3 de juny 2010

Israel, Gaza i la Flotilla de la “Llibertat”

Israel, Gaza i la Flotilla de la “Llibertat”

Dubto que coincideixi amb la majoria de la gent que habitualment em llegeix però no faré l'acte hipòcrita de dir allò que no penso per fer content a tothom. Sóc proisraelí, no me n'amago, hi ha gent que diu que sent simpatia pels pobres palestins de Gaza, jo també lamento la tragèdia que viuen però d'aquesta tragèdia en tenen la culpa els dirigents palestins i la majoria dels anomenats Estats àrabs que es dediquen a fomentar el terrorisme, almenys Ahmadineyad és honest és una cosa, ell no se n'amaga i diu obertament que vol destruir Israel, els hipòcrites són aquells que amaguen la seva col·laboració i les seves simpaties per aquests règims criminals que hi ha en el món àrab darrera les bones intencions d'ajudar als habitants de Gaza, habitants que és cert que han de patir els atacs d'Israel, país que per defensar la seva gent i respondre el llençament de míssils des de Gaza comet excessos criticables, però és curiós veure que mentre diverses ciutats hebrees properes als territoris palestins els van caure milers de míssils, aquesta gent tan humanitària estava callada. L'antisemitisme existeix fa molts segles, i Espanya no només no és una excepció en aquesta vergonya, n'és una de les mostres més fastigoses, l'expulsió dels jueus pels Reis Catòlics en seria un exemple. Amb l'edicte d'expulsió Espanya va renunciar a molta gent que hauria impulsat el país endavant i va preferir l'endarreriment i el fanatisme religiós secular. Tornant al present: als soldats israelians se'ls ha anat la ma ja que hi ha un nombre important de morts, això és condemnable, però, considerant els antecedents no gaire llunyans, res no garantia que l'ajuda humanitària als palestins no fossin armes per a Hamas com mesos enrere va ser el cas de la suposada ajuda humanitària que va resultar que eren armes, algunes, per cert, de fabricació espanyola, i que haurien acabat en mans dels terroristes d'Hamas. He llegit i escoltat les declaracions de diverses persones acusant l'Estat espanyol de vendre armes a Israel però no vaig escoltar a aquestes persones criticant que armes espanyoles acabin en mans d'un grup terrorista com Hamas i que serveixin per assassinar a civils israelians, molts d'ells nens.

En un vídeo amb les declaracions de Manuel Espinar he deixat, escrit en castellà, aquest comentari.

“Per la pau no es treballa col·laborant amb Hamas, senyor Espinar, els terroristes són Hamas i vostès anaven a lliurar aquesta "ajuda" a Hamas que és qui controla Gaza. No fa tant de temps un altre vaixell suposadament carregat amb "ajuda humanitària" va resultar que transportava armes, algunes fabricades a Espanya, armes que servirien a Hamas per assassinar civils israelians. Queda molt bonic defensar els palestins, però l'enemic no és Israel, no són els jueus, l'enemic és Hamas, i vostès els serveixen.”

Israel, Gaza y la Flotilla de la Libertad "
Dudo que coincida con la mayoría de la gente que habitualmente me lee pero no haré el acto hipócrita de decir lo que no pienso para hacer feliz a todo el mundo. Soy proisraelí, no me esconde, hay gente que dice que siente simpatía por los pobres palestinos de Gaza, yo también lamento la tragedia que viven pero de esta tragedia tienen la culpa los dirigentes palestinos y la mayoría de los llamados Estados árabes que se dedican a fomentar el terrorismo, al menos Ahmadineyad es honesto es algo, él no se esconde y dice abiertamente que quiere destruir Israel, los hipócritas son aquellos que esconden su colaboración y sus simpatías por estos regímenes criminales que ha en el mundo árabe tras las buenas intenciones de ayudar a los habitantes de Gaza, habitantes que es cierto que han de sufrir los ataques de Israel, país que por defender su gente y responder el lanzamiento de misiles desde Gaza comete excesos criticables , pero es curioso ver que mientras varias ciudades hebreas cercanas a los territorios palestinos los cayeron miles de misiles, esta gente tan humanitaria estaba callada. El antisemitismo existe hace muchos siglos, y España no sólo no es una excepción en esta vergüenza, es una de las muestras más asquerosas, la expulsión de los judíos por los Reyes Católicos sería un ejemplo. Con el edicto de expulsión España renunció a mucha gente que habría impulsado el país adelante y prefirió el atraso y el fanatismo religioso secular. Volviendo al presente: los soldados israelíes se les ha ido la mano ya que hay un número importante de muertos, eso es condenable, pero, considerando los antecedentes no muy lejanos, nada garantizaba que la ayuda humanitaria a los palestinos no fueran armas para Hamas como meses atrás fue el caso de la supuesta ayuda humanitaria que resultó que eran armas, algunas, por cierto, de fabricación española, y que habrían terminado en manos de los terroristas de Hamas. He leído y escuchado las declaraciones de varias personas acusando al Estado español de vender armas a Israel pero no escuché a estas personas criticando que armas españolas acaben en manos de un grupo terrorista como Hamas y que sirvan para asesinar a civiles israelíes, muchos de ellos niños. En un vídeo con las declaraciones de Manuel Espinar he dejado, escrito en español, este comentario.

