23 de maig 2011

Nakba, muntatge del govern sirià per distreure la mirada dels mitjans de les atrocitats del règim



Lectures recomanades:


-La influencia del Caso Dreyfus (no relacionada)


-¿Por qué 1948 fue un desastre palestino y árabe? - Barry Rubin (relacionada amb aquest article)






Milers de persones van intentar infiltrar-se a Israel des de diversos punts de la frontera d'Israel amb altres països per commemorar la Nakba (catàstrofe) que és el que ells consideren que va ser la creació de l'Estat d'Israel que va obligar a molts àrabs a refugiar-se en els països veïns, bé, aquesta és una part de la història, l'altra part és que molts àrabs palestins van fugir perquè els líders àrabs els van dir que marxessin perquè això permetria als exèrcits àrabs entrar a sang i foc al recentment creat d'Israel i esclafar-lo, matant a tots els que es creuessin en el seu camí, després els palestins àrabs podrien entrar darrera de les tropes àrabs i el país seria seu. Només hi va haver un “petit” problema, els exèrcits àrabs no només no van destruir l'Estat d'Israel perquè aquest continua existint, ni van poder anihilar a tots els habitants del recent nascut Estat d'Israel, sinó que van ser derrotats, i ho han estat repetidament. Els àrabs només guanyen en el terreny de la propaganda que té enlluernats a molts tanoques que es posen a favor d'Hamàs, un grup terrorista islamista, que si tingués l'oportunitat estendria el seu concepte d'Islam entre aquells que sobrevisquessin, és clar. I ara, penseu noies que us heu empassat la propaganda
propalestina, penseu que aquests islamistes d'Hamàs el primer que voldrien es tancar-vos dins de casa a fer de conilles i ben tapades de cap a peus, sense drets. I ara, penseu nois, que també us heu empassat la propaganda propalestina, penseu que aquests islamistes d'Hamàs als que tant admireu no tenen cap escrúpols a fer-vos volar pels aires perquè en el fons us menyspreen.
La catàstrofe no la va provocar Israel, la van provocar els líders àrabs que van enredar als palestins i els van prometre un país que no van poder-los donar.
En el supòsit que haguessin guanyat els exèrcits àrabs i haguessin destruït l'Estat d'Israel ja us puc assegurar que els palestins tampoc tindrien país, tampoc existiria un Estat de Palestina. Aquests territoris que tradicionalment s'han anomenat Palestina i en què l'any 1948 s'haurien d'haver creat dos Estats, Palestina i Israel, només se'n va crear un, l'Estat d'Israel, perquè els palestins van renunciar a proclamar el seu Estat. Si els exèrcits àrabs haguessin resultat victoriosos el territori que coneixem com Palestina se l'haurien repartit entre els diversos Estats àrabs, i els palestins continuarien sent els serfs que sempre han estat des de l'Edat Mitjana, serfs dels àrabs, dels otomans i dels britànics. L'any 1948 van perdre l'oportunitat de deixar aquesta condició de serfs quan van renunciar a la proclamació del seu Estat creient que els seus amos anihilarien l'Estat d'Israel i els donarien el país a ells, és evident que els exèrcits àrabs no var anihilar Israel.
La catàstrofe (Nakba) que commemoren els palestins és responsabilitat dels líders àrabs que els van enganyar llavors els utilitzen ara.
També cal recordar que tant el Líban com Síria tenen problemes interns greus propis, una manera d'intentar distreure el personal és crear un conflicte internacional amb Israel i aquesta massa de població que no són ciutadans ni libanesos ni siris sinó palestins són útils per fer això, i si els pelen els israelians seran unes morts que hauran servit per a dos propòsits: Els governs siri i libanès se'n deslliuren d'un problema humà al que de tant en tant s'ha de tocar el crostó i si són pelats pels israelians això serà excel·lent per a la propaganda antiisraeliana. Si, els palestins han de tenir un Estat, però fa 63 anys que estan renunciant a ell. Quan el tenen a tocar els entra la bogeria i perden tot el que avançat. La nakba ha estat impulsada des de Síria amb el clar propòsit de desviar l'atenció de les barbaritats que està cometent el règim sirià contra el seu propi poble. Usen als palestins per causar un absurd i tràgic conflicte fronterer que centri les mirades occidentals en aquella problemàtica frontera i així el règim pugui reprimir sense que ens adonem. Però les xifres són clares, una dotzena de morts en aquestes fronteres de gent que intentava creuar-la per la força, en canvi hi ha quasi 800 morts a Síria pelats per les forces de seguretat del règim.


