5 de des. 2011

ISRAEL: El quart Dolphin, desbloqueig d'uns impostos, atacs des del Líban, critiques de l'ambaixador i polèmica amb una secta

ISRAEL: El quart Dolphin, desbloqueig d'uns impostos, atacs des del Líban, critiques de l'ambaixador i polèmica amb una secta




Sumari:

-QUART SUBMARÍ DOLPHIN ALEMANY PER A ISRAEL
-ISRAEL DESBLOQUEJA ELS IMPOSTOS DE L'AUTORITAT PALESTINA
-ATACAT EL NORD D'ISRAEL DES DEL LÍBAN
-AMBAIXADOR D'ISRAEL A L'ONU CRITICA ALS ÀRABS PELS REFUGIATS
-POLÈMICA A ISRAEL AMB UNA SECTA JUEVA RADICAL

QUART SUBMARÍ DOLPHIN ALEMANY PER A ISRAEL

El govern alemany ha aprovat la venda d'un quart submarí de la classe Dolphin a l'Estat d'Israel. Aquesta classe de submarins tenen la capacitat per portar míssils amb ogives nuclears però Israel no té previst fer-ho. Alemanya pagarà un terç dels 135 milions d'euros que costa aquest submarí en concepte d'un acord bilateral entre ambdós països. Israel té tres submarins més de la classe Dolphin, un va ser pagat a mitges, dos els va pagar Alemanya, ara Alemanya n'entregarà el quart. A Alemanya li serveix per donar reactivar la indústria naviliera.
ISRAEL DESBLOQUEJA ELS IMPOSTOS DE L'AUTORITAT PALESTINA

El govern israelià ha autoritzat la transferència de 100 milions de dòlars en concepte d'impostos que s'havien paralitzat arran de les decisions unilaterals presses pels palestins el passat estiu, però les transferències d'aquests diners es podrien interrompre si l'Autoritat Palestina torna a provar de sol•licitat el seu reconeixement com Estat sense negociar amb Israel. Aquests diners provenen del cobrament d'impostos i taxes duaneres cobrades pel pas de les mercaderies palestines durant el mes d'octubre segons les directrius dels acords d'Oslo. Aquests ingressos suposen el 56% del pressupost de l'Autoritat Palestina i serveix per pagar els sous dels funcionaris a Gaza i Cisjordània. Netanyahu va reconèixer que va acceptar aprovar la transferència d'aquests fons per les pressions dels Estats Units i de les Nacions Unides però que no tot el seu gabinet de govern estava d'acord. Un dels principals opositors era Lieberman, ministre d'Exteriors, que addueix que aquests diners podrien acabar en mans d'Hamàs, organització terrorista palestina que en els últims mesos s'ha apropat a Fatah per formar un govern conjunt i que en els seus Estatuts d'organització terrorista té un article que fa referència a la destrucció d'Israel.
ATACAT EL NORD D'ISRAEL DES DEL LÍBAN

Quatre coets Katyusha van ser disparats des del Líban contra el nord d'Israel. Els projectils no van provocar ferits però si danys materials en alguns edificis i algun incendi que van haver d'apagar els bombers. El Tzáhal va respondre amb foc d'artilleria. L'atac amb Katyusha va ser reivindicat per la Brigada Xeic Abduallah Azzam, un grup terrorista sunnita amb vincles amb AlQaida. AlQaida sembla una plaga que va estenent el seus tentacles per tots els països àrabs. El fet que qualsevol grup terrorista islàmic pugui considerar-se franquiciat d'AlQaida fa que sembli que aquesta multinacional del terrorisme islàmic aparegui en els llocs més allunyats i aparentment sense cap connexió entre els diversos grups, apart dels objectius comuns i la ideologia. Els informes sobre aquest grup fan creure que no tenen un gran arsenal i les armes que posseeixen són armes de la guerra del Líban. El fet que les armes siguin peces obsoletes no vol dir que siguin menys perilloses, especialment en mans de grups que no tenen cap més propòsit que usar-les i matar amb elles.

