6 de maig 2012

Joan Carles declarat persona non grata a Berga

Joan Carles declarat persona non grata a Berga



Des de l'època d'Anníbal mai un elefant havia fet tan de mal. Els elefants d'Anníbal van fer trontollar l'Imperi Romà, quasi el van derrotar, però l'Imperi va acabar vencent. Aquell elefant de Botswana que va caure abatut pel rei d'Espanya amb el seu darrer sospir sembla va maleir el Borbó que va trencar-se la cama, i des de llavors no aconsegueix aixecar el cap. S'h acabat el bròquil, ja només uns quants llepaculs monàrquics segueixen defensant un model d'Estat anacrònic, la Monarquia espanyola.


L'Ajuntament de Berga ha declarat de persona non grata al rei Joan Carles, moció aprovada amb els vots a favor de la CUP, l'abstenció de CiU i PSC i el vot en contra del PP. La CUP justifica aquesta moció dient que Joan Carles no és rei "com a resultat d'un procés democràtic, sinó com a conseqüència de l'herència dictada pel seu antecessor Francisco Franco" i denuncia que el regnat de Joan Carles I “entronca directament amb el del seu avantpassat Felip V de Borbó, responsable de la pèrdua de llibertats nacionals que encara a hores d'ara els Països Catalans no han recuperat". Critica del monarca espanyol "el seu comportament personal” que “s'ha vist marcat per tota mena d'escàndols i delictes”. Cal recordar que Joan Carles I va ser nomenat successor seu pel general Franco a títol de rei, aquest rei va jurar el seu nomenament davant les Corts franquistes i va jurar les Lleis Fonamentals del “Movimiento”. I va ser proclamat Rei d'Espanya a la mort del dictador. No és, per tant, un rei demòcrata, hereta el seu càrrec de Cap d'Estat de qui va trencar la legalitat anterior mitjançant un cop d'Estat, una Guerra Civil i una llarga dictadura.


El Ple de l'Ajuntament de Berga ha decidit també revocar la medalla d'or i el nomenament de fill predilecte de Berga que li va ser atorgat el 17 de juliol de 1962. L'Ajuntament berguedà enviarà la resolució reclamant a la Casa Reial espanyola exigint-los “que gestionin amb la Direcció General del Patrimoni de l'Estat el retorn immediat de la Medalla d'Or atorgada a Franco".


Visca el rei... però que visqui ben lluny de nosaltres (i dels elefants).






















Juan Carlos declarado persona non grata en Berga



Desde la época de Aníbal nunca un elefante había hecho tanto daño. Los elefantes de Aníbal hicieron tambalear el Imperio Romano, casi el derrotaron, pero el Imperio acabó venciendo. Ese elefante de Botswana que cayó abatido por el rey de España con su último suspiro parece maldijo el Borbón que se rompió la pierna, y desde entonces no consigue levantar cabeza. Se h terminado la broma, ya sólo unos cuantos lameculos monárquicos siguen defendiendo un modelo de Estado anacrónico, la Monarquía española.


El Ayuntamiento de Berga ha declarado de persona non grata al rey Juan Carlos, moción aprobada con los votos a favor de la CUP, la abstención de CiU y PSC y el voto en contra del PP. La CUP justifica esta moción diciendo que Juan Carlos no es rey "como resultado de un proceso democrático, sino como consecuencia de la herencia dictada por su antecesor Francisco Franco" y denuncia que el reinado de Juan Carlos I "entronca directamente con el de su antepasado Felipe V de Borbón, responsable de la pérdida de libertades nacionales que todavía a estas alturas los Países Catalanes no han recuperado". Critica del monarca español "su comportamiento personal" que "se ha visto marcado por toda tipo de escándalos y delitos". Hay que recordar que Juan Carlos I fue nombrado sucesor suyo por el general Franco a título de rey, este rey juró su nombramiento ante las Cortes franquistas y juró las Leyes Fundamentales del "Movimiento". Y fue proclamado Rey de España a la muerte del dictador. No es, por tanto, un rey demócrata, hereda su cargo de Jefe de Estado de quien rompió la legalidad anterior mediante un golpe de Estado, una Guerra Civil y una larga dictadura.


El Pleno del Ayuntamiento de Berga ha decidido también revocar la medalla de oro y el nombramiento de hijo predilecto de Berga que le fue otorgado el 17 de julio de 1962. El Ayuntamiento de Berga enviará la resolución reclamando a la Casa Real española exigiéndoles "que gestionen con la Dirección General del Patrimonio del Estado el retorno inmediato de la Medalla de Oro otorgada a Franco".


Viva el rey ... pero que viva bien lejos de nosotros (y de los elefantes).

2 comentaris:

patriciaroijonas ha dit...

Si el Ayuntamiento de Berga en Catalunya ha declarado persona non grata al rey de España Don Juan Carlos I, que puedo yo decir? Nada, no pertenezco a Berga. Si podría insistir en que me gustaría mucho que ustedes fueran independientes..

Viva Catalunya independiente...!

Jaume C. i B. ha dit...

La prensa internacional se ha hecho eco de la noticia. Como cualquier persona puedes decir lo que quieras. En cierto modo puedes opinar como chilena sobre el hecho que a un jefe de Estado extranjero se le declare persona non grata en una ciudad que forma parte del Estado del cual éste es jefe de Estado.

http://www.washingtonpost.com/world/europe/spains-king-juan-carlos-declared-unwelcome-person-by-town-in-northeastern-catalonia/2012/05/05/gIQADGNQ3T_story.html

http://actualidad.rt.com/actualidad/internacional/issue_39634.html

http://www.tv-net.ro/Stiri-Juna-Carlos-persona-non-grata-in-orasul-Berga-din-Catalonia-din-cauza-safari-ului+22304?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+Tv-netro%2FStiri+%28TV-net.ro+%2F%2F+Stiri%29

http://www.ansa.it/ansamed/it/notizie/stati/spagna/2012/05/04/Spagna-e-pace-re-persona-grata-Catalogna_6817225.html?utm_source=twitterfeed
http://www.clarin.com/mundo/Nuevo-golpe-Espana-declaran-persona_0_695330560.html

http://www.jornada.unam.mx/2012/05/05/mundo/029n2mun

http://peru21.pe/2012/05/04/mundo/pueblo-catalan-declara-persona-no-grata-al-rey-juan-carlos-2022829?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

http://www.rctv.net/index.php/2012/05/04/pueblo-catalan-declara-persona-non-grata-al-rey-juan-carlos-de-espana/