la tienen los otros artículos que escribo, ni tampoco tendrán una periodicidad concreta.

Dard del 28 de setembre de 2009

El PP està en contra de la pujada d’impostos, l'avortament, de la píndola del dia després, dels nacionalistes catalans, dels catalans, de la llengua catalana, dels socialistes, d'en Zapatero, dels drets de les dones, dels immigrants, dels drets dels homosexuals, de l'Estatut de Catalunya, del dret a l'autodeterminació...

Suposo que com que estan en contra de tantes coses diferents al mateix temps no tenen temps d'estar en contra de la corrupció, de la seva, és clar, ni a favor de l'honestedat, de la seva, és clar, ni de la moderació, de la seva, és clar.

Dardo del 28 de septiembre de 2009

El PP está en contra de la subida de impuestos, del aborto, de la píldora del día después, de los nacionalistas catalanes, de los catalanes, de la lengua catalana, de los socialistas, de Zapatero, de los derechos de las mujeres, de los inmigrantes, de los derechos de los homosexuales, del Estatut de Catalunya, del derecho a la autodeterminación...

Supongo que como que están en contra de tantas cosas diferentes al mismo tiempo no tienen tiempo de estar en contra de la corrupción, de la suya, evidentemente, ni a favor de la honestidad, de la suya, evidentemente, ni de la moderación, de la suya, evidentemente.

9 comentaris:

Patric ha dit...

Em sembla interessant la idea dels dards, articles breus amb idees precises ... i que pel que veig en aquest primer cas està dirigit al PP, a qui acusa de que: "està en contra de la pujada d'impostos, de l'avortament , de la píndola del dia després, dels nacionalistes catalans, dels catalans, de la llengua catalana, dels socialistes, de Zapatero, dels drets de les dones, dels immigrants, dels drets dels homosexuals, de l'Estatut de Catalunya, del dret a l'autodeterminació ..."; crec per tant que són ells els que han de respondre al dard.

Tant de bo algú del PP es doni per al.ludit.



Per a mi que sóc estrangera em queden clares les acusacions que tu els fas a ells i podria especular sobre els pro i els contres de cadascuna d'aquestes acusacions sense pertànyer al PP espanyol.



Per exemple, el tema de l'avortament, crec que és una cosa que interessa a molta gent. Personalment estic en contra de l'avortament perquè crec que el que ha de néixer té dret a la seva existència, i si és intervinguda aquesta vida que es va produir, es atemptaria contra el dret a la vida d'algú que no pot defensar-se, seria un homicidi qualificat i astut, i seria un homicidi legal si l'Estat permet l'avortament. Per tant, crec que ha de legislar en aquesta matèria.

Totes les acusacions pertanyen a temes conflictius i tenen pro i contra, penso jo.

Jaume C. i B. ha dit...

Com en molts assumptes polèmics l'avortament sempre aconsegueix que els debats es converteixin en baralles absurdes. El PP ho planteja com que a partir d'ara es podrà avortar, en canvi el que fa la llei és regularitzar una pràctica que existeix. Dubto molt que als pepers els preocupin els drets del que han de néixer o de les dones. No es tracta que les dones puguin anar a avortar quan els surti dels nassos, sinó de posar una sèrie de condicions. També està el fet que prohibir l'avortament no vol dir que no n'hi hagi, només que es farà d'amagat i tindrem dues víctimes i no una. L'Estat no autoritza l'avortament, en posa unes condicions sota les quals pot practicar-se un avortament. O es fa això o tornarem a les matrones que provoquen avortaments il·legals a les cuines de casa seva a canvi d'uns diners com succeïa abans. Les nenes riques sempre tindran la possibilitat de viatjar a Londres. Hi haurà desaparegut l'avortament?. No. Només s'amagaran aquestes pràctiques amb un vernís d'hipocresia moral, social i política.

Patric ha dit...

El tema de l'avortament és conflictiu perquè té partidaris i detractors, com tot en aquest món. Hi ha arguments a favor i en contra de l'avortament. Tens raó quan dius que cal legislar per regular el conflicte. Penso tenir llei que regula l'avortament no significa que es pugui legalitzar l'homicidi d'un ésser indefens.

És a dir, les dones no podran avortar indiscriminadament perquè està en joc la vida d'un altre ésser humà. Tu dius que cal preocupar-se de les dones, per descomptat, quan perilla la vida de la dona, li llei que regula l'avortament ha de considerar això. Però a ningú no el poden obligar a realitzar a realitzar un avortament.
La llei no obliga a ningú a fer un avortament. Han d'existir mesures de prevenció no abortives com a part d'aquesta llei. Potser programes d'ensenyament sobre la planificació i control natural de la natalitat, voluntari, per als que no desitgin o no puguin tenir molts fills i no vulguin avortar.
Tu dius que les nenes riques sempre podran viatjar a Londres per avortar. Existeix l'avortament legal a Londres? Jo crec que podrien anar a Cuba on diuen que si és possible avortar. El tema de l'avortament era un tema de discussió en països socialistes fa alguns anys.

Jaume C. i B. ha dit...