La Força Interina de les Nacions Unides pel Líban, la FINUL, ha promès que investigarà i reforçarà la vigilància de la zona. La FINUL ha demostrat la seva inoperància a la zona i ha estat víctima d'atemptats comesos contra les seves unitats en què han mort o han resultat ferits soldats de diverses nacionalitats. Però és l'Exèrcit del Líban qui ha tingut un paper més galdós demostrant no només que no pot defensar el seu propi territori sinó que el deixa en mans de grups terroristes com Hezbolà (finançat per Síria i l'Iran) que controla més territori que el propi exèrcit del Líban.

Els comandants de la FINUL van reunir-se amb representants del Tzáhal i de l'Exèrcit libanès després de l'atac que consideren un incident molt greu que “viola la resolució 1701 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i està minant directament l'estabilitat a l'àrea”. Una de les funcions de la FINUL apart de defensar-se dels terroristes que es mouen pel Líban és garantir que la frontera libanesa romangui en pau, i és evident que en això han fracassat totalment.

El president del Líban, Michel Suleiman, ha condemnat l'atac de coets contra Israel des del sud del Líban per primera vegada. Segurament ho ha fet després de saber que els autors dels llançaments era la Brigada Xeic Abduallah Azzam i no Hezbolà, organització que forma part de la coalició de partits de govern al Líban.
AMBAIXADOR D'ISRAEL A L'ONU CRITICA ALS ÀRABS PELS REFUGIATS

L'ambaixador d'Israel a les Nacions Unides, Ron Prosor, va criticar als àrabs per la qüestió dels refugiats arran de la partició en dos Estats aprovada l'any 1947 del protectorat britànic de Palestina. Prosor va dir que “la diferència entre les dues poblacions fou – i encara és – que Israel va absorbir els refugiats a la seva societat. En canvi els nostres veïns no ho van fer”. Comencem dient que mentre els israelians van proclamar el seu Estat els palestins van renunciar-hi. Continuem dient que els àrabs de palestina van marxar perquè els seus germans àrabs els van prometre que els exèrcits àrabs destruirien l'Estat d'Israel i que ells podrien entrar darrera dels victoriosos exèrcits àrabs i podrien ocupar el territori que els exèrcits àrabs haurien netejat de la presència jueva. I acabem dient que aquella guerra la van guanyar els israelians malgrat la superioritat àrab. I els àrabs van trobar-se amb un problema que ells mateixos van crear, i els palestins que ara faria 63 anys que tindrien un Estat continuen reclamant un Estat mitjançant el terrorisme quan van renunciar al que se'ls va concedir sense haver de moure ni un dit.

Prosor va dir davant les Nacions Unides que “els camps de refugiats a Israel van fer néixer pròsperes ciutats. Els camps de refugiats als països àrabs van donar pas a més refugiats palestins”. “Nosaltres els obrim el vast potencial dels nostres immigrants. El món àrab a posta i deliberadament va mantenir a la població palestina sota l'estatus d'individus de segona classe com refugiats permanents”. En realitat els palestins no són volguts a cap país en que s'han refugiat però són útils per a la política de tensió d'alguns països que utilitzen als palestins com una excusa per mantenir un conflicte que ha costat milers de vides, un conflicte que no té més raó de ser que la mentalitat obtusa dels líders àrabs. Prosor continuà dient que arran del Pla de Partició de 1947 s'establien un Estat jueu al costat d'un Estat àrab en el Protectorat britànic de Palestina i que “els habitants àrabs van refusar el pla i van iniciar una guerra d'extermini contra el nou Estat jueu, unint-se als exèrcits de cinc països àrabs membres de les Nacions Unides”. Afegir que en la guerra del 48 i les posteriors els àrabs van ignorar les peticions de Nacions Unides d'aturar la guerra mentre van portar la iniciativa però que van anar a implorar que Nacions Unides aturés als israelians quan van començar a caure bombes a Damasc i El Caire. Els palestins van renunciar al seu Estat que havien d'haver proclamat el 1948 perquè es veien amb la força de destruir Israel amb l'ajut dels altres països àrabs, i ara sense haver renunciat a destruir Israel i estan amb l'aigua al coll després de 63 anys de marejar la perdiu i de ser responsables directes i indirectes de milers de morts, recorren a les Nacions Unides per implorar un Estat. Ja n'hi ha prou.

