6 de maig 2008

Iodur de plata

Cinc alcaldes del Solsonès han denunciat el vol d'extranyes avionetes en aquesta comarca en dies ennuvolats. Han demanat explicacions a la Generalitat però sembla que han rebut el silenci per resposta. Diversos pobles del Solsonès, l'Anoia i el Bages acusen a empreses contractades per asseguradores agràries d'enviar avionetes que ruixen amb iodur de plata per impedir la formació de tempestes. Aquesta pràctica està prohibida a Catalunya però no a Madrid.
Podria ser aquesta la causa de la sequera?. A algú se li ha anat la ma ruixant a tort i a dret i ara estem patint les conseqüències?. Fonts no determinades de la Generalitat parlant que el vol d'aquestes avionetes i d'aquesta pràctica és una llegenda urbana però si això fos cert no serien els alcaldes de les poblacions afectades qui denunciarien els fets.

Notícia 3cat24

Cinco alcaldes del Solsonés han denunciado el vuelo de extranyes avionetas en esta comarca en días nublados. Han pedido explicaciones a la Generalidad pero parece que han recibido el silencio por respuesta. Varios pueblos del Solsonés, el Anoia y el Bages acusan a empresas contratadas por aseguradoras agrarias de enviar avionetas que rocían con yoduro de plata para impedir la formación de tempestades. Esta práctica está prohibida en Catalunya pero no a Madrid.
¿Podría ser esta la causa de la sequía?. A alguien se le ha ido la mano rociando a diestro y siniestro y ahora estamos sufriendo las consecuencias?. Fuentes no determinadas de la Generalitat dicen que el vuelo de estas avionetas y esta práctica es una leyenda urbana pero si eso fuera cierto no serían los alcaldes de las poblaciones afectadas quienes denunciarían los hechos.