25 de juny 2015

EL PARLAMENT EUROPEU MENYSTÉ LA LLENGUA CATALANA


EL PARLAMENT EUROPEU MENYSTÉ LA LLENGUA CATALANA

 

 

 

 

 

La notícia diu: El Parlament Europeu no autoritza l’ús del català a la Cambra mentre no sigui llengua oficial de la UE.  El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, afegeix que és” conscient de la importància del català com a llengua regional parlada per molts ciutadans de la UE i el seu estatus constitucional a nivell nacional”. Doncs si, 10 milions de parlants, més parlada que llengües que si són oficials com el maltès, danès o el finés, només per citar-ne algunes. El català, però, no és oficial a Espanya, i diguem que en aquells territoris on si ho és, pateix els atacs de l’Estat espanyol i de partits espanyolistes. El PP s’ha oposat a que el català sigui reconegut pel Parlament Europeu, el PSOE s’hi va comprometre però arribat l’hora de donar suport va trencar la paraula donada.

El reconeixement nacional que Schulz demana és el reconeixement de l’Estat espanyol. Això seria com esperar que un esclavista reconegui drets als seus esclaus o que el PP deixi de defensar el franquisme. Seria un miracle.

Martin Schulz ens està dient que els catalans no som ciutadans de primera de la Unió Europea, igual que la negativa espanyola a respectar la nostra cultura ens diu clarament que som ciutadans d’una colònia espanyola. Gràcies per la confirmació, ja ho sospitàvem.

Quan qui llavors era vicepresident del Parlament Europeu, elfeixista Alejo Vidal-Quadras, va fer unes declaracions on demanava unaintervenció militar a Catalunya i el derrocament manu militari del MHP Mas, va demanar-se al Parlament Europeu que condemnés i cessés aquest personatge sinistre, el Parlament Europeu el va mantenir al càrrec, ni el van reprovar.

Em disculparà el Parlament Europeu si no me’l sento gaire meu, no vull tenir a veure a un organisme que no és capaç de reprovar un dels seus vicepresidents per fer apologia del colpisme. Sempre he anat a votar a totes les eleccions des de que tinc edat per fer-ho, crec que a les primeres que vaig poder votar van ser precisament les del Parlament Europeu de l’any 1989, a les de l’any 1987 no hi vaig perquè no feia els 18 fins uns dies més tard. He anat a votar a totes les eleccions des de llavors, i sempre he criticat la gent que no va a votar, però el Parlament Europeu ens ha menystingut. Jo a les últimes eleccions al Parlament Europeu no hi vaig votar, i no tinc cap intenció votar-hi mai més en eleccions al Parlament Europeu. Tampoc aniré a votar les pròximes eleccions generals espanyoles. Només votaré a les municipals i les del Parlament de Catalunya. Haig d’afegir que si ara féssim un referèndum per votar la sortida de la UE, jo votaria SI.

La UE es va crear per solucionar problemes, al llarg de la seva història va suposar un avenç en molts aspectes, va aconseguir que enemics tradicionals (principalment Gran Bretanya, França i Alemanya) col·laboressin en pau en lloc de solucionar les seves diferències a trets, com havien fet durant segles, però des de final dels anys 90 quan ha anat assumint més poders s’ha anat tornant més inoperant, o encara pitjor, s’ha convertit en una amenaça pels ciutadans europeus, els dirigents de la UE s’han posat al servei dels lobbys. Els actuals dirigents europeus són nans mentals comparats amb els fundadors de l’embrió del que ara és la Unió Europea (la Comunitat Europea del Carbó y l Acer (CECA), la Comunitat Europea de la Energia Atòmica (Euratom) y la Comunitat Econòmica Europea (CEE/CE)). És molt preocupant que el Parlament Europeu, que en teoria ha de defensar valors democràtics, mantingués com a vicepresident algú que defensa el colpisme. Vidal-Quadras,sent vicepresident del Parlament Europeu va faltar el respecte a una delegacióde la Catalunya Nord que visitaven el Parlament Europeu per denunciar el tracteque l’Estat francès dóna a la llengua catalana. Volem pertànyer a una organització, la Unió Europea, que és incapaç de condemnar l’apologia del colpisme i expulsar del seu si al vicepresident del Parlament Europeu, autor de les paraules?

Accepto que la Unió Europea sigui una unió d’Estats, ho accepto, però no accepto aquest menysteniment a la nostra llengua, ni els silencis còmplices del Parlament Europeu amb el colpisme que defensava qui llavors era vicepresident del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras.