18 de maig 2008

Glòries, Urquinaona i Laietana

Crec que ningú discuteix que la Plaça de les Glòries és un nyap arquitectònic considerable. Des de fa anys es parla d'enderrocar tota aquella monstruositat i ara ja s'han decidit a fer-ho. Les obres començaran aquest estiu i suposaran un important embolic pel trànsit de la ciutat donat que aquesta és una de les entrades principals a la ciutat de Barcelona.
D'aquí a un any començaran a reformar la Via Laietana, carrer que ara fa 100 anys va ser obert. Aquesta via perdrà un carril ja que les voreres s'eixamplaran. El carrer de Jonqueres serà peatonal.
La Plaça Urquinaona també serà reurbanitzada. S'instal·laran ascensors per accedir a les dues línies de metro però la plaça per ella mateixa sembla que patirà un canvi radical.

Creo que nadie discute que la Plaça de las Glòries es una chapuza arquitectónica considerable. Desde hace años se habla de derribar toda aquella monstruosidad y ahora ya se han decidido a hacerlo. Las obras empezarán este verano y supondrán un importante lío por el tránsito de la ciudad dado que esta es una de las entradas principales a la ciudad de Barcelona.

De aquí a un año empezarán a reformar la Vía Laietana, calle que ahora hace 100 años fue abierta. Esta vía perderá un carril ya que las aceras se ensancharán. La calle de Jomqueres será peatonal.

La Plaça Urquinaona también será reurbanizada. Se instalarán ascensores por acceder a las dos líneas de metro pero la plaza por ella misma parece que sufrirá un cambio radical.