De vuit a dotze morts
Milers palestins per commemorar la nakba van reunir-se a prop de la frontera amb Israel i un nombre indeterminat van intentar creuar la frontera d'Israel amb Síria i el Líban. Vuit persones van resultar mortes. Segons l'exèrcit libanès deu persones van resultar mortes i 112 ferides per trets contra refugiats palestins. Fonts de l'exèrcit libanès diuen que “malgrat totes les mesures presses per evitar incidents, l'exèrcit israelià va disparar contra els manifestants” i que l'exèrcit libanès està en alerta màxima i es coordina amb la FINUL per evitar agressions. L'agressió de qui a qui? I que fan?. Sembla que aquesta coordinació deu ser per prendre Perquè és evident que no intenten impedir que aquests refugiats palestins intentin creuar la frontera. Els mitjans de comunicació libanesos diuen que els soldats israelians van disparar contra centenars de refugiats que van acostar-se a la línia blava marcada per l'ONU per marcar els límits fronterers entre el Líban i Israel. En aquesta protesta van participar també ciutadans libanesos que van tirar pedres contra els israelians i van sobrepassar les barreres posades pels soldats libanesos, segons ells per impedir incidents. No se'n van sortir. Si els soldats israelians van veure com milers d'individus intentaven envair l'Estat d'Israel i els llançaven pedres és pot entendre que disparessin si creien que era una invasió en tota regla.
Però sembla que els israelians tenen una versió lleugerament diferent de la dels libanesos. Els soldats israelians reconeixen que van disparar, però a les cames, i diuen que van ser els soldats libanesos els que van disparar contra la massa quan van ser sobrepassats. Els manifestants anaven cridant “per la nostra ànima, per la nostra sang, ens sacrificarem per tu, Palestina”. Sembla que alguns si que es van sacrificar i ara deuen estar envoltats d'hurís despullades al paradís que els prometen per fer-se matar estúpidament. Abans aquests manifestants s'havien acostat a la línia blava i havien apedregat als soldats libanesos i policies libanesos que els barraven el pas. Els organitzadors de la nakba van amonestar als participants per atacar als soldats libanesos. Els organitzadors haurien d'haver pensat millor com organitzar aquest acte i pensar en el risc que aquest derivés en greus incidents. La massa humana descontrolada sol cometre barbaritats i estupideses.
Un incís
Imagineu que aquella és la frontera del vostre país i que sobtadament diversos milers de persones enfurismades creuen la frontera tirant-vos pedres. En realitat, no teniu ni idea de quines són exactament les intencions de tota aquesta gent. Ara tornem a la zona. Un munt de gent fanatitzada creuen la frontera del Líban amb Israel tirant pedres. Des del punt de vista israeliana es tracta d'una invasió d'una massa indeterminada i armada. Les pedres també poden matar i no se sap si també poden portar altres armes.
I no oblidem que Israel és l'única democràcia de la zona. No n'hi ha cap Estat àrab que sigui una democràcia, i darrera d'aquests grups palestins que intenten assaltar les fronteres israelianes el que hi ha són organitzacions terroristes i alguns Estats que a més de ser dictadures criminals, practiquen i financen el terrorisme.
Cap a qui haurien de dirigir la seva ira els palestins?
Si els palestins no tenen un Estat avui dia és perquè van renunciar a aquest Estat que els havia estat concedit per les Nacions Unides, si els palestins tant desitgen descarregar la seva ira per la seva desgràcia millor farien tallant el coll dels dirigents dels països àrabs que els acullen i els colls dels dirigents palestins que són els únics (ir)responsables de la seva situació.
Fart de la propaganda propalestina
Quan Israel mata a uns quants palestins que estaven llançant coets contra territori israelià la propaganda i la premsa propalestina no tenen el problema a esbombar la “malignitat jueva” però obliden el fet que les majors matances de palestins que s'han produït les han comés els Estats àrabs. L'exemple seria la dura repressió de Jordània contra els palestins refugiats en el seu país amb milers de morts perquè els palestins van estar a punt d'enderrocar el govern jordà. Als egipcis no els va tremolar la mà quan va decidir fer fora als dirigents de l'OAP del territori egipci. Però els que han comés els majors crims contra els palestins han estat les organitzacions palestines com Hamàs o Fatah, entre moltes altres.
Oportunitats perdudes
Els palestins mai perden l'oportunitat de perdre una oportunitat. L'any 1948 van renunciar a l'Estat que les Nacions Unides els havien adjudicat i reconegut, des de llavors quan semblava que estaven fent les passes apropiades per aconseguir el seu Estat han tornat a renunciar a ell. Als dirigents palestins els fa por la responsabilitat de tenir un Estat, fa massa anys que fan durar aquesta broma pesada.
Dinou ferits a Jordània
Onze activistes i vuit policies jordans van resultar ferits en uns enfrontaments durant la commemoració de la nakba a Jordània. Les forces de seguretat jordanes van interposar-se per evitar que els activistes palestins entressin a l'àrea de Cisjordània controlada per Israel en què hi ha assentaments, cosa que podria haver provocat greus incidents entre els colons i els activistes palestins, i no crec que els soldats israelians s'haguessin quedat quiets.
Els agents jordans van emprar porres i gasos lacrimògens per dissoldre la manifestació dels activistes palestins. Entre aquests activistes palestins hi havia una quarantena d'activistes turcs. Jordània té un acord amb Israel per impedir que el territori jordà serveixi de base per llançar atacs contra Israel.
Fixeu-vos en un detall. La commemoració de la nakba ha servit als grups palestins per intentar entrar al territori israelià des de diversos punts de la frontera israeliana. En tots els casos s'han produït morts i ferits. Encara que no portessin armes de foc, pedres si que portaven en el cas de la frontera libanesa, han intentar entrar per una frontera entre dos països que estan pràcticament en guerra, una guerra latent, cert, però aquestes guerres fa 63 anys que veuen gent disparant-se mútuament.
Un siri va aconseguir arribar a Tel Aviv
Aprofitant l'intent d'infiltració massiva un ciutadà siri va aconseguir passar per la frontera libanesa, prop de la ciutat drusa de Majdal Shams, i va arribar a Tel Aviv, un cop allà va dedicar-se a passejar per la ciutat fins que va acabar entregant-se a la policia israeliana en presència del canal 10 de televisió. Hassan Hijazi, empleat fel Ministeri d'Educació siri va declarar que “el meu somni era arribar fins Yafo, la ciutat on vaig néixer, però esperava que quan arribés estaria acompanyat d'altres milions tal com ho vaig llegir a Facebook”. Una declaració una mica ingènua. Esperava estar acompanyat d'altres milions, diu, perquè això ho havia llegit a Facebook, és a dir, que qui va convocar aquests actes estava convocant una invasió en tota regla, d'acord que sembla que la gent que va participar en la nakba van ser milers, no milions, però hi ha una cosa preocupant. Aquests incidents van permetre que un individu aprofitant la confusió aconseguís passar sense ser vist i que arribés a Yafo (Israel), aquest individu si llegim aquesta declaració sembla un il·lús, però qui garanteix que aprofitant el merder no aconseguissin infiltrar-se terroristes?. Aquest individu va viatjar fins a Yafo en autobús, diu que “la llei israeliana no m'importa, jo no reconec a l'anomenat Estat d'Israel”. És curiós que hi hagi Estats àrabs i grups terroristes islàmics que alhora de negar que Israel existeix diguin que volen destruir l'Estat d'Israel. Segons declaracions d'Hijazi el govern sirià va oposar-se a aquesta idea propagada via Facebook però després va cedir per les pressions del grup terrorista xiïta libanès Hezbolà. És a dir, que darrera dels incidents de la frontera del Líban i Israel estava Hezbolà i el règim sirià. Això em fa tornar a plantejar-me la possibilitat que aquells incidents servissin per introduir terroristes d'Hezbolà entre alguns individus com Hijazi. Hijazi és treballador del Ministeri de Cultura sirià, qui diu que no pugui ser alguna altra cosa, un agent dels serveis de d'intel·ligència siriana, per exemple?. Segons Hijazi el dictador sirià “és un bon president”, i després de mostrar un document va dir que “això no és Israel, això és palestina, aquest és el meu país” i “aquest país no ha de ser jueu, ha de ser pels jueus i també per a tots els musulmans”. Hijazi va néixer a Yafo i quan va néixer l'Estat d'Israel ja existia, Yafo és una ciutat de l'Estat d'Israel, per tant Hijazi va néixer a Israel, però ell diu que Israel no existeix, doncs crec que els Estats àrabs entre els que està Síria han pogut comprovar que Israel és real, existeix. Aquest home no té clares algunes coses. Si va néixer a Yafo és ciutadà israelià, però té la nacionalitat siriana, Estat enemic d'Israel, i és treballador del govern sirià, això deu voler dir que ja no és israelià, deu tenir la nacionalitat siriana, per tant, ell ja no pot dir que és d'allà. I a més reconeix d'una manera mol innocent que aquells incidents tenen la mà d'Hezbolà, pel mateix lloc per on ell va infiltrar-se a Israel es podrien haver infiltrat terroristes d'Hezbolà, grup que rep ajut de Síria (i l'Iran), i repeteixo, ell és un treballador d'un ministeri sirià. Almenys no declara que vol anihilar els jueus com fan altres àrabs, ell diu que vol una
Palestina en què visquin els jueus i tots els àrabs. Tots els àrabs?.
Israel defensarà les seves fronteres
Netanyahu ha advertit que “estem decidits a defensar les nostres fronteres” després del Dia de la nakba en què van produir-se intents d'infiltració per les fronteres de Síria, Líban i la Franja de Gaza. Netanyahu va donar instruccions a l'exèrcit per a què actui amb moderació però que aturi els intents d'infiltració, segons Netanyahu els participants en el Dia de la nakba no lluiten per les fronteres de 1967 sinó per destruir Israel.