L'ambaixador Prosor seguí dient que un “1 per cent de la població d'Israel va morir en el combat durant l'atac de cinc exèrcits. Pensin en el preu, seria l'equivalent a 850 mil soldats morts a la França actual, 3 milions als Estats Units o 13 milions a la Xina”.

(Crec que durant la guerra civil americana van morir 500000 mil persones, estem parlant d'un país molt més petit i menys poblat que ara, i una guerra civil entre nord-americans).

Prosor continuà dient que la situació del conflicte araboisraelià no hi ha canviat en 64 anys i es pregunta: “Ha internalitzat el món àrab – i particularment els palestins – que Israel està aquí i romandrà sent l'Estat-nació del poble jueu?. Encara no està clar si (els palestins) estan inspirats en la promesa de construir un nou Estat o en l'objectiu de destruir el que existeix”. Em sembla que per a les organitzacions palestines, especialment algunes de caire terrorista, i per a alguns Estats àrabs és més important la destrucció de l'Estat d'Israel que la construcció d'un Estat palestí, o almenys això és el que han desitjat des de 1948.
POLÈMICA A ISRAEL AMB UNA SECTA JUEVA RADICAL

El judaisme no està exempt de desviacions sectàries radicals, no debades el cristianisme és una escissió del judaisme que no només va acabar trencant amb la religió principal i va renegar, sinó que van convertir als jueus en el boc expiatori que acabava pagant els plats trencats davant qualsevol fenomen terrible que es produís. De tant en tant apareix alguna notícia sobre una secta jueva que interpreten la Llei de maneres ben peculiars. El fonamentalisme no és un fenomen exclusiu de l'Islam ni d'alguns grups cristians, també hi ha fonamentalistes jueus. Alguns com aquesta secta radical han estat criticats fins i tot pels ultraortodoxes per viure segons una radical interpretació de la Bíblia. Les dones d'aquesta secta van cobertes de cap a peus, de manera molt semblant a les dones àrabs d'alguns països, i per això se les nomena “dones-taliban”. Les autoritats israelianes han començat a preocupar-se per la situació d'aquestes dones que vesteixen amb diverses capes de roba i guants, anant més tapades que les dones afganeses. Se sabia poc d'aquestes dones perquè no surten de casa a no ser que no tinguin més remei que fer-ho. Els serveis socials mostren la seva preocupació pel fet que els nens de famílies d'aquesta secta no van a l'escola. “En un país democràtic cadascú té dret a vestir-se com vulgui, però hem de protegir les seves filles que no van a l'escola, no reben tractament mèdic o pateixen abusos”, segons Hana Slutzki treballadora social, cap per a la protecció del menor del Ministeri de Benestar Social.

La Justícia ha hagut de tractar amb aquesta secta. Una dona de 54 anys va haver de comparèixer davant els Tribunals i s'hi presentar coberta de cap a peus segons el costum de la seva secta. La dona havia tingut 12 fills, dels quals sis havien patit abusos i van tenir relacions incestuoses. La Justícia ha de decidir en aquests casos si la seva pertinença a la secta és legal per tal de protegir els menors. Aquesta secta obliga les dones a anar cobertes, s'han donat casos de nenes de 6 anys obligades a vestir així, nega a les nenes una educació formal i poden ser obligades a casar-se quan a una edat primerenca.

