6 de jul. 2012

Notícies d’Israel: 25 de juny al 4 de juliol

Notícies d’Israel: 25 de juny al 4 de juliol

Mor Itzjak Shamir 

Itzjak Shamir (96 anys) que va ser primer ministre d’Israel de 1983 a 1984 i de 1986 a 1992, va morir el passat dissabte després d’una llarga malaltia. Va néixer amb el nom Itzjak Jazernicki l’any 1915 en un territori que avui es correspon amb Bielorrússia i llavors era part de l’Imperi Rus. Va formar-se a Polònia i l’any 1935 va emigrar a Palestina, on va iniciar la seva militància política i les seves activitats en el moviment sionista. Va ser una de les figures cabdals del partit més important de la dreta israeliana, el Likud, va oposar-se a la proposta nord-americana de pau per territoris que presumptament havia de resoldre el conflicte arab-israelià. Va formar part dels serveis d’intel·ligència israelians, president de la Kneset i ministre d’Exteriors, abans de ser nomenant primer ministre en substitució de Menajem Begin l’any 1983.
Una vegada s’ha fet públic l’òbit hi ha hagut reaccions. L’actual primer ministre d’Israel Binyamin Netanyahu ha declarat que “Itzjak Shamir pertany a la generació de gegants que van fundar l’Estat d’Israel i lluitaren per la llibertat del poble jueu a la seva pròpia terra”. El portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney ha dit que “Itzjak Shamir va dedicar la seva vida a l’Estat d’Israel. Des dels seus dies impulsant la independència d’Israel al seu servei com primer ministre, ell va enfortir la seguretat d’Israel i va impulsar l’aliança entre Estats Units i Israel. Els nostres pensaments i oracions estan amb la seva família i amb el poble d’Israel”.
Els seus partidaris destaquen la seva fermesa a l’hora d’enfrontar les protestes i revoltes palestines però els seus detractors el consideren un radical que va fer impedir una solució negociada amb els àrabs.
Res del que han fet els palestins, començant per la seva renúncia a proclamar el seu Estat l’any 1948 i seguint pels actes de terrorisme, la col·laboració de les organitzacions terroristes palestines amb diversos Estats àrabs enemics d’Israel, etc. ha buscat una solució negociada amb Israel. I quan Israel ha demostrat debilitat amb els àrabs han mort ciutadans israelians.
Shamir ha hagut de fer front a la primera Intifada palestina i a la Guerra d’Irak, període en què el règim iraquià va llançar 44 míssils SCUD contra el territori israelià, i va haver d’abstenir-se de respondre a l’atac a petició del president nord-americà George Bush (pare) que temia que si Israel decidia respondre els aliats àrabs podrien trencar amb la coalició que s’enfrontava al règim de Saddam Hussein.
Shamir va participar en la Cimera de Madrid on els israelians van asseure`s a la mateixa taula de negociacions amb palestins, sirians, jordans i libanesos. La Cimera de Madrid va facilitar les converses secretes d’Oslo que van concloure amb la creació de l’Autoritat Nacional Palestina. Han passat molts anys des de la Cimera de Madrid i les converses d’Oslo, i no s’ha assolit la pau, les organitzacions (terroristes) palestines només han guanyat temps per armar-se millor. Shamir, molt probablement ja ho sabia que la pau amb els àrabs és impossible mentre les organitzacions terroristes palestines que controlen Gaza i Cisjordània, i els règims totalitaris que els donen suport, financen i armen continuïn econòmica i militarment forts. 

Israel va demanar un crèdit al FMI per evitar l’enfonsament de l’Autoritat Palestina 