Israel és una democràcia, els països àrabs no
“L'Estat d'Israel fou fundat fa 63 anys sobre la base de la declaració de la independència que promou la igualtat de drets per a tots els nostres ciutadans, independentment de la religió, la raça i el sexe”, digué Netanyahu. Cert, Israel és, a diferència dels seus veïns, una democràcia amb un concepte de societat molt igualitari, les dones i els homes tenen els mateixos drets i deures. Va recordar que “quan un mira la regió , en l'actualitat, els àrabs israelians són els únics àrabs a l'Orient Mitjà i Àfrica del Nord que gaudeixen de drets democràtic i drets civils”. Però hi ha alguna cosa a la mentalitat dels seguidors de l'Islam que no els permet assumir valors democràtics. Afegeix Netanyahu que “lamento que hagi extremistes entre els àrabs israelians i als països veïns que han convertit el dia en què va establir-se l'Estat d'Israel, el dia que va establir-se la democràcia israeliana, en un dia d'incitació, violència i fúria”. L'Islam és una religió incompatible amb els valors democràtics. Fixeu-vos que cap país islàmic és una democràcia, alguns tenen una paròdia d'eleccions que fa creure que allò és una democràcia però tot és un bluf, fixeu-vos en el cas d'Egipte, era un país amb una aparença de democràcia, i aquest era probablement el més presentable de tots els països àrabs, és que si ens fixem en Síria o l'Iran s'ha de ser molt innocent per empassar-se que aquells processos electorals no són un engany de l'alçada d'un minaret. Els fets són els que són, cap país àrab o islàmic és una democràcia perquè l'Islam fa inviable un sistema democràtic. Us imagineu que a Espanya el cardenal Rouco Varela decidís qui pot presentar-se a les eleccions i qui no?. O que ho fes un militar?. Bé, aquestes coses passaven, i no em refereixo al franquisme, llavors no hi havia ni tan sols eleccions, si que hi havia en el segle XIX i principis del XX, però eren un frau. No votaven les dones, en alguns moments el vot masculí estava restringit a tenir un determinat nivell de rendes, i la tupinada era una pràctica molt estesa. Allò no era una democràcia, era una befa grollera a la democràcia. I és una befa grollera a la democràcia els sistemes electorals
en aquests països àrabs. Per no dir que la majoria dels sàtrapes que governen o governaven – alguns ja han caigut i ja veurem si qui els reemplaça no acaba sent pitjor – aquests països feia – alguns encara hi són – 30 o 40 anys que es mantenien al poder.
Un altre fet rellevant és que ciutadans europeus, molts d'ells amb nacionalitat de països europeus, que vivien seguint els costums europeus i que se'n beneficiaven del sistema democràtic quan se'ls va girar el cervell i van tornar-se uns fanàtics religiosos van acabar convertits en terroristes. Alguns dels que van cometre els atemptats de Nova York, Londres o Madrid, per citar-ne tres, vivien com europeus i fins i tot eren aficionats a la festa, i de sobte el cervell se'ls va girar i van decidir morir en nom d'Alà,
això si, no van voler matar-se sols sinó matar a milers d'innocents. Netanyahu diu en aquesta frase que els àrabs israelians que gaudeixen dels mateixos drets que els seus compatriotes però sembla que no acaben d'entendre que viuen en un sistema democràtic en què poder professar la seva religió, que poden escollir als seus representants i que poden ser escollits, però sembla que en la seva mentalitat musulmana la democràcia no acabi d'encaixar amb la fe islàmica.
Estats Units critica la implicació del règim siri en els incidents
Israel “té el dret a impedir el creuament no autoritzat de les seves fronteres”, digué Jay Carney després de lamentar les morts que s'han produït però advertint que Israel està en el seu dret a defensar-se. Estats Units acusa el règim siri de moure els fils dels enfrontaments entre els palestins i l'exèrcit israelià. En termes clars Carney acusa al règim siri d'organitzar els incidents amb el clar propòsit de distreure l'atenció que hi ha sobre la repressió del règim siri contra el seu propi poble. Poca broma, parlem que Israel ha mort 12 persones, posem que fossin 20 que intentaven creuar la frontera i entrar a Israel, però el règim sirià ha pelat a quasi 800 dels seus propis conciutadans que protesten contra el règim.
Queixa israeliana davant les Nacions Unides
Israel presentarà una queixa davant les Nacions Unides contra Síria i el Líban pels intents d'infiltració de milers de persones procedents d'aquests països al territori israelià en que van produir-se una desena de morts i 170 ferits. Israel es queixarà que aquests dos governs àrabs – Síria i Líban – hagin permès que milers de persones s'acostessin a la frontera per protestar i la creuessin. En el cas de Síria un centenar de palestins van destrossar la reixa de seguretat i van entrar fins Majdal Shams, al Golan. En aquest cas van morir 4 persones i entre 10 i 20 van resultar ferides pels trets dels soldats israelians que van disparar per impedir que entressin. I a la frontera libanesa l'exèrcit israelià va disparar a les cames per impedir que creuessin la frontera però van produir-se més de 10 morts i més de 100 ferits, que Israel atribueix als soldats libanesos que van intentar aturar-los fins que els van sobrepassar.
En aquesta zona estan les forces de la FINUL però en cap moment se'n parla que tinguessin cap participació en els fets, és a dir, no van intentar impedir que un munt de persones traspassessin una frontera entre dos Estats en guerra latent que és teòricament la seva feina. Tampoc fan gaire per aturar a Hezbolà que controla la zona i utilitza les ciutats i pobles de l'àrea com a base per llançar atacs sobre Israel. I la FINUL ningú sap que fan allà. A què es dediquen?. On eren?. Ni estan ni se'ls espera.