Una dona d'aquesta secta va donar a llum a casa seva per no haver de fer-ho en un, segons la seva mentalitat, “hospital sionista i contaminat” però va tenir complicacions durant el part i va acabar deixant la criatura a les portes del centre hospitalari.

Dues germanes de 13 i 15 anys, els pares de les quals són membres d'un dels grups més radicals, les dones del qual es tapen totalment, van ser enviades al Canadà per formar-se en unes pràctiques que són il•legals a Israel i als Estats Units. Shlomo Elbarnes, líder de la secta, obligava a les noies de 14 anys a casar-se. Quan les dues noies van arribar al Canadà les autoritats canadenques les van fer tornar a Israel i ara el cas està en mans de la Justícia que ha de decidir si els pares continuen mantenint la custòdia.

Com he dit abans, sembla que el fonamentalisme religiós està creixent, líders espirituals que haurien d'estar en un museu d'arqueologia o en un manicomi fanatitzen la gent en el nom de Déu.

(Em sembla repugnant que les dones siguin obligades a cobrir-se d'aquesta manera independentment de la seva edat i de la religió que professin perquè ho digui una doctrina malaltissa i fanàtica o una interpretació corrompuda d'un text religiós).

Els serveis socials han incorporat rabins per poder tractar amb els fonamentalistes.

Aquesta secta pateix un fort refús social fins i tot dels sectors ultraortodoxes, la secta ha hagut de crear escoles que eduquen als seus fills en l'adulterada interpretació de la Bíblia que ells segueixen. Doron Agasi, director d'”Shlom Banaji” que ajuda les víctimes d'abusos dins de la comunitat ortodoxa assegura que “aquestes dones eduquen els seus fills d'una forma molt radical, desconnectant-los de la comunitat i de la societat en general”.

Un element comú d'aquesta secta radical amb altres grups ultrareligiosos és que recela de l'Estat i de tot el que considera sionista, segons les seves creences l'Estat d'Israel no hauria d'existir abans de l'adveniment del messies.







ISRAEL: El cuarto Dolphin, desbloqueo de unos impuestos, ataques desde el Líbano, críticas del embajador y polémica con una secta



Sumario:
-CUARTO SUBMARINO DOLPHIN ALEMÁN PARA ISRAEL
-ISRAEL DESBLOQUEAR LOS IMPUESTOS DE LA AUTORIDAD PALESTINA
-ATACADO EL NORTE DE ISRAEL DESDE EL LÍBANO
-EMBAJADOR DE ISRAEL EN LA ONU CRITICA A LOS ÁRABES POR LOS REFUGIADOS
-POLÉMICA EN ISRAEL CON UNA SECTA JUDÍA RADICAL




CUARTO SUBMARINO DOLPHIN ALEMÁN PARA ISRAEL

El gobierno alemán ha aprobado la venta de un cuarto submarino de la clase Dolphin en el Estado de Israel. Esta clase de submarinos tienen la capacidad para llevar misiles con ojivas nucleares pero Israel no tiene previsto hacerlo. Alemania pagará un tercio de los 135 millones de euros que cuesta este submarino en concepto de un acuerdo bilateral entre ambos países. Israel tiene tres submarinos más de la clase Dolphin, uno fue pagado a medias, dos los pagó Alemania, ahora Alemania entregará el cuarto. En Alemania le sirve para dar reactivar la industria naviera.
ISRAEL DESBLOQUEAR LOS IMPUESTOS DE LA AUTORIDAD PALESTINA