La situació econòmica de l’Autoritat Palestina és molt greu, té un dèficit de més de 1000 milions de dòlars, el triple del que estava previst, degut principalment a l’incompliment dels països àrabs. S’ha de dir que els països àrabs que tant s’estimen als palestins prefereixen donar diners a les diverses organitzacions terroristes i armar-les que no pas donar diners al (presumpte) govern palestí, l’Autoritat Nacional Palestina. Palestina no és un Estat reconegut enlloc i l’AP no pot sol·licitar crèdits al FMI. El primer ministre Binyamin Netanyahu va encarregar al president del Banc d’Israel que fes la sol·licitud d’un crèdit  de 100 milions de dòlars (79 milions d’euros) al FMI per l’AP, i d’aquesta manera impedir que s’enfonsi. Sembla que ni la banca palestina se’n refia del seu “govern” i li ha tancat l’aixeta creditícia.
L’AP va augmentar els impostos i va retallar la despesa pública per provar de tapar el forat financer de 1100 milions de dòlars en préstecs bancaris i 400 milions de dòlars en impagaments al sector privat. L’AP té grans dificultats per pagar els sous dels seus funcionaris.
Fischer, president del Banc d’Israel, i Salam Fayad, primer ministre de l’Autoritat Palestina van coincidir al Fons Monetari Internacional i es coneixen bé, Fayad va demanar a Fischer que l’ajudés a aconseguir un préstec. Fayad i Fischer creuen que en aquest moment ni la UE ni els Estats Units augmentin la seva contribució als fons palestins. I perquè no li demanen diners a l’Iran i l’Aràbia Saudita?. Segurament l’Iran ja té prou feina finançant a Hamàs i Hezbolà.
El FMI per una vegada va actuar com cal refusant la concessió del crèdit al·legant que no vol crear un precedent concedint un crèdit, encara que sigui indirectament, perquè Palestina no és un Estat. El pla era que Israel sol·licités el crèdit per a l’Autoritat Palestina, i que l’AP aniria tornant el crèdit a través d’Israel. És a dir, l’Estat d’Israel havia d’avalar un crèdit per a l’AP, un “govern” els dirigents del qual declaren que volen destruir l’Estat d’Israel. Si l’AP ha de caure que caigui, i si les diverses organitzacions terroristes palestines decideixen matar-se mútuament crec que Israel no ha d’intervenir en favor de cap d’aquestes organitzacions. 

Israel destrueix un dispositiu d’espionatge col·locat al Líban 

Un avió no tripulat israelià va disparar un míssil contra un dispositiu d’espionatge que havien instal·lat en un cable de telecomunicacions d’Hezbolà entre les aldees libaneses de Zrariyeh i Tayr Filsay. Hezbolà és una organització terrorista xiïta libanesa que controla una part important del Líban i que a més forma part del govern libanès. I això sembla que els permet tenir una línia de comunicació. Algú s’imagina que ETA o les Brigades Roges s’haguessin instal·lat la seva pròpia xarxa de telecomunicacions?. Sembla que el dispositiu d’espionatge israelià va ser descobert pels terroristes xiïtes i la Força Aèria israeliana va rebre l’ordre de destruir-lo.
Dos avions israelians van realitzar vols a baixa altura simulant atacs, això va fer que els terroristes d’Hezbolà decidissin encerclar la zona, un tercer aparell va fer explotar el dispositiu d’espionatge israelià, durant l’atac no va resultar ferit ningú. 

Hezbolà vol imposar un bloqueig naval a Israel 

Hezbolà planeja establir un bloqueig dels ports israelians mitjançant l’atac contra els bucs mercants civils que naveguin per la zona, fet que perjudicaria greument a Israel perquè la majoria de les importacions arriben a Israel per via marítima. La organització terrorista xiïta libanesa atacaria els vaixells que es dirigissin als ports d’Ashdod i Haifa. L’any 2006 durant la segona guerra del Líban Hezbolà va disparar un míssil contra el vaixell de guerra israelià INS Hanit matant quatre mariners i provocant danys considerables, també van enfonsar un mercant. Hezbolà té un ampli arsenal de míssils antibuc de fabricació xinesa. Es tem que Hezbolà pugui haver rebut de Síria míssils antibuc russos adquirits pel règim sirià recentment. Els russos malgrat la situació que es viu a Síria continua subministrant armes al règim de Bashar al Asad, armes que el règim sirià podria estar subministrant a la organització terrorista xiïta libanesa Hezbolà. 

