29 d’abr. 2009

Sarkozy visita Zapatero

Sarkozy ha visitat Espanya. Al marge dels discursos en què els governs espanyol de Zapatero i el president Sarkoszy s'han declarat amic per sempre i que França donarà suport a la lluita antiterrorista si que hi ha un assumpte que afecta Catalunya. Sarkozy ha informat que en quatre anys estarà construïda la línia d'alta velocitat entre Barcelona i Lió. Això implicaria una connexió entre Barcelona i París. És una notícia bona per Catalunya però aquest anunci del president francés obliga al govern espanyol a deixar de fer el tonto i a prendre's seriosament la construcció d'aquesta infraestructura. Vergonya li hauria de fer al govern espanyol que li hagin de dir que faci allò que porta vint anys de retard, no només a l'actual govern, també als anteriors que van estar tocant-se la ximbomba durant anys en aquesta matèria. Be, farien els polítics espanyols en aprendre a fer servir el cervell per pensar, ens aniria a tots molt millor. A veure si deixen de pensar com els cretins amb la mentalitat decimonònica i retrògrada que tant els ha caracteritzat a tots els governants espanyols. El ferrocarril costa diners però porta diners, i el que cal és un ferrocarril modern i eficient, no un ferrocarril deficient i tronat. Això si, la premsa s'ha centrat en Carla Bruni i la princesa Letizia. De com anaven vestides i del que van fer ens han donat tota mena de detalls però dels acords que realment són interessants només ens hem assabentat de forma accidental.
-----
Sarkozy ha visitado España. Al margen de los discursos en que los gobiernos español de Zapatero y el presidente Sarkozy se han declarado amigos para siempre y que Francia dará apoyo a la lucha antiterrorista si que hay un asunto que afecta Catalunya. Sarkoszy ha informado que en cuatro años estará construida la línea de alta velocidad entre Barcelona y Lión. Eso implicaría una conexión entre Barcelona y París. Es una noticia buena para Catalunya pero este anuncio del presidente francés obliga al gobierno español a dejar de hacer el tonto y a tomarse seriamente la construcción de esta infraestructura. Vergüenza le debería hacer al gobierno español que le hayan tenique que decir que haga lo que lleva veinte años de retraso, no solo al
actual gobierno, también a los anteriores que estuvieron tocándose la zambomba durante años en esta materia. Mejor harían los políticos españoles de aprender a usarr el cerebro para pensar, nos iría a todos muy mejor. A ver si dejan de pensar como los cretinos con la mentalidad decimonónica y retrógrada que tanto los ha caracterizado a todos los gobernantes españoles. El ferrocarril cuesta dinero pero trae dinero, y lo necesario es un ferrocarril moderno y eficiente, no un ferrocarril deficiente y raído. Eso si, la prensa se ha centrado en Carla Bruni y la princesa Letizia. De como iban vestidas y de lo que hicieron nos han dado todo tipo de detalles pero de los acuerdos que realmente son interesantes solo nos hemos enterado de forma accidental.

1 comentari:

Patric ha dit...

Crec que la notícia és excel lent, que hi haurà en quatre anys una línia d'alta velocitat entre Barcelona i Lió, el que permetrà una connexió directa entre Barcelona i París. M'imagino que en aquest nivell de compromís han de fer el que prometen. Espero que construeixin un ferrocarril modern i eficient. Un viatge en tren és una cosa molt entretingut.
Aquí també han donat les notícies de la trobada del president francès i el govern espanyol; per descomptat tot el món preocupat dels vestits de les primeres dames. Hi va haver molts afalacs per Carla Bruni per la seva bellesa, els seus vestits, el seu port i van criticar a Leticia per utilitzar dues vegades un vestit. Els mitjans són de vegades molt absurds; després van dir que ambdues es veien bé i ambdues eren molt boniques.
El que em va semblar interessant és el que va dir José Luis Rodríguez Zapatero sobre el fet que Espanya vol reforçar "els poders econòmics de la Unió Europea quan assumeixi la presidència rotativa dels Vint-i-set el proper gener". Zapatero va dir també, en una roda de premsa conjunta amb Sarkozy, "que va impulsar els poders de la UE per afrontar la crisi econòmica seria una prioritat durant els sis mesos de la presidència espanyola." i que, coincidint amb Sarkozy, pensa que "si la Unió Europea vol ser de debò una unió política, eficaç per als ciutadans, ha de tenir un Govern econòmic molt més sòlid i amb eines"; va dir que "no hi pot haver un mercat únic , una moneda única i després no haver un govern econòmic amb poders, amb eines, per tant aquest és objectiu prioritari de la presidència espanyola de la Unió Europea. Va assenyalar també el seu suport a una despesa pública forta per escapar de la crisi econòmica. Va dir que "quan el sistema financer està a punt del col lapse, qui ha de salvar el sistema financer internacional, són els governs, a través dels recursos públics, de la despesa pública".
Jo estic d'acord amb el que va dir Rodríguez Zapatero.