17 de gen. 2013

De llibreria a hamburgueseria

De llibreria a hamburgueseria 


Mai és una bona notícia el tancament d’una llibreria, encara menys si es tracta d’una llibreria històrica. La llibreria Catalònia tanca les seves portes, va sobreviure a dues dictadures, la Guerra Civil, un incendi i un conflicte immobiliari.

Va ser fundada l’any 1924. Durant la dictadura franquista va haver de canviar el seu nom pel de “Casa del Libro”. L’any 1979 va patir un incendi. 88 anys després d’obrir les seves portes i diverses vicissituds han hagut de tancar les portes a la Ronda Sant Pere 3, a Barcelona, degut a la crisi econòmica.

I ja hem sabut que el seu espai l’ocuparà un Mc Donald’s.

Aquesta crisi està destruint massa coses, els serveis socials, la Sanitat, l’Educació i la Cultura. Ja veurem quants anys trigarem a recuperar el nivell que aquests àmbits tenien abans d’iniciar-se la crisi. Però també haurem de plantejar com protegir aquests àmbits que han estat irresponsablement sacrificats pels malparits que ens governen. Wert, el ministre que està atemptant greument contra la cultura i l’educació és dels que considera que la crisi és una oportunitat, una oportunitat, segons ell, per rebentar la cultura i el sistema educatiu.

La crisi està deixant un rastre de víctimes que fa esgarrifar.

 

 

 

De librería a hamburguesería


Nunca es una buena noticia el cierre de una librería, aún menos si se trata de una librería histórica. La librería Catalònia cierra sus puertas, sobrevivió a dos dictaduras, la Guerra Civil, un incendio y un conflicto inmobiliario.

Fue fundada en el año 1924. Durante la dictadura franquista tuvo que cambiar su nombre por el de "Casa del Libro". En 1979 sufrió un incendio. 88 años después de abrir sus puertas y varias vicisitudes han tenido que cerrar las puertas a la Ronda Sant Pere 3, en Barcelona, debido a la crisis económica.

Y ya hemos sabido que su espacio lo ocupará un Mc Donald 's.

Esta crisis está destruyendo demasiadas cosas, los servicios sociales, la Sanidad, la Educación y la Cultura. Ya veremos cuantos años tardaremos en recuperar el nivel que estos ámbitos tenían antes de iniciarse la crisis. Pero también tendremos que plantearnos cómo proteger estos ámbitos que han sido irresponsablemente sacrificados por los malnacidos que nos gobiernan. Wert, el ministro que está atentando gravemente contra la cultura y la educación es de los que considera que la crisis es una oportunidad, una oportunidad, según él, para reventar la cultura y el sistema educativo.

La crisis está dejando un rastro de víctimas que hace estremecer.