Nakba, montaje del gobierno sirio para distraer la mirada de los medios de las atrocidades del régimen


Miles de personas intentaron infiltrarse en Israel desde diversos puntos de la frontera de Israel con otros países para conmemorar la Nakba (catástrofe) que es lo que ellos consideran que fue la creación del Estado de Israel que obligó a muchos árabes a refugiarse en los países vecinos, bien, esta es una parte de la historia, la otra parte es que muchos árabes palestinos huyeron para que los líderes árabes les dijeron que se marcharan porque eso permitiría a los ejércitos árabes entraron a sangre y fuego al recientemente creado de Israel y aplastarlo, matando a todos los que se cruzaran en su camino, después los palestinos árabes podrían entrar detrás de las tropas árabes y el país sería suyo. Sólo hubo un "pequeño" problema, los ejércitos árabes no sólo no destruyeron el Estado de Israel para que éste sigue existiendo, ni pudieron aniquilar a todos los habitantes del recién nacido Estado de Israel, sino que fueron derrotados , y lo han sido repetidamente. Los árabes sólo ganan en el terreno de la propaganda que tiene deslumbrados a muchos tarugos que se ponen a favor de Hamás, un grupo terrorista islamista, que si tuviera la oportunidad extendería su concepto de Islam entre aquellos que sobrevivieran, claro . Y ahora, pensad chicas que se ha tragado la propaganda palestina, pensad que estos islamistas de Hamás lo primero que querrían se cerró en cuenta dentro de casa a hacer de conejas y bien tapadas de pies a cabeza, sin derechos. Y ahora, pensad chicos, que también se ha tragado la propaganda palestina, cree que este islamistas de Hamás a los que tanto admira no tienen escrúpulos a haceros volar por los aires porque en el fondo os desprecian.La catástrofe no la provocó Israel, la provocaron los líderes árabes que enzarzaron a los palestinos y les prometieron un país que no pudieron darles.En el supuesto de que hubieran ganado los ejércitos árabes y hubieran destruido el Estado de Israel ya os puedo asegurar que los palestinos tampoco tendrían país, tampoco existiría un Estado de Palestina. Estos territorios que tradicionalmente se han llamado Palestina y en el que el año 1948 se deberían haber creado dos Estados, Palestina e Israel, sólo se creó uno, el Estado de Israel, porque los palestinos renunciaron a proclamar su Estado. Si los ejércitos árabes hubieran resultado victoriosos el territorio que conocemos como Palestina se la habrían repartido entre los diversos Estados árabes, y los palestinos seguirían siendo los siervos que siempre han sido desde la Edad Media, siervos de los árabes, los otomanos y los británicos. En 1948 perdieron la oportunidad de dejar esta condición de siervos cuando renunciaron a la proclamación de su Estado creyendo que sus dueños aniquilar el Estado de Israel y les darían el país a ellos, es evidente que los ejércitos árabes no var aniquilar Israel.La catástrofe (Nakba) que conmemoran los palestinos es responsabilidad de los líderes árabes que los engañaron entonces los utilizan ahora.También hay que recordar que tanto el Líbano como Siria tienen problemas internos graves propios, una manera de intentar distraer al personal es crear un conflicto internacional con Israel y esta masa de población que no son ciudadanos ni libaneses ni sirios sino palestinos son útiles para hacer esto , y si los pelan los israelíes serán unas muertes que habrán servido para dos propósitos: Los gobiernos sirio y libanés se libran de un problema humano al que de vez en cuando hay que tocar el crostó y si son pelados por israelíes esto será excelente para la propaganda antiisraelí. Si, los palestinos deben tener un Estado, pero hace 63 años que están renunciando a él. Cuando lo tienen a tocar les entra la locura y pierden todo lo que avanzado.


