17 d’abr. 2009

Paraules del fiscal general de l'Estat

La Justícia espanyola deixa molt que dessitjar. No és cap novetat. Els errors judicials són més aviat la norma habitual. Deixen lliures a delinqüents reincidents com violadors i assassins que després de quedar en llibertat cometen un crim pitjor i en canvi apliquen tot el pes de la llei, a vegades de lleis fetes a mida, per satisfer interessos que res tenen a veure amb la justícia. Candido Comte Pumpido, fiscal general de l'Estat, ha criticat a la Policia Nacional per no col·laborar en les investigacions sobre els partits de l'entorn d'ETA. Poques hores després se'n desdeia parcialment de les seves paraules. El director general de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil va afirmar que va ser problema puntual que ja ha sigut resolt. El ministre de Justícia Francisco Caamaño ha mirat de posar pau. Un portaveu del SUP, Sindicat Unificat de Policia, ha acusat al fiscal de ser un mentider i ha afirmat que ells van donar els informes sobre els partits polítics de l'entorn d'ETA a qui els hi va demanar, el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón. I per acabar d'embolicar la troca apareix Rajoy ficant cullarada per demanar explicacions al govern sobre el descontrol de la Justícia. Aquest descontrol no és pas nou i el PP, del qual n'és part i ho era Rajoy va ser govern durant vuit anys. Potser no transcendien els enfrontaments entre els diversos tribunals i els diversos cossos policials, alguna topada si que se'n va produir, però recordo que se'n va produir una de molt forta entre els policies investigadors dels atemptats de l'11-M i el Ministeri de l'Interior amb Ángel Acebes al capdavant. Mentre la policia deia que l'atemptat era obra dels islamistes, Acebes seguia dient que era obra d'ETA. La descoordinació no és una cosa nova i a més la Justícia falla més que una escopeta de fira. També seria d'agrair que els fiscals, jutges i policies quan tinguin diferències es reuneixin i parlin, fer servir els mitjans per llençar-se els plats pel cap els desqualifica a tots i fa que els ciutadans perdem la confiança en les institucions.

-----

Vídeo: PALABRAS POLÉMICAS DEL FISCAL GENERAL DEL ESTADO

-----

La Justicia española deja mucho que desear. No es ninguna novedad. Los errores judiciales son más bien la norma habitual. Dejan libres a delincuentes reincidentes como violadores y asesinos que tras quedar en libertad cometen un crimen peor y en cambio aplican todo el peso de la ley, a veces de leyes hechas a medida, por satisfacer intereses que nada tienen que ver con la justicia. Candido Conde Pumpido, fiscal general del Estado, ha criticado a la Policía Nacional por no colaborar en las investigaciones sobre los partidos del entorno a ETA. Pocas horas después se desdecía parcialmente de sus palabras. El director general de la Policía Nacional y la Guardia Civil afirmó que fue problema puntual que ya ha sido resuelto. El ministro de Justicia Francisco Caamaño ha intentado poner paz. Un portavoz del SUP, Sindicato Unificado de Policía, ha acusado al fiscal de ser un mentiroso y ha afirmado que ellos dieron les
informes sobre los partidos políticos del entorno a ETA a quien los pidió, el
juez de la Audiencia Nacional Baltasar Garzón. Y para acabar de enredar este asunto aparece Rajoy metiendo las narices para pedir explicaciones al gobierno sobre el descontrol de la Justicia. Este descontrol no es nuevo y el PP, del que es parte y lo era Rajoy fue gobierno durante ocho años. Quizá no trascendían los enfrentamientos entre los diversos tribunales y los diversos cuerpos policiales, algún encontronazo si que se produjo, pero recuerdo que se produjo uno muy fuerte entre los policías investigadores de los atentados del 11-M y el Ministerio del Interior con Ángel Acebes al frente. Mientras la policía decía que el atentado era obra de los islamistas, Acebes seguía diciendo que era obra de ETA. La descoordinación no es una cosa nueva y además la Justicia falla más que una escopeta de feria. También sería de agradecer que los fiscales, jueces y policías cuando tengan diferencias se reunan y hablen, usar los medios por lanzarse los platos por por la cabeza los descalifica a todos y hace que los ciudadanos perdamos la confianza en las instituciones.

1 comentari:

Patric ha dit...

Entenc que el problema té a veure amb que la Justícia critica la policia perquè aquesta no estaria "col laborant" en les investigacions que permeten detenir i jutjar els delinqüents i terroristes. La Justícia li dóna la culpa a la policia dels seus errors. Jo entenc que la justícia per poder "fer executar les seves resolucions i practicar o fer practicar els actes de instruccion que determini la llei, podran impartir ordres directes a la força pública, o exercir els mitjans d'acció que disposéssim per resoldre els seus assumptes. La autoritat requerida haurà de complir els tràmits que se li encomanin sense més tràmits i no podrà qualificar el seu fonament o oportunitat, ni la justícia o legalitat de la resolució que es tracta d'executar. ".
La Justícia representada al Fiscal General de l'Estat, es va desdir de les seves paraules, mentre el Ministre de Justícia intentava posar pau.
Jo crec que les accions de la policia depenen de les bones o dolentes ordres que rebin de la Justícia. No ens oblidem que la Justícia està integrada pels tribunals ordinaris o especials que estableix la llei ycualquiera d'ells pot impartir la instrucció necessària a la força pública o una altra instància de la qual disposéssim.