18 d’abr. 2009

PROTESTA TREBALLADORS ESCORPIÓN AL PORTAL DE L'ÀNGEL

Aquesta tarda de dissabte els treballadors de l'empresa Escorpión protestaven davant d'una botiga d'aquesta marca contra els plans de l'empresa de despatxar a 92 dels 159 treballadors de la plantilla. Desconec quina és l'excusa de l'empresa, m'imagino que donaran la culpa a la crisi però els treballadors denuncien que es tracta d'un cas de deslocalització, és a dir, l'empresa prefereix tenir els seus centres de producció en països on els sous són més barats i les condicions laborals dels treballadors són dolentes.

Vídeo: PROTESTA TREBALLADORS ESCORPIÓN AL PORTAL DE L'ÀNGEL

Esta tarde del sábado los trabajadores de la empresa Escorpión protestaban ante una tienda de esta marca contra los planes de la empresa de despedir a 92 de los 159 trabajadores de la plantilla. Desconozco cuál es la excusa de la empresa, me imagino que darán la culpa a la crisis pero los trabajadores denuncian que se trata de un caso de deslocalización, es decir, la empresa prefiere tener sus centros de producción en países donde los sueldos son más bajos y las condiciones laborales de los trabajadores son malas.

1 comentari:

Patric ha dit...

Entenc que aquesta manifestació de persones enllà a la teva ciutat és producte de l'atur i la crisis.Seguramente l'empresa va dir que és la crisi, que han canviat les condicions del mercat la qual cosa els impedeix mantenir els contractes de la gent a la que acomiadarà .
Aquí han acomiadat a molta gent. Molts que treballaven en les salmoneras perquè els salmons van agafar una malaltia que va fer tancar gran part dels llocs on es crien salmons. Però a més s'han sumat altres problemes, per exemple, s'ha detectat en una empresa que treballa amb embotits de pollastres, listeriosis, la qual cosa els ha obligat a tancar les plantes i crec que podria obligar a acomiadar a molta gent. Van a tenir pèrdues, per tant hi haurà cesantía. El proper dijous hi ha una gran mobilització de la Central Única de Treballadors en tot Xile pels acomiadaments de tanta gent. El govern encara que sembli estrany s'ha sumat a l'organització d'aquesta gran mobilització en pro de l'ocupació, ja que els llocs de treball no depenen tots del govern sinó de les empreses privades, les quals a vegades tampoc no poden mantenir els llocs de treball en mig d'una crisi.