La nakba ha sido impulsada desde Siria con el claro propósito de desviar la atención de las barbaridades que está cometiendo el régimen sirio contra su propio pueblo. Usan a los palestinos para causar un absurdo y trágico conflicto fronterizo que centre las miradas occidentales en esa problemática frontera y así el régimen pueda reprimir sin que nos demos cuenta. Pero las cifras son claras, una docena de muertos en estas fronteras de gente que intentaba cruzarla por la fuerza, en cambio hay casi 800 muertos en Siria pelados por las fuerzas de seguridad del régimen.De ocho a doce muertosMiles palestinos para conmemorar la nakba se reunieron cerca de la frontera con Israel y un número indeterminado intentaron cruzar la frontera de Israel con Siria y el Líbano. Ocho personas resultaron muertas. Según el ejército libanés diez personas resultaron muertas y 112 heridas por disparos contra refugiados palestinos. Fuentes del ejército libanés dicen que "a pesar de todas las medidas prisas para evitar incidentes, el ejército israelí disparó contra los manifestantes" y que el ejército libanés está en alerta máxima y se coordina con la FINUL para evitar agresiones. La agresión de quién a quién? Y que hacen?. Parece que esta coordinación debe ser para tomar Porque es evidente que no intentan impedir que estos refugiados palestinos intenten cruzar la frontera. Los medios de comunicación libaneses dicen que los soldados israelíes dispararon contra cientos de refugiados que acercarse a la línea azul marcada por la ONU para marcar los límites fronterizos entre el Líbano e Israel. En esta protesta participaron también ciudadanos libaneses que tiraron piedras contra los israelíes y sobrepasar las barreras puestas por los soldados libaneses, según ellos para impedir incidentes. No lo consiguieron. Si los soldados israelíes vieron como miles de individuos intentaban invadir el Estado de Israel y los lanzaban piedras se puede entender que dispararan si creían que era una invasión en toda regla.Pero parece que los israelíes tienen una versión ligeramente diferente de la de los libaneses. Los soldados israelíes reconocen que dispararon, pero en las piernas, y dicen que fueron los soldados libaneses los que dispararon contra la masa cuando fueron sobrepasados.Los manifestantes iban gritando "por nuestra alma, por nuestra sangre, nos sacrificaremos por ti, Palestina". Parece que algunos sí que se sacrificaron y ahora deben estar rodeados de huríes desnudas en el paraíso que les prometen para hacerse matar estúpidamente.Antes estos manifestantes se habían acercado a la línea azul y habían apedreado a los soldados libaneses y policías libaneses que los cerraban el paso. Los organizadores de la nakba fueron Amonestó a los participantes para atacar a los soldados libaneses. Los
organizadores deberían haber pensado mejor cómo organizar este acto y pensar en el riesgo de que este derivara en graves incidentes. La masa humana descontrolada suele cometer barbaridades y estupideces.Un incisoImaginad que esa es la frontera de su país y que repentinamente varios miles de personas enfurecidas cruzan la frontera tirando sesión piedras. En realidad, no tiene ni idea de cuáles son exactamente las intenciones de toda esta gente. Ahora volvemos a la zona. Un montón de gente fanatizada cruzan la frontera del Líbano con Israel tirando piedras. Desde el punto de vista israelí se trata de una invasión de una masa indeterminada y armada. Las piedras también pueden matar y no se sabe si también pueden llevar otras armas.Y no olvidemos que Israel es la única democracia de la zona. No hay ningún Estado árabe que sea una democracia, y detrás de estos grupos palestinos que intentan asaltar las fronteras israelíes lo que hay son organizaciones terroristas y algunos Estados que además de ser dictaduras criminales, practican y financian el terrorismo.Hacia quienes deberían dirigir su ira los palestinos?Si los palestinos no tienen un Estado hoy en día es porque renunciaron a ese Estado que les había sido concedido por las Naciones Unidas, si los palestinos tanto desean descargar su ira por su desgracia mejor harían cortando el cuello de los dirigentes de los países árabes que los acogen y los cuellos de los dirigentes palestinos que son los únicos (ir)responsables de su situación.


