15 d’abr. 2009

La consellera Tura paral del recurs a l'Estatut

Partit Popular i C's - com sempre agafadets de les mans - acusen al govern de la Generalitat d'intentar pressionar al Tribunal Constitucional per forçar una decisió favorable a l'Estatut de Catalunya. Si fos cert, ni PP ni C's poden criticar-ho. Vull recordar que el Partit Popular va intentar forçar la recusació d'un magistrat progressista d'aquest tribunal per aconseguir una sentència contrària a l'Estatut. Això senyors del PP si que és pressionar al TC. Tot i que el govern va respondre amb la mateixa tàctica recusant un magistrat conservador. El PP va intentar forçar una sentència favorable als seus interessos a corre-cuita però la recusació al magistrat conservador va deixar en una absoluta paràlisi aquest tribunal. El PP i C's volen una sentència que derogui l'Estatut, volen aconseguir per una altra via allò que no van aconseguir per la via democràtica. Va ser el PP el partit que derrotat en tres cambres legislatives i en un referèndum van recórrer al TC. Entremig cal recordar la infame campanya de recollida de firmes contra l'Estatut que van protagonitzar tots els dirigents pepers, amb alguns episodis molt greus com el de fer firmar a funcionaris d'administracions sota govern popular o fins i tot el discurs colpista del general Mena que Rajoy va considerar justificat. Ahir vaig publicar una recopilació amb 40 bestiesses dites per dirigents del PP i coses dites per la fundació del PP, FAES, totes falses i moltes d'elles veritables disbarats propis de gent que vol aconseguir per una via no democràtica allò que mai podran aconseguir democràticament. La consellera d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha recordat que va ser el PP qui va presentar aquest recurs contra l'Estatut, partit que estava a l'oposició i que per cert, a Catalunya és un partit minoritari. Això, senyors del PP, això que vostés van fer no va ser una actitud democràtica. Vostés no van acatar allò que varem votar els ciutadans. Un text, per cert, que poc tenia a veure amb el que va sortir del Parlament de Catalunya, on vostés són minoritaris i ho eren llavors.

-----

Vídeo: MONTSERRAT TURA PARLA DE L'ESTATUT DE CATALUNYA

------

Partido Popular y C's - como siempre cogidos de las manos - acusan al gobierno de la Generalitat de intentar presionar al Tribunal Constitucional por forzar una decisión favorable al Estatuto de Catalunya. Si fuera cierto, ni PP ni C s pueden criticarlo. Quiero recordar que el Partido Popular intentó forzar la recusación de un magistrado progresista de este tribunal para conseguir una sentencia contraria al Estatut. Eso señores del PP si que es presionar al TC. Aunque el gobierno respondió con la misma táctica recusando un magistrado conservador. El PP intentó forzar una sentencia favorable a sus intereses de prisa y corriendo pero la recusación al magistrado conservador dejó en una absoluta parálisis este tribunal. El PP y C's quieren una sentencia que derogue el Estatut, quieren conseguir por otra vía lo que no consiguieron por la vía democrática. Fue el PP el partido que derrotado en tres cámaras legislativas y en un referéndum recurrió al TC. Entremedias hay que recordar la infame campaña de recogida de firmas contra el Estatuto que protagonizaron todos los dirigentes peperos, con algunos episodios muy graves como el de hacer firmar a funcionarios de administraciones bajo gobierno popular o incluso el discurso golpista del general Mena que Rajoy consideró justificado. Ayer publiqué una recopilación con 40 animaladas dichas por dirigentes del PP y cosas dichas por la fundación del PP, FAES, todas falsas y muchas de ellas verdaderos disparates propios de gente que quiere conseguir por una vía no democrática lo que nunca podrán conseguir democráticamente. La consejera de Interior de la Generalitat de Catalunya ha recordado que fue el PP quien presentó este recurso contra el Estatut, partido que estaba en la oposición y que por cierto, en Catalunya es un partido minoritario. Eso, señores del PP, eso que ustedes hicieron no fue una actitud democrática. Ustedes no acataron lo que votamios los ciudadanos. Un texto, por cierto, que poco tenía que ver con el que salió del Parlament de Catalunya, donde ustedes son minoritarios y lo eran entonces.

1 comentari:

Patric ha dit...

Entenc que el PP i el C `s volen derogar l'Estatut de Catalunya, que entenc va ser aprovat pels ciutadans catalans en un referèndum. I volen fer-ho des d'una decisió del Tribunal Constitucional. No puc creure que si fos així, el poble català accepti semblant resolució que passa per sobre del referèndum votat legítimament. Em va semblar llegir en una altra part que el referèndum havia estat guanyat però no amb més del 50% dels vots.
Què creus tu que va a succeir amb tot això?.