Jo no sóc partidari de l'avortament però entenc que cal regularitzar-lo per evitar que la gent incompleixi la llei. La il·legalització només provoca un dany encara més greu.
Gran Bretanya no és un país socialista en el sentit que se li dóna fora d'Europa al socialisme. L'avortament res té a veure amb les ideologies. Però fixa't en un detall: les societats més conservadores criminalitzen la dóna. Per exemple, el PP diu que la dona no té dret a fer el que vulgui amb el seu cos, encara tenen el concepte que la dona i el seu cos continua sent propietat de l'home. Demano perdó pel que diré: la societat està organitzada des del punt de vista dels homes però els homes no assumim les nostres responsabilitats. Alguns homes es dediquen a ficar la seva tita en forats aliens i a vegades deixen embarassada a una dona, llavors no volen saber res, això si, si ella avorta li intentaran impedir. No volen la responsabilitat però tampoc volen donar la llibertat a la dona per fer allò que més li convingui.
En el fons no és un problema polític ni ideològic, vivim en una societat hipòcrita en la que els mateixos que requereixen els serveis de prostitutes encapçalen les manifestacions demanant la il·legalització de la prostitució, i els mateixos que deixen embarassades a dones i després se'n despreocupen, o aquells que envien les seves filles a avortar a l'estranger encapçalen manifestacions en contra de l'avortament al costat de bisbes pederastes que es manifesten en contra dels drets dels homosexuals.

Antoniatenea ha dit...

Tac como tú a veces has comentado el PP no es una oposición interesante, es una derecha muy radical que no aporta soluciones sino que se pasa la vida poniéndose en contra de todo...especialmente pienso que las medidas sociales no son importantes para ellos y en absoluto practicarán munca la moderación...de hecho yo siempre pensé al principio que Rajoy era más moderado que Aznar pero esta semana me parecía si no oías su voz estar viendo a Aznar encolerizado y soltando bravuconadas de tal forma que ambos se han puesto al mismo estilo que al final escuchar al PP se convierte en un sainete y se va a ver qué barbaridad más o menos ingeniosa y de sainete se habrá preparado Rajoy para hoy....Y por supuesto el President de los valencianos y todos sus problemitas...tapaditos y bien tapaditos.
Y yo sí estoy a favor del aborto, lo considero un error pero un niño no ha de pagar nunca ningún error....Un bebé ha de venir al mundo siendo deseado, querido,y en las mejores condiciones de salud, psíqicas y económicas del entorno...No hau que hacer infeliz a un ser...ya hay mucha infelicidad en el mundo. Ahora , no se puede abortar alegremente porque no es ético, debe estar bien meditado y regulado.

Jaume C. i B. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jaume C. i B. ha dit...

Antonia: Alguna gente creía que al pasar Aznar la vara de mando a Rajoy eso significaría que el PP entraría en la senda de la moderación. Rajoy hablaba entonces de viraje hacia el centro, lo que quería decir que reconocía que el PP estaba muy a la derecha. El cambio de personas también parecía un cambio de tendencias. Quitó a Zaplana y Acebes, éste último es miembro de los legionarios de Cristo. Parecía que la entrada de Cospedal y Sáenz de Santamaría iba a ser una muestra de moderación pero la amiga Soraya es una Acebes en femenino. En efecto, Rajoy cada vez parece un Aznar reencarnado. La gente más ingenua cree que Aznar está retirado y que manda Rajoy, mi opinión - aunque puedo estar equivocado, y me encantaría estarlo - es que Rajoy solo es un títere, en el PP sigue mandando Aznar a través de Rajoy. Aznar manda sin correr riesgos personales a través de Rajoy. Quizá eso explique porqué a veces Rajoy dice una cosa y cinco minutos después la contraria, depende de si lo dice él o lo dice Aznar a través de él.

Patric ha dit...

Jo no sóc partidària de l'avortament i estic d'acord amb tu que cal legislar per evitar que la gent actuï fora de la llei.

Tu dius que l'avortament no té res a veure amb les ideologies, però d'alguna manera ens fan pensar que si quan les ideologies més conservadors penalitzen o criminalitzen l'avortament i les ideologies més conservadores ho permeten, però transformen l'avortament en un homicidi legal. D'alguna manera també ho criminalitzen penso jo.

La dona té dret fer el que vulgui amb el seu cos mentre aquest dret no es transformi en un abús o en un crim. Jo crec que el primer dret és del nou ésser que ha de néixer i que la dona és la primera responsable del nou ésser perquè està dins del seu cos i del seu esperit. Quan l'home es fa responsable d'haver engendrat el nou ser i ho reconeix, es fa part al costat de dona de la nova vida que ha de néixer.

Crec que la societat és crua de vegades.

Jaume C. i B. ha dit...

Només pot convertir-se en abús quan el fet es repeteix, dubto molt que cap dona es dediqui a anar a avortar cada setmana.
Crec que en un tema així ha de ser la dona la que decideixi ja que ella és la principal afectada.
Les qüestions morals, especialment les de cert tipus de moral de certa institució no poden aplicar-se en un assumpte que és personal, sanitari i legal, no es tracta d'una qüestió de la que l'Església estigui moralment capacitada per parlar ja que la sanitat no és un assumpte que correspongui a l'Església, tampoc ho són les qüestions legals que corresponen a la societat civil i aquesta qüestió és per sobre de tot un assumpte personal.
La vida s'ha de defensar però s'ha de defensar la vida digne. Els mateixos que estan contra l'avortament i el qualifiquen d'assassinat són els mateixos que consideren que les malalties s'han de viure amb patiment i condemnen l'eutanàsia en casos de persones que només volen acabar amb el turment que els produeix la seva malaltia.
Tornant a l'avortament: molts avortaments s'evitarien prenent mesures contraceptives però els mateixos que s'oposen a l'avortament s'oposen a les mesures que impedirien haver d'arribar a practicar un avortament. Diuen no als condons, no a la píndola, no als mètodes contraceptius. I en molts casos, grups més extremistes, s'oposen a l'educació sexual.