"Por la paz no se trabaja colaborando con Hamas, señor Espinar, los terroristas son Hamas y ustedes iban a entregar esta" ayuda "a Hamas que es quien controla Gaza. No hace tanto tiempo otro barco supuestamente cargado con "ayuda humanitaria" resultó que transportaba armas, algunas fabricadas en España, armas que servirían a Hamas para asesinar civiles israelíes. Queda muy bonito defender los palestinos, pero el enemigo no es Israel, no son los judíos, el enemigo es Hamas, y ustedes les sirven. "

Declaraciones de Manuel Espinar acerca del asalto de tropas israelíes a la “Flota de la libertad”

http://www.youtube.com/watch?v=6ZpPew0R_wE

DECLARACIONS ANTISEMITES

http://www.youtube.com/watch?v=2fx_TvtdZIs

7 comentaris:

Juanjo ha dit...

Em sembla molt correcta les teves paraules i en moltes et dono la raó, s'hauria de mirar quina es l'ajuda humanitaria que entra, pero l'estat Israelí (que de fet es va imposar per la força) ha ensenyat aquestes posibles armes dins dels vaixells?? crec que no. I per tu es normal que als anys 60 el isrraelís contaminesin els pous d'aigua perque la població i els seus animals no poguesin viura a la seva propia terra? l'historia está bé recordar-la...pero tota. Parles de nens israeliís morts? y dels centenar que va provocar l'asetjament dels asentamets?? Crec que tu parles de hipocresia...i el poble israelià en sap bastant d'aixó./////
Me parece muy correcta tus palabras y en muchas te doy la razón, se debería mirar qué ayuda humanitaria entra, pero el estado Israelí (que de hecho se impuso por la fuerza) ha enseñado estas posibles armas dentro de los barcos?? creo que no. Y para ti es normal que a los años 60 lo isrraelís contaminasen los pozos de agua para que la población y sus animales no pudieran vivir en su propia tierra? lo historia está bien recordarla...pero toda. Hablas de niños israeliís muertos? y de los centenares que provocó el asedio de los asentamientos?? Hablas de hipocresía y creo que el pueblo israelí sabe bastante de ello.

Un saludo
JJ

Jaume C. i B. ha dit...

He criticat que Israel quan respon als atemptats i als atacs amb míssils ho fa amb de forma molt expeditiva. Sobre la població d'Sderot han caigut més de 10.000 míssils Qsam, és cert que moltes vegades no han causat morts però crec que això si és excessiu, malgrat que no hi hagi gaires víctimes mortals, si ferits i destrosses materials, a més de l'impacte sobre les vides dels seus ciutadans. El míssils Qsam no van dirigits, és a dir, un cop llençats no se sap molt bé on cauran, alguna vegada han caigut al damunt dels mateixos que els estaven llençant, per contra, els israelians si que tenen armes molt precises, i quan detecten la zona del llençament els israelians ataquen aquella zona, el truc de Hamas és situar les seves bateries al costat o a vegades al damunt d'escoles o d'hospitals, quan no d'instal·lacions d'organitzacions humanitàries. Això ho ha denunciat repetidament i les Nacions Unides van acabar reconeixent que aquell magatzem que ells tenien a Gaza i els israelians el van bombardejar, havia sigut usat per Hamas com a punt de llençament de Qsam.
En aquest carregament sembla que no hi havien armes, però era un risc ja que hi ha precedents en què s'han enviat consignats con ajuda humanitària armes, algunes de fabricació espanyola. Et recomano llegir el següent article.