Harto de la propaganda palestina


Cuando Israel mata a varios palestinos que estaban lanzando cohetes contra territorio israelí la propaganda y la prensa palestina no tienen el problema en bombardear la "malignidad judía" pero olvidan el hecho de que las mayores matanzas de palestinos que se han producido las han cometido los Estados árabes. El ejemplo sería la dura represión de Jordania contra los palestinos refugiados en su país con miles de muertos para que los palestinos estuvieron a punto de derrocar al gobierno jordano. A los egipcios no les tembló la mano cuando decidió echar a los dirigentes de la OLP del territorio egipcio. Pero los que han cometido los mayores crímenes contra los palestinos han sido las organizaciones palestinas como Hamás o Fatah, entre muchas otras.Oportunidades perdidasLos palestinos nunca pierden la oportunidad de perder una oportunidad. En 1948 renunciaron al Estado que las Naciones Unidas les habían adjudicado y reconocido, desde entonces cuando parecía que estaban haciendo los pasos apropiadas para lograr su Estado han vuelto a renunciar a él. A los dirigentes palestinos les da miedo la responsabilidad de tener un Estado, hace demasiados años que hacen durar esta broma pesada.


Diecinueve heridos en Jordania


Once activistas y ocho policías jordanos resultaron heridos en unos enfrentamientos durante la conmemoración de la Nakba en Jordania. Las fuerzas de seguridad jordanas interponerse para evitar que los activistas palestinos entraran en el área de Cisjordania controlada por Israel en la que hay asentamientos, lo que podría haber provocado graves incidentes entre los colonos y los activistas palestinos, y no creo que los soldados israelíes hubieran quedado quietos.Los agentes jordanos emplearon porras y gases lacrimógenos para disolver la manifestación de los activistas palestinos. Entre estos activistas palestinos había una cuarentena de activistas turcos. Jordania tiene un acuerdo con Israel para impedir que el territorio jordano sirva de base para lanzar ataques contra Israel.Fijaos en un detalle. La conmemoración de la Nakba ha servido a los grupos palestinos para intentar entrar en territorio israelí desde varios puntos de la frontera israelí. En todos los casos se han producido muertos y heridos. Aunque no llevaran armas de fuego, piedras si que llevaban en el caso de la frontera libanesa, han intentado entrar por una frontera entre dos países que están prácticamente en guerra, una guerra latente, cierto, pero estas guerras hace 63 años que ven gente disparándose mutuamente.Un sirio logró llegar a Tel AvivAprovechando el intento de infiltración masiva un ciudadano sirio logró pasar por la frontera libanesa, cerca de la ciudad drusa de Majdal Shams, y llegó a Tel Aviv, una vez allí se dedicó a pasear por la ciudad hasta que acabar entregándose a la policía israelí en presencia del canal 10 de televisión. Hassan Hijazi, empleado hiel Ministerio de Educación sirio declaró que "mi sueño era llegar hasta Yafo, la ciudad donde nací, pero esperaba que cuando llegara estaría acompañado de otros millones tal como lo leí en Facebook". Una declaración un poco ingenua. Esperaba estar acompañado de otros millones, dice, porque eso lo había leído en Facebook, es decir, que quien convocó estos actos estaba convocando una invasión en toda regla, de acuerdo en que parece que la gente que participó en la nakba fueron miles, no millones, pero hay algo preocupante. Estos incidentes permitieron que un individuo aprovechando la confusión lograra pasar sin ser visto y que llegara a Yafo (Israel), este individuo si leemos esta declaración parece un iluso, pero quien garantiza que aprovechando el follón no lograran infiltrarse terroristas? . Este individuo viajó hasta Yafo en autobús, dice que "la ley israelí no me importa, yo no reconozco al llamado Estado de Israel". Es curioso que haya Estados árabes y grupos terroristas islámicos que a la vez de negar que Israel existe digan que quieren destruir el Estado de Israel. Según declaraciones de Hijazi el gobierno sirio se opuso a esta idea propagada vía Facebook pero luego cedió por las presiones del grupo terrorista chií libanés Hezbolá. Es decir, que detrás de los incidentes de la frontera del Líbano e Israel estaba Hezbolá y el régimen sirio. Esto me hace volver a plantearme la posibilidad de que aquellos incidentes sirvieran para introducir terroristas de Hezbolá entre algunos individuos como Hijazi. Hijazi es trabajador del Ministerio de Cultura sirio, quien dice que no pueda ser otra cosa, un agente de los servicios de inteligencia siria, por ejemplo?. Según Hijazi el dictador sirio "es un buen presidente", y tras mostrar un documento dijo que "esto no es Israel, esto es palestina, este es mi país" y "este país no debe ser judío, debe ser por los judíos y también para todos los musulmanes ". Hijazi nació en Yafo y cuando nació el Estado de Israel ya existía, Yafo es una ciudad del Estado de Israel, por tanto Hijazi nació en Israel, pero él dice que Israel no existe, pues creo que los Estados árabes entre los que está Siria han podido comprobar que Israel es real, existe. Este hombre no tiene claras algunas cosas. Si nació en Yafo es ciudadano israelí, pero tiene la nacionalidad siria, Estado enemigo de Israel, y es trabajador del gobierno sirio, eso debe querer decir que ya no es israelí, debe tener la nacionalidad siria, por tanto, él ya no puede decir que es de allí. Y además reconoce de una manera muy inocente que aquellos incidentes tienen la mano de Hezbolá, por el mismo lugar por donde él infiltrarse en Israel podrían haberse infiltrado terroristas de Hezbolá, grupo que recibe ayuda de Siria (y el Irán), y repito, él es un trabajador de un ministerio sirio. Al menos no declara que quiere aniquilar a los judíos como hacen otros árabes, él dice que quiere una Palestina en la que vivan los judíos y todos los árabes. ¿Todos los árabes?.