Un ultraortodox jueu imputat per les pintades antisemites al Museu de l’Holocaust 

Elhanan Esterovitch, jueu ultraortodox i membre d’una corrent radical antisionista ha estat imputat en un tribunal de Jerusalem d’haver pintat al Museu de l’Holocaust consignes antisemites i lloances a Hitler. Durant els interrogatoris Esterovich va declarar: “Tant de bo hagués pogut volar el Parlament, la Cort Suprema i vàries bases de l’Exèrcit de Defensa d’Israel”.
A Esterovich, de 31 anys i resident a Jerusalem el van detenir la setmana passada i se l’acusa de violació, vandalisme, danys a la propietat pública i ofenses a la bandera. El fiscal demana que romangui a la presó perquè “no ha mostrat cap penediment i fins i tot ha declarat des de la seva cel·la la seva intenció de continuar amb les seves activitats”. Uns altres tres individus membres del mateix grup de fanàtics, els Guardians de la Ciutat (Neturei Karta) estan sota arrest domiciliari.
Esterovich va pintar el passat 11 de juny a la plaça principal del Museu de l’Holocaust de Jerusalem una desena de missatges: “Hitler, gràcies per l’Holocaust” o “Si Hitler no hagués existir, els sionistes haurien d'haver-lo inventat”. Aquestes pintades apareixien signades per un grup autoanomenat “judaisme ultraortodox mundial”. La policia sospita que Esterovich podria estar darrera d’almenys quatre actes de vandalisme semblants contra monuments de record a soldats caiguts i en un intent de cremar la bandera d’Israel.
Tots els pobles tenen individus que demostren un odi furibund – autoodi - contra el poble del qual formen part.  Si Esterovich fos català segurament estaria afiliat algun grup ultradretà espanyolista. Per a Esterovich, els enemics són els sionistes, oblidant que l’actual Israel existeix principalment pel sacrifici i la feina de persones que es consideraven i es consideren sionistes.













Noticias de Israel: 25 de junio al 4 de julio 

Muere Itzjak Shamir 

Itzjak Shamir (96 años) que fue primer ministro de Israel de 1983 a 1984 y de 1986 a 1992, falleció el pasado sábado tras una larga enfermedad. Nació con el nombre Itzjak Jazernicki el año 1915 en un territorio que hoy se corresponde con Bielorrusia y entonces era parte del Imperio Ruso. Se formó en Polonia y en 1935 emigró a Palestina, donde inició su militancia política y sus actividades en el movimiento sionista. Fue una de las figuras capitales del partido más importante de la derecha israelí, el Likud, se opuso a la propuesta norteamericana de paz por territorios que presuntamente debía resolver el conflicto árabe-israelí. Formó parte de los servicios de inteligencia israelíes, presidente de la Kneset y ministro de Exteriores, antes de ser nombrando primer ministro en sustitución de Menajem Begin en 1983.
Una vez se ha hecho público el óbito ha habido reacciones. El actual primer ministro de Israel Binyamin Netanyahu ha declarado que "Itzjak Shamir pertenece a la generación de gigantes que fundaron el Estado de Israel y lucharon por la libertad del pueblo judío en su propia tierra". El portavoz de la Casa Blanca, Jay Carney dijo que "Itzjak Shamir dedicó su vida al Estado de Israel. Desde sus días impulsando la independencia de Israel a su servicio como primer ministro, él fortaleció la seguridad de Israel e impulsó la alianza entre Estados Unidos e Israel. Nuestros pensamientos y oraciones están con su familia y con el pueblo de Israel".
Sus partidarios destacan su firmeza a la hora de enfrentar las protestas y revueltas palestinas pero sus detractores lo consideran un radical que hizo impedir una solución negociada con los árabes.
Nada de lo que han hecho los palestinos, empezando por su renuncia a proclamar su Estado en el año 1948 y siguiendo por los actos de terrorismo, la colaboración de las organizaciones terroristas palestinas con varios Estados árabes enemigos de Israel, etc. ha buscado una solución negociada con Israel. Y cuando Israel ha demostrado debilidad con los árabes han muerto ciudadanos israelíes.
Shamir ha tenido que hacer frente a la primera Intifada palestina y a la Guerra de Irak, periodo en que el régimen iraquí lanzó 44 misiles SCUD contra el territorio israelí, y tuvo que abstenerse de responder al ataque a petición del presidente estadounidense George Bush (padre) que temía que si Israel decidía responder los aliados árabes podrían romper con la coalición que se enfrentaba al régimen de Sadam Husein.
Shamir participó en la Cumbre de Madrid donde los israelíes sentaron a la misma mesa de negociaciones con palestinos, sirios, jordanos y libaneses. La Cumbre de Madrid facilitó las conversaciones secretas de Oslo que concluyeron con la creación de la Autoridad Nacional Palestina. Han pasado muchos años desde la Cumbre de Madrid y las conversaciones de Oslo, y no se ha alcanzado la paz, las organizaciones (terroristas) palestinas sólo han ganado tiempo para armarse mejor. Shamir, muy probablemente ya lo sabía que la paz con los árabes es imposible mientras las organizaciones terroristas palestinas que controlan Gaza y Cisjordania, y los regímenes totalitarios que los apoyan, financian y arman continúen económica y militarmente fuertes. 