El gobierno israelí ha autorizado la transferencia de 100 millones de dólares en concepto de impuestos que se habían paralizado a raíz de las decisiones unilaterales tomadas por los palestinos el pasado verano, pero las transferencias de ese dinero se podrían interrumpir si la Autoridad Palestina vuelve a intentar solicitado su reconocimiento como Estado sin negociar con Israel. Este dinero proviene del cobro de impuestos y tasas aduaneras cobradas por el paso de las mercancías palestinas durante el mes de octubre según las directrices de los acuerdos de Oslo. Estos ingresos suponen el 56% del presupuesto de la Autoridad Palestina y sirve para pagar los sueldos de los funcionarios en Gaza y Cisjordania. Netanyahu reconoció que aceptó aprobar la transferencia de estos fondos por las presiones de Estados Unidos y de las Naciones Unidas pero que no todo su gabinete de gobierno estaba de acuerdo. Uno de los principales opositores era Lieberman, ministro de Exteriores, que aduce que ese dinero podrían acabar en manos de Hamás, organización terrorista palestina que en los últimos meses se ha acercado a Fatah para formar un gobierno conjunto y que en sus Estatutos de organización terrorista tiene un artículo que hace referencia a la destrucción de Israel.
ATACADO EL NORTE DE ISRAEL DESDE EL LÍBANO

Cuatro cohetes Katyusha fueron disparados desde el Líbano contra el norte de Israel. Los proyectiles no provocaron heridos pero si daños materiales en algunos edificios y algún incendio que tuvieron que apagar los bomberos. El Tzahal respondió con fuego de artillería. El ataque con Katyusha fue reivindicado por la Brigada Jeque Abduallah Azzam, un grupo terrorista suní con vínculos con AlQaida. AlQaida parece una plaga que va extendiendo sus tentáculos por todos los países árabes. El hecho de que cualquier grupo terrorista islámico pueda considerarse franquiciado de AlQaida hace que parezca que esta multinacional del terrorismo islámico aparezca en los lugares más alejados y aparentemente sin ninguna conexión entre los diversos grupos, aparte de los objetivos comunes y la ideología. Los informes sobre este grupo hacen creer que no tienen un gran arsenal y las armas que poseen son armas de la guerra del Líbano. El hecho de que las armas sean piezas obsoletas no quiere decir que sean menos peligrosas, especialmente en manos de grupos que no tienen más propósito que usarlas y matar con ellas.

La Fuerza Interina de las Naciones Unidas para el Líbano, la FINUL, ha prometido que investigará y reforzará la vigilancia de la zona. La FINUL ha demostrado su inoperancia en la zona y ha sido víctima de atentados cometidos contra sus unidades en las que han muerto o han resultado heridos soldados de diversas nacionalidades. Pero es el Ejército del Líbano que ha tenido un papel más flaco demostrando no sólo que no puede defender su propio territorio sino que lo deja en manos de grupos terroristas como Hezbolá (financiado por Siria e Irán) que controla más territorio que el propio ejército del Líbano.

Los comandantes de la FINUL se reunieron con representantes del Tzahal y del Ejército libanés tras el ataque que consideran un incidente muy grave que "viola la resolución 1701 del Consejo de Seguridad de las Naciones Unidas y está minando directamente la estabilidad en el área ". Una de las funciones de la FINUL aparte de defenderse de los terroristas que se mueven por el Líbano es garantizar que la frontera libanesa permanezca en paz, y es evidente que en esto han fracasado totalmente.

El presidente del Líbano, Michel Suleiman, condenó el ataque de cohetes contra Israel desde el sur del Líbano por primera vez.Seguramente lo ha hecho después de saber que los autores de los lanzamientos era la Brigada Jeque Abduallah Azzam y no Hezbolá, organización que forma parte de la coalición de partidos de gobierno en el Líbano.
EMBAJADOR DE ISRAEL EN LA ONU CRITICA A LOS ÁRABES POR LOS REFUGIADOS

