19 de febr. 2012

Preguem Empenyin els Nostres Ferrocarrils Espatllats

Preguem Empenyin els Nostres Ferrocarrils Espatllats


Aquesta setmana passada Ana Pastor, ministra de desastres ferroviaris (també dita ministra de Foment) va visitar Catalunya i va prometre als indígenes que ens ho arreglaria tot. Quan va tornar a la Vila i Cort va anunciar el desenterrament del corredor central, aquell que ha de creuar els Pirineus a través d'un túnel d'uns 40 quilòmetres passant per l'Aragó de la catalanòfoba i pepera presidenta Luisa Fernanda Rudi. Des de la UE ja han advertit al govern espanyol que el corredor central no compleix els criteris de xarxa europea i no compta amb el suport de França, país que està a l'altra banda de la frontera, per si algú no ho sabia. Si França no connecta el tram espanyol amb la seva xarxa el corredor central del govern Rajoy serà la via morta més cara d'Europa, i això em sembla que és el que succeirà si se segueix la vella tradició espanyola en matèria de xarxa ferroviària, pensada i construïda amb el cul des dels seus orígens.

FGC comprarà dos trens d'ample ibèric

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) gestiona la línia Lleida a la Pobla de Segur, una línia que era de RENFE-ADIF i que corria el risc de ser clausurada. El material rodant continua pertanyent a RENFE i RENFE ha decidit reduir el servei a la meitat. Els usuaris del Pallars i de Lleida han protestat per aquesta situació. El conseller de Territori i Sostenibilitat Lluís Recoder va anunciar la compra d'aquests dos trens d'ample ibèric per part de FGC. “No és cert, de cap manera, que vulguem tancar la línia, no és cert, i jo em comprometo a posar en marxa immediatament el mecanisme per a l'adquisició d'aquests trens (...). Quan els tinguem (els trens) podrem buscar un operador que no tindrà invertir, perquè nosaltres posarem els trens”. La incorporació d'aquests dos trens permetrà que FGC operi directament la línia o estableixi un règim de concessió a un operador privat. Des de la Cambra de Comerç de Lleida s'ha criticat que “des de la perspectiva empresarial, en ple segle XXI no podem permetre deixar un territori aïllat sense capacitat per interrelacionar-se en tots els àmbits, econòmics, socials i culturals, i reivindiquem que aquesta línia ferroviària sigui potenciada i millorada tecnològicament”. Des del punt de vista econòmic però també humà no pot permetre's que un territori quedi aïllat per manca de mitjans de transport.

La xarxa ferroviària catalana és un desastre, ja no són només les avaries continuades que perjudiquen la mobilitat dels ciutadans pel territori, fruit del deficient estat de tota la xarxa, ara ja s'estan produint accidents. El gestor d'infraestructures (ADIF) hauria de començar a solucionar el problema modernitzant la xarxa i fer-ho abans que hi hagi un accident greu.

ADIF és una empresa pública que gestiona les xarxes ferroviàries de l'Estat, és propietària de les vies, la catenària i les estacions, mentre RENFE, també companyia de l'Estat, és la propietària del material rodant.

A Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya és la propietària de totes aquelles línies ferroviàries que no són d'ample ibèric, és a dir, els antics Ferrocarrils de Sarrià a Barcelona i els antics Ferrocarrils Catalans (també coneguts per Carrilet), a més de funiculars i Cremalleres diversos.

Arran del caos de les rodalies que va produir-se quan durant la construcció del túnel de l'AVE fins a l'Estació de Sants va quedar tallada la línia convencional es va demanar que les Rodalies passessin a control de la Generalitat però la negociació es va fer molt malament, l'Estat va traspassar la gestió de les Rodalies a la Generalitat però els trens continuen pertanyen a RENFE, vies, estacions i catenàries a ADIF, i la Generalitat només pot gestionar les protestes justificades dels usuaris del servei.

Els ministres de Foment del govern espanyol ens haurien d'estalviar el “plaer” de la seva visita, si no han de venir a solucionar de debò els problemes que són de la seva jurisdicció seria preferible que no vinguin a Catalunya a fer discursos absurds com el que va fer la ministra Ana Pastor aquesta setmana passada: “Las promesas han sido muchas pero la realidad es testaruda, la Estación de Sant tenemos en este momento que solo está el proyecto constructivo, como es el convenio, también, para rehabilitar, para mejorar el barrio de Sants Badel...”. Crec que ara entenc perquè no arreglen res, estan buscant al plànol de la ciutat el barri de Sant Badel i no el troben. És positiu que la ministra de Foment reconegui que hi ha un dèficit en les inversions de l'Estat en les infraestructures catalanes de 5700 milions d'euros, però no cal que vingui a Catalunya per dir obvietats, amb el reconeixement del deute no n'hi ha prou.



