2 d’abr. 2009

Omnium Cultural

Omnium Cultural ha estat declarada per la Generalitat de Catalunya com a entitat d'utilitat pública. El treball d'Omnium Cultural en favor de la cultura catalana mereix aquest i altres reconeixements, Omnium ha sigut des de 1961, especialment durant els anys de la dictadura una institució privada que des de la clandestinitat ha defensat l'ús de la llengua catalana i la promoció de la cultura del nostre país. Fundada l'any 1961 per persones particulars va realitzar una ingent tasca per defensar i promoure la nostra llengua. Però la seva tasca és vista com una amenaça per la dreta mediàtica espanyola com Libertad Digital i alguns partits polítics espanyolistes com C's. Libertad Digital és un mitjà darrera el qual trobem a Federico Jiménez Losantos o el grup mediàtic ultradretà Intereconomía. Losantos és, a més, un dels principals padrins mediàtics de C's. Resulta curiós que els atacs dels uns i els altres contra Omnium Cultural coincideixin en el temps. Encara que n'hi ha prou amb repassar l'activitat de C's per a veure que actuen a impulsos del que els indiquen des dels micròfons de la COPE.
-----
Omnium Cultural ha sido declarada por la Generalitat de Catalunya como entidad de utilidad pública. El trabajo de Omnium Cultural en favor de la cultura catalana merece este y otros reconocimientos, Omnium ha sido desde 1961, especialmente durante los años de la dictadura una institución privada que desde la clandestinidad ha defendido el uso de la lengua catalana y la promoción de la cultura de nuestro país. Fundada el año 1961 por personas particulares realizó una ingente tarea por defender y promover nuestra lengua. Pero su tarea es vista como una amenaza por la derecha mediática española como Libertad Digital y algunos partidos políticos españolistas como C s. Libertad Digital es un medio última el cual encontramos a Federico Jiménez
Losantos o el grupo mediático ultraderechista Intereconomía. Losantos es, además, uno de los principales padrinos mediáticos de C's. Resulta curioso que los ataques de unos y otros contra Omnium Cultural coincidan en el tiempo. Aunque basta repasar la actividad de C's para ver que actúan a impulsos de lo que les indican desde los micrófonos de la COPE.
-----
Articles relacionats / Artículos relacionados:
Article de Libertad Digital contra Omnium Cultural: La Generalidad declara de "utilidad pública" a Omniun Cultural

2 comentaris:

Patric ha dit...

Sembla molt interessant el treball d'Òmnium Cultural a favor de la cultura catalana, i meritòria la defensa de l'ús de la vostra llengua i cultures en els anys de la dictadura. Em sembla bé el reconeixement d'això que ha fet la Generalitat ..

Patric ha dit...

Sembla molt interessant el treball d'Òmnium Cultural a favor de la cultura catalana, i meritòria la defensa de l'ús de la vostra llengua i cultura en els anys de la dictadura. Em sembla bé el reconeixement d'això que ha fet la Generalitat ..