20 de set. 2013

LA ULTRADRETA ASSALTA LA LLIBRERIA BLANQUERNA


LA ULTRADRETA ASSALTA LA LLIBRERIA BLANQUERNA

 

 

 

 

 

 

El passat 11 de setembre un grup d’individus de l’extrema dreta espanyola van assaltar el Centre Cultural Blanquerna (Delegació del Govern de la Generalitat) a Madrid. Uns quinze feixistes van entrar a la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid quan s’estava celebrant un acte amb motiu de l’11 de setembre i van agredir als presents amb cops i llançant gas pebre contra els assistents. Cinc persones van necessitar assistència mèdica, entre elles una nena de quatre anys.

Entre els feixistes cal destacar-ne dos noms. Javier Cuevas que va ser condemnat a només 4 anys per assassinar el jove antifeixista Guillem Agulló. L’altre individu destacat és Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo que l’any 2000 va ser detingut quan preparava atemptats contra familiars d’ETA, aquest personatge és cosí del ministre de defensa espanyol Pedro Morenés i cunyat d’Iñigo Hernández, antic eurodiputat del PP i actualment secretari d’Estat per a la Unió Europea i familiar de la secretària general del servei espanyol d’espionatge del CNI.

S’entén que aquesta gent continuï lliure. Tenint aquests lligams familiars, polítics i amb els serveis d’Intel·ligència espanyols que no van veure que diversos grups violents de la ultradreta que s’han unit assaltarien la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, és comprensible que ningú fos capaç de preveure aquest acte violent. Aquests mateixos feixistes van justificar-se al dia següent els seus actes en una roda de premsa. També anuncien que tenen la intenció de viatjar a Barcelona per “caçar independentistes” el 12 d’octubre.

 

 


 




 

 

 

LA ULTRADERECHA ASALTA LA LLIBRERIA BLANQUERNA

 

 

 

 

 

 

El pasado 11 de septiembre un grupo de individuos de la extrema derecha española asaltaron el Centro Cultural Blanquerna (Delegación del Gobierno de la Generalitat) en Madrid. Unos quince fascistas entraron en la delegación de la Generalitat de Catalunya en Madrid cuando se estaba celebrando un acto con motivo del 11 de septiembre y agredieron a los presentes con golpes y lanzando gas pimienta contra los asistentes. Cinco personas necesitaron asistencia médica, entre ellas una niña de cuatro años.

Entre los fascistas cabe destacar dos nombres. Javier Cuevas que fue condenado a 4 años por asesinar al joven antifascista Guillem Agulló. El otro individuo destacado es Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo que en 2000 fue detenido cuando preparaba atentados contra familiares de ETA, este personaje es primo del ministro de defensa español Pedro Morenés y cuñado de Iñigo Hernández, antiguo eurodiputado del PP y actualmente secretario de Estado para la Unión Europea y familiar de la secretaria general del servicio español de espionaje del CNI.

Se entiende que esta gente continúe libre. Teniendo estos lazos familiares, políticos y con los servicios de Inteligencia españoles que no vieron que varios grupos violentos de la ultraderecha que se han unido asaltar la Delegación de la Generalitat de Catalunya en Madrid, es comprensible que nadie fuera capaz de prever este acto violento. Estos mismos fascistas justificaron al día siguiente sus actos en una rueda de prensa. También anuncian que tienen la intención de viajar a Barcelona para "cazar independentistas" el 12 de octubre.