Israel defenderá sus fronteras


Netanyahu advirtió que "estamos decididos a defender nuestras fronteras" después del Día de la nakba en que se produjeron intentos de infiltración por las fronteras de Siria, Líbano y la Franja de Gaza. Netanyahu dio instrucciones al ejército para que actúe con moderación pero que detenga los intentos de infiltración, según Netanyahu los participantes en el Día de la nakba no luchan por las fronteras de 1967 sino para destruir Israel.Israel es una democracia, los países árabes no"El Estado de Israel fue fundado hace 63 años en base a la declaración de la independencia que promueve la igualdad de derechos para todos nuestros ciudadanos, independientemente de la religión, la raza y el sexo", dijo Netanyahu. Cierto, Israel es, a diferencia de sus vecinos, una democracia con un concepto de sociedad muy igualitario, las mujeres y los hombres tienen los mismos derechos y deberes. Recordó que "cuando uno mira la región, en la actualidad, los árabes israelíes son los únicos árabes en Oriente Medio y África del Norte que gozan de derechos democrático y derechos civiles". Pero hay algo en la mentalidad de los seguidores del Islam que no les permite asumir valores democráticos. Añade Netanyahu que "lamento que haya extremistas entre los árabes
israelíes y los países vecinos que han convertido el día en que se estableció el Estado de Israel, el día que se estableció la democracia israelí, en un día de incitación, violencia y furia ". El Islam es una religión incompatible con los valores democráticos. Tenga en cuenta que ningún país islámico es una democracia, algunos tienen una parodia de elecciones que hace creer que aquello es una democracia pero todo es un bluf, fijaos en el caso de Egipto, era un país con una apariencia de democracia , y éste era probablemente el más presentable de todos los países árabes, es que si nos fijamos en Siria o Irán hay que ser muy inocente para tragarse que aquellos procesos electorales no son un engaño de la altura de un minarete. Los hechos son los que son, ningún país árabe o islámico es una democracia porque el Islam hace inviable un sistema democrático. ¿Os imagináis que en España el cardenal Rouco Varela decidiera quién puede presentarse a las elecciones y quién no?. O que lo hiciera un militar?. Bueno, estas cosas pasaban, y no me refiero al franquismo, entonces no había ni siquiera elecciones, si que había en el siglo XIX y principios del XX, pero eran
un fraude. No votaban las mujeres, en algunos momentos el voto masculino estaba restringido a tener un determinado nivel de rentas, y el pucherazo era una práctica muy extendida. Aquello no era una democracia, era una burla grosera a la democracia. Y es una burla grosera a la democracia los sistemas electorales en esos países árabes. Por no decir que la mayoría de los sátrapas que gobiernan o gobernaban - algunos ya han caído y ya veremos si quien los reemplaza no acaba siendo peor - estos países hacía - algunos todavía están - 30 o 40 años que se mantenían en el poder.Otro hecho relevante es que ciudadanos europeos, muchos de ellos con nacionalidad de países europeos, que vivían siguiendo las costumbres europeas y que se beneficiaban del sistema democrático cuando se les giró el cerebro y volvieron unos fanáticos religiosos acabaron convertidos en terroristas. Algunos de los que cometieron los atentados de Nueva York, Londres o Madrid, por citar tres, vivían como europeos e incluso eran aficionados a la fiesta, y de repente el cerebro se les giró y decidieron morir en nombre de Alá, eso si, no quisieron matarse solos sino matar a miles de inocentes. Netanyahu dice en esta frase que los árabes israelíes que gozan de los mismos derechos que sus compatriotas pero parece que no acaban de entender que viven en un sistema democrático en el que poder profesar su religión, que pueden elegir a sus representantes y que pueden ser escogidos, pero parece que en su mentalidad musulmana la democracia no acabe de encajar con la fe islámica.


Estados Unidos critica la implicación del régimen sirio en los incidentes


Israel "tiene el derecho a impedir el cruce no autorizado de sus fronteras", dijo Jay Carney tras lamentar las muertes que se han producido pero advirtiendo que Israel está en su derecho a defenderse. Estados Unidos acusa al régimen sirio de mover los hilos de los enfrentamientos entre los palestinos y el ejército israelí. En términos claros Carney acusa al régimen sirio de organizar los incidentes con el claro propósito de distraer la atención que hay sobre la represión del régimen sirio contra su propio pueblo. Poca broma, hablamos de que Israel ha muerto 12 personas, pongamos que fueran 20 que intentaban cruzar la frontera y entrar a Israel, pero el régimen sirio ha pelado a casi 800 de sus propios conciudadanos que protestan contra el régimen.


Queja israelí ante las Naciones Unidas


Israel presentará una queja ante las Naciones Unidas contra Siria y el Líbano por los intentos de infiltración de miles de personas procedentes de estos países en el territorio israelí en que se produjeron una decena de muertos y 170 heridos. Israel se quejará de que estos dos gobiernos árabes - Siria y Líbano - hayan permitido que miles de personas se acercaran a la frontera para protestar y la cruzaran


En el caso de Siria un centenar de palestinos destrozaron la reja de seguridad y entraron hasta Majdal Shams, en el Golán. En este caso murieron 4 personas y entre 10 y 20 resultaron heridas por los disparos de los soldados israelíes que dispararon para impedir que entraran. Y en la frontera libanesa el ejército israelí disparó a las piernas para impedir que cruzaran la frontera pero se produjeron más de 10 muertos y más de 100 heridos, que Israel atribuye a los soldados libaneses que intentaron detenerlos hasta que los sobrepasaron.En esta zona están las fuerzas de la FINUL pero en ningún momento se habla de que tuvieran ninguna participación en los hechos, es decir, no intentaron impedir que un montón de personas traspasaran una frontera entre dos Estados en guerra latente que es teóricamente su trabajo. Tampoco hacen mucho para detener a Hezbolá que controla la zona y utiliza las ciudades y pueblos del área como base para lanzar ataques sobre Israel. Y la FINUL nadie sabe que hacen allí. ¿A qué se dedican?. ¿Dónde estaban?. Ni están ni se les espera.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Voy a tratar de dar alguna opinión sobre este artículo. Entiendo que la famosa Nakba es en realidad el Día de la Tierra que celebran los palestinos a con motivo de la creación del estado de Israel y la pérdida de los hogares de muchos de ellos, la pérdida de lo que ellos consideraban también sus tierras.
Ellos han seguido conmemorando ese día que entiendo es o era el 15 de Mayo. Tu dices que miles de personas cruzaron las fronteras de Israel ese día, y te creo, pienso que lo hicieron como una forma de protestar.



