8 de febr. 2013

El PP pretén que tornin a celebrar-se corrides de toros a Catalunya

El PP pretén que tornin a celebrar-se corrides de toros a Catalunya

L’abril de l’any 2004 el Ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar una declaració que es proclamava contrària a les curses de braus i a favor dels drets dels animals. El 28 de juliol de 2010 el Parlament de Catalunya va aprovar la prohibició de la celebració de curses de braus a tot Catalunya que entrà en vigor el més de gener següent. A la ciutat de Barcelona van arribar a haver-hi tres places de toros: la més antiga que data del 1835, aproximadament, situada a la Barceloneta, si fa no fa on hi havia un dipòsit de gas que fa uns vint anys i escaig va fer un immens pet, al costal de l’hospital del Mar. I després hi ha “Las Arenas”, avui reconvertida en centre comercial, tot i que respectant la façana pel seu valor arquitectònic i artístic, i la “Monumental”, propietat del Grup Balañá. 

La Federació d’Entitats Taurines de Catalunya ha impulsat una Iniciativa Legislativa Popular per declarar les corrides de toros com a Bé d’Interès Cultural (BIC) que ha presentat al Congrés dels Diputats amb l’aval de 550.000 signatures. Juan Manuel Albendea, president de la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats, ha afirmat que la declaració de BIC suposarà la derogació de la prohibició de celebrar corrides de toros a Catalunya i que aquest estiu, setembre com a molt tard, se celebraran corrides de toros a Catalunya: “Crec que la llei pot estar aprovada per al mes de juny, a tot estirar, per al setembre, així que aleshores ja s'hauran declarat els toros bé d'interès cultural”. El PP considera que l’aprovació de BIC suposa la derogació de la legislació aprovada pel Parlament de Catalunya. 

Per celebrar qualsevol espectacle cal permisos, i això correspon a les autoritats municipals, cal recordar que a la ciutat de Barcelona no estan permesos els espectacles amb animals, i si aquesta prohibició val pels circs també val per un espectacle on es tortura i maten sis animals. El govern espanyol va apujar l’IVA de la cultura (inclosos cinema i teatre) al 21% però va mantenir l’IVA dels toros al 10%. La Generalitat podria crear un impost o taxa pels espectacles taurins que convertís aquest lamentable espectacle en econòmicament prohibitiu. O simplement no acatar la declaració de BIC. 

Ferran VII va decidir tancar les escoles tècniques considerant-les un focus de subversius, i va aprovar la creació d’escoles de tauromàquia, dos segles després el cada dia més autoritari i caspós govern espanyol converteix l’educació i la sanitat en un luxe, i promou la barbàrie de la tauromàquia. El Partit Popular afavoreix el sector privat sacrificant el públic, i finança negocis privats amb diners de tots els ciutadans. La tauromàquia rep anualment més de 600 milions d’euros d’ajuntaments, comunitats autònomes, Estat, i el que em sembla més greu, de la Unió Europea, mentrestant, l’educació i la sanitat públiques veuen com l’Estat i les Comunitats Autònomes els retallen, això si, els diners públics serveixen per omplir les arques de consorcis sanitaris privats que tenen a dirigents del PP en l’accionariat (CAPIO).

 

 

 

 

 

El PP pretende que vuelvan a celebrarse corridas de toros en Catalunya 

En abril del año 2004 el Pleno del Ayuntamiento de Barcelona aprobó una declaración que se proclamaba contraria a las corridas de toros ya favor de los derechos de los animales. El 28 de julio de 2010 el Parlamento de Catalunya aprobó la prohibición de la celebración de corridas de toros en Catalunya que entró en vigor el mes de enero siguiente. En la ciudad de Barcelona llegaron a haber tres plazas de toros: la más antigua que data de 1835, aproximadamente, situada en la Barceloneta, poco más o menos donde había un depósito de gas que hace unos veinte años y pico explotó, al lado del hospital del Mar. Y luego hay "Las Arenas", hoy reconvertida en centro comercial, aunque respetando la fachada por su valor arquitectónico y artístico, y la "Monumental", propiedad del Grupo Balañá. 

La Federación de Entidades Taurinas de Catalunya ha impulsado una Iniciativa Legislativa Popular para declarar las corridas de toros como Bien de Interés Cultural (BIC) que ha presentado en el Congreso con el aval de 550.000 firmas. Juan Manuel Albendea, presidente de la Comisión de Cultura del Congreso, afirmó que la declaración de BIC supondrá la derogación de la prohibición de celebrar corridas de toros en Catalunya y que este verano, septiembre como muy tarde, se celebrarán corridas de toros en Catalunya: "Creo que la ley puede estar aprobada para el mes de junio, a lo sumo, para septiembre, así que entonces ya se habrán declarado los toros bien de interés cultural". El PP considera que la aprobación de BIC supone la derogación de la legislación aprobada por el Parlamento de Catalunya. 

Para celebrar cualquier espectáculo hay permisos, y esto corresponde a las autoridades municipales, cabe recordar que en la ciudad de Barcelona no están permitidos los espectáculos con animales, y si esta prohibición vale por circos también vale para un espectáculo donde se tortura y matan seis animales . El gobierno español subió el IVA de la cultura (incluidos cine y teatro) al 21% pero mantuvo el IVA de los toros al 10%. La Generalitat podría crear un impuesto o tasa por los espectáculos taurinos que convirtiera este lamentable espectáculo en económicamente prohibitivo. O simplemente no acatar la declaración de BIC. 

Fernando VII decidió cerrar las escuelas técnicas considerándolas un foco de subversivos, y aprobó la creación de escuelas de tauromaquia, dos siglos después el cada día más autoritario y casposo Gobierno convierte la educación y la sanidad en un lujo, y promueve la barbarie de la tauromaquia. El Partido Popular favorece el sector privado sacrificando el público, y financia negocios privados con dinero de todos los ciudadanos. La tauromaquia recibe anualmente más de 600 millones de euros de ayuntamientos, comunidades autónomas, Estado, y lo que me parece más grave, de la Unión Europea, mientras tanto, la educación y la sanidad públicas ven como el Estado y las Comunidades autónomas los recortan, eso sí, el dinero público sirven para llenar las arcas de consorcios sanitarios privados que tienen a dirigentes del PP en el accionariado (CAPIO).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

analyst I feeling that theге aгe non-rational fοгces at operate.
Ηome made bread is not only relatively eaѕy to make,
but it reаllу iѕ mοre dеsirablе for you.
"In modern society, I indicate 50 % the time a lot families have under no circumstances been by yourself, truly by itself, with no some kind of distraction.
Stop by my web site : pizza stoneware rack

Anònim ha dit...

analyst I fееling that there are non-ratiοnal forces at
operate. Hοme mаde breaԁ is not οnly relatіvely easу to mаke, but it really is
moгe dеsirable for you. "In modern society, I indicate 50 % the time a lot families have under no circumstances been by yourself, truly by itself, with no some kind of distraction.
my website: pizza stoneware rack

Anònim ha dit...

Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested
to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation.
My iPad is now broken and she has 83 views.
I know this is entirely off topic but I
had to share it with someone!
My website - http://Columbiaretailenergy.org