El embajador de Israel en las Naciones Unidas, Ron Prosor, criticó a los árabes por la cuestión de los refugiados a raíz de la partición en dos Estados aprobada en 1947 del protectorado británico de Palestina. Prosor dijo que "la diferencia entre las dos poblaciones fue - y todavía es - que Israel absorbió los refugiados a su sociedad. En cambio nuestros vecinos no lo hicieron ". Empezamos diciendo que mientras los israelíes proclamaron su Estado los palestinos renunciar. Continuamos diciendo que los árabes de palestina marcharon para sus hermanos árabes les prometieron que los ejércitos árabes destruirían el Estado de Israel y que ellos podrían entrar detrás de los victoriosos ejércitos árabes y podrían ocupar el territorio que los ejércitos árabes deberían limpiado de la presencia judía.Y acabamos diciendo que aquella guerra la ganaron los israelíes a pesar de la superioridad árabe. Y los árabes se encontraron con un problema que ellos mismos crearon, y los palestinos que ahora haría 63 años que tendrían un Estado continúan reclamando un Estado mediante el terrorismo cuando renunciaron a lo que se les concedió sin tener que mover ni un dedo.

Prosor dijo ante las Naciones Unidas que "los campos de refugiados en Israel hicieron nacer prósperas ciudades. Los campos de refugiados en los países árabes dieron paso a más refugiados palestinos ". "Nosotros les abrimos el vasto potencial de nuestros inmigrantes. El mundo árabe a propósito y deliberadamente mantuvo a la población palestina bajo el estatus de individuos de segunda clase como refugiados permanentes ". En realidad los palestinos no son queridos en ningún país en que se han refugiado pero son útiles para la política de tensión de algunos países que utilizan los palestinos como una excusa para mantener un conflicto que ha costado miles de vidas, un conflicto que no tiene más razón de ser que la mentalidad obtusa de los líderes árabes. Prosor continuó diciendo que a raíz del Plan de Partición de 1947 establecían un Estado judío junto a un Estado árabe en el Protectorado británico de Palestina y que "los habitantes árabes rehusaron el plan e iniciaron una guerra de exterminio contra el nuevo Estado judío, uniéndose a los ejércitos de cinco países árabes miembros de las Naciones Unidas ". Añadir que en la guerra del 48 y las posteriores los árabes ignoraron las peticiones de Naciones Unidas de detener la guerra mientras llevaron la iniciativa pero que fueron a implorar que Naciones Unidas detuviera a los israelíes cuando empezaron a caer bombas en Damasco y El Cairo. Los palestinos renunciaron a su Estado que debían haber proclamado en 1948 para que se veían con la fuerza de destruir Israel con la ayuda de los otros países árabes, y ahora sin haber renunciado a destruir Israel y están con el agua al cuello después de 63 años de marear la perdiz y de ser responsables directos e indirectos de miles de muertos, recurren a las Naciones Unidas para implorar un Estado. Ya es suficiente.

El embajador Prosor siguió diciendo que un "1 por ciento de la población de Israel murió en el combate durante el ataque de cinco ejércitos. Piensen en el precio, sería el equivalente a 850 mil soldados muertos en la Francia actual, 3 millones en Estados Unidos o 13 millones en China ".

(Creo que durante la guerra civil americana murieron 500.000 mil personas, estamos hablando de un país mucho más pequeño y menos poblado que ahora, y una guerra civil entre estadounidenses).

Prosor continuó diciendo que la situación del conflicto árabe-israelí no ha cambiado en 64 años y se pregunta: "Ha internalizado el mundo árabe - y particularmente los palestinos - que Israel está aquí y permanecerá siendo el Estado-nación del pueblo judío?. Aún no está claro si (los palestinos) están inspirados en la promesa de construir un nuevo Estado o en el objetivo de destruir lo que existe ". Me parece que para las organizaciones palestinas, especialmente algunas de carácter terrorista, y para algunos Estados árabes es más importante la destrucción del Estado de Israel que la construcción de un Estado palestino, o al menos eso es lo que han deseado desde 1948.
POLÉMICA EN ISRAEL CON UNA SECTA JUDÍA RADICAL