Israel pidió un crédito al FMI para evitar el hundimiento de la Autoridad Palestina 

La situación económica de la Autoridad Palestina es muy grave, tiene un déficit de más de 1000 millones de dólares, el triple de lo previsto, debido principalmente al incumplimiento de los países árabes. Hay que decir que los países árabes que tanto estiman los palestinos prefieren dar dinero a las diversas organizaciones terroristas y armarlas que no dar dinero al (presunto) gobierno palestino, la Autoridad Nacional Palestina. Palestina no es un Estado reconocido en ninguna parte y la AP no puede solicitar créditos al FMI. El primer ministro Binyamin Netanyahu encargó al presidente del Banco de Israel que hiciera la solicitud de un crédito de 100 millones de dólares (79 millones de euros) al FMI para la AP, y de esta manera impedir que se hunda.
Parece que ni la banca palestina se fía de su "gobierno" y le ha cerrado el grifo crediticio.
La AP aumentó los impuestos y recortó el gasto público para tratar de tapar el agujero financiero de 1.100 millones de dólares en préstamos bancarios y 400 millones de dólares en impagos al sector privado. La AP tiene grandes dificultades para pagar los sueldos de sus funcionarios.
Fischer, presidente del Banco de Israel, y Salam Fayad, primer ministro de la Autoridad Palestina coincidieron al Fondo Monetario Internacional y se conocen bien, Fayad pidió a Fischer que le ayudara a conseguir un préstamo. Fayad y Fischer creen que en este momento ni la UE ni los Estados Unidos aumenten su contribución a los fondos palestinos. ¿Y porque no le piden dinero a Irán y Arabia Saudí?. Seguramente Irán ya tiene suficiente trabajo financiando a Hamás y Hezbolá.
El FMI por una vez actuó como es debido rechazando la concesión del crédito alegando que no quiere sentar un precedente concediendo un crédito, aunque sea indirectamente, porque Palestina no es un Estado. El plan era que Israel solicitara el crédito para la Autoridad Palestina, y que la AP iría volviendo el crédito a través de Israel. Es decir, el Estado de Israel debía avalar un crédito para la AP, un "gobierno" cuyos dirigentes declaran que quieren destruir el Estado de Israel. Si la AP debe caer que caiga, y si las diversas organizaciones terroristas palestinas deciden matarse mutuamente creo que Israel no debe intervenir en favor de ninguna de estas organizaciones. 

Israel destruye un dispositivo de espionaje colocado en el Líbano 

Un avión no tripulado israelí disparó un misil contra un dispositivo de espionaje que habían instalado en un cable de telecomunicaciones de Hezbolá entre las aldeas libanesas de Zrariyeh y Tayra Filsay. Hezbolá es una organización terrorista chií libanesa que controla una parte importante del Líbano y que además forma parte del gobierno libanés. Y eso parece que les permite tener una línea de comunicación. Alguien se imagina que ETA o las Brigadas Rojas se hubieran instalado su propia red de telecomunicaciones?. Parece que el dispositivo de espionaje israelí fue descubierto por los terroristas chiítas y la Fuerza Aérea israelí recibió la orden de destruirlo.
Dos aviones israelíes realizaron vuelos a baja altura simulando ataques, esto hizo que los terroristas de Hezbolá decidieran rodear la zona, un tercer aparato hizo explotar el dispositivo de espionaje israelí, durante el ataque no resultó herido nadie. 