http://noticiesisrael.blogspot.com/2009/11/las-armas-requisadas-hablan-espanol-o.html

Si, el poble israelià sap molt d'hipocresia, de la dels Estats europeus, especialment Gran Bretanya i les seves promesses als jueus, promesses que també van fer als àrabs i que en el cas dels jueus no tenien intenció de complir. Però no em referia a aquest cas sinó a la hipocresia actual. Només condemnen a Israel quan a Israel s'excedeix i guarden silenci quan són ciutadans jueus els que moren a conseqüència dels atemptats palestins.
Síria, Egipte i especialment Jordània han matat a més palestins que no pas Israel. La major matança de palestins la va cometre Jordània quan els palestins refugiats a Jordània van intentar fer-se amb el poder en aquest país. Si hem de parlar d'hipocresia ens hem de fixar en els països àrabs que s'omplen la boca del seu amor pels palestins i els fan servir per tenir aquella zona en permanent conflicte. Iran i Síria subministren armes i ensinistren als diversos grups de terroristes palestins, però fin i tot els mateixos palestins es maten entre ells.

Antoniatenea ha dit...

No defiendo a palestinos, no defiendo a israelíes pero defiendo que ese barco turco llevaba ayuda humanitaria y nadie de momento ha podido demostrar lo contrario.
Israel ha hecho un acto cruel y sangriento y nunca se puede justificar eso.
Repito:No soy pro palestina ni pro israelí. Es una guerra que nunca debió empezar y que no tiene aspecto de acabar nunca por los intereses creados ..pero condeno totalmente los hechos.
Un abrazo, aunque no estemos de acuerdo.

Antoniatenea ha dit...

No defiendo a palestinos, no defiendo a israelíes pero defiendo que ese barco turco llevaba ayuda humanitaria y nadie de momento ha podido demostrar lo contrario.
Israel ha hecho un acto cruel y sangriento y nunca se puede justificar eso.
Repito:No soy pro palestina ni pro israelí. Es una guerra que nunca debió empezar y que no tiene aspecto de acabar nunca por los intereses creados ..pero condeno totalmente los hechos.
Un abrazo, aunque no estemos de acuerdo.

Jaume C. i B. ha dit...

Antonia: Es cierto, en el asalto los soldados israelíes se han excedido, y también es cierto que no se han encontrado armas, pero en el pasado otros barcos que intentaban romper el bloqueo se intentaron introducir armas, y de ello no hace tanto tiempo.
Desde el punto de vista de los no-israelíes puede ser excesivo asaltar un barco con ayuda humanitaria y causar diez muertos, en Israel también se discute si era necesaria tanta brutalidad, según el gobierno israelí no tuvieron más remedio ya que sospechaban que había armas y que una parte de las personas que iban a bordo podían ser islamistas dispuestos a unirse a Hamas. Se habla mucho de los excesos de los soldados israelíes pero he visto imágenes en las que los "pacifistas" lanzaban objetos contra los soldados, e incluso se ve en un video como los supuestos pacifistas no son demasiado pacíficos.
http://www.youtube.com/watch?v=0V-C3NmbWCs

Antoniatenea ha dit...

Sí,en todo es bueno tener muchas visiones, mucha documentación y tú siempre la tienes.

Jaume C. i B. ha dit...

La prensa ha tomado la decisión que Israel es culpable pero Israel hace lo mismo que haría cualquier otro país, impedir que un grupo terrorista se suministre de armas. Los palestinos pueden tener muchos partidarios y hasta cierto punto tienen buena prensa siempre que maten israelíes, esa prensa española que muestra sus preferencias por el pueblo palestino no lo harían si los misiles de Hamas cayeran sobre un ciudadano español, o un terrorista de Hamas se inmolara en una ciudad española, pero si matan a un israelí, o lanzan bombas sobre Sderot ¿lo hacen en nombre de su libertad?. El verdadero enemigo del pueblo palestino no es Israel, son sus propios dirigentes y especialmente Irán y Siria.