El judaísmo no está exento de desviaciones sectarias radicales, no en vano el cristianismo es una escisión del judaísmo que no sólo acabó rompiendo con la religión principal y renegó, sino que convirtieron a los judíos en el chivo expiatorio que acababa pagando los platos rotos ante cualquier fenómeno terrible que se produjera. De vez en cuando aparece alguna noticia sobre una secta judía que interpreta la Ley de maneras muy peculiares. El fundamentalismo no es un fenómeno exclusivo del Islam ni de algunos grupos cristianos, también hay fundamentalistas judíos.Algunos como esta secta radical han sido criticados incluso por ultraortodoxas para vivir según una radical interpretación de la Biblia. Las mujeres de esta secta fueron cubiertas de pies a cabeza, de manera muy parecida a las mujeres árabes de algunos países, y por eso se las llama "mujeres-talibán". Las autoridades israelíes han comenzado a preocuparse por la situación de estas mujeres que visten con varias capas de ropa y guantes, yendo más tapadas que las mujeres afganas. Se sabía poco de estas mujeres porque no salen de casa a menos que no tengan más remedio que hacerlo. Los servicios sociales muestran su preocupación por el hecho de que los niños de familias de esta secta no van a la escuela. "En un país democrático cada uno tiene derecho a vestirse como quiera, pero tenemos que proteger sus hijas que no van a la escuela, no reciben tratamiento médico o sufren abusos", según Hana Slutzki trabajadora social, jefe para la protección del menor del Ministerio de Bienestar Social.

La Justicia ha tenido que tratar con esta secta. Una mujer de 54 años tuvo que comparecer ante los Tribunales y se presentó cubierta de pies a cabeza según la costumbre de su secta. La mujer había tenido 12 hijos, de los cuales seis habían sufrido abusos y tuvieron relaciones incestuosas. La Justicia debe decidir en estos casos si su pertenencia a la secta es legal para proteger a los menores. Esta secta obliga a las mujeres a ir cubiertas, se han dado casos de niñas de 6 años obligadas a vestir así, niega a las niñas una educación formal y pueden ser obligadas a casarse cuando a una edad temprana.

Una mujer de esta secta dio a luz a su casa para no tener que hacerlo en uno, según su mentalidad, "hospital sionista y contaminado" pero tuvo complicaciones durante el parto y acabó dejando la criatura a las puertas del centro hospitalario.

Dos hermanas de 13 y 15 años, los padres de las cuales son miembros de uno de los grupos más radicales, las mujeres del que se tapan totalmente, fueron enviadas a Canadá para formarse en unas prácticas que son ilegales en Israel y en Estados Unidos. Shlomo Elbarnes, líder de la secta, obligaba a las chicas de 14 años a casarse. Cuando las dos chicas llegaron al Canadá las autoridades canadienses las hicieron volver a Israel y ahora el caso está en manos de la Justicia que debe decidir si los padres siguen manteniendo la custodia.

Como he dicho antes, parece que el fundamentalismo religioso está creciendo, líderes espirituales que deberían estar en un museo de arqueología o en un manicomio fanatizar a la gente en el nombre de Dios.

(Me parece repugnante que las mujeres sean obligadas a cubrirse de esta manera independientemente de su edad y de la religión que profesen porque lo diga una doctrina enfermiza y fanática o una interpretación corrompida de un texto religioso).

Los servicios sociales han incorporado rabinos para poder tratar con los fundamentalistas.

Esta secta sufre un fuerte rechazo social incluso de los sectores ultraortodoxas, la secta ha tenido que crear escuelas que educan a sus hijos en la adulterada interpretación de la Biblia que ellos siguen. Doron Agasa, director de "Shlomo Banaji" que ayuda a las víctimas de abusos dentro de la comunidad ortodoxa asegura que "estas mujeres educan a sus hijos de una forma muy radical, desconectando los mismos de la comunidad y de la sociedad en general ".

Un elemento común de esta secta radical con otros grupos ultrarreligiosos es que recela del Estado y de todo lo que considera sionista, según sus creencias el Estado de Israel no debería existir antes del advenimiento del Mesías.