1 de juny 2011

Egipte – Diplomàtic iranià detingut per espionatge i Mubarak condemnat per tallar les comunicacions durant les revoltes

Egipte – Diplomàtic iranià detingut per espionatge i Mubarak condemnat per tallar les comunicacions durant les revoltes

Diplomàtic iranià detingut per espionatge

Qasem al Huseini va ser detingut acusat d'espiar per l'Iran i posteriorment alliberat després de ser interrogat. Qasem al Huseini va identificar-se com membre del cos diplomàtic iranià tot i que ambdós països no tenen relacions diplomàtiques des que l'any 1980 va produir-se a l'Iran la revolució islàmica i pressa de poder pels aiatol•làs i la fugida del Sha Reza Palevi, enterrat a El Caire. Arran de la revolta egípcia que va acabar amb el derrocament de Mubarak el govern iranià ha mostrat interès a restablir relacions diplomàtiques. Qasem al Huseini treballava a l'oficina d'interessos d'Iran a El Caire i fou detingut acusat d'espiar a favor de l'Iran amb el propòsit de perjudicar els interessos egipcis. Qasem al Huseini enviava informes sobre la situació política i social egípcia, encara que no es concreta el tipus d'informació que aquest diplomàtic iranià enviava al seu país.
Mubarak condemnat per tallar les comunicacions durant les revoltes
Hosni Mubarak ha passat de ser el “faraó” a asseure's als Tribunals. Podria arribar a ser condemnat a mort però de moment l'han condemnat a indemnitzar amb 200 milions de lliures egípcies (33,5 milions de dòlars) com a responsable d'haver ordenat el tall dels serveis de telefonia mòbil i Internet durant les protestes. No li va servir de gaire perquè ara ja no està al poder. També han estat condemnats l'ex primer ministre Ahmed Nazif amb 40 milions de lliures egípcies i a l'ex ministre de l'Interior Habib al Adli amb 300 milions de lliures pel mateix delicte que Mubarak. Sembla que el càstig és inversament proporcional al càrrec. Seguint en aquesta línia l'operari que va pitjar el botó hauria de pagar 1000 milions de lliures egípcies. Segons la ONG Xarxa Àrab per a la Informació dels Drets Humans la suspensió dels serveis de comunicació va perjudicar persones que necessitaven ajuda medica i no la van poder sol·licitar perquè no funcionaven els telèfons. El govern egipci va ordenar a les companyies telefòniques que suspenguessin el servei.


Egipto - Diplomático iraní detenido por espionaje y Mubarak condenado por cortar las comunicaciones durante las revueltas
 
Diplomático iraní detenido por espionaje
Qasem al Huseini fue detenido acusado de espiar para Irán y posteriormente liberado tras ser interrogado. Qasem al Huseini identificó a como miembro del cuerpo diplomático iraní aunque ambos países no tienen relaciones diplomáticas desde que en 1980 se produjo en Irán la revolución islámica y toma de poder por ayatolás y la huida del Sha Reza Palevi, enterrado en El Cairo. A raíz de la revuelta egipcia que acabó con el derrocamiento de Mubarak el gobierno iraní ha mostrado interés en restablecer relaciones diplomáticas. Qasem al Huseini trabajaba en la oficina de intereses de Irán en El Cairo y fue detenido acusado de espiar a favor de Irán con el propósito de perjudicar los intereses egipcios. Qasem al Huseini enviaba informes sobre la situación política y social egipcia, aunque no se concreta el tipo de información que este diplomático iraní enviaba a su país.
Mubarak condenado por cortar las comunicaciones durante las revueltas
Hosni Mubarak ha pasado de ser el "faraón" a sentarse a los Tribunales. Podría llegar a ser condenado a muerte pero de momento le han condenado a indemnizar con 200 millones de libras egipcias (33,5 millones de dólares) como responsable de haber ordenado el corte de los servicios de telefonía móvil e Internet durante las protestas. No le sirvió de mucho porque ahora ya no está en el poder. También han sido condenados el ex primer ministro Ahmed Nazif con 40 millones de libras egipcias y al ex ministro del Interior Habib al Adli con 300 millones de libras por el mismo delito que Mubarak. Parece que el castigo es inversamente proporcional al cargo.Siguiendo en esta línea el operario que pulsar el botón debería pagar 1.000 millones de libras egipcias. Según la ONG Red Árabe para la Información de los Derechos Humanos la suspensión de los servicios de comunicación perjudicó personas que necesitaban ayuda médica y no la pudieron solicitar porque no funcionaban los teléfonos. El gobierno egipcio ordenó a las compañías telefónicas que suspendieran el servicio.