Hezbolá quiere imponer un bloqueo naval en Israel 

Hezbolá planea establecer un bloqueo de los puertos israelíes mediante el ataque contra los buques mercantes civiles que naveguen por la zona, lo que perjudicaría gravemente a Israel porque la mayoría de las importaciones llegan a Israel por vía marítima. La organización terrorista chií libanesa atacaría los buques que se dirigieran a los puertos de Ashdod y Haifa. En el año 2006 durante la segunda guerra del Líbano Hezbolá disparó un misil contra el buque de guerra israelí INS Hanit matando a cuatro marineros y provocando daños considerables, también hundieron un mercante. Hezbolá tiene un amplio arsenal de misiles antibuque de fabricación china. Se teme que Hezbolá pueda haber recibido de Siria misiles antibuque rusos adquiridos por el régimen sirio recientemente. Los rusos a pesar de la situación que se vive en Siria continúa suministrando armas al régimen de Bashar al Asad, armas que el régimen sirio podría estar suministrando a la organización terrorista chií libanesa Hezbolá. 

Un ultraortodoxo judío imputado por las pintadas antisemitas en el Museo del Holocausto 

Elhanan Esterovitch, judío ultraortodoxo y miembro de una corriente radical antisionista ha sido imputado en un tribunal de Jerusalén haber pintado al Museo del Holocausto consignas antisemitas y alabanzas a Hitler. Durante los interrogatorios Esterovich declaró: "Ojalá hubiera podido volar el Parlamento, la Corte Suprema y varias bases del Ejército de Defensa de Israel".
A Esterovich, de 31 años y residente en Jerusalén lo detuvieron la semana pasada y se le acusa de violación, vandalismo, daños a la propiedad pública y ofensas a la bandera. El fiscal pide que permanezca en la cárcel porque "no ha mostrado ningún arrepentimiento e incluso ha declarado desde su celda su intención de continuar con sus actividades". Otros tres individuos miembros del mismo grupo de fanáticos, los Guardianes de la Ciudad (Neturei Karta) están bajo arresto domiciliario.
Esterovich pintó el pasado 11 de junio en la plaza principal del Museo del Holocausto de Jerusalén una decena de mensajes: "Hitler, gracias por el Holocausto" o "Si Hitler no hubiera existir, los sionistas deberían haberlo inventado". Estas pintadas aparecían firmadas por un grupo autodenominado "judaísmo ultraortodoxo mundial". La policía sospecha que Esterovich podría estar detrás de al menos cuatro actos de vandalismo similares contra monumentos de recuerdo a soldados caídos y en un intento de quemar la bandera de Israel.
Todos los pueblos tienen individuos que demuestran un odio furibundo - autoodio - contra el pueblo del que forman parte. Si Esterovich fuera catalán seguramente estaría afiliado algún grupo ultraderechista españolista. Para Esterovich, los enemigos son los sionistas, olvidando que el actual Israel existe principalmente por el sacrificio y el trabajo de personas que se consideraban y se consideran sionistas.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Realmente sorprendida por tu noticia acerca de “Elhanan Esterovitch, judío ultraortodoxo y miembro de una corriente radical antisionista” el cual ha sido imputado en un tribunal de Jerusalén haber pintado al Museo del Holocausto consignas antisemitas y alabanzas a Hitler. !! No puedo creerlo..

Jaume C. i B. ha dit...

Los judíos ultraortodoxos son abiertamente antisionistas, de hecho hay algunos grupos que ni tan siquiera reconocen la existencia del Estado de Israel, pese a vivir en él porqué afirman que Israel será creado cuando venga el Mesías.
De hecho el sionismo no es un movimiento religioso si no laico, lo que hace que los religiosos no quieran saber nada, pero fue el sionismo el que impulsó el retorno y la creación del moderno Estado de Israel, no los religiosos.