Yo creo que no hay mucho que ver de lo que pasó en el pasado sino interesa lo que p'asa ahora y los acontecmientos están en marcha. Hoy por ejemplo he leido una noticia donde "El primer ministro israelí, Benjamin, Netanyahu, aseguró este martes 24 de mayo ante el Congreso de Estados Unidos que algunos asentamientos quedarían fuera de las fronteras de Israel en un "generoso" acuerdo de paz con los palestinos, pero rechazó las demandas de volver a las fronteras de 1967.En su discurso, el líder israelí aseguró que Israel está dispuesta a realizar "concesiones dolorosas" para alcanzar la paz con los palestinos. "En cualquier acuerdo de paz que ponga fin al conflicto, algunos asentamientos quedarán fuera de las fronteras de Israel", dijo.

"Vamos a ser muy generosos en el tamaño de un futuro Estado palestino", dijo en un discurso frecuentemente interrumpido por los aplausos y ovaciones de pie de los legisladores estadounidenses.".Sin embargo, Netanyahu descartó nuevamente el retorno a las fronteras que existían antes de la guerra de los Seis Días de 1967 o una división de Jerusalén, cuya área Este exigen los palestinos como la capital de su futuro estado. "Jerusalén nunca más debe ser dividida. Jerusalén debe seguir siendo la capital unida de Israel".



Como todos opinan sobre ese asunto yo quiero opinar también y diría que no me gusta que Jerusalén sea la capital del Estado de Israel o del Estado de Palestina. Yo quisiera que la ciudad de Jerusalén donde están el santo sepulcro y las mezquitas y vive mucha gente fuese patrimonio de la humanidad bajo la 'protección de la ONU. Y se administrara autonónomamente por la gente que allí vive.



Estoy de acuerdo que cualquier acuerdo de paz debe tener en cuenta "los dramáticos cambios demográficos que han ocurrido desde 1967. ".(La gran mayoría de los 650.000 israelíes que viven fuera de las fronteras de 1967 residen en los barrios y suburbios de Jerusalén )



Los palestinos quieren un estado que incluya , que incluya Cisjordania, Jerusalén Este y Gaza.



El otro problema difícil de superar es que Israel no acepta a Hamas tras el acuerdo de reconciliación entre el grupo islamista y el movimiento Fatah, del presidente palestino, Mahmud Abas. Este problerma obliga a los palestinos a acudir a la ONU en septiembre 2011 para pedir el reconocimiento de su Estado, cuando se celebra la Asamblea General. Israel llamó a la comunidad internacional a frustrar el proyecto de los palestinos de pedir el reconocimiento de la ONU en septiembre a un Estado Palestino con fronteras anteriores a 1967.



Algunos israelíes han criticado a Netanyahu por no dar una fórmula de solución al conflicto.

Netanyahu ha dicho que él se ha parado frente a su pueblo y ha dicho "Aceptaré un estado palestino" y que es el momento que el presidente Abas haga lo mismo frente a su pueblo y diga "Aceptaré un estado judío. El cree que esas cuatro palabras cambiarán la historia.

Jaume C. i B. ha dit...

La Nakba és el día de la catástrofe. Otra cosa es que los palestinos conmemoren una catástrofe que ellos mismos se provocaron, que es justamente lo que critico. Cruzaron dos fronteras entre tres Estados en conflicto y lo hicieron con piedras en la mano. Además los soldados israelíes aparte de que no les haga gracia recibir pedradas se limitaron a defenderse de una multitud indeterminada entre las que podría haber habido algún suicida. Parece, pero, que algunas de las muertes las causaron los soldados libaneses al verse sobrepasados por la masa.

Del discurso de Netanyahu hablaré en los dos siguientes artículos en que hablaré de lo que dicen los israelíes y de lo que dicen los palestinos. Israel ha devuelto territorios a todos sus vecinos, y ello ha sido a costa de un enorme sacrificio de su seguridad, a cambio excepto Egipto, ninguno de sus vecinos ha cumplido su parte del trato que era impedir los ataques sobre Israel.

Sería un error grave entregar parte de o toda Jerusalén a los palestinos. Siendo territorio israelí puede visitar Jerusalén todo el mundo, en manos de los palestinos la ciudad tres veces santa se convertiría en un feudo islámico.

Jerusalén fue antiguamente la capital del Reino de Israel, y debo recordar que los judíos en su deseo de retornar a esas tierras no decían "el año próximo en Tel Aviv" o "el año próximo en Be'er Sheba". En el caso de Tel Aviv era difícil porqué es una ciudad joven y creada de la nada, no, los judíos decían "el año próximo en Jerusalén". Los palestinos renunciaron a su Estado en 1948, y llevan renunciando a él desde entonces, no tienen derecho alguno sobre Jerusalén.

No es que Israel no acepte a Hamás, Hamás sigue declarando que su intención es destruir el Estado de Israel, en esas circunstancias no hay nada que negociar con ellos.

Muchos líderes israelíes han pedido a los palestinos que proclamen su Estado y que intenten llegar a un entendimiento con Israel, pero Hamás se niega, y Fatah se dedica a marear la perdiz. Se le exige a Israel demasiado y nada a los palestinos.