Pla A: Diumenge escarxofada al sofà. / Pla B: Diumenge a la tarda visitant els museus.
Aquesta és una campanya de l'Ajuntament de Barcelona per promoure que els barcelonins - també els visitants de la nostra ciutat - passin una tarda cultural visitants els museus municipals. Els museus municipals de Barcelona són gratuïts tots els diumenges de l'any des de les 15 hores. És una bona oportunitat per passar una tarda de diumenge enriquint-nos culturalment.
Plan A: Domingo repanchigada en el sofá. / Plan B: Domingo por la tarde visitando los museos.
Esta es una campaña del Ayuntamiento de Barcelona por promover que los barceloneses - también los visitantes de nuestra ciudad - pasen una tarde cultural visitando los museos municipales. Los museos municipales de Barcelona son gratuitos todos los domingos del año desde las 15 horas. Es una buena oportunidad por pasar una tarde del domingo enriqueciéndonos culturalmente.------
Barraques - la ciutat informal
El barraquisme de Barcelona, fenomen urbà esdevingut al llarg del segle XX, creà una ciutat al costat de la ciutat planificada del
nuclis antics, l'Eixample, els polígons i altres formes de creixement perifèric. Aquesta ciutat informal s'estengué per la muntanya de Montjuïc i el front marítim, i ocupà tant els turons com alguns espais intersticials de la perifèria de l'Eixample, Montjuïc, el Somorrostro, el Carmel o la Perona esdevingueren
noms mítics que fins avui resten a l'imaginari de la ciutat i que, amb la seva lluita per millorar la qualitat de vida, sovint es convertiran en banc de proves de moviments assistencials, socials i veinals.
Amb aquest text es presenta una exposició sobre el fenomen del barraquisme a la ciutat de Barcelona. Al llarg del segle XX la ciutat de Barcelona va anar rebent diverses onades d'immigració que la ciutat amb moltes dificultats va anar acollint malgrat la manca de vivenda i de serveis. Molts d'aquells immigrants se situaren en diversos punts de la ciutat, barris que creixeren de forma anàrquica i sense serveis públics. Les autoritats va intentar donar solucions a aquest problema tot i que a tot el llarg del segle XX poques vegades va aconseguir-se cap solució a aquell problema. No va ser fins als anys 80 que va aconseguir-se eradicar el barraquisme. Podeu veure aquesta interessant exposició sobre la història recent de la nostra ciutat visitant el Museu d'Història de la Ciutat, a la Plaça del Rei.Barracas - la ciudad informal
El chabolismo de Barcelona, fenómeno urbano acaecido a lo largo del siglo XX, creó una ciudad al lado de la ciudad planificada de los núcleos antiguos, el Ensanche, los polígonos y otras formas de crecimiento periférico. Esta ciudad informal se extendió por la montaña de Montjuic y el frente marítimo, y ocupó tanto los cerros como algunos espacios intersticiales de la periferia del Ensanche, Montjuic, el Somorrostro, el Carmel o la Perona pasaron a ser nombres míticos que hasta hoy quedan en el imaginario de la ciudad y que, con su lucha por mejorar la calidad de vida, a menudo se convertirán en banco de pruebas de movimientos asistenciales, sociales y vecinales.
Con este texto se presenta una exposición sobre el fenómeno del chabolismo en la ciudad de Barcelona. A lo largo del siglo XX la ciudad de Barcelona fue recibiendo varias olas de inmigración que la ciudad con muchas dificultades fue acogiendo a pesar de la falta de vivienda y de servicios. Muchos de aquellos inmigrantes se situaron en varios puntos de la ciudad, barrios que crecieron de forma anárquica y sin servicios públicos. Las autoridades intentaron dar soluciones a este problema aunque a todo lo largo del siglo XX pocas veces se consiguió ninguna solución a aquel problema. No fue hasta los años 80 que se consiguió erradicar el chabolismo. Podéis ver esta interesante exposición sobre la historia reciente de nuestra ciudad visitando el Museo de Historia de la Ciudad, en la Plaça del Rei.
-----
Aquest refugi de la Guerra Civil es troba al carrer Nou de la Rambla 149. S'hi pot arribar amb les línies 2 i 3 del Metro. És una mostra de la necessitat dels ciutadans de sobreviure en les condicions més despietades, en aquest cas el bombardeig masiu que va patir Barcelona. Ara por ser visitar dissabtes i diumenges, d'11 a 14 hores. Convé recordar el passat per no tornar a repetir-lo i trobo perfecte el subtítol "mai més i enlloc". Recordant aquella infàmia que va patir la nostra ciutat hem d'evitar que el fet es torni a repetir.
Refugi 307: Mai més i enlloc
El 15 de febrer de 1937, Barcelona vivia el primer dels 192 bombardeigs de l'exèrcit de Franco. Amb aquest atac, per primera vegada a la història la població civil esdevé protagonista involuntària de la guerra. Un mes més tard, els carrers del Poble Sec, eren bombardejats, cosa que va portar els veins a iniciar la construcció de diversos refugis, entre els quals el refugi 307, que ara 70 anys després, és recuperat com a testimoni d'aquells fets i constitueix un homenatge a tots els ciutadans i ciutadanes d'arreu del Món que han patit pateixen bombardeigs.
Este refugio de la Guerra Civil se encuentra en el carrer Nou de la Rambla 149. Se puede llegar con las líneas 2 y 3 del Metro. Es una muestra de la necesidad de los ciudadanos de sobrevivir en las condiciones más despiadadas, en este caso el bombardeo masivo que sufrió Barcelona. Ahora se puede visitar sábados y domingos, de 11 a 14 horas. Conviene recordar el pasado para no volver a repetirlo y encuentro perfecto el subtítulo "nunca más y en ningún lugar". Recordando aquella infamia que sufrió nuestra ciudad debemos evitar que el hecho se vuelva a repetir.
Refugio 307: Nunca más y en ningún lugar
El 15 de febrero de 1937, Barcelona vivía el primero de los 192 bombardeos del ejército de Franco. Con este ataque, por primera vez en la historia la población civil pasa a ser protagonista involuntaria de la guerra. Un mes más tarde, las calles del Poble Sec, eran bombardeados, cosa que llevó los vecinos a iniciar la construcción de varios refugios, entre los que está el refugio 307, que ahora 70 años después, es recuperado como testigo de aquellos hechos y constituye un homenaje a todos los ciudadanos y ciudadanas De todo el Mundo que han sufrido o sufren bombardeo.
"Totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres". Lluís Companys i Jover. 123è President de la Generalitat de Catalunya.
16 d’abr. 2009
Anem al museu
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Estic d'acord amb la frase que col loques: "No saps que fer el diumenge a la tarda i et avorreix?. Visita els nostres museus, no et costarà res.". Em sembla molt bona, però la imatge d'una dona ociosa no em agrada, perquè persones ocioses poden haver moltes, ja siguin homes o dones. A més crec que l'ociositat és un dret.
Hauria preferit veure les fotografies dels museus o d'alguna obra d'art o alguna cosa interessant dins del museu.
Publica un comentari a l'entrada