11 de maig 2008

El PP podria donar un cop d'Estat encobert contra Catalunya

L'any 2006 vare anar a votar l'Estatut de Catalunya. Un 74% dels votants van decidir-se pel si. Mesos abans havia estat aprovat pel Senat i el Congrés dels Diputats espanyols. I mesos abans el 30 de setembre de 2005 el Parlament de Catalunya va aprovar-lo per un 88% dels vots. En totes aquestes votacions hi va haver un partit que va tenir un comportament mesquí i miserable, aquest partit va ser el Partit Popular que no va a dubtar a fer servir tots els mitjans per aconseguir per la força i mitjançant la coacció allò que no va aconseguir en tres cambres de represnetants dels ciutadans i un referendum que van fer tots els possibles per impedir al temps que ells intentaven organitzar un referendum. Van arribar a l'extrem d'anar-se'n a Brussel·les a recollir firmes. Van organitzar manifestacións i recollides de firmes però la reacció de molts ciuadans farts d'aquesta trampa van omplir les llistes de noms falsos provocant que la recollida de firmes tingués la mateixa validesa que un nap. Però un fet encara més greu va produïr-se, aquest va ser l'arenga colpista del general Mena, un militar espanyolista que va amenaçar amb un cop d'Estat tot i que invocant la Constitució espanyola intentant així buscar un escut darrera el qual amagar-se sabent que el que feia era un greu delicte de sedició. El colpisme a Espanya tampoc és un fet nou. Aquest fet va ser recoolit en un article d'opinió al New York Times que qualificava els militars espanyols i a la dreta espanyola de troglodites. Rajoy va declarar que trobava justificades les paraules colpistes. Havia estat derrotat i tractava de recorrer a una última opció per aturar allò que no havia pogut aturar democràticament ja que en totes les votacions quedava en minoria.Havent fracassat en la votació del Parlament de Catalunya, del Congrés dels Diputats, del Senat i en el referendum el normal en un demòcrata hauria estat acceptar la voluntat dels catalans i dels seus representants. Però Rajoy no és cap demócrata. No ho és ell que va aplaudir l'arenga colpista de Mena i no ho és el seu partit que no ha acatat cap dels
resultats electorals que des de 2004 han estat una derrota darrera l'altra. Ara tenen l'Estatut al Tribunal Constitucional. I aquí en Rajoy i els seus també van voler fer de les seves intentat incapacitat fins a dos membres anomenats progresistes. Després d'haver paralitzat aquest tribunal veient que amb aquelles composició el recurs contra l'Estatut no s'en sortiria el recurs continua endavant però la decisió del Tribunal s'ha anat aplaçant. Sembla que serà a l'estiu que sabrem la decisió.

Supossem que el tribubal decideix a favor de l'Estatut: acatarà aquesta decisió el senyor Rajoy?. Si fos un demócrata el recurs no hauria arribat al TC, però ja qe hi és, acatarà la resolució?. El risc està en que si no ho accepta només li quedarà una sortida: donar suport polític a un cop d'Estat militar. I això és molt greu.Supossem que el TC deroga l'Estatut. L'Estatut del 79 va ser retallat després de l'intent de cop d'Estat del 81 amb la infame LOAPA que va permetre al govern espanyol incumplir allò que ell mateix havia aprovat en un Estatut ja retallat respecte del text original. El de l'any 32 va ser suspés pel govern de la CEDA, juntament amb les intitucions catalanes i l'engarjolament del govern de la Generalitat de Catalunya. Amb la derrota electoral de la dretana CEDA la Generalitat va ser restaurada i la vigència de l'Estatut també. Però els militars feixistes van derogar l'Estatut, van suprimir les institucions catalanes i van assassinar al President de la Generalitat. Uns anys abans un altre militar espanyol Miguel Primo de Rivera, va abolir la Mancomunitat amb un cop d'Estat beneït per Alfons XIII. Dos segles abans un avantpassat d'Alfons XIII, Felip V va abolir la Generalitat, derogar les nostres lleis, conculcar els nostres drets i robar tot el que van poder i més. Ara pot succeïr que el PP doni un cop d'Estat a Catalunya si aconsegueix que el TC derogui o retalli encara més l'Estatut de Catalunya. Realment aquest assumpte és de molta gravetat. Un partit que a Catalunya no pinta res po acabar conculcant els drets de tots els catalans d'una manera o un altre. S'ha d'exigir clarament al PP que respecti les decisions dels catalans.