15 d’abr. 2009

Enfrontament entre Elena Salgado i Javier Arenas

La ministra d'Economia Elena Salgado i el dirigent del PP andalús Javier Arenas van tenir un enfrontament dialèctic. El demagog Arenas volia enfrontar-se amb el també andalús, abans president de la Junta d'Andalusia i ara ministre del govern espanyol, amb qui ha tingut molts enfrontament personals i sembla que tenen certa animadversió personal. Salgado li ha recordat a Arenas que ha perdut tres contesses electorals enfront Manuel Chaves i Arenas ha respost que ell no ha abandonat Andalusia. Vull recordar-li al senyor Arenas que ell va ser ministre amb el govern Aznar. Jo no trobo gaire elegant que Chaves abandoni el càrrec de president de la Junta d'Andalusia havent estat escollit pels ciutadans andalusos, ho considero una falta de respecte als seus conciutadans però precisament Arenas no és la persona més apropiada per criticar-ho.

-----

Vídeo: ELENA SALGADO PSOE I JAVIER ARENAS PP ES BARALLEN

------

La ministra de Economía Elena Salgado y el dirigente del PP andaluz Javier Arenas tuvieron un enfrentamiento dialéctico. El demagogo Arenas quería enfrentarse con el también andaluz, antes presidente de la Junta de Andalucía y ahora ministro del gobierno español, con quien ha tenido muchos enfrentamiento personales y parece que tienen cierta animadversión personal. Salgado le ha recordado a Arenas que ha perdido tres contiendas electorales frente Manuel Chaves y Arenas ha respondido que él no ha abandonado Andalucía. Quiero recordar al señor Arenas que él fue ministro con el gobierno Aznar. Yo no encuentro muy elegante que Chaves abandone el cargo de presidente de la Junta de Andalucía habiendo estado sido por los ciudadanos andaluces, lo considero una falta de respecto a sus conciudadanos pero precisamente Arenas no es la persona más apropiada para criticarlo.

1 comentari:

Patric ha dit...

Entenc que estan criticant el fet que una persona abandoni un càrrec local per ser un Ministre d'Estat.
Durant el govern del president Salvador Allende, tres parlamentaris van deixar la representació dels seus districtes per fer-se càrrec dels ministeris de Treball i Hisenda. La Constitució Política de 1925, que regia durant 1972, permetia que els parlamentaris poguessin renunciar als seus càrrecs.
A la Constitució de 1980 reformada en el 2005, aquesta atribució fou eliminada. Diu que els parlamentaris poden renunciar als seus càrrecs només si estan greument malalts i així ho testifica el tribunal constitucional.
Tanmateix la presidenta Bachelet va nomenar ministra a la diputada Carolina Tohá, la qual no va renunciar al seu càrrec sinó va cessar en ell per haver una incompatibilitat entre aquest càrrec i qualsevol altre remunerat per l'Estat. Hi ha una disposició més al respecte, cap diputat o senador pot ser nomenat en càrrecs pagats per l'Estat, però això no s'aplica al càrrec de President de la República o de Ministre d'Estat. Per això va poder nomenar com a ministra.

Aquí no és problema que un senador o diputat pugui ser nomenat Ministre d'Estat perquè tots dos càrrecs són polítics.