Vídeo: ANA PASTOR, MINISTRA DE FOMENT, SOBRE LES INFRAESTRUCTURES CATALANES




Rogamos Empujen Nuestros Ferrocarriles Estropeados

Esta semana pasada Ana Pastor, ministra de desastres ferroviarios (también llamada ministra de Fomento) visitó Catalunya y prometió a los indígenas que nos lo arreglaría todo. Cuando volvió a la Villa y Corte anunció el desenterramiento del corredor central, aquel que tiene que cruzar los Pirineos a través de un túnel de unos 40 kilómetros pasando por Aragón de la catalanofobia y pepera presidenta Luisa Fernanda Rudi. Desde la UE ya han advertido al gobierno español que el corredor central no cumple los criterios de red europea y no cuenta con el apoyo de Francia, país que está al otro lado de la frontera, por si alguien no lo sabía. Si Francia no conecta el tramo español con su red el pasillo central del gobierno Rajoy será la vía muerta más cara de Europa, y eso me parece que es lo que sucederá si se sigue la vieja tradición española en materia de red ferroviaria, pensada y construida con el culo desde sus orígenes.

FGC comprará dos trenes de ancho ibérico

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) gestiona la línea Lleida a la Pobla de Segur, una línea que era de RENFE-ADIF y que corría el riesgo de ser clausurada. El material rodante continúa perteneciendo a RENFE y RENFE ha decidido reducir el servicio a la mitad. Los usuarios del Pallars y de Lleida han protestado por esta situación. El conseller de Territorio y Sostenibilidad Lluís Recoder anunció la compra de estos dos trenes de ancho ibérico por parte de FGC. "No es cierto, en modo alguno, que queramos cerrar la línea, no es cierto, y yo me comprometo a poner en marcha inmediatamente el mecanismo para la adquisición de estos trenes (...). Cuando los tengamos (los trenes) podremos buscar un operador que no tendrá invertir, porque nosotros pondremos los trenes ". La incorporación de estos dos trenes permitirá que FGC opere directamente la línea o establezca un régimen de concesión a un operador privado. Desde la Cámara de Comercio de Lleida ha criticado que "desde la perspectiva empresarial, en pleno siglo XXI no podemos permitir dejar un territorio aislado sin capacidad para interrelacionarse en todos los ámbitos, económicos, sociales y culturales, y reivindicamos que esta línea ferroviaria sea potenciada y mejorada tecnológicamente ". Desde el punto de vista económico pero también humano no puede permitirse que un territorio quede aislado por falta de medios de transporte.

La red ferroviaria catalana es un desastre, ya no son sólo las averías continuadas que perjudican la movilidad de los ciudadanos por el territorio, fruto del deficiente estado de toda la red, ahora ya se están produciendo accidentes. El gestor de infraestructuras (ADIF) debería empezar a solucionar el problema modernizando la red y hacerlo antes de que haya un accidente grave.

ADIF es una empresa pública que gestiona las redes ferroviarias del Estado, es propietaria de las vías, la catenaria y las estaciones, mientras RENFE, también compañía del Estado, es la propietaria del material rodante.

En Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya es la propietaria de todas aquellas líneas ferroviarias que no son de ancho ibérico, es decir los antiguos Ferrocarrils de Sarrià a Barcelona y los antiguos Ferrocarrils Catalans (también conocidos por Carrilet), además de funiculares y cremalleras diversos.

A raíz del caos de las cercanías que se produjo cuando durante la construcción del túnel del AVE hasta la Estación de Sants quedó cortada la línea convencional se pidió que las Cercanías pasaran a control de la Generalitat pero la negociación se hizo muy mal, el Estado traspasó la gestión de las Cercanías a la Generalitat pero los trenes siguen pertenecen a RENFE, vías, estaciones y catenarias a ADIF, y la Generalitat sólo puede gestionar las protestas justificadas de los usuarios del servicio.

Los Ministros de Fomento del gobierno español nos deberían ahorrar el "placer" de su visita, si no tienen que venir a solucionar de verdad los problemas que son de su jurisdicción sería preferible que no vengan a Catalunya a hacer discursos absurdos como lo que hizo la ministra Ana Pastor esta semana pasada: "Las promesas han sidos Muchas pero la realidad se testaruda, la Estación de San Tenemos en este momento que solo está el proyecto constructiva, como es el conveni, también, para rehabilitar, para mejor el barrio de Sants Badel ... ". Creo que ahora entiendo porque no arreglan nada, están buscando en el plano de la ciudad el barrio de San Badel y no lo encuentran. Es positivo que la ministra de Fomento reconozca que hay un déficit en las inversiones del Estado en las infraestructuras catalanas de 5700 millones de euros, pero no hace falta que venga a Catalunya para decir obviedades, con el reconocimiento de